Tosi tosikkokätköilijät

epätosik

Tosi tosikkokätköilijät rikkovat niitä vähiä sääntöjä joita tässä lajissa on, esim.
Logataan kätkö löydetyksi ilman nimimerkin kirjoitusta kätkön logivihkoon. Kun nimimerkki poistetaan kätkön omistajan toimesta, aletaan tosikkomaisesti valittaa ja kenties raivota siitä.
Miksi? Kun harrastuksen ottaa rennosti, eikä myöskään kilpaillen, on aivan sama onko siinä kätkössä löytömerkintä vai ei. Aivan sama on myös onko löytömerkintä niissä sadassa muussa jossa ei ole itse käynyt sitä nimeä sinne kirjoittelemamassa.

19

816

  Vastaukset

  • Niin. Tuossa tapauksessa tosin kyseinen kätköilijä todisti löytäneensä kyseisen kätkön. Itse en olisi poistanut nettiloggausta. En kyllä olisi alkanut valittamaankaan loggauksen poistosta.

   • "kyseinen kätköilijä todisti löytäneensä kyseisen"
    Kyseinen kätköilijä on tositosikkokätköilijä. Olisi tyytynyt foundin poistoon naurahduksen kera, silloin ei olisi ollut tositosikkokätköilijä.


  • Säännöistä on hyvä pitää kiinni. Jos niitä rikkoo on oikeutettua tehdä näin. Turha marista jälkikäteen.

  • Onpa sellainenkin tosikkokätköilijä, joka jostain syystä ottaa valokuvan löytämistään logivihkoista. Haluaako hän jotenkin todistaa ketkä ovat huijareita ja ketkä ovat rehellisiä kätköilijöitä? Eipä sillä listalla näkynyt enää vuosi sitten itse tekemääni loggausta. Eikö nimien tutkiminen ja mahdollinen poistaminen olisi kätköttäjän hommia? En kyllä rupea muistelemaan mihin olen nimeni kirjoittanut ja missä kunnossa kätkö on silloin ollut.

   • Kyllä se kätköttäjän homma on mutta mikään ei valitettavasti estä muiden tehdä sitä. ( Ei ole lakiin kirjattu)


  • Aina löytyy joka harrastuksesta niitä jotka menevät siitä missä aita matalin sekä sääntöjen rikkojia, sehän on vain itsensä huijaamista.

  • Monellakohan kätkön omistajalla tulee edes tarkistettua kaikkia loggaajia ja lokivihkokin voi toisinaan kadota kätköineen.

  • Itse kerään maapointseja, ts. jokainen maa tai sellaiseksi katsottava alue (esim. Ahvenanmaa) aikaansaa pisteen. Tähän hommaan oli jonkinlaiset määritelmät (TCC = Travellers Century Club). Minulta ei kukaan kerää mitään lokeja tai valvo menemisiäni. Nyt jos alan itselleni väittämään käyneeni paikassa jossa en ole käynyt niin ei ole keltään mitään pois, teen vain itsestäni hiukan dorkan!

   Olette luoneet omanlaisenne lokisysteemin. Mietitääs hetki mitä tai ketä sellainen palvelee. Mitä lisäarvoa harrastuksellenne lokimerkintöjen kerääminen antaa, ja vastaako ns. alkuperäistä ideaa. Voiko energiaanne käyttää myös lokisysteemin uudistamiseen, ja siinä tapauksessa kuinka tosikkojen ja konkarien merkinnät siihen vertautuvat. Te harrastajat tiedätte tietenkin paremmin, sivusta vaan ihmettelen.

   • muuten ole väliä, mutta ohjelmisto pitää itseni puolesta kirjaa käydyistä kätköistä. Se on helppo tapa muistaa missä on käynyt. Jos joku haluaa huijata, niin mitähän hän siitä hyötyy ?
    Kyllä tosikätköilijät toisensa tunnistavat. Huijarit tuskin käyvät miiteissä.


   • Ei_kai_tuolla kirjoitti:

    muuten ole väliä, mutta ohjelmisto pitää itseni puolesta kirjaa käydyistä kätköistä. Se on helppo tapa muistaa missä on käynyt. Jos joku haluaa huijata, niin mitähän hän siitä hyötyy ?
    Kyllä tosikätköilijät toisensa tunnistavat. Huijarit tuskin käyvät miiteissä.

    No miksi niissä miiteissä pitäisi käydä? Sisäpiirisiittoista hommaa. Ollaan joissakin käyty ja aina ulkopuoliseksi jääty. Joten todettiin paremmaksi olla käymättä.


  • Mitähän järkeä tuossakin lajissa on yrittääkään edes huijata kun kuitenkaan ei voi mitään voittaakaan, ainakaan miljardeja euroja, eli pelkkää mukavaa ulkoilua koko homma harrasteena.

  • Olenko nyt muka rikkonut sääntöjä ja maailma pyörähtänyt ylösalaisin kun logivihko oli läpimärkä ja olisi revennyt jos olisin siihen mitään kirjoittanut mutta merkitsin kätkön löydetyksi?

  • Kätköily on liiketoimintaa, jota pyörittää amerikkalainen firma. Tuloksena on muovijätettä ympäri maata ja miljoonia turhia ajokilometrejä ja sähkönkulutusta. On tosin ilmaiseksikin toimivia ryhmiä, mutta niitä ei näissä piireissä hyvällä katsella ja sama seuraus on yleensä niistäkin. Eikö muuten voi ulkoilla? Keräillä lasten kassa vaikka kuvia erilaista kasveista ja ötököistä ja tunnistaa niitä.

   • Voihan toki. Mutta se on eri harrastus. Harrastukset eivät sulje toisiaan pois, mutta mitenkähän esim. formuloiden seuraaminen ja formulasirkuksen pyörittäminen on eettisesti kestävää ?


  • Näin kätkön en kuitenkaan saanut sitä käsiin - foud it.
   Sama hemmo raivoaa ettei pääse kaikkiin miitteihin mukaan ja kaikki kätköt pitäisi olla kaikkien saatavilla.

   mullehetikaikkisukupolveamuistaeiväliä

   • Josko on ruotsalaista sukujuurta. Siellä diskuteerataan ja katsotaan, ettei vaan kenellekkään tulisi paha mieli. Aikanaan vitosluokan terrainin kätkö oli marketin parkkipaikan tolpassa metrin korkeudella. Haaparannassa, muistaakseni.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Josko on ruotsalaista sukujuurta. Siellä diskuteerataan ja katsotaan, ettei vaan kenellekkään tulisi paha mieli. Aikanaan vitosluokan terrainin kätkö oli marketin parkkipaikan tolpassa metrin korkeudella. Haaparannassa, muistaakseni.

    Ja kukaan Haaparannan 5/5 kätköllä kävijöistä ei mitenkään kritisoinut väärässä ääripäässä ollutta tähditystä. No ei tietenkään, kiitos kiitos kiitos vaan.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ja kukaan Haaparannan 5/5 kätköllä kävijöistä ei mitenkään kritisoinut väärässä ääripäässä ollutta tähditystä. No ei tietenkään, kiitos kiitos kiitos vaan.

    No kyllähän tuota vähän kummasteltiin, mutta kätköttäjän tehtävähän se on D/T luokitella. Lähinnä se siinä parkkiksella huvitti kun huomasin, ettei se kätkö ollutkaan pylvään nenässä..


  • Raamatun kohta sopinee hyvin tälle etsijöiden palstalle:
   "Etsikää, niin te löydätte." "Jokainen etsivä löytää."

   http://Jeesus-on-Herra.com/

  Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Ohisalo: paperittomille työlupa jonon ohi

   https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/1883695a-f66c-488e-a622-ac181f96a0ff Miten on mahdollista, kaikki uutisointi mikä liittyy Ohisaloon on negatiiv
   Maailman menoa
   337
   6629
  2. Hallitus halveksii Suomen nuoria

   Suomessa on kymmeniä tuhansia suomalaissyntyisiä nuoria, joilla ei ole koulutusta. Nyt pitäisi tehdä kaikki mahdollinen, jotta nämä nuoret saataisiin
   Maailman menoa
   189
   3273
  3. Ei näin Lidl! Ei! Ei! Ei!

   Voi ei. Älkää lähtekö tähän leikkiin! Ei mitään sovelluskorttipeliä! // Lidl aikoo tuoda asiakkailleen etukortin – bonuksista ei vielä tietoa // http
   Maailman menoa
   123
   2951
  4. Voi myötähäpeän määrää

   Joku tämän kylän Tollo mukana nelosen roskasarjassa
   Suomussalmi
   18
   875