youtubella tienaaminen???

ytvideotyyppi

heippa. olen ajatellut luoda yt tilin jolla voisi tienata. onko se mahdollista ja millaisia videoita katsotte? oon ajatellut duppaus tai pelivideoita??
niin ja jos luo tilin ni joutuuko videoista maksamaan jotain???
joten neuvot olisivat kivat en halua semmosia "lue netistä" vaan asiallisia astauksia kiitos :)

17

1445

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ytvideotyyppi

      niin ja en tiedä tuliko oikeaan kategoriaan :)

    • Canonisti_minäkin

      Tässä ei ole erikseen "videotuotannot" tms. osiota, joten kai kysymys voi olla tässäkin. Vastaus peruskysymykseen, voiko YouTube tilillä tienata, on kyllä. Sinulla pitää vain olla idea sisällöstä, jota kukaan muu ei ole vielä keksinyt ja jolle on kysyntää. Eli nuo ehdotuksesi eivät tunnu kovin luovilta, joten epäilen onnistumista noilla sisällöillä.

      Ansaintalogiikka ei ole saada maksuja videoista. Ansaintalogiikka on yksinkertaistaen saada tuotteita kokeiltavaksi videolla tai myydä fanituotteita tms. On myös joissakin tapauksissa mahdollista saada jonkin verran mainostuloja.

      Käytännössä menestyvä ja tuottava kanava pitää tehdä englanniksi. Olen huomannut, että jopa saksalaiselle ranskalaiselle kielialueelle kanavia tekevät saattavat tehdä kanavastaan englanninkielisen version. Suomessa ruotsinkielinen kanava saa oleellisesti suuremman katsojakunnan kuin suomenkielinen, koska se voi löytää katsojia kaikkialta pohjoismaista.

      Kilpailu internetissä on kovaa. Tuotteen tulee olla teknisesti moitteetonta. Jos videossa jokin seikka mättää, katsoja siirtyy heti uuteen videoon. Aloittelevien tubettajien kalusto on yleensä APS-C kennoinen järjestelmäkamera ja siihen 50 mm objektiivi. Sillä pystyy ottamaan sekä ne pätkät, missä kerrot tai näytät itse jotain että yleiskuvat. Kameran oma mikrofoni ei kelpaa. Aloittelijoilla on yleensä suuntaava mikrofoni ja kun kanavia seuraa, niin ensimmäinen hankinta ei useinkaan ole parempi objektiivi, vaan langattomat mikit äänen laadun parantamiseksi.

      Toisaalta on YouTube kanavia, jotka on kuvattu tietokoneen näytön kameralla. Niissäkin äänenlaatuun kannattaa panostaa ja käytännössä menestyvät kanavat käyttävät kunnollisia mikkejä tietokoneessakin.

      Valaistus on kolmas asia kuvan ja äänen jälkeen, joka pitää miettiä. Sisäkuvauksissa pitää käytännössä olla kaksi, mielummin kolme tehokasta valonheitintä. Halvin tapa on käyttää työmaavalonheittimiä, mutta siinä on oma riesansa valkotasapainon kanssa. Halogenit ovat kuumia, joten valaistus on parempi rakentaa led tekniikkaan.

      Jos kuvaat sisällä, on "studion" rakentaminen oma projektinsa. Niitä on tehty hyvinkin pieniin tiloihin. Käytännössä studio voi olla pienen makuuhuoneen kirjoituspöytä ja sen takana oleva seinä. Jos on mahdollista käyttää isompaa tilaa, vaikka autotallia, saa käytettyä teleobjektiivia eikä näytä hassulta kuvassa. Mutta halvimmillaan kalusto siis on tietokone, USB mikki ja kolme työmaavaloa.

      Kun tiedät, mitä haluat kerto, sinun pitää miettiä, miten haluat kertoa ja sen jälkeen suunnitella työn kulku kuvauksesta valmiiksi videoksi. Ainakin Mac'n mukana tulevassa iMovie ohjelmassa on ominaisuus, jossa voit kirjoittaa käsikset. Mac on muutenkin suosittu väline YouTube kanavien teossa, koska mukana tulee kaikki tarpeellinen ja koneen ominaisuudet on suunnattu kuvalliseen ilmaisuun.

      YouTubesta löytää viideoita, jotka kertovat tarkemmin kanavien ansaintalogiikasta. Sinänsä hieno idea, tehdä kanava, jossa kerrotaan kanavan teosta. Jokainen asiasta kiinnostunut siis auttaa tuotakin kanavan pitäjää tienaamaan. Jos osaat kieliä, sinulla on kunnollinen, aiheeseen sopiva, kuvauskalusto ja omaat hyvän idean, niin ei muuta kuin kokeilemaan.

      • Canonisti_minäkin

        Pakko lisätä, että kannattaa joka tapauksessa kokeilla. Kun opettelet perus asiat noilla ideoillasi, niin olet teknisesti valmis tuottamaan kanavaa. Pelkkä idea, ilman rutiinia ja osaamista ei myöskään riitä. Vaikka sinusta ei tulisi menestynyttä tubettajaa, niin osaat lukea sisältöä paremmin, kun tiedät mitä kaikkea siellä taustalla on ideasta käsikirjoitukseen, kuvauksen kautta jälkitöihin ja lopulta julkaisuun.


      • Perusteita

        https://youtu.be/jlrYMoHsXfs


      • sisältö-on-tärkein

        Youtubessa kylläkin sisältö on tärkein.
        Jos videoiden sisältö ei ole kiinnostavaa, teknisellä moitteettomuudella ei ole mitään virkaa, se voi olla enintään plussaa.


      • Canonisti_minäkin
        sisältö-on-tärkein kirjoitti:

        Youtubessa kylläkin sisältö on tärkein.
        Jos videoiden sisältö ei ole kiinnostavaa, teknisellä moitteettomuudella ei ole mitään virkaa, se voi olla enintään plussaa.

        Aivan ja vastaavasti vaikka sisältö olisi mielenkiintoista, niin jos ääni tai kuva ärsyttää, katsoja siirtyy seuraavaan videoon. Eli onnistumisen edellytykset ovat sekä moitteeton tekniikka että mielenkiintoinen sisältö.


      • sisältö-on-tärkein
        Canonisti_minäkin kirjoitti:

        Aivan ja vastaavasti vaikka sisältö olisi mielenkiintoista, niin jos ääni tai kuva ärsyttää, katsoja siirtyy seuraavaan videoon. Eli onnistumisen edellytykset ovat sekä moitteeton tekniikka että mielenkiintoinen sisältö.

        Kyllä se sisältö on edelleenkin tärkeintä.
        Ei auta 4K, hienot 3D introt viimesen päälle äänitehosteilla jos sisältöä ei sitten olekaan.
        Mitään sisällön kannalta ylimääräistä "hienoa" ei pidä mukaan ängetä.


      • sisältö-on-tärkein

        Ja tässä nyt on esimerkki siitä miten ja millainen YouTube video saa paljon ja äkkiä katsojia.
        https://www.youtube.com/watch?v=7fE0YhEFvx4
        Ei 4K:ta, 3D:tä, eikä joutavaa jankkamista, vaan pelkkää asiaa alusta loppuun koko lyhyen videon ajan.
        Sisältö on tärkein.


      • Canonisti_minäkin_______
        sisältö-on-tärkein kirjoitti:

        Kyllä se sisältö on edelleenkin tärkeintä.
        Ei auta 4K, hienot 3D introt viimesen päälle äänitehosteilla jos sisältöä ei sitten olekaan.
        Mitään sisällön kannalta ylimääräistä "hienoa" ei pidä mukaan ängetä.

        "...Mitään sisällön kannalta ylimääräistä "hienoa" ei pidä mukaan ängetä."

        "...eikä joutavaa jankkamista, vaan pelkkää asiaa alusta loppuun koko lyhyen videon ajan..."

        Noissa on paljon perää. Jos videossa on tarkoitus kertoa koirasta, niin sitten kerrotaan koirasta eikä naapurin kissoista. Joillakin kanavilla jutut on rytmitetty niin, että video sidotaan lauseella tai kahdella edelliseen ja/tai seuraavaan videoon.

        Intro pitää olla, jos aikoo erottua kanavana, mutta sen on oltava lyhyt. Joillakin kanavilla se on vain sekunteja. Videon kokonaispituutta kannattaa harkita. Kolmessa minuutissa voi kertoa aika paljon.

        Jankkaan vielä nimimerkin sisältö-on-tärkein kanssa videon teknisestä laadusta. Tuota hirvikolari videota voi pitää poikkeuksena. Sen tyyppisissä videoissa on usein ymmärrettävästi heikko kuvan ja äänen laatu. Katsoja odottaa vain kolaria tms. Normaalisti kuvan, äänen ja valaisun pitää toimia ja viedä tarinaa eteenpäin.

        Jos teet jutun huonolla äänenlaadulla tai kuva on ihan miten sattuu, niin joku tekee saman asian teknisesti paremmin kuin sinä ja sitä on mielyttävämpi katsoa. Katsojat siirtyvät katsomaan sitä teknisesti paremmin tehtyä juttua. Sinulla pitää olla reilusti erottuva tarina, jotta katsojat jäävät kanavallesi.

        Kannattaa verrata kahta matkailuvideoiden tekijää. Molemmilla on paljon katsojia ja teknisesti ne ovat silti hyvin eri tasoisia.

        Rick Steves Europe tekee broadcast tasoisia videoita hyvin käsikirjoitettuna mutta kevyellä organisaatiolla. Samoista jutuista leikataan sekä nopeita parin minuutin pätkiä että pidempiä puolen tunnin videoita. Juttujen äänitys ja jälkityöt on tehty erinomaisesti kaikkine musiikkeineen.

        Wolters World taas tekee alle kymmenen minuutin videoita usein formaatilla "viisi asiaa joita vihaat ja viisi asiaa joita rakastat" jossakin kohteessa. Hänellä on sanoma hyvin kompaktisti esitettynä. Käsikirjoitus näyttää käsin kirjoitetulta A4:ltä. Aikaisemmin erityisesti ärsyttänyt huono äänenlaatu on viime aikoina korjaantunut ja se on ihan ok nykyään. Wolters Worldilla on pari niin huonosti äänitettyä pätkää, ettei niitä viitsinyt katsoa loppuun.

        Yhteistä molemmille on, että tarina kantaa. Ensimmäinen on matkailun ammattilainen ja toinen paljon matkustava yliopiston opettaja.


      • sisältö-on-tärkein

        En ole katsonut kumpaakaan mainitsemaasi kanavaa, koska niiden SISÄLTÖ ei kertakaikkiaan kiinnosta...


      • Canonisti___minäkin
        sisältö-on-tärkein kirjoitti:

        En ole katsonut kumpaakaan mainitsemaasi kanavaa, koska niiden SISÄLTÖ ei kertakaikkiaan kiinnosta...

        Suosittelisin, koska noita vertailemalla oppii perusasioita.


    • Canonisti_minäkin

      Katsokaas muten Verkkiksen eri USB mikkien määriä ja vaihtuvuutta. Vaikka iso osa menisi muusikoille, niin sata varmasti niitä menee myös tubettajille.

    • Canonisti_minäkin
    • suuri-ilo

      YouTube videolla tienaaminen tarkoittaa tietenkin sitä, että videon alussa ja aikana esiintyy mainoksia.
      Ja niitä mainoksia taas monet vihaavat, ja siksi käyttävät mainoksenestoplugineja selaimissaan. Nämä toimivatkin erinomaisesti, mutta samalla estävät videonlataajaa tienaamasta mitään.
      On ilo käyttää mainoksenestoa YouTubessa!

      • 2-koneen-perhe

        "On ilo käyttää mainoksenestoa YouTubessa!"

        Ota myös huomioon kuinka paljon mainosten estäjällä on oikeuksia koneellasi, ei ainakaan samalla selaimella kannata tehdä mitään muuta kuin hauskanpitoa, jossa on mainostenesto.

        Kone kannattaa myös täysin tyhjätä kerran vuodessa, tyhjää ja aja win uudelleen kyllä huomaat.


    • Canonisti____minäkin

      https://youtu.be/b7N5SniJ5Dk

      Tuossa on hyviä ajatuksia äänestä ja käyttökokemuksia muutamista yleisistä malleista. Tony Northrup pyörittää menestyvää kanavaa ja ajatuksia kannattaa kuunnella ajatuksella. Hänen mielestään ihmiset sietävät hieman puutteellista kuvaa paremmin kuin puutteelista ääntä.

      Itse leikkasin loppukesästä matkaleffaa ja kypsähdin sen verran ääneen, että nyt on kaikki kolme mikkiä vaihdettu pykälää parempiin: koneen USB-mikki, kameran mikki ja nyt on puhelimeen paidankaulusmikki juontojen tekon paikan päällä.

    • aiämnattöropot

      Nyt on uusi tienausmuoto youtubessa, eli live striimien superchat.
      Eli kun teet live streamiä, niin striimin aikana chattaajat "voi ostaa striimaajalta viestin näkyvyyttä" eli lahjoittaa striimaajalle alkaen yhdestä eurosta aina tonneihin asti. Youtube kanavalla täytyy olla vähintään 1000 tilajaa jotta saa sen superchatin käyttöön ja tietysti se adsense pitää olla. Superchat on tällä hetkellä se IN juttu :D.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      247
      4042
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2348
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2141
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      93
      2056
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      96
      1719
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      25
      1414
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1327
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1307
    9. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      309
      1262
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    Aihe