Nyrhisen ja Ståhlbergin isot muoviautot 80-luvulta

kasarikid

Minulla on kolme näitä tallessa 80-luvulta, aikoinaan leikinkin näillä mutta ovat silti hyvässä kunnossa. Kuitenkin esim. mustan Saab 900 Turbon pinnassa on pientä mikronaarmua, toki vähän isompiakin niin mietin että mitähän muovilaatua nämä ovat ja millähän aineella pinnan voisi "myllyttää" ainakin lähes uudenveroiseksi? Vai olisikohan viisainta jättää käytön jäljet näkyviin... en kumminkaan aio näitä myydä.
Minulla on Toyota Corolla DX alkuperäinen malli, tätähän oli myös faceliftinä mutta sitä minulla ei ole. Toisekseen Volvo 240 sedan sekä jo mainitsemani Saab 900 Turbo.
Nämä olivat hienoja leluautoja, harmi että näiden valmistus ei jatkunut eikä uudempia autoja saatu tähän leluautosarjaan. Onneksi EMEK tekee edelleen komeita rekkoja :)

5

423

Vastaukset

 • Moi. Tuo muovi on ns.ämpärimuovia,vaikeaa myllyttää. Itse aloin vahaamaan 900sen pintaa ja kiilto lähti entisestään kokeilukohdasta. Jätä suosiolla historia näkyviin.

 • Jos näiden muoviautojen tekoa olisi jatkettu ja kehitetty, olisikohan meillä nyt kilpaileva pienoismallivalmistaja sellaisille tämän päivän muovi- tai tarkemmin resiiniautomallivalmistajille kuten NEO Scale Models tai Otto-Models jotka tekevät automalleja 1/18 sekä 1/12 mittakaavoissa, NEO Scale models myös pienemmissä kokoluokissa.
  Itsellä muutama NEOn 1/43 malli, muuten hienoja mutta joskus lasien ja listojen sovitus jättää hieman toivomisen varaa, eräässä mallissa on lasin reuna irti enkä tiedä millä tuon liimaisi takaisin, erikeeper ei pitänyt ja muoviliima saattaa samentaa ilmeisesti asetaattilasin läpinäkymättömäksi.
  Minulla on myös yksi Otto-modelsin auto 1/18 mittakaavassa, siinäkin on pieniä puutteita, esim. lasinpyyhkijöiden sovituksessa on toivomisen varaa, lasien liimasaumat hieman epätasaisia.
  Ehkä Suomalaisella laadulla olisi saatu viimeisen päälle hyvin viimeisteltyjä malleja?

 • Löysin yhdestä autiotalosta 2 Stahlbergin Volvoa ja yhden Ford Cortinan en vain tiedä valmistajaa

  • Et kai varastanut niitä sieltä /=:(


 • Onkohan näitä klassikkoleluautoja aikoinaan valmistanut yritys nykyään PS-Muovi Oy?

  https://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/533645-taalla-tehdaan-legendaariset-neppis-autot-isien-ja-poikien-rakastama-klassikko-sai

  Nykyään kauppojen leluosastoilla ei juurikaan enää näy autoja :/ Vain EMEKin rekat ja Hotwheels pikkuautoja mutta tyttöjen leluja sen sijaan on kyllä lukemattomia, oikein hyllykaupalla :/
  Vielä 10-15 vuotta sitten oli Hongwellin 1/43 pienoismalliautoja leluosastoilla mutta nekin on nyt hävinneet. Onko tämä femakkojen vai viherpiipertäjien aikaansaannosta?

SEISKA.FI

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Erika ja viisuvalinta

  Cicciolina todella reipas ja mukaansatempaava esitys. Toivottavasti Erika pääsee kisoihin mukaan !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Maailman menoa
  126
  3811
 2. Hengityssuoja, viruksia vastaan. Ihan pelleilyäkö?

  Kuulemma hengityssuojaimet ovat loppuneet niin apteekeista kuin tukkureiltakin, kertoo Hesari. "Hengityssuojaimet loppuivat tukkureilta ja monista ap
  Maailman menoa
  89
  3641
 3. Seinäjoella jälleen kuolonkolari

  Kyllä eikö näitä teitä saada sellaiseen kuntoon, että ihmiset (jotka on pakotettu käymään töissä) voisivat taittaa taivaltaan ilman järjetöntä kuolema
  Seinäjoki
  30
  969