Millainen hostperhe odottamassa?

NoudatetaankoSoppareita

Tärkeää muistaa tämäkin kohta Opetushallituksen suosituksista:

4.4

SIJOITUSAIKATAULU

"Vaihto-oppilaan on viimeistään kolme viikkoa ennen lähtöä saatava tietoonsa isäntäperheen nimi ja osoite. Mikäli organisaatio ei ilmoita isäntäperhettä ajoissa, on vaihto-oppilaalla oikeus perua osallistumisensa vaihto-ohjelmaan ja oikeus saada KAIKKI maksamansa maksut takaisin."

HUOM. Welcome family ei ole isäntäperhe!! (Isäntäperheen tulee myös täyttää ne vaatimukset, joita sopimus mahdollisesti edellyttää!!! Esim. olosuhteiltaan, kielellisesti, sijainniltaan jne.)

Nykyisessä tilanteessa vaihto-oppilaita lähetetään jatkuvasti maailmalle ilman minkäänlaista vastaanottavaa perhettä!!!

26

152

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • RahatTakaisin

      Vaihtarijärjestö saattaa vilpillisesti lähettää perhetiedot, jotta vaihtari saadaan matkaan ja rahat järjestölle. Perillä sitten selviää, että kyseessä onkin ns. welcome family. Sitten alkaa pompottelu.. Kaikilla ei ole edes sitä welcome familyäkään.
      Tiedossa useita tapauksia etenkin STS:n kautta vaihtoon lähteneillä!

    • KymppitonninPettymys

      STS:n yhä härskimmäksi käyvästä toiminnasta taas esimerkkiä:

      http://www.expressen.se/kvp/sts-misskotte-philips-utbytesar/

      STS korjaa kylmästi maksamasi rahat vaihto-oppilasvuodesta, tarjoamatta juurikaan mitään sovittua vastinetta. Vaihto-oppilaalla ei enää useinkaan ole sitä "huolella valittua" ja "motivoitunutta perhettä" odottamassa, eikä edes sitä welcome familyäkään.. (mihin ei missään tapauksessa pidä suostua!!!) Vaihtari saattaa tuliaisineen päätyä jonkin STS:n edustajan kellariin patjan päälle muiden vaihtarien viereen. Sitten onkin ykskaks vaihtarin, tämän alaikäisen nuoren tehtävä etsiä itse itselleen hostperhe vuodeksi..!!!

      STS, onko härskiydellä ja törkeydellä enää mitään rajaa toiminnassanne..????

      Toimintanne on suorastaan rikollista!!!! Toimitte kaikenaikaa piittaamaatta tuon taivaallista esim. USA:n laista. Vaihto-oppilaidenne perusteettomat erottamiset ovat jatkuvasti esillä, samoin nuorten ala-arvoinen kohtelu!! Viette ihmisiltä vaan kylmästi rahat olkia kohauttamatta.

    • TämäköOdottaa

      En voi olla linkittämättä tähän yhteyteen muutamia kuvia hostperheestä, joka odotti erästäkin suomalaista vaihto-oppilasta. Järjestön mukaan nämäkin olosuhteet olivat tarkastuksen läpikäyneet, tarkat kriteerit täyttävät ja moitteettomat!! Mainittakoon, että tähän huusholliin sijoitettiin toistuvasti vaihto-oppilaita!!!
      https://csfessuomi.wordpress.com/2015/03/16/ise-placement/

      • ManageritVastuussa

        Lisättäköön vielä, että tämäkin host perhe oli tarkastettu ja hyväksytty kansainväliseen oppilasvaihtoon alaikäisen nuoren kodiksi koko lukuvuodeksi ja näihin olosuhteisiin on myöskin todistettavasti sijoitettu toistuvasti vaihto-oppilas.
        Tämä esimerkki ei ole ainoa eikä harvinainen laatuaan!
        Tämän läävän käyttämisen vaihto-oppilaan kotina on "huolellisen tarkastuksen" jälkeen hyväksynyt ISE:n Regional Director Rose Whiting Hawkins, joka ei näe moitteen sijaa olosuhteissa. Kyseistä järjestöä käyttää useat suomestakin vaihto-ohjelmia järjestävät yritykset (muissa keskusteluketjuissa enemmän..)
        Vaihto-oppilasyritykset korostavat esitteissään ja mainonnassaan erityisen huolella valittuja ja tarkat kriteerit läpi käyneitä hostperheitä. Tämä kaikki on vain sanojen helinää, kuten nämä jatkuvasti esiin tulevat läävät osoittavat. STS vakuuttaa, kuinka kodit myös kuvataan valintavaiheessa. Useampi kuvia vastaava STS-tapaus on kuitenkin viime aikoina osoittanut tämänkin valheeksi, mitään kuvia ei löydy mistään.


    • HostperheenVaihdosta

      Jokaisen nyt vaihtoon lähtevän kannattaa muistaa ja tiedostaa Opetushallituksen Vaihto-oppilastoiminnan suositusten kohta 3.3.1.

      ..."Organisaation tulee tehdä sijoitus, jossa lähtökohtana ovat käytettävissä olevat tiedot oppilaasta ja isäntäperheestä. Jos ensimmäinen sijoitus ei toimi, organisaation tulee ensimmäiseksi selvittää tilanne yhteisymmärryksessä isäntäperheen ja oppilaan kanssa. Jos tämä ei onnistu, ORGANISAATION TULEE SIJOITTAA OPPILAS UUDELLEEN TOISEEN ISÄNTÄPERHEESEEN. Jos tämäkään sijoitus ei ole onnistunut, oppilaalle on tavallisesti vielä tarjottava UUTTA SIJOITUSTA, ellei hän ole osoittautunut vaihto-ohjelmaan sopeutumattomaksi asenteiltaan tai käytökseltään."

      Järjestöt eivät kuitenkaan noudata em. suosituksia, vaan pyrkivät kiireellä osoittamaan nuoren sopeutumattomaksi ja erottavat hänet ohjelmasta pitääkseen rahat ja välttyäkseen uuden perheen etsimiseltä.
      Mikäli järjestö esittää esim. että nuorenne ei sopeudu kouluun tai osoita riittävää koulumenestystä, ottakaa rohkeasti yhteyttä kouluun ja pyytäkää lausunto!!!
      Valheellisilla ja perusteettomilla syillä erotetaan jatkuvasti nuoria, mikä on nöyryyttävä ja traumatisoiva kokemus nuorelle.

      Mikäli perhesijoituksissa järjestönne ei noudata OPH:n suosituksia, tehkää ilmoitus Opetushallitukseen sekä kuluttajariitalautakuntaan!! On tärkeää muistaa, että jokainen Suomessa toimiva vaihto-oppilasyritys on aikoinaan allekirjoittanut nämä suositukset ja siten sitoutunut niitä noudattamaan.

    • EpäkelpoHostperhe

      Many of these agencies are worth millions of dollars which often place exchange students in homes where there's barely enough food in the home to feed the family let alone the student. Contact Danielle Grijalva @ [email protected] and ask to see photos of some of the homes students were placed. Students were met by the agency with threat of repatriation if they complained.

    • SurkeitaKöyhiäPerheitä

      Käykääs vilkaisemassa ISE:n facebook-sivuilta arviointeja. Uusi ISE:n aluevalvoja kävi kehumassa ISE:ä, ka ilmeisesti hänellä oli oma vaihtarikin, vaikka se on tietääkseni vastoin sääntöjä.
      Omalla facebook-sivullaan tämä aluevalvoja ilmoitteli syyskuussa, että etsii rahanansaintakeinoja...
      Nyt sitten päätyi ISE:n aluevalvojaksi taas yksi rahantarpeessa oleva yksinhuoltaja pienine lapsineen.

    • EpätoivoistaHommaa

      Epätoivoisten ihmisten hommaa tämä hostaaminen ja perheiden värvääminen rahan ansainta mielessä eli aluevalvojien homma. Nuoret päätyvät jatkuvasti ahdingossa ja pulassa olevien ihmisten hoteisiin. Ihmisten, joilla ei ole edellytyksiä selvitä edes omassa elämässään...!!! Järjestöjähän se ei kiinnosta, ei myöskään vaihtarin kohtalo. Rahantulo on pääasia. Hyväuskoisia ihmisiä höynäytetään sata nolla vaihtaribisneksessä.
      Vaihto-oppilastoiminta on tuhoon tuomittu. Entistä harvempi enää lankeaa huijattavaksi, mikä on tulosta arvokkaasta nuorten eteen tehdystä valistustyöstä. Jatketaan!!

      • HirveäBisnes

        635805346597804162-ronaldeitel
        (Photo: Texarkana Police Department)
        363
        CONNECT
        9
        TWEET
        LINKEDIN
        6
        COMMENT
        EMAIL
        MORE
        TEXARKANA, Ark. (KTHV) -- A 16-year-old female foreign exchange student was removed from a level 4 sex offender's home on Thursday.

        Police reports state that 55-year-old Ronald Eitel recently moved to East 23rd Street in Texarkana.

        Around 3 p.m. on Thursday, Texarkana police detectives removed the 16-year-old girl who had reportedly been living with Eitel and his wife since early August 2015.

        Police learned that Eitel's wife, who used another name and identified as a single parent, applied to house the exchange student and was accepted following the placement protocol.

        Both police and the placement agency simultaneously learned of Eitel residing in the home with the parent and exchange student just prior to removal of the student.

        Eitel was charged in 1982 with 12 counts of rape and convicted of four counts. Upon conviction, Eitel received two 20 year sentences and two 60 year sentences that were run consecutively, which meant he was to spend the better part of his life in prison. That changed when his sentences were recently overturned and was released from the Texas Department of Corrections.

        He was assessed and assigned the designated risk as Level 4, which is defined as a sexually violent predator with a very high risk to re-offend by the State of Arkansas.

        The placement agency is working with police to find the girl a safe home.

        The Texarkana Police Department is currently investigating any possible state or federal criminal charges that either Eitel or his wife may have committed.


      • IhmiskauppaahanTämäOn

        Puolusteleeko vielä joku muukin tätä toimintaa kuin tässä ihmiskauppaa sivuavassa toiminnassa mukana olevat...???


      • Voihirveys
        IhmiskauppaahanTämäOn kirjoitti:

        Puolusteleeko vielä joku muukin tätä toimintaa kuin tässä ihmiskauppaa sivuavassa toiminnassa mukana olevat...???

        Ei varmaan muut kuin järjestöjen sedät ja tädit. Ei kukaan vastuuntuntoinen normaali aikuinen puolustele tällaista kauheutta.


    • YksittäistapauksiaTaas

      Hannah Wilson
      Ylläolevan artikkelin kommenteista poimittu:

      "Jerry Burkhouser
      I am actually surprized that the state even did anything about this, because some other agency must have found this and took hold of it. I know for a fact of 2 foreign exchange students placed in unfit homes. One of the homes that people can't even buy their own food moreless supply food or a fit inviroment for a child. I have called the child services and all I get is "We can't do anythng about it because these kids are from another country and we can't get involved in that." A child in plurable conditions should be everyone responcability no matter where they came from. I have had to stop worrying myself about it because you can't get anyone to help these kids after they have already be placed in this bad homes. But I just had to look at it like this. Now they are being taught to live in the streets or in very very poor living conditions, which now days I guess that is a good living skill to have if you ever need it. But what happen to the screening part of the app these people had to go though?"

    • PerinteikästäTouhua

      "- Päädyin perheeseen, jossa oli pimeämpää kuin mörön pyllyssä, vaihto-oppilaana Yhdysvalloissa 1982-1983 ollut Jari Sarasvuo kirjoittaa kirjassaan.

      Jari Sarasvuo kertoo kirjassaan myös nuoruuden kokemuksistaan. Kuva vuodelta 1994.
      Jari Sarasvuo kertoo kirjassaan myös nuoruuden kokemuksistaan. Kuva vuodelta 1994. (IL-ARKISTO)
      LUE MYÖS
      Sarasvuo rakastumisestaan Virpi Kuituseen: "Kiinnostuin salaisesta tulesta"

      Vaihto-oppilasperheen isä toi Sarasvuon huoneen yöpöydälle lukemistoa, jossa oli "hivenen liikaa gay-pornoa, vaikka itse homostelu ei sinänsä minua häirinnyt".

      - Tyyppi varoitti minua pudottamasta suihkussa saippuaa ja kumartumasta sen perään, ellen ollut varmistanut, että kylpyhuoneen ovi on säpissä, Sarasvuo kirjoittaa.

      - Saalistus eteni. Hän tuli huoneeseeni ja kysyi, voinko hieroa hänen selkäänsä. Mikäs siinä. Se kyllä vaivaannutti vähän, että kun alaston äijä oli saanut tarpeekseen, hänen "

      • Yökyök

      • PedaritOdottavat

        No niin, moneen kertaan tutuksi tulleita pedarihostaajia osunut Sarasvuonkin kohdalle... Toisilla vaan on rohkeutta kertoa näistä tapauksista, joista useimmat vaikenevat.
        Olisikohan taas maajohtajien aika muistuttaa, kuinka "hyviäkin kokemuksia on" ja kuinka "toimiston kanssa on ollut helppo asioida ja kaikki ovat olleet ystävällisiä" jne. Propagandanne ei vaan muuta totuutta tästä nuoria vahingoittavasta toiminnastanne, jolla ihmisiä törkeästi huijataan ja ryöstetään.


    • PettymysOdottamassa

      Todennäköisemmin määränpäässä on vaihtaria odottamassa pedofiilit, alkoholistit muut päihdeaineriippuvaiset, kriminaalit, kiihkouskovaiset, sairaat ja vähävaraiset ihmiset, sikäläiset maahanmuuttajat... ja huolella valittu koti on se siivoton loukko, missä "on pimeämpää kuin mörön pyllyssä", kuten Sarasvuo kuvaili omaa isäntäperhettään!!!
      Tämä vaan on totuus ja se todennäköisempi vaihtoehto kuin esitteissä onnellisesti hymyilevä malliperhe!!!

      • Ugholenpuhhunut

        Ihan turha liian aikaisin alkaa suunnittelemaan vaihtovuotta. Käyttäkää aika mieluummin siihen, että otatte selvää millaisesta bisneksestä on kysymys! Isäntäperhettähän saa odotella viimeiselle viikolle saakka yleensä ja sekään ei usein ole mitä lupaavat. Jonkun pedofiliaan taipuvaisen "tervetuloperheen"jos jostain craigslisitilt rääpäisevät ja rahat saavat ni se on sääntö numero yksi!


    • PedofiilitHostaajina

      No niin, taas saatiin tuoretta näyttöä näistä pedofiileista, jotka käyttävät vaihto-oppilasbisnestä temmellyskenttänään hankkiutumalla itse mukaan bisnekseen..
      http://www.csfes.org/2015.html
      Huom. tämä on vain yksi ISO RISKI, joka tulee tiedostaa mikäli on aikeissa lähettää lapsensa vaihto-oppilaaksi!!!
      Kyseisen kriminaalien kriminaalin oli kelpuuttanut hostaajaksi STS. Järjestö, jolla on poikkeuksellisen paljon näitä todella kyseenalaiia sijoituksia, joita itse kutsuvat "yksittäistapauksiksi".

    • Esimerkkejä

      Open Letter to Parents of a Foreign Exchange Student
      ARCHIVE :
      Even if you are a parent in the United States whose child is an exchange student -- this letter is for you.


      Oceanside, CA - infoZine -
      Dear South Korea: When your daughter arrived in America, she soon found herself on stage with eleven other exchange students. All were required, one by one, to stand behind the microphone and tell a bit about themselves to an audience of complete strangers hoping just one would be interested enough to take her home.


      Knowing how shy your daughter is you can only imagine how uncomfortable this must have been for her. Before she went on stage, she received a hug by a German exchange student who told her it wouldn't be that bad. Soon her exchange agency's representative gruffly told her that she had better stop crying like a baby; that if she wanted to find a home, she needed to hurry and dry her eyes and get on stage.

      All eleven students arrived without a host family. You know how personal your daughter is taking this and wonder what happened to the family that was promised to your daughter. Lost only begins to describe how you are feeling.

      Dear Turkey: Your son was placed in the home of a woman who is approximately $6,000 behind in child support payments. What happened to the family your son was promised? You were simply told by the exchange agency that there was a sudden change in plans, but to rest assured, your son will have a home soon.


      What you don't know is that he shares a bedroom with a ten-year-old boy who talks non-stop. This wouldn't be such a problem if it weren't for the fact that his host mother works three jobs to support herself and your son is now the sole babysitter to three small children. Yes, this is affecting his grades, and this situation may warrant his early return home to Turkey.

      Dear Italy: Your daughter is thriving! Her host family has been anticipating her arrival for four months now. You can hear in her voice that happy click that only a parent can denote. Her homework is complete for the week and she is out shopping at the nearest mall with her host sister. You know how much your daughter loves to shop and will you remind her this evening when you talk to remember to say thank you and pick up after herself.


      Dear Australia: Your son's grades have already started to decline. You look at his last report card and cannot understand what has gone wrong in such a short period of time.


      What you don't know is that he was dropped off last week with only $40 in cash and two suitcases filled with dirty clothes with a family who did not anticipate his arrival. He, too, arrived in America without a permanent host family, but is happy to no longer be sharing the basement of his representative's home along with seven other students. He wants to tell you, but after all, this was all his idea; to travel as an exchange student and learn another family's way of life.

      He cries at night. Misses his bedroom at home and your loving eyes. He worries for the exchange students he left behind who are still sleeping in sleeping bags in the basement. It's only a little better now as he sleeps on a couch in the garage. Again, his host family did not expect him and they're treating him like the unexpected arrival that he is.

      Dear Thailand: Your son is just as happy as ever. His orientation was complete within his first week of arriving in America. Finally he is with the people that once only appeared on the Host Family Application, who are now his host family.

      Growing up with no pets in the home, you'd be surprised how well he has adjusted to Bailey, the 145 pound Labrador Retriever. In fact, he wants to ask his host father again if he could walk Bailey, but you know how polite he is. He doesn't want to appear to be a pest. He'll give it another thirty minutes and ask before grabbing for the dog's leash if it would be okay to take Bailey for a walk. Your son is polite and respectful. You haven't heard much from your son, but have positive feelings.


      Which child is yours?

      The Committee for Safety of Foreign Exchange Students (CSFES) is interested in your child's safety, wellbeing and welcomes hearing from you.

      All international visitors may also contact local law enforcement agencies directly. Anyone who suspects suspicious behavior or maltreatment of foreign exchange students, please report it to the proper authorities.

      CSFES monitors exchange student abuse and provides information to interested parties in an effort to significantly reduce the number of children who become victims of child/sexual abuse, neglect and extortion. As such, we encourage contact from schools, parents and exchange students. Even if there are no apparent problems, being aware and informed are the keys to prevention.

      Sincerely yours,
      Danielle Grijalva, Director
      Committee for Safety of Foreign Exchange Students

    • Jalöytyyhänsieltä
    • Hommathoitoon

      Ihan turha liian aikaisin tai liian myöhään alkaa suunnittelemaan vaihtovuotta. Tai ehkä kannattaa mennä vaihtoon vasta myöhemmin, esim yliopiston kautta? Varmempaa,halvempaa ja turvallisempaa. Isäntaperhettä saa odotella, tai saa aikaisin mutta se ei ole mikään tae siitä että saa hyvän sopimuksen mukaisen perheen. Esimerkkejä on, esim Explorius on sijoittanut blogaajiaan aluevalvojien luo jo alku vuodesta ja vaihtovuosi on mennyt mönkaan. Tällaisia sijoituksia ei tarvitse myöskään hyväksyä. En tiedä saiko nämä nuoret infoa että aluevalvojista oli kysymys.

      • VarmistakaaPerheeltä

        Olisikin ensiarvoisen tärkeää, että vaihtarin omat vanhemmat olisivat yhteydessä isäntäperheeksi ilmoitettuun perheeseen ja varmistaisivat onko perhe sitoutunut toimimaan isäntäperheenä koko vaihdon ajan!!
        Järjestön kanssa tulisi myös selvittää ehdot ja menettely, jos vasta paikanpäällä selviää, että pysyvää isäntäperhettä ei olekaan!!

        **Be very concerned if prior to your son or daughter's departure, you are notified by the student exchange organization that there has been a sudden change with the Host Family selected for your child. If you are told the Host Family is no longer the same "due to a divorce or unforeseen circumstances," etc., this is a major concern to CSFES."


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2823
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2390
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2170
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      17
      1972
    5. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1816
    6. 160
      1804
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1777
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1716
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      132
      1513
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1304
    Aihe