Mitä mieltä i5 ja gtx 745

i5gtx745

Mitä mieltä olette koneesta jossa olisi intel core i5 quadcore 3.2Ghz ja nvidia geforce gtx 745 4Gb. Kuinka monta fps noin keskimäärin tuollaisilla osilla saisi esim: Minecraftissä pelkällä optifinellä. Kiitos kaikille jotka osaavat vastata tähän kysymykseen koska Nvidia Geforce GTX 745 näytönohjain ei ole kovin yleinen ainakaan mitä googlettelin.

18

2580

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Näyttäisi nVidia GeForce GTX 745 olevan niin sanottu OEM-versio, eli laitevalmistajille tarkoitettu erikoismalli. Käytännössä erikoisen hidas malli liian suurella ja vastaavasti liian hitaalla näyttömuistilla varustettu ronttonen:

      http://gpuboss.com/gpus/GeForce-GTX-750-vs-GeForce-GTX-745

      Palstamme asiantuntijat varoittelevat ostamasta edes tuota GTX 750:aa, vaikka omasta mielestäni tuo on sellainen perusjampan peruspelikoneeseen sopiva näytönohjain.

      GTX 750:aa hitaampia ei juurikaan voi suositella, koska sitten alkavat modernien prosessoreiden integroidut näytönohjaimet nopealla DDR3/DDR4 -muistilla Dual Channelissa olla suorituskyvyltään liian lähellä, jotta erillinen näytönohjainkortti olisi enää järkevä.

      • AsusDeluxe

        Heh, nää on just näitä pakettikonejuttuja, joissa mainostetaan miten paljon on näyttömuistia ja porukka ostaa ymmärtämättä että koneessa oleva näytönohjain ei ole alkuunkaan hyvä.

        Mainostetaan siis tiettyjä lukuja (kellotaajuutta, muistin määrää, kiintolevyn tilavuutta), mutta jätetaan mieluummin kertomatta että suorituskyky ja laatu on jotain ihan muuta kuin oikeasti hyvistä osista rakennetussa koneessa.


    • fdsafdsa

      Tässä on tyypillinen esimerkki siitä asenteesta, joka "Wintel" puolen valmistajia vaivaa ja minkä takia minä en ole ostanut yli 15 vuoteen tehdastekoista konetta. Asiakkaita suorastaa huijataan. GTX745 ei pitäisi mallinimeltään olla missään tapauksessa GTX, vaan se sijoittuu suorituskyvyltään Nvidian perustason GT-sarjaan. Milläkö perusteella väitän että tämä on huijauskortti? Sen perusteella että kortissa on niin hidas grafiikkaprosessori, ettei ole olemassa yhtään tilannetta jossa sen suuri 4 Gt näyttömuisti voisi tulla edes puolittain hyödynnetyksi. Halpakaan muisti ei ole ilmaista, eikä ole mitään järkevää syytä, miksi valmistaja laittaisi turhia muistilastuja ohjaimeen, joka ei niitä kykene hyödyntämään missään tilanteessa. Käytännössä siis ainoaksi syyksi jää asiakkaan harhaanjohtaminen. Suuri muisti ja tehokkuuteen viittaava mallinimi saavat ostajat luulemaan, että kyseessä on ihan kunnollinen näytönohjain ja sitä se ei ole.

      Tässä FullHD-resoluutiolle useimmiten riittävä näytönohjain verrattuna tuohon umpisurkeaan GTX745-huijauskorttiin:

      http://gpuboss.com/gpus/Radeon-R9-285-vs-GeForce-GTX-745

      • AsusDeluxe

        Hehe. Itelläni nyt jo vanhahko GTX760. Muistia siinä on puolta vähemmän ja mallinimi niin samantyylinen, että joku saattaisi hyvinkin olettaa että tuo olisi jopa huonompi, tai korkeintaa vähän parempi. Onhan 760 vanhempikin.

        Onhan niillä kuitenkin pientä eroa: http://gpuboss.com/gpus/GeForce-GTX-760-vs-GeForce-GTX-745


      • sentään-toimivat

        "Tässä on tyypillinen esimerkki siitä asenteesta, joka "Wintel" puolen valmistajia vaivaa..."

        Mitä nyt taas? NVidialla, joka kortin näyttöpiiristä vastaa, ei ole mitään tekemistä Intelin tai MS:n kanssa, vaan on itsenäinen yritys.

        Ja NVidian näytönohjaimet sentään toimivatkin Linuxissa, toisin kuin ATI:n konkurssipesän räpellykset AMD:n tekohengittämänä.


    • i5gtx745

      Ymmärrän kyllä että näytönjohdin ei ole sitä parasta päätä mutta onko se kuitenkin parempi kuin AMD Radeon HD 8610G. Ja riittääkö koneen tehot silti useimpien pelien minimi asetuksilla 60fps saamiseen, koska en ole mikään kova pelaaja, vaan pelailen Minecraftiä, Metro 2033 redux, Metro Last Light ja joitan pelejä joita kaikki koneet pyörittävät. Onko GTX 745 4Gb kuitenkin tuollaiseen "peruskäyttöön" tai tuollaiseen pienen pelikoneen tilaan hyvä, koska olen kyllä kokoamassa tuossa vuoden päästä i7 ja GTX 980 pelikonetta jolla sitten rupean kunnolla tykittämään mutta tuollaiseksi kaikki pelit pyörii edes 30fps niin olisin tyytyväinen. Ja linkki tietokoneeseen: (kyllä pakettikone) http://cdon.fi/kodin_elektroniikka/acer/acer-aspire-xc-705-i5-4460-8gb-1tb-nvidia-gtx745-4gb-w8-1-p31797713 ja osaisitteko neuvoa minulle jotain edes hiukan samaa hintaluokkaa olevaa pelikonetta noihin aijemmin mainittuihin peleihin. Kiitos

      • fdsafdsa

        En voi oikein uskoa, että kukaan ostaisi halpiskonetta voidakseen vuoden päästä ostaa uuden kunnollisen koneen.


      • i5gtx745

        Kaksi konetta kato, tehokkaampi alas ja huonompi ylös, niin ei tarvi läppärillä aina hivistellä


    • Olisihyvätietää

      Vanha aihe mutta kysyn silti, tuollainen näyttis on acer aspire xc-705 koneessa, voiko näyttiksen vaihtaa esim gtx 750 ti? Tarviiko vaihtaa emolevyä tai virtalähdettä?

      • AsusDeluxe

        En näe mitään syytä mikset voisi vaihtaa. Koneessasihan on kyllä aika umpisurkea virtalähde (joku 220W, mallista ei hajuakaan), mutta eipähän tuo 750 Ti myöskään ole mikään virtasyöppö.
        Emon puolesta ei ainakaan ole mitään ongelmaa vaihdon kanssa.


      • ruuveille-reikiä

        Pakettikoneissa voi olla virtalähteen kiinnitysruuvien reiät aivan eri paikassa vaikka virtalähde olisi muuten saman kokoinen kuin standardimallinen. Selviäähän tästä toki poraamalla koppaan reikiä ruuveille...


    • NormiPelaaja

      Kyllä minun käytössäni tuo näytönohjain on ritännyt pelaan melkeimpä vain cs go max asetuksilla n.70-90fps

    • Huisq

      Mulla on toi gtx 745 ja se on iha surkee, hyötysuhde max 50% ja ylikuumentuu herkästi, lisäksi pitää järjetöntä ääntä jos tuuletin lisää nopeutta :(

    • Jaakekis

      Toimii ihan hyvin ja on just minimi moneille peleille eli esim pitää olla gtx 745 tai parempi et voi pelaa joten ei tää mikään kovin huono oo. 120fps cs:go ultra ja 75fps dirt rally medium nii itellä oo syytä parantamaan

    • Kdkdbrvskzodi

      Itsellä on myös 745 ja i5 ja fortnite 80-120 fps medium asetuksilla yks asetus on high.

    • tämäeihukkaa

      Tehokas niinku paperilla, mutta kun asennat windowsin niin vakoilu vie hyödyn. Asennat/ostat ubuntulla niin hyödyt ovat pelkkää plussaa.

    • Anonyymi

      Voiko nvidia ge force gtx 745 vaihtaa msi ge force 1050tdi ohjaimeen vaihtamatta muita komponentteja?

      • Anonyymi

        Ti* :D


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      59
      5869
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      26
      3717
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      229
      1988
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      27
      1799
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1236
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1219
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      289
      1027
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      53
      970
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      899
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      858
    Aihe