Luonto ei ole huvipuisto

EikäDisneyland

Metsästäjät kuvittelevat luonnon olevan Disneylad, jonne he poikkeavat huvittamaan itseään tappamalla eläimiä.

Huvimetsästäjä ei ymmärrä olevansa luonnon biologisen monimuotoisuuden osa ja tuhoavansa luonnon ohella ihmisen selviytymismahdollisuuksia. Metsästäjät toimivat yleistä etua vastaan.

27

53

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • silverwolf

      Mussunmussunmussun...

      Tule joku kerta edes mukaan niin näkisit mitä metsästys oikeasti on. Sulle ainoa yhteys metsään on se kaupunginpuistosi... Juttujesi perusteella.

    • tussalip

      Metsästyksen vastustajat kuvittelevat luonnon olevan Disneyland, ja m.vastustajat nimenomaan ovat mainittuja Huvimetsästäjiä, keistä on tälläkin osiolla ollut runsaasti valaisevia kirjoituksia laavupuuhineen, vaatefantasioineen ja poikakaverihomosteluineen.

    • selityksenpaikka

      Kyllä se taitaa ola ihan päinvastoin. Te kakarat siellä kaupungeissa uskotte, että metsät on täynnä kilttejä piirrettyjen eläimiä jotka puhuu ihmisten kieltä jne...

      • LuontoSirkuksena

        Huvimetsästäjä luulee luontoa Disneyland-tivoliksi, jossa eläimet odottavat ampumakojussa, että joku tulee losauttamaan niitä pyssyllä. Tivolin baarissa otetaan kaatoryypyt ja maastoautoilla kaahaillaan kuten lapset ainakin Linnanmäellä. Kaatoryyppyjen jälkeen esintyy sirkuksessa lauma pellejä ja kaikkien suosima vetonaula on iltanuotiolla partainen "nainen".


      • silverwolf

        Kyllä tuntuu sulla olevan ainakin toietoa viinajuonnista ja transu/homo hommista, mutta lienetkin paikallisen osastosi rattoperse ja puheenjohtaja.

        Mutta kuuleppa, jos osaat laskea...

        20 päivää jahtia, 11-12h per reissu, käveltyjä kilometrejä tulee paljon, joihin sinä läskiperse et edes asfaltilla pääse.

        Metsästysaluetta valtionmailla 63371Ha, joten lääniä riittää missä koiran kanssa jahdata. Saaliiksi 1 metso ja 1 teeri, eli aika paljon sai kulkea että sai saalista.

        Maasturia ei ole eikä tule, ei ole koiralla gps pantaa tai muutakaan. Kartta ja kompassi riittää suunnistukseen, mutta sekin sinulle on tuntematon käsite.

        Tule syksyllä vieraaksi, katsotaan miten pitkään jaksaa läskipallo mukana kulkea ennenkuin alkaa itku ja parku kun ei jaksa ja pelottaa metsässä olla.


    • Ymmärtääkseni

      biologisen monimuotoisuuden osat syövät välillä toisia monimuotoisuuden vähäisempiä osia, ns. saaliita suihinsa.

      Jos siis metsästän ja syön saaliini, niin miten ihmeessä en kuulu luonnon kiertokulkuun ja tuhoan selviytymisen mahdollisuuksia jos harkiten metsästän? En siis ammu loppuun kaikkea näkemääni, vaan ns. korjaan satoa metsän tuotosta.

      Vaan mitäpä sinä kaupunkiasukki metsästä tiedät ? Että siellä on puita, Putte-Possu ja Sepe-Susi.

    • tuotantolihapäästöt

      Luontoa kuormittaa enemmän kaupanlihaa syöpä vastustelija, kuin riistalihaa syöpä metsästäjä.

      • Vastuuttomuutta

        Luontoa kuormittaa ja tuhoaa huviemetsästäjä, joka piipahtaa luonnossa toteuttamassa tappamisen ja eläinten rääkkäimisen pervessiotaan.


      • hummeri

        Ulkoistaessaan tappamisen ja ostaessaan lihatalon ammattitappajan palkkamurhaaman tuotantoeläimen lihan kaupasta, Micralla autoileva metsästyksen vastustaja kuormittaa luontoa enemmän, kuin pelkästään metsästämäänsä riistalihaa syopä Humveella autoileva metsästäjä.


      • PureMakkaraa

        Metsästys on sidottu maan omistamiseen. Sitenn metsästäjä on usein henkilö, joka tuottaa lihaa myyntiin (tietysti huikeiden tukiaisten avulla). On tietysti mainiota kuulla "hevosen suusta", mitä tästä pitää ajatella.

        Muuten metsästäjien ajattelukyky vastaa harrastuksia. Jos luonnon eläintä pidetään arvokkaampana kuin tuotantoeläintä, niin tietysti myös sellaisen tappaminen on pahempi asia.

        Kyllä junteille riittää halpa makkara ja puuro. Ei ole syytä mennä tappamaan eläimiä "syömisen" verukkeella.


    • luonnonsäästäjä

      On tärkeää, että metsästyksen vastustajalle riittää puuro ilman rasvakaapelin pätkiä.
      Alkutuottajat ovat pienempi maanomistajaryhmä, kuin ei-alkutuottajat.
      Luonnon eläimen syöminen on parempi asia kuin tuotantoeläimen syöminen, sillä tuotantoeläimen kasvatus aiheuttaa suuret päästöt. Syömällä luonnon eläimiä tuotantoeläinten sijaan, säästät luontoa.

      • Mut-kun-ne

        elukat on niin kivoi kun ne jutskaa ja silleen on ihan frendii näis elokuvis. Ne puhuu englantii ihan oikeesti ja joskus suomee kans.


    • cccccccccccccccccccc

      Ketjun aloittajaa ei edes olisi olemassa ilman metsästystä.... Meinaan kivikaudella ei voinut mennä siwaan hakemaan jauhelihaa. piti ihan metsästää ruoka. Ei olisi yhtään ihmistä elossa ilman metsästystä. Metsästyksen vastustajat on vieraantuneet luonnosta. Totta kai pitää miettiä miten metsällä käyttäytyy. rauhoitusajoista ja muista säädöksistä on pidettävä kiinni.

    • jaskajoke35

      Kuulehan hippi. Ei se metsästys ole sitä että siellä aina pitäisi jotain saalista saada. Ei se saalis ole se tärkein asia vaan se raitis ilma ja kirpeät pakkas aamut jne.
      Tässä maailmassa luontoa tuhoaa ihan jotkin muut kun metsästäjät. Varmaan itsekin ajat autolla ja tuotat pako kaasuja sinulla voi olla jotain huonekaluja mihin puut on kaadettu borneon metsistä jne.

      • Pelletmetsällä

        Ympäristöstä piittaamaton huvimetsästäjä piipahtaa luontoon huvittamaan itseään harrastamalla tappamista. Eläimiä on enää niin harvassa, ettei loputonta joutoaikaansa kuluttava tukaispelle saa aina tapetuksi yhtäkään. Ei ole ampumataitokaan sivarilla hallussa. Vaan väliäkös sillä, kun veronmaksajat kustantavat pummaamisen.


      • Sivarit-kyllä
        Pelletmetsällä kirjoitti:

        Ympäristöstä piittaamaton huvimetsästäjä piipahtaa luontoon huvittamaan itseään harrastamalla tappamista. Eläimiä on enää niin harvassa, ettei loputonta joutoaikaansa kuluttava tukaispelle saa aina tapetuksi yhtäkään. Ei ole ampumataitokaan sivarilla hallussa. Vaan väliäkös sillä, kun veronmaksajat kustantavat pummaamisen.

        löytyy sieltä vihervassareiden asevastustajien riveistä, sillä mitäs se sivari aseella? Niinpä. Ei ole ampumataitokaan hallussa ja sen sivari-vassarin pummaamisen todella kustantaa me veronmaksajat.

        Myös me METSÄSTÄVÄT veronmaksajat.


      • nähtyon

        Sateenkaaripoitsuja laavuillaan kiihottaa eniten se, kuinka tykillä osuu suoleen tai suoneen, nehän ovat metsästyksen vastustajien top 2 harrastukset.


      • saalistärkeintä

        "Ei se metsästys ole sitä että siellä aina pitäisi jotain saalista saada. Ei se saalis ole se tärkein asia vaan se raitis ilma ja kirpeät pakkas aamut jne"
        Jos saalliin saanti ei ole tärkeintä niin silloinhan on aivan sama lähteekö metsästämään riistakuvia kameran kanssa? Kirpeästä pakkasaamusta ja raittiista ilmasta voi nauttia myös patikoiden tai muuten vain lenkkeillen? Huvikseenko niitä lintuja ja jäniksiä ammutaan jos saallis ei kerta ole pääasia?

        Saallis on metsästyksessä pääasia vaikkei sitä joka reissulta saisi, joka muuta väittää saattaa törmätä edellä kirjoittamiini kysymyksiin.
        Tietysti metsästyksessä kokonaisuus on tärkeää, mutta saalliin saanti on se tärkein tavoite ja on aina sitä ollut.


    • TappaminenTärkeintä

      Metsästyksen tärkein tavoite ei ole saali vaan tappaminen. Huvimetsästäjä saa kiksit eläinen ahdistelusta, haavoittamisesta ja tappamisesta. Metsästäjä kuvittelee että luonto on Disneyland, jossa hän voi örveltää kuin saduissa ikään.

    • metsästysonpersieestä

      Ihmisellä joka kykenee tappamaan täytyy olla joku osa persoonasta rajoittunut. Empatiakyky, tunteensiirto jne. puuttuvat ja asettuminen toisen asemaan ei onnistu. Ihmisluonnossa on hyvää ja pahaa jokaisella meistä, mutta useimmat hallitsevat sen 'pahan' puolen, toisille se on mahdotonta. Kuka voi väittää että rentoutuu tappamalla eläviä olentoja??! Tuon sisäistämällä tajuaa että se ei ole mahdollista jollei ole joltakin osin 'psykopaattinen'.

      • No-pystytkö-siis

        tappamaan elävän olennon?
        Et vai ?
        No miten on, missä vaiheessa se tappaminen alkaa?

        Onko tappo kun listit
        - Hyttysen
        - Kärpäsen
        - Paarman / ampiaisen
        - Hiiren
        - Rotan
        - Ahvennen / Särjen
        - Hauken / lohen
        - Räkättirastaan
        - Variksen
        - Sorsan
        - Jäniksen
        - Hirven
        - Norsun ?

        Tapatko joitain näistä? Jos et, niin etkö todella? Jos tapat, niin miksi?
        Miksi juuri siihen kohtaan on vedettävä raja?


      • HuomaaPointti

        Pointti on siinä, että huvimetsästäjä nauttii tappamisesta tai on jopa tappamisesta riippuvainen. Jos vakavat ihmiset joutuvat tappamaan, he tekevät sen vastenmielisesti.


      • säälittävää
        HuomaaPointti kirjoitti:

        Pointti on siinä, että huvimetsästäjä nauttii tappamisesta tai on jopa tappamisesta riippuvainen. Jos vakavat ihmiset joutuvat tappamaan, he tekevät sen vastenmielisesti.

        ei tiedä pitäisikö itkeä vai nauraa teidän pellehyppyhiippareiden putkinäköiselle ymmärryksellenne. toden tullen pystytte "perustelemaan" jurnutustanne niillä parilla vaivaisella lauseella jotka tässä onnettomassa ketjussa on nostettu papukaijamaisesti jatkuvasti esille.
        seurausta sille että ollaan tietävinään asiasta johon järki saatikka ymmärrys eivät riitä.


      • ÖrvelöitäEiPidäYmmärtää
        säälittävää kirjoitti:

        ei tiedä pitäisikö itkeä vai nauraa teidän pellehyppyhiippareiden putkinäköiselle ymmärryksellenne. toden tullen pystytte "perustelemaan" jurnutustanne niillä parilla vaivaisella lauseella jotka tässä onnettomassa ketjussa on nostettu papukaijamaisesti jatkuvasti esille.
        seurausta sille että ollaan tietävinään asiasta johon järki saatikka ymmärrys eivät riitä.

        Ei normaalin ihmisen ymmärys taivu hyväksymään itsensä huvittamista eläimiä ahdistelemalla, haavoittamalla ja tappamalla. Ei sellaista pahuutta pidä ymmärtääkään. Normaali ihminen paheksuu ja syvästi halveksii huvimetsästäjiä ja heidän alhaisia örvellyksiään.


    • pyövveli

      Tänne lanseeratut 'huvimetsästäjät ' eivät edes omista aseita, paitsi henkilökohtaisen pippeliaseen, näillä huvimetsästäjät keskenään puuhailevat sateenkaaripoitsulaavuillaan piipahtaessaan luonnossa. Kuinkas se henkilö, joka tekee tappamispäätöksiään kaupan lihatiskillä, ulkoistettuaan tappamisen lihatalon ammattitappajan palkkamurhauspalveluihin?

    • LuontoEiOleDisneyland

      Juntille riittää sapuskaksi halpa makkara ja kuravesi.
      Junttien harrastama tappamishuvittelu on perverssio.
      Juntti kuvittelee luonnon olevan Disneyland, jossa hän koirakaverinsa kanssa saa mellastaa mielin määrin.

      • Jotenkin_tuntuu_siltä

        ...että ennemmin nämä metsästyksen vastustajat pitävät luontoa Disneylandina, kun ne sudet, ankat ja possut niissä piirretyissä filmeissäkin juttelee niin mukavasti...

        ... Ja sähkö tulee pistorasiasta, raha seinästä ja liha muoviin käärittynä kaupan kylmäaltaasta.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      52
      2814
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      522
      2645
    3. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      48
      1845
    4. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      32
      1777
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      117
      1723
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      301
      1669
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1272
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      87
      1106
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      22
      1082
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      55
      1077
    Aihe