5 vuotta työttömänä heti valmistuttua!

Nittaliini

Kuuden vuoden opiskeluiden jälkeen valmistuin journalistiikasta maisteriksi vuonna 2010 Tampereen yliopistosta. Alan töitä en ole kuitenkaan koskaan saanut; ainoat työtehtävät sijoittuivat opiskeluaikaan! En koskaan kuvitellut, että tässä voisi käydä näin :(

Tää tilanne ahdistaa, kun tuntuu, että elämä valuu täysin hukkaan eikä koskaan pääse edes näyttämään osaamistaan. Usein iltaisin ennen nukkumaan menoa oikein itkettää, kun miettii omaa tilannetta. Vuokratyöfirmalle oon tehnyt välillä siivouskeikkoja, mutta siitä ei paljoa kerry täytettä CV:hen. Sukulaiset painostaa aloittamaan lähihoitajaopinnot, mutta ajatus siitä, että vaihtaisit kaiket päivät vanhusten vaippoja ei vain sovi omaan minäkuvaan. Tällaista kai se sitten on, kun epäonnistuu elämässä.

9

109

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Siinäsyy

      Vaikea uskoa että ainakaan kirjoittaa osaisit.

    • KiillotaKenkäni

      Kertaa edes välimerkkisäännöt.

      • abbacd

        Missä kohtaa tuo maisteri teki kielioppivirheitä?


      • kirjoitusoikein
        abbacd kirjoitti:

        Missä kohtaa tuo maisteri teki kielioppivirheitä?

        Aivan. Välimerkit ovat oikein.
        KiillotaKenkäni ei siis itse osaa kirjottaa :) Kouluun siitä!


    • Gordon_Gekko

      Siis se on yleisesti tiedossa, että Tampereella opiskelijat aivopestään vasemmistolaisiksi. Lisäksi toimittajat palkataan poliittisten mielipiteiden perusteella eri medioihin.

      Mutta jos 5 vuoden kärsimysten jälkeen olet valmis hylkäämään vasemmistolaisuuden, ja toimimaan markkinatalouden lakien puitteissa, niin laita osoite tähän ketjuun. Ehkä sinullekin voidaan löytää asiakkaita!

    • KilttiOpettaja

      Ensiksi korjaus virheelliseen käsitykseesi lähihoitajan työstä. Totta on, että moni lähihoitaja työskentelee vanhustenhoidossa, mutta monet myös lasten ja nuorten parissa, henkilökohtaisina avustajina sekä esimerkiksi koulunkäynninohjaajina ja luokka-avustajina sekä ensihoidossa. Vanhusten kanssa työskentely voi olla hyvinkin antoisaa, yritä päästä ennakkoluuloistasi, äläkä pidä mitään työtä sellaisena, että se ei sovi sinun arvollesi! Ja työstä saa ihan oikeaa palkkaa!

      Mikä tahansa työskentely tai opiskelu on aina meriittiä ja osoittaa oma-aloitteisuutta ja yritteliäisyyttä. Voitko ajatella itsellesi jotain muuta tapaa kuin siivous tai journalistiikka elantosi ansaitsemiseen?

      Tähänastinen koulutuksesi ei katoa mihinkään, vaikka hankkisit itsellesi pätevyyden vallan toisellakin alalla, vaikka kahdella tai useammallakin. Kaikki koulutus on ihmiselle hyväksi - uimakoulusta alkaen!

    • fwegwrgrgfr

      toimittajien työtilanne on kuulemma huono, kun sanomalehdet lakkautetaan nettilehtien tulon myötä. Sinuna unohtaisin koko alan, ja etsisin töitä mahdollisimman läheltä sitä koulutusta jonka olet hankkinut. En tiedä mitä kursseja oot suorittanut, mutta mikä liippaa läheltä? Lopeta siivousalalla pyöriminen, jos et suuntaudu sille. Hae töitä vaikka äidinkielenopettajan sijaisena, tai muuta opetustyötä,tai nettilehdistä, bloggaajana. Mitä tahansa, mitä kursseja olet suorittant, valokuvausta, jne.
      5 vuotta on kyllä semmonen aika että jotain muuta lähellä olevaa alaa kannattaisi kokeilla jo,.Tai jatko-opiskelu lähelä olevalle, mikä oisi räätälöity sulle, kysy työkkärin palveluista.

    • gwrgargag

      kysyin vielä, miksi et ole jo kirjoittanut juttuja freelancerina ja myynyt niitä lehdille? Aika moni kuulemma tekee sitä, nekin joila ei ole koulutusta ollenkaan alalle!!!

    • Alanvaihto_tuo_toivoa

      Aloittajalle - olen tosi pahoillani puolestasi. Tiedän erittäin hyvin miltä tilanteesi tuntuu, koska se muistuttaa paljon omaani.
      Työttömyys pitkän ja vaativan koulutuksen jälkeen on väärin ja se syö niin miestä kuin naistakin.

      Mutta elämä kannattaa päästää jatkumaan siitäkin huolimatta. Suosittelen lämpimästi alanvaihtoa, oli se sitten sote-alalle tai jonnekin muualle, vaihtoehtoja on enemmän kuin tiedät. Mieti mitä muuta voisit tehdä kuin journalistiikkaan liittyvää työtä? Älä torppaa mitään mitä et kunnolla tunne, vaan ota selvää kaikesta. Akateemisena ihmisenä osaat varmasti tutustua uusiin aiheisiin ja miettiä sopisiko jokin niistä itsellesi.

      Itse haistatin jonkin aikaa sitten v*tut viestinnälle ja nyt olen suuntaamassa terveydenhuoltoon. Prosessi ei ollut helppo ja vieläkin kaikenlainen vähän arveluttaa, mutta uuden toivon saaminen ja uudet haasteet ovat psyykkeelle paljon terveellisempiä kuin pään hakkaaminen seinään vanhalla alalla.

      Mikään ei korvaa menetettyä aikaa/vaivaa/rahaa, mutta tulevaisuuteen on aina mahdollista vaikuttaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken tappo

      "Tyttö löytyi poliisin mukaan kuolleena läheisestä metsästä muutaman sadan metrin päässä kotoaan. Uhrin löysivät hänen k
      Henkirikokset
      199
      32963
    2. Kuka oli tekijä?

      Jos tekijä oli suomalainen, onko hänen vanhempiaan jo tavoitettu? Mitä mieltä ovat aikamiespoikansa teosta? Entä puoliso
      Valkeakoski
      255
      21262
    3. Valkeakosken murhaaja-raiskaaja on kantasuomalainen mies tiedottaa poliisi

      Some- ja palstapersut ehtivät jo moneen kertaan julistaa tekijän maahanmuuttajaksi. Miten meni niin kuin omasta mielestä
      Maailman menoa
      432
      10785
    4. 15-vuotiaan ruumis valkeakoskella

      Nuoria tyttöjä tappavat miessaalistajat ja toiset nuoret. Miessaalistajille ruumiin kätkeminen tai tuhoaminen ei ole on
      Poliisi
      27
      6595
    5. Onko tekijän nimi tiedossa?

      Joko tiedetään?
      Valkeakoski
      72
      5530
    6. Valkeakosken kiinniotettua ei epäillä

      Kummallisia kommentteja ja uhkauksia poliisi taas jakelee orjakansalle muituttaakseen verisrstä kostosta jos rahvas kapi
      Maailman menoa
      53
      4775
    7. Kantasuomalainen mies pidätetty - ulkomaalaiset syyttömiä tekoon

      Verityöstä on pidätetty vuonna 2005 syntynyt mieshenkilö. Ulkomaalaisilla ei mitään yhteyttä tekoon.
      Valkeakoski
      195
      4030
    8. Miksi kaupunki toivoo nuorilta malttia?

      https://www.hs.fi/suomi/art-2000010453236.html "Älkää suunnitelko kostoa" Mistä on kyse? ”Toivomme, että nuorten taho
      Valkeakoski
      43
      1597
    9. Toivottavasti tekijää ei suojella

      Eikä mitään peitellä. Itselläni on 15-vuotias tytär myös ja voin hieman kuvitella tilannetta. Nämä tämmöiset tapaukset v
      Valkeakoski
      100
      1527
    10. Miten meidän käy

      Olen syvästi pahoillani puolestasi siitä, mitä kävi. En ehkä pysty sitä täysin kertomaankaan sinulle. Tuo on taustalla m
      Ikävä
      52
      1459
    Aihe