Diesel 1.9 ja automaattiloota

Momentinmuunnin

Kuinka pitkään tuommoisella ajelee ilman isompia remppoja? Omallani , vm 2006, on ajettu 230 tuhatta km ja hyvin pelaa. Automaattilaatikollinen kuulemma kuluttaa pirusti diiseliä, mittasin omani kulutusta ensimmäisen käyttövuoden aikana tarkasti, keskikulutus oli 7.1 litraa, asun kaupungissa, Vaihteet toimivat hyvin, toisin kuin nykyaikaiset kaksoiskytkinviritykset, jotka leviävät kahdensadan tonnin paikkeilla, Nyt sen kori alkaa ruostua takaluukusta ja ovien alareunoista. Maalaus (osittain) maksaa puolitoista tonnia. jonka jälkeen se näyttää parempikuntoiselta, eikä naapurin äijä vinoile ruotuvasta Saksan Mossesta. Maalautanko vai vaihdanko, saan vaihdossa toiseen vanhaan noin viisi-kuusi tonnia.

7

198

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Petteri49

      maalaa, naapurisi on vain kateellinen.

    • populus99

      Loota on ainakin Zafira B:ssä 6-vaihteinen perinteinen momentinmuunnin Aisin AF40-6, eli sama AWTF-80 SC-laatikko kuin esim Mazdoissa, Volvoissa, PSA:lla. pienemmissä Land Rovereissa jne.

      Säännöllisillä, vaikkapa 100 tkm öljynvaihdoilla tuo kestänee auton iän.

      Tommonen perinteinen 6-7 vaihteinen momenttiloota on turvallisin vaihteistovaihtoehto. Se on riittävän monimutkainen ja vaativa alijärjestelmä, niin että se tehdään laadukkaasti ja kestämään. Ja kun siinä on osavalmistajan labeli ja nimi niin homma pitää kutinsa.

      Ja GM:n tapauksessa varmasti parempi kuin huonosti tehty käsivaihteisto, esim. täyspCka GM Powertrain keppi-6v M32-vikapesä..

    • Momentinmuunnin

      Kiitos asiaa selkeyttäneestä vastauksesta! Maalautin sen Zafiran helmat ja nyt se on kuin uusi. Kaikki sukulaiseni haluavat lainailla sitä, kun siinä on vetokoukku, ja sillä on pirun mukava ajaa. Varsinkin juuri peräkärryn kanssa peruutellessa, hankalissa paikoissa. Siis nyt kai kannattaisi vaihdattaa sen laatikon öljyt? Vaihdatin ne kun sillä ole ajettu 120 tuhatta.

    • jönsset

      Paljonhan tuota M32 6v. manuaalia on parjattu ja varmasti syystäkin, itsellä Zafirassa se kyllä pelasi kyllä hienosti vielä 330tkm ajettunakin. Yksilöllisiä eroja jossain kestää jossain ei. Itsellä nykyään Vectrassa AF-40 6 automaatti. Ei toi vaihteisto ominaisuuksiltaan mitään viimeistä huutoa ole, sellaiseen laiskan pulskeaan menoon ihan ok. Kestävä sen pitäisi olla. Sellainen ominaisuus siinä tuntuisi olevan kun jarrun nostaa tulee sellainen kuollut hetki ennen kuin vaihde kytkeytyy ja veto alkaa. Kulutus itsellä seka-ajossa 7,3l 110kw koneella. Zafiralla 88kw ja manuaalina meni litran vähemmällä samat ajot. Öljyjä ei edellinen omistaja ollut vaihtanut, kun lisätyönä kuuluu huolto ohjelmaan. Kyllä 140tkm ajettuna oli mustat ja haisi palaneelle. Uudet kannattaa vaihtaa huuhtelemalla, 12 litraa meni vaihtoon. Kyllä muuttui laatikko vaihdon jälkeen huomattavasti jouhemmaksi, etenkin alaspäin vaihtaminen pehmeni. Jatkossa aioin vaihtaa öljyt 40tkm välein, ei se GM oma AW-1 ollut kuin n.12e Länsiautossa litralta. Ensimmäinen automaattivaihteinen autoni, eikä manuaalia ole ikävä tullut.

    • Momentinmuunnin

      Huollatin se n Zafirani "kunnolla", 250 tonnia ajettuna: Jouduttiin vaihtamaan raidetangon nupit ja yksi alapallonivel, siis ne olivat ensimmäiset vaihdetut alustan osat. Vaihteistoöljy vaihdettiin, oli kuin tervaa, huuhdottiin se loota kahdella öjyllä. Edellisestä vaihdosta oli noin sata tonnia.
      Vuoden verran oikutellut egr-venttili vaihdettiin uuteen tarvikeosaan, 108 euroa. En huomaa mitään eroa ajossa, vikakoodivalo vain on nyt pimeänä. Sen sai sammumaan joskus painamalla jarru- ja kaasupolkimen pohjaan, ja laittamalla virran päälle. Matkamittarin näyttöön tuli koodi EUN, ja kilometrinaäytösä vaihteli erilaisia lukemia. Kun numerot asettuivat ajetun kilometrimääsärän kohdalle, se EUN-koodi sammui. Kun tämän toisti pari kertaa, niin vikakoodi saattoi olla poissa parikin viikkoa.
      Vaihteisto pelaa hyvin, en tosin huomannut nytkymistä tai muuta häikkää ennen öljyjen vaihtoakaan.
      Polttoaineenkulutus on sama kuin vuosi sitten, öljyä kone ei kuluta. Ainoa mikä pännii, on huono käynnistyvyys kylmällä säällä.

    • Momentinmuunnin

      Se käynnistyvyys korjaantui 250 euron rempalla: Uusi starttimoottori. Nyt lähtee (kokeilin) 20 asteen pakkasella ilman esilämmitystä käyntiin kuin palmun alta, Hehkuaika oli noin 15 sek. Nyt mulla on hyvä Ooppeli, ajan sillä vielä useita vuosia.

      • Momentinpentin

        Triplasit sitten kertalaakista opelisi arvon !!! otan osaa, että olet siihen sitoutunut tuolla tavalla ja että monen kuun fattarahat meni taas kankkulan kaivoon, eikä kurkusta alas, kuten yleensä...


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      52
      2844
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      530
      2692
    3. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      48
      1865
    4. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      32
      1837
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      119
      1748
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      301
      1679
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1312
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      89
      1135
    9. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      60
      1129
    10. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      22
      1102
    Aihe