Kun menkat ei tule

7880

Kun menkat eivät tule ajallaan on nykyisin aikamoinen ongelma. En pysty suunnittelemaan menojani, kun en tiedä milloin menkat alkaa vai alkaako ollenkaan. Menojen suunnittelu siksi, että nykyisin menkat ovat aivan hurjaa ja tolkutonta vuotoa 2-3 päivää. Silloin ei voi mennä yhtään mihinkään missä ei ole mahdollisuutta vessassa käyntiin tunnin välein. Tämä on minusta yksi hankalin vaihe tässä vanhemisprosessissa. Käsittäkseni tämäkin vaihe menee jonkun ajan kuluttua ohi vai kuinka? Onku muilla ollut vastaavaa? Miten olette selvinneet? Yksi ikätoverini on valittanut tätä samaa.

7

81

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 11ynnä3

      Minulla kesti isovuotovaihe noin 4 vuotta. Tosin silloinkin vuoto alkoi niin rauhallisesti, ettei mitään isompia onnettomuuksia päässyt sattumaan ja kuukautiset tulivat suht koht ajallaan. Nyt olen siirtynyt vaiheeseen, jossa vuotojen väli heittelee esim pari kk.

    • mailisa

      Käy gynen tutkimuksissa,saat apua paremmin kuin yleislääkäeristä.Apua saat esim vaivan syistä johtuen esim hormonikierukasta,keltarauhaslääkkeistä ,mutta ensin sut täytyy tutkia ettei ole polyyppeja,kasvaimia ,myomia tai tulehduksia.

    • Ihansamajutskamul

      Mulla ihan sama jutska,tulee välillä säännollisesti,sitten 3-7 kk tauko ja silloin vuoto järjetön.Koskaan ei voi tietää,jo 2 vuotta mennyt näin.

    • tasaista

      Tähän juttuun liittyy keski-iässä sekin että keltarauhasen toiminta hiipuu,ja ei rytmitä enää kuukautisia,ja estrogeenia alkaa olla liikaa ja kohdun limakalvo paksuuntuu ja saattaa aiheuttaa pahimmissa tapauksessa syöpää,joten nämä vaivat pitää tutkituttaa gynegologilla,ei peruslääkärit tiedä mitään naisen anatomiasta,kokemuksista kerron ,sama vaiva oli ja vaadin lähetteen gynen vastaanotolle.Koska vuoto alkoi muuttaa rajusti muotoaan,saattoi lirahdella kesken kävelyn ja itsestäänkin jo,alkoi jo ihmetyttämään.Tutkittuuan ja kokeiden jälkeen gyne totesi kuten oli jo arvellutkin että hormonihäiriötä ja paksuuntunut limakalvo ,koska keltarauhanen ei enää tuota tarpeeksi .Sain apua keltarauhashormonista ja kas vuodot tasaantuivat.Saman asian hoitaa hormonikierukka,mutta asia täytyy ensin tutkia.Paksuuntunut limakalvo aiheuttaa ikäviä vuotohaittoja.

    • kaskaldi

      Mulle laitettiin hormonikierukka, ja se ratkaisi ongelmat. Vuoto on nyt niin vähäistä, että en välttämättä tarvitse kuukautissuojaa lainkaan. Kuukautiskivut jäivät myös pois. Ihan mahtavaa, kun ei tarvitse työkeikkoja suunnitellessaan miettiä vessan saatavuutta ja sijaintia. Viime vuosina meni hyvinkin 20-30 päivää vuodessa kärvistelyyn, eikä tosiaan välttämättä mitenkään kalenterista ennalta arvattavina päivinä.

      Gyne sanoi, että jos hormonikierukka toimii toivotusti, tämä yksi kapine saattaa hoitaa mun ongelmat "loppuun saakka". Ja näyttää toimivan. Sivuvaikutuksina jonkin verran suurempi herkkyys saada finnejä ja ajoittainen aivan hirveä makeanhimo. Ei siis mitään ylivoimaista.

    • kyllästyttäämyös

      Täälläkin taas odotellaan menkkoja. Saisi alkaa nyt, että olisi sitten taas ohi ja saisi vähän aikaa olla rauhassa. Hormonikierukka ei ole vaihtoehto.

    • saisalkaajo

      Tuttu ongelma täälläkin. Nytkin odotan alkavaksi mutta mitään ei vaan tapahdu vaikka hermot on riekaleina ja vatsaa vaivaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      296
      3339
    2. 203
      2918
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      71
      2514
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      226
      1973
    5. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      15
      1408
    6. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      42
      1371
    7. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1327
    8. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      24
      1308
    9. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      51
      1267
    10. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      164
      1256
    Aihe