Petoksellisuus on Juha Sipilän agendan ydin

Suomalaiset tukijussit mouruavat päivä päivältä kitapurje punaisempana ja karvainen käsi koukussa yhä lisää tukea tuen päälle. Yhä lisää tukea tuen päälle. Muka huono sato ja muka halpuutetut kuluttajahinnat ja muka Venäjän tilanne ovat tukijussin mielestä aiheuttaneet aivan hirrrveän, hirrveän kriissitilanteen, mihin on nyt sitten rahhoo suatava valtijolta hirrrveesti, ainnai satatuhatta iliman muuta ja heti.

Valtionvarainministeri Alexsnder Stubb loihe lausumaan tukijussin rahanmankuun, että budjetissa ei ole rahaa, mutta että KÄRKIHANKKEISTA sitä saattaa löytyä.

Noin lausuessaan atleetti tuli tunnustaneeksi, että Juha Sipilän hallituksen agenda rakentuu petoksen pohjalle ja paljastaa, että Sipilä aikoo holvata verovarojamme piilotetusti salattuihin, läpinäkymättömiin tarkoituksiin OHI BUDJETIN, kansalta salaa. Sellaisiin salattuihin kärkihankkeisiin kuin tukijussin lisätuki!

Paasatessaan muka avoimuudestaan ja läpinäkyvyydestään Sipilä paljastuukin näillä niljakkailla 'kärkihankkeillaan' propagandataidoiltaan Goebbelsin veroiseksi velhoksi.

Esko Tuho-Aho ja The Uuniperunamies Matti Vanhanen näyttävät ikävä kyllä saavan Sipilästä yhtä pahan ellei pahemmankin kuppaajan kansankuppaajakerhoonsa. Sipilän kärkihankkeet imevät kansakunnasta viimeisenkin voiman ja vireen.

57

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • HOMOJOPPEFANTRAASIA

      ATLEETTIHIN,,:)))))))

    • PeeJiiPee

      Juu. Tämän suuntaisesti epäilyt ovat historian valossa perusteltuja.

    • ihmemeuhkaamista

      Hei, rauhoituhan nyt!
      Kärkihankerahoituksia on ollut edellistenkin hallitusten aikana, ei kylläkään maatalouteen kohdistettuna. Nytkin hallitus on jo nimennyt esim. kulttuurin kärkihankkeekseen. Mitään salaisia kärkihankerahat eivät ole koskaan olleet, vaikket sinä niihin olekaan aiemmin törmännyt (tietämättäsi olet kuitenkin niitä todennäköisesti hyödyntänyt). Mitään lupausta Stubb ei niiden käyttämisestä maatalouteen antanut eikä hän sen kummemmin kuin Sipiläkään voi tästä asiasta yksin päättää.
      Itse en usko mihinkään kriisitukeen enkä ainakaan sen suuruisena kuin MTK vaatii. MTK on ammattijärjestö, jonka kuuluukin kitapurje punaisena ajaa jäsentensä etuja, mutta päättäjät tekevät päätöksensä sen mukaan kuin kulloinkin katsovat järkeväksi niin taloudellisesti kuin sisällöllisesti.
      Säälittävää lukea mitä kaikkea typerää parkumista tuollainen tietämättömyys saa aikaan!

      • lestaOn

        mtk:n kätyri ja sen kyllä huomaa,
        tukipummeille jaetaan mannaa,
        pulskaa elintasoa nostetaan...


      • HHEHEEHEHHE

        :))))))) KÄRSI PUMMIHI,,:)))))))


    • lypsymiehet

      Maalaisliittolaiseen poliittiseen geeniperimään ovat kautta aikain kuuluneet poliittiset iltalypsyt joilla on rahoitettu kaiken maailman siltarumpuja.

      Sipilän kärkihanke-listaukseen on sisäänrakennettu "miinoja". hallituskumppaneille. Nämä miinat poikivat lauetessaan rahoitusta verovaroin maalaisliiton peruskannattajien puuhasteluihin.

      • huonotgeenit

        Ja sukurutsa.


      • OttakaaAsioistaSelvää

        No Sipilähän ei kärkihanke-listausta yksin tee vaan nämä hallituskumppanit ovat mukana päättämässä mitkä pääsevät mukaan ja kuinka rahoitus kärkihankkeille hankitaan. Tällä hetkellä suunnitteilla on kaivaa rahoitus valtion omaisuutta myymällä, EI SIIS VEROVAROISTA.


      • tukipummiTietää

        lypsävä lehmä kannattaa myydä ja levitellä rahat...


    • VILJELIJÄ

      MINKÄLAISISTA SUMMISTA ON KYSE MEINAAN JOKO TILAAN UUE FENTI KU SAKSALAINE ON HYVÄ EI SE SUOMALAINENKA HUONOKAAN OLE EI SE SUOMALAINEN HUONOKAAN OLE MUTTA TUNARI EI HALUU ET KOTIMAISE OSTASI

      MINKÄHÄN TAKIA TUO ALOITTAJA PITÄÄ TUKIKESKUSTELUA YLLÄ
      VARMAANKIN SIKSI JOTTA MAKSETAAN ILMASTA RUOKAA PUNKKILAISILLE

      • pellervopropagandaa

        miksi pitää keskustelua yllä ja minkälaisista summista???

        - kyse EUn selkeästi korkeimmista maataloustuista.
        - n. 60% suomalaisen viljelijän tuotannon arvosta on veronmaksajien tukia.


      • SIINPUMMEITR

        TYÖTRÖMYYS MAKOILURAHOIS 100% ANSIOSIROONAISES 95% PUHRAASTI VEROIST TEKEMÄTRÄHÄN MITÖÖN,,:)))))))))))))


      • EIYMMÄRRÄ
        SIINPUMMEITR kirjoitti:

        TYÖTRÖMYYS MAKOILURAHOIS 100% ANSIOSIROONAISES 95% PUHRAASTI VEROIST TEKEMÄTRÄHÄN MITÖÖN,,:)))))))))))))

        miksi JOPA syöt EI se ole velvollisuus...en ymmärrä niitä jotka käyttävät toisten tuotteita ahnaasti lima lentäen ja samalla suu täynnä kiroavat niitä jotka tekee ylipäätään mahdolliseksi että on maha täynnä
        TÄLLÄISET OVAT ÄPÄRIÄ
        SINÄ LIENET KANSSANI SAMAA MIELTÄ SIITÄ ETTÄ JOPA ON ÄPÄRÄ


      • SELLANENJOPPEO

        JOPPE O KUU-UKRELEITREHEN LAPSIHIN,,,:)=))))))


    • itekekripakana

      Alkavat sadan vuoden rutsan jälkeen olemaan aika heikos hapes. Se on jäs homa riitä. Törsäke ei CP-vammaisen tavoin pärjää omillaan.

      • JOPPETEIRLISÄÄNRY

        :))))))))))))


    • fancylimeypakanhaut

      Sipilällä taida terveys kestää. Kaksi miljardia on suuri summa, viisikymmentä aiheuttaa jo tulpan keuhkoihin.

    • En väitä, etteivätkö edelliset hallituksetkin olisi kärkihankkeita käyttäneet, mutta todellakaan en ole koskaan ennen kärkihanke-metoodiin törmännyt. Toivonkin, että ” ihmemeuhkaamista” –nimimerkki listaa tänne muutaman esimerkin edellisten hallitusten kärkihankkeita. Vai onko kysymyksessä hänen osaltaan tyypillinen kepulaisvenkoilu, jossa ilman todisteita väitetään näin tehdyn iät ajat, vaikka kokonaan uudesta häivekuviosta onkin kysymys.

      Juha Sipilä on listannut hallituksensa kärkihankkeiksi yli 40 erilaista hanketta, jotka on yksilöity niin yleisellä tasolla, että jos rahaa aletaan jakamaan avaamatta hankkeita sen enempää, niin onhan siinä selvästi silloin salailusta kysymys.

      Maatalouden osalta kärkihankkeita on melkoinen joukko:

      – Maatalouden kannattavaan kasvuun panostetaan Makeran kautta.
      – Maatalouden kannattavuutta parannetaan tukien ennakkomaksatuksilla, lainoituksen keinoin, alentamalla tuotantokustannuksia sekä purkamalla normeja.
      – Kevennetään hallinnollista taakkaa ja kohtuullistetaan tukiehtoja, valvontoja ja sanktioita.
      – Yhteisen maatalouspolitiikan välitarkastelun yhteydessä yksinkertaistetaan tukijärjestelmiä aktiiviviljelyyn kannustaen ja valvonnoissa siirrytään riskiperusteiseen suuntaan.
      – Uudistetaan viljelijöiden lomitusjärjestelmä yrittäjälähtöiseksi.
      – Parannetaan omaisuuden suojaa.
      – Arvioidaan kilpailulainsäädännön muutostarpeet ja ryhdytään tarvittaessa toimenpiteisiin EU:n kilpailulainsäädännön puitteissa.
      – Uudistetaan tuottaja- ja toimialaorganisaatiota koskevaa lainsäädäntöä.
      – Lisätään kotimaisen ruoan verkkomarkkinointia ja jatketaan hallituksen lähiruoka- ja luomuohjelmia.
      – Parannetaan alkuperämerkintöjen näkymistä ja lisätään suomalaisen ruoan käyttöä julkisissa hankinnoissa.

      Aika epämääräistä höttöä, jonka taakse kyllä saadaan holvatuksi yhteiskuntamme YHTEISIÄ varoja – ovatpa ne sitten verorahoista tai valtion omaisuuden myynnistä kiskaistuja – pilvin pimein sillä tavoin, ettei kansalaisille käy selväksi, mihin rahat oikein menivätkään.

      Paljonkohan meille veronmaksajille tulee kustantamaan esimerkiksi ”Maatalouden kannattavuutta parannetaan tukien ennakkomaksatuksilla, lainoituksen keinoin, alentamalla tuotantokustannuksia sekä purkamalla normeja.” –kärkihanke.

      Epäilen, että yksin tämä maksaa meille satoja miljoonia euroja.

      Millähän tavoin hallitus muuten aikonee puuttua tuohon tuotantokustannusten alentamiseen. Ei tuollaiseen maatilan operatiiviseen liiketoimintaan hallituksella voi olla laillisia eväitä tai kykyä.

      • Hoh_hoijaa

        Eihän tuo ole ollenkaan "epämääräistä höttöä", siis jos on yhtään asioista perillä. Jos kuvittelet Sipilän hallituskumppanien olevan asiasta yhtä pihalla kuin itse olet, erehdyt.
        Ensinnäkään kaikki nämä mainitsemasi kohdat eivät ole rahoitettavia asioita esim. omaisuuden suojan parantaminen, kilpailulainsäädännön tarkastelu, jne. Kyse on lainsäädännön muuttamisesta, josta valitsemamme kansanedustajat saavat palkkansa. Lisäksi siellä on leikattavia toimintoja, joista siis tulee valtiolle säästöä kuten esim. lomitusjärjestelmän muuttaminen yrittäjävetoiseksi. Säästöä tulee myös byrokratian vähentämisestä mihin pyritään esim. hallintoa keventämällä.
        Veronmaksajalle ei tule maksamaan yhtään enempää se maksetaanko osa tuesta etukäteen ja loput myöhemmin vai koko summa kerralla(tukiennakot ovat olleet käytössä jo aiemminkin). Lainan maksaa aina lainanottaja vaikka lainalle annettaisiinkin lyhennysvapaita kuukausia. Normien purkaminen liittyy tuohon turhan byrokratian purkuun ja tuotantokustannusten alentamiseen voi hallitus puuttua verotuksellisesti. Oletan ettei kaikki hallitusohjelman kohdat tule toteutumaan.
        Nykyisen hallituksen kärkihankkeista taas enemmän alla olevasta linkistä. Kaikilta osin ei asioita ole hallituksessa vielä loppuunasti hiottu, joten tarkemmat tiedot tulevat myöhemmin. Salaliittoteoriasi on hieman ontuva sikäli, että tämä on ihan avointa ja normaalia valtionneuvoston toimintaa valtion asioita hoidettaessa.
        http://yle.fi/uutiset/hallituksen_karkihankkeet_puhdistavat_vesistoja_ja_uudistavat_kouluja/8216344

        Edellisen hallituksen kärkihankkeet, joiden nyt tiedetään totaalisesti epäonnistuneen:
        http://valtioneuvosto.fi/documents/10184/321857/Hallitusohjelman strateginen toimeenpanosuunnitelma/780ab6d0-00ec-4681-aa2a-4c6fc740783b


      • 2viikonLisötaksvärkki

        Loputtomasti kasvavien vastikkeettomien maataloustukisisten maksamiseen mtk vaatii palkansaajien vuodityöajan korottamista kahdella viikolla ilman palkkaa. Menetelmä on sama, kuin 1800-luvulla, jolloin ahneet isännät korpttivat torppareiden taksvärkki-päiviä.


      • PÄÄPERSEESTRÄJOPPEULOS

        NOOR, AY-PELREHET VOIR RUVETAHAN YRIITRÄJIKS,, EIR OLEHEN ONGRELMAHA KO LOPPUHUN LOMAHAT KOKONAARHAN,,:))))))))))))


    • http://valtioneuvosto.fi/documents/10184/1427398/Ratkaisujen Suomi_FI_YHDISTETTY_netti.pdf/801f523e-5dfb-45a4-8b4b-5b5491d6cc82

      Todella kiintoisaa, joskin ihmetystä herättävääkin, on havaita, että kärkihankkeista on annettu YLE:lle suppeampi tieto kuin mitä on kirjattu hallitusohjelmaan. Varsinkin maatalouden kohdalla YLE:n suhteen on oltu varsin niukkasanaisia. Hieman salailulta maiskahtaa.

      En muuten välttämättä ole sitä mieltä, että kärkihanke nimeltä ”Omaisuuden suojan parantaminen” toteutuu aiheuttamatta lisäkuluja veronmaksajille. Saattaisi hyvinkin olla, että omaisuuden suojan parantaminen tarkoittaa esimerkiksi sitä, että lopettaneen viljelijän ei jatkossa enää tarvitsisi myydä ensin pois käyttöomaisuuttaan tullakseen työmarkkinatukikelpoiseksi. Kyllä tällaisesta seuraisi verorahojen lisääntyvä käyttö työmarkkinatukeen.

      Myös useilla normien poistoilla tullaan tähtäämään lisätukien saamisen helpottamiseen, ei tästä epäilystäkään, eikä siitä että veronmaksajien taakka viljelijöiden lisätukiaisista lisääntyy.

      Veronmaksajien lisärasitukseksi kääntyy helposti myös ”tuotantokustannusten alentaminen verotuksellisesti” .

      Arvioitaessa, mitä rasitteita Juha Sipilän listaamat kärkihankkeet kansalle aiheuttavat, ei voi oikein perustella sanomalla surkuhupaisasti, että ” Oletan ettei kaikki hallitusohjelman kohdat tule toteutumaan.”

      • VäsynytTyhmyyteen

        Vai, että on salailua, jos toimittaja ei listannut monisivuista tekstiä, joka kuitenkin on ihan kaikkien luettavissa netissä ja joka vasta on hallituksella muokattavana ennen lopullista päätöstä. Herranpieksut, että näyttää olevan vaikeaa myöntää erehtyneensä!
        Minusta viljelijöiden niinkuin ei muidenkaan tehtävä ole puolustella tai selitellä hallituksen toimia. Jos et jotain asiaa ymmärrä tai haluat lisäselvitystä, ota suoraan yhteyttä asianosaisiin ministereihin. Tai jos epäilet heidän vastaustensa oikeellisuutta, ota ihmeessä yhteyttä johonkin oppositiopuolueeseen. Siellä oltaisiin varmasti kiinnostuneita, jos oikeasti ilmenisi jotain epäselvyyksiä hallituksen toimissa.
        Sinulle on nyt kuitenkin osoitettu, ettei kärkihanke ole mikään salaseuran kähmintäoperaatio, vaan valtioneuvoston hallitusohjelman srateginen painopiste.

        Muuten, omaisuuden suojan parantaminen tähtää maatilojen parempaan oikeudelliseen suojaan ulkopuolisia hyökkäyksiä vastaan.


    • politilikko

      On hän niin hurmaava tummine silmineen ulkomaita myöten. Aivan kuin hän yksin tietäisi totuuden.

    • SAK7545

      Pitkä ja kivinen on tie.

      Nyt pitäisi jo tehdä jotakin, eikä vain suunnitella.

      Sipilän ajatukset ovat hitaita ja lälleen tarvitaan vähintään yksi vaalikausi, että voitaisiin tehdä jotakin konkreettista.

      SAK on todella paha kantona kaskessa, kun se ei suostu minkäänlaisiin myönnytyksiin.

      SAK:n kautta olemme Kreikan tiellä. Miksi yhteiskuntasopimuksesta neuvotteleminen vaatii SAK:n mukana oloa, koska siitä ei tule mitään vuosikymmeniin?

      Eduskunnalla ja tarvittaessa nopeilla hallituksen asetuksilla olisi mahdollista SAK:n tekemä tuhotyö Suomessa. Miksei näin tehdä?

    • yhävieläkin

      Lopella kasvaa kakkaroita.

    • jytkytkytkyt

      Uskomatonta lypsämistä tukijusseilta vuodesta toiseen nää huippu yrittäjät saa tukea 5mrd jolla nää kommarit eli agraarisosialistit saavat 1mrd tuloksen ja veronmakssjat maksaa näiden loisien eläkkeista 77%:tia kun ensin jakssvat loisia 55 vuotiaaksi

      • ettänääin

        Oletko tyhmä? Ilman tukia tulos olisi sama mutta kun tukien tarkoitus onkin että yhteiskunta maksaa osan ruokalaskusta.

        Maataloustulo on jopa alle 1mrd euroa ja MELAn sivulta voi tarkistaa että viljelijät maksavat noin 200 milj euroa työeläkemaksu´ja.

        Tee ihmeessä esitys kansanedustajallesi että viljelijät vapautettaisiin tuosta
        pakollisesta maatalousyrittäjäeläkkeestä ja voisivat ottaa vaikka vapaaehtoisen
        eläkevakuutuksen niin saisivat eläkeiässä varmaan enemmän rahaa kuin nyt
        MELAsta.

        Jos lukisit vaikka lehtiä tietäisit tuonkin...

        "Viljelijät eläkkeelle vuoden muita myöhempään."
        http://www.hameensanomat.fi/uutiset/talous/174037-viljelijat-elakkeelle-vuoden-muita-myohempaan

        "Maanviljelijät jäävät eläkkeelle kaksi vuotta muita suomalaisia myöhemmin. Maatalousyrittäjien eläkelaitoksen torstaina julkistaman tiedon mukaan viljelijät työskentelevät keskimäärin 60,2 vuotiaiksi, kun kaikkien suomalaisten eläkkeellesiirtymisikä oli 58,4 vuotta. Emännät siirtyivät eläkkeelle vielä puoli vuotta isäntiä myöhemmin."
        http://www.savonsanomat.fi/uutiset/kotimaa/viljelijat-jaavat-elakkeelle-hieman-muita-myohemmin/1121162?sendmail=link


      • itecrybaivy
        ettänääin kirjoitti:

        Oletko tyhmä? Ilman tukia tulos olisi sama mutta kun tukien tarkoitus onkin että yhteiskunta maksaa osan ruokalaskusta.

        Maataloustulo on jopa alle 1mrd euroa ja MELAn sivulta voi tarkistaa että viljelijät maksavat noin 200 milj euroa työeläkemaksu´ja.

        Tee ihmeessä esitys kansanedustajallesi että viljelijät vapautettaisiin tuosta
        pakollisesta maatalousyrittäjäeläkkeestä ja voisivat ottaa vaikka vapaaehtoisen
        eläkevakuutuksen niin saisivat eläkeiässä varmaan enemmän rahaa kuin nyt
        MELAsta.

        Jos lukisit vaikka lehtiä tietäisit tuonkin...

        "Viljelijät eläkkeelle vuoden muita myöhempään."
        http://www.hameensanomat.fi/uutiset/talous/174037-viljelijat-elakkeelle-vuoden-muita-myohempaan

        "Maanviljelijät jäävät eläkkeelle kaksi vuotta muita suomalaisia myöhemmin. Maatalousyrittäjien eläkelaitoksen torstaina julkistaman tiedon mukaan viljelijät työskentelevät keskimäärin 60,2 vuotiaiksi, kun kaikkien suomalaisten eläkkeellesiirtymisikä oli 58,4 vuotta. Emännät siirtyivät eläkkeelle vielä puoli vuotta isäntiä myöhemmin."
        http://www.savonsanomat.fi/uutiset/kotimaa/viljelijat-jaavat-elakkeelle-hieman-muita-myohemmin/1121162?sendmail=link

        Tukien tarkoitus on elättää heikkolahjaisia oli sato tai kato.


      • TYHYMÄSIITRIÖKÄRSII

        :)))))))) HEIKROHOMPIHI LAHJAASTRA SE VASTRAHAN KARETRAAHAN,,:))))))))


      • ettänääin kirjoitti:

        Oletko tyhmä? Ilman tukia tulos olisi sama mutta kun tukien tarkoitus onkin että yhteiskunta maksaa osan ruokalaskusta.

        Maataloustulo on jopa alle 1mrd euroa ja MELAn sivulta voi tarkistaa että viljelijät maksavat noin 200 milj euroa työeläkemaksu´ja.

        Tee ihmeessä esitys kansanedustajallesi että viljelijät vapautettaisiin tuosta
        pakollisesta maatalousyrittäjäeläkkeestä ja voisivat ottaa vaikka vapaaehtoisen
        eläkevakuutuksen niin saisivat eläkeiässä varmaan enemmän rahaa kuin nyt
        MELAsta.

        Jos lukisit vaikka lehtiä tietäisit tuonkin...

        "Viljelijät eläkkeelle vuoden muita myöhempään."
        http://www.hameensanomat.fi/uutiset/talous/174037-viljelijat-elakkeelle-vuoden-muita-myohempaan

        "Maanviljelijät jäävät eläkkeelle kaksi vuotta muita suomalaisia myöhemmin. Maatalousyrittäjien eläkelaitoksen torstaina julkistaman tiedon mukaan viljelijät työskentelevät keskimäärin 60,2 vuotiaiksi, kun kaikkien suomalaisten eläkkeellesiirtymisikä oli 58,4 vuotta. Emännät siirtyivät eläkkeelle vielä puoli vuotta isäntiä myöhemmin."
        http://www.savonsanomat.fi/uutiset/kotimaa/viljelijat-jaavat-elakkeelle-hieman-muita-myohemmin/1121162?sendmail=link

        ”Oletko tyhmä? Ilman tukia tulos olisi sama mutta kun tukien tarkoitus onkin että yhteiskunta maksaa osan ruokalaskusta.”, kirjoittaa nimimerkki ”ettänääin” , kohdistaa virkkeensä alussa esittämänsä kysymyksen itselleen ja tuleekin sen heti seuraavassa lauseessa täydellisesti todistaneeksikin.

        Nyt on nimittäin niin, että jo varsin vähäiselläkin sivistyksellä ja alhaisella ymmärryksellä varustettu henkilö ymmärtää, että toki tukijussin tuloslaskelmaan myös tukiaiset on tuottoina sisään leivottu, joten rääkäisy ”Ilman tukia tulos olisi sama” on auttamatta ja absoluuttisesti vailla järjen häivääkään. Kyllä tulos ilman tukia olisi rouheati yli miljardi euroa tappiollinen.

        Tragikoomisen surkuhupaiseen on myös nimimerkin naivi usko siihen, että tukiaisilla yhteiskunta maksaa osan ruokalaskusta. Ei maksa. Tukiaiset valuvat rahaa käsittelemään tottumattomalta tukijussilta sen siliän tien koneiden ja muiden välituotepanosten myyjille.

        Hassun hauskaa on todeta myös, kuinka nimimerkki elää menneessä ajassa linkittäen kyhäelmäänsä
        artikkelit vuosilta 2006 ja 2008, mutta kun ymmärrys ei riitä, äly jättää. Vaikka ei aivan voida sanoka, että ”ettänääin” –nimimerkki orientoi itsensä ajallisesti pärekaudelle, niin se on ilmiselvää, että päreitä kainalossa hänellä kyllä on.


      • jaaahaaas

        Tarkoittaako jopa siis että viljely ilman tukia tuottaisi hyvin ja tuet olisivat sitten vielä hyvien tulojen päälle ekstraa ja tähän pitäisi pyrkiä niin silloin tuen puoltaisivat paikkansa.
        Minusta tuet ovat hinnanalennuskorvaus kuten vaippapa KELA-korvaukset
        sairaaloille.

        SIIS: ilman tukia mutta korkeimmilla tuottajahinnoilla tulos olisi sama, jos et jopa ymmärtänyt. Ei esimerkiksi 130€ tonnihinnalla suomen olosuhteissa viljaa pysty
        kannattavasti tuottamaan. Sinulta on jopa pyydetty selvitystä miten itse tuottaisit tuolla tonnihinnalla kannattavasti.



        Jos viljelyssä käytettäisi koneita joita siis ostetaan maataloustuilla niin millä
        kylvetään ja vilja sitten korjataan.


        "Tällä hetkellä maatalousyrittäjät siirtävät tilan jatkajalleen keskimäärin 59-vuotiaina ja eläköityvät 62,5-vuotiaina. Muut suomalaiset palkansaajat jäävät eläkkeelle keskimäärin 60-vuotiaina." 23.09.2014
        http://www.ruokatieto.fi/uutiset/suomalaiset-viljelijat-vanhenevat-ja-vahenevat


      • ihmejamppa
        jaaahaaas kirjoitti:

        Tarkoittaako jopa siis että viljely ilman tukia tuottaisi hyvin ja tuet olisivat sitten vielä hyvien tulojen päälle ekstraa ja tähän pitäisi pyrkiä niin silloin tuen puoltaisivat paikkansa.
        Minusta tuet ovat hinnanalennuskorvaus kuten vaippapa KELA-korvaukset
        sairaaloille.

        SIIS: ilman tukia mutta korkeimmilla tuottajahinnoilla tulos olisi sama, jos et jopa ymmärtänyt. Ei esimerkiksi 130€ tonnihinnalla suomen olosuhteissa viljaa pysty
        kannattavasti tuottamaan. Sinulta on jopa pyydetty selvitystä miten itse tuottaisit tuolla tonnihinnalla kannattavasti.



        Jos viljelyssä käytettäisi koneita joita siis ostetaan maataloustuilla niin millä
        kylvetään ja vilja sitten korjataan.


        "Tällä hetkellä maatalousyrittäjät siirtävät tilan jatkajalleen keskimäärin 59-vuotiaina ja eläköityvät 62,5-vuotiaina. Muut suomalaiset palkansaajat jäävät eläkkeelle keskimäärin 60-vuotiaina." 23.09.2014
        http://www.ruokatieto.fi/uutiset/suomalaiset-viljelijat-vanhenevat-ja-vahenevat

        eikö oo muuta tekemistä ku ruokkia trollia -vai ihanko muutevaa toistat samalle mätäpäälle 1000 kertaa sama asia


    • jaahaaas

      Muut kyllä ymmärsivät että "Hoh_hoijaa" ei perustellut kärkihankkeita sanomalla
      ”oletan ettei kaikki hallitusohjelman kohdat tule toteutumaan” vaan hän oletti ettei kaikki hallitusohjelman kohdat tule toteutumaan.

      "Todella kiintoisaa, joskin ihmetystä herättävääkin, on havaita, että kärkihankkeista on annettu YLE:lle suppeampi tieto kuin mitä on kirjattu hallitusohjelmaan." jopa

      "annettu YLE:lle"?

      Olet sinä jopa hauska! Että YLEn toimittajat eivät itse osaisi hakea tuota linkkiä jonka sinä tänne toit.

    • jopa-parka

      "Jos ”Ota-jopa-kantaa” -nimimerkin ymmärrys ja kompetenssi yleensäkin olisi tasoltaan edes välttävää, hän ei nolaisi itseään tietämättömyydelleen, kuten tuossa edellä tekee väittäessään tukijussin maksaneen työeläkemaksua 208 M€.. Jo vähäiselläkin järjen häivällä ja suht’ koht alhaisella sivistystasolla varustettu ihminen olisi MELA:n vuosikertomusta selaillessaan havainnut, että vuonna 2014 työeläkemaksuja kertyi vain 191 M€, mikä summa sisälsi myös apurahan saajien eläkemaksut." Jopa_vain

      Kommentti:

      "Vakuutusmaksuja perittiin 208,0 miljoonaa euroa
      MYEL-­‐vakuutus 191,2 miljoonaa euroa
      Ryhmähenkivakuutus 0,8 miljoonaa euroa
      MATA-­‐työtapaturmavakuutus 11,4 miljoonaa euroa
      Vapaa-­‐ajan MATA-­‐tapaturmavakuutus 4,8 miljoonaa euroa."
      http://keskustelu.suomi24.fi/t/13730345/taas-uusi-todiste-kompetenssivajeesta!-osa-206

      Kun jopa kirjoittaa jonkun väittämän ja hän sitä sitten selittelee menee hänen
      selittelynsä joskus aivan naurettavaksi kuten tuossakin esimerkissä.
      Aiemmin hän on ottanut valtion maksuosuudet kaikkiin eläkemenoihin
      mukaan mutta nyt viljelijän maksamat osuudet vain MYEL-­‐vakuutusmaksuihin.
      Hyväksyykö jopa siis nuo muut valtion osuudet. No tuskinpa, hän on vain
      niin ajattelematon että ei osannut ottaa tuota huomioon.

    • niin...n
      • mrmcallister

        Tuohan tuntuu kun Tuutsonien pieru korvessa, ei riipase tukijussia lainkaan.


      • OITAIVAANI
        mrmcallister kirjoitti:

        Tuohan tuntuu kun Tuutsonien pieru korvessa, ei riipase tukijussia lainkaan.

        ALKAA TUNTUU SILTÄ ET PITÄS OTTAA SUOMEE MAMUJA 100 000 NI SAATAS SUOMI NOUSUU ...SUNKALTASET VOIS LÄHETTÄÄ SIPERIAAN
        EI TÄÄLLÄ TEITÄ VIHERPIIPERTÄJIÄ TARVITA


    • IhmeMeuhkaamista

      No sillälailla, jopen vainoharhainen itku-potku-raivari on näköjään vaan jatkunut. Ja tämä ihminen pitää itseään muita älykkäämpänä...syvä huokaus...

      • JOPPENAUTRI

        JOPPE O KUU-UKROIN KESKRUUDESS ARVOSTRETTU TIETREILJÄ,,:))))))))))


    • saa_kadehtia

      "En muuten välttämättä ole sitä mieltä, että kärkihanke nimeltä ”Omaisuuden suojan parantaminen” toteutuu aiheuttamatta lisäkuluja veronmaksajille. Saattaisi hyvinkin olla, että omaisuuden suojan parantaminen tarkoittaa esimerkiksi sitä, että lopettaneen viljelijän ei jatkossa enää tarvitsisi myydä ensin pois käyttöomaisuuttaan tullakseen työmarkkinatukikelpoiseksi. Kyllä tällaisesta seuraisi verorahojen lisääntyvä käyttö työmarkkinatukeen."
      Onpa sulla pelonaihetta kerrakseen! Kun me vuosi sitten lopetimme maidontuotannon, oli isännällä jo työpaikka valmiina, jonne siirtyä ja minäkin sain heti keväällä valmistuttuani vakipaikan. Kaikki tuttavamme, jotka ovat lopettaneet tilanpidon, ovat saaneet saman tien uuden työpaikan. Mieheni tilanne oli vielä niinkin hauska, että kun tieto lopettamisesta levisi, tulivat työnantajat anelemaan kotiin asti miestäni töihin. Valinnanvaraakin työpaikan suhteen siis oli.
      Eli pidä sinä vaan työmarkkinatukesi, me teemme miuluummin sitä työtä!

    • sukupolvestatoiseen

      Maalaisliittolainen imee rukiriippuvuuden äidinmaidossa

      • JOTYHYMÄKSJÄÄR

        JOPPE EIR IMEHEN KO KIINRALAASTREHEN MELAMIINIHI VASTRIKETRAHAN,,,:))))))))))


      • navettanyhverö
        JOTYHYMÄKSJÄÄR kirjoitti:

        JOPPE EIR IMEHEN KO KIINRALAASTREHEN MELAMIINIHI VASTRIKETRAHAN,,,:))))))))))

        Aila antoi sulle nappeja jo laitoksella


      • JÄLKEHENJÄÄNRYTHÄ

        TAIRAAHAN KOMIOOT TAAS KERETRAHAN,,:)))))))))))


      • debiilimarsu
        JÄLKEHENJÄÄNRYTHÄ kirjoitti:

        TAIRAAHAN KOMIOOT TAAS KERETRAHAN,,:)))))))))))

        Jarmokin häpeilee kylillä...


    • BigBeny

      Etusivu
      Keskustelu
      Treffit
      Posti
      Chat
      Alennuskoodit

      Suomi24 yrityksille
      Opastus

      Aihealueet

      Kaikki aihealueet
      Talous
      Maatila ja metsä
      Maataloustuki
      Maatilan eläimet
      Metsäkoneet
      Metsänhoito
      Viljely
      Yleistä maataloudesta

      Keskustelu24 Talous Maatila ja metsä Maataloustuki Petoksellisuus on Juha Sipilän agendan ydin

      Petoksellisuus on Juha Sipilän agendan ydin

      jopa_vain

      13.8.2015 20:18

      Suomalaiset tukijussit mouruavat päivä päivältä kitapurje punaisempana ja karvainen käsi koukussa yhä lisää tukea tuen päälle. Yhä lisää tukea tuen päälle. Muka huono sato ja muka halpuutetut kuluttajahinnat ja muka Venäjän tilanne ovat tukijussin mielestä aiheuttaneet aivan hirrrveän, hirrveän kriissitilanteen, mihin on nyt sitten rahhoo suatava valtijolta hirrrveesti, ainnai satatuhatta iliman muuta ja heti.

      Valtionvarainministeri Alexsnder Stubb loihe lausumaan tukijussin rahanmankuun, että budjetissa ei ole rahaa, mutta että KÄRKIHANKKEISTA sitä saattaa löytyä.

      Noin lausuessaan atleetti tuli tunnustaneeksi, että Juha Sipilän hallituksen agenda rakentuu petoksen pohjalle ja paljastaa, että Sipilä aikoo holvata verovarojamme piilotetusti salattuihin, läpinäkymättömiin tarkoituksiin OHI BUDJETIN, kansalta salaa. Sellaisiin salattuihin kärkihankkeisiin kuin tukijussin lisätuki!

      Paasatessaan muka avoimuudestaan ja läpinäkyvyydestään Sipilä paljastuukin näillä niljakkailla 'kärkihankkeillaan' propagandataidoiltaan Goebbelsin veroiseksi velhoksi.

      Esko Tuho-Aho ja The Uuniperunamies Matti Vanhanen näyttävät ikävä kyllä saavan Sipilästä yhtä pahan ellei pahemmankin kuppaajan kansankuppaajakerhoonsa. Sipilän kärkihankkeet imevät kansakunnasta viimeisenkin voiman ja vireen.
      Vastaa
      Ilmianna
      Jaa
      42 Vastausta

      HOMOJOPPEFANTRAASIA

      13.8.2015 20:44

      ATLEETTIHIN,,:)))))))
      Ilmianna
      Jaa

      PeeJiiPee

      13.8.2015 20:54

      Juu. Tämän suuntaisesti epäilyt ovat historian valossa perusteltuja.
      Ilmianna
      Jaa

      ihmemeuhkaamista

      13.8.2015 22:17

      Hei, rauhoituhan nyt!

      Kärkihankerahoituksia on ollut edellistenkin hallitusten aikana, ei kylläkään maatalouteen kohdistettuna. Nytkin hallitus on jo nimennyt esim. kulttuurin kärkihankkeekseen. Mitään salaisia kärkihankerahat eivät ole koskaan olleet, vaikket sinä niihin olekaan aiemmin törmännyt (tietämättäsi olet kuitenkin niitä todennäköisesti hyödyntänyt). Mitään lupausta Stubb ei niiden käyttämisestä maatalouteen antanut eikä hän sen kummemmin kuin Sipiläkään voi tästä asiasta yksin päättää.

      Itse en usko mihinkään kriisitukeen enkä ainakaan sen suuruisena kuin MTK vaatii. MTK on ammattijärjestö, jonka kuuluukin kitapurje punaisena ajaa jäsentensä etuja, mutta päättäjät tekevät päätöksensä sen mukaan kuin kulloinkin katsovat järkeväksi niin taloudellisesti kuin sisällöllisesti.

      Säälittävää lukea mitä kaikkea typerää parkumista tuollainen tietämättömyys saa aikaan!
      Kommentoi
      Ilmianna
      Jaa
      2 VASTAUSTA:

      lestaOn

      14.8.2015 17:29

      mtk:n kätyri ja sen kyllä huomaa,

      tukipummeille jaetaan mannaa,

      pulskaa elintasoa nostetaan...
      Kommentoi lainaten
      Ilmianna
      Jaa

      HHEHEEHEHHE

      15.8.2015 12:59

      :))))))) KÄRSI PUMMIHI,,:)))))))
      Kommentoi lainaten
      Ilmianna
      Jaa

      lypsymiehet

      13.8.2015 22:29

      Maalaisliittolaiseen poliittiseen geeniperimään ovat kautta aikain kuuluneet poliittiset iltalypsyt joilla on rahoitettu kaiken maailman siltarumpuja.

      Sipilän kärkihanke-listaukseen on sisäänrakennettu "miinoja". hallituskumppaneille. Nämä miinat poikivat lauetessaan rahoitusta verovaroin maalaisliiton peruskannattajien puuhasteluihin.
      Kommentoi
      Ilmianna
      Jaa
      3 VASTAUSTA:

      huonotgeenit

      14.8.2015 01:29

      Ja sukurutsa.
      Kommentoi lainaten
      Ilmianna
      Jaa

      OttakaaAsioistaSelvää

      14.8.2015 09:11

      No Sipilähän ei kärkihanke-listausta yksin tee vaan nämä hallituskumppanit ovat mukana päättämässä mitkä pääsevät mukaan ja kuinka rahoitus kärkihankkeille hankitaan. Tällä hetkellä suunnitteilla on kaivaa rahoitus valtion omaisuutta myymällä, EI SIIS VEROVAROISTA.
      Kommentoi lainaten
      Ilmianna
      Jaa

      tukipummiTietää

      14.8.2015 21:43

      lypsävä lehmä kannattaa myydä ja levitellä rahat...
      Kommentoi lainaten
      Ilmianna
      Jaa

      VILJELIJÄ

      13.8.2015 23:04

      MINKÄLAISISTA SUMMISTA ON KYSE MEINAAN JOKO TILAAN UUE FENTI KU SAKSALAINE ON HYVÄ EI SE SUOMALAINENKA HUONOKAAN OLE EI SE SUOMALAINEN HUONOKAAN OLE MUTTA TUNARI EI HALUU ET KOTIMAISE OSTASI

      MINKÄHÄN TAKIA TUO ALOITTAJA PITÄÄ TUKIKESKUSTELUA YLLÄ

      VARMAANKIN SIKSI JOTTA MAKSETAAN ILMASTA RUOKAA PUNKKILAISILLE
      Kommentoi
      Ilmianna
      Jaa
      4 VASTAUSTA:

      pellervopropagandaa

      13.8.2015 23:54

      miksi pitää keskustelua yllä ja minkälaisista summista???

      - kyse EUn selkeästi korkeimmista maataloustuista.

      - n. 60% suomalaisen viljelijän tuotannon arvosta on veronmaksajien tukia.
      Kommentoi lainaten
      Ilmianna
      Jaa

      SIINPUMMEITR

      14.8.2015 07:21

      TYÖTRÖMYYS MAKOILURAHOIS 100% ANSIOSIROONAISES 95% PUHRAASTI VEROIST TEKEMÄTRÄHÄN MITÖÖN,,:)))))))))))))
      Kommentoi lainaten
      Ilmianna
      Jaa

      EIYMMÄRRÄ

      14.8.2015 15:36

      SIINPUMMEITR kirjoitti:

      TYÖTRÖMYYS MAKOI

    • excuseme

      " Tukiaiset valuvat rahaa käsittelemään tottumattomalta tukijussilta sen siliän tien koneiden ja muiden välituotepanosten myyjille."

      Niin mihin se raha mielestäsi sitten pitäisi käyttää ellei tukiehtojen mukaiseen toimintaan?

      • tullospyhäaukius

        tilille pitää laittaa pahanpäivän varalle...odottamaan niitä sodan aikoja kun kaupunkilaiset saavat taistella maajusseille pellot takasin


    • Nimimerkki ”excuseme” tulee kertaheitolla yhdellä virkkeellä selvittäneeksi kahdenkin asian todellisen laidan.

      Ensiksi hän välillisesti tunnustaa, etteivät tukirahat kuluttajahinnan alentamiseen mene. (Tämän faktan voi jokainen tietysti todeta vertaillessaan ruokakaupassa ulkoa tuodun hyödykkeen ja kotimaisen vastaavan hintaa. Kotimainen on usein kalliimpaa kuin ulkomainen.)

      Toisekseen hän tunnustaa tukijussin kompetenssin täydellisen puuttumisen hankintatoimen osalta.
      Tukiehdot eivät varmasti pidä sisällään sellaista klausuulia, että tuotantopanosten myyjille on maksettava, mitä he pyytävät. Nythän näin tapahtuu, kun tukijussi – tottumattomana rahaa käsittelemään - operoi löysällä tukiaisrahalla ja kärttää itselleen kunnioitusta tuotantopanosten myyjiltä maksamalla, mitä nämä suinkaan ilkeävät pyytää. Ja kyllähän ne todellakin ilkeävät.

      Loppuyhteenvetona ja vastauksena nimimerkin kysymykseen, mihin tukirahat pitäisi käyttää, voidaan todeta, että maataloustukiaiset ovat turhaa rahan haaskausta eikä niitä pitäisi maksaa ollenkaan. Kun tuet lakkautetaan, niin ei mene montaakaan vuotta, kun maatalouden tuotantopanosten hinnat alenevat kohtuulliselle ja terveelle tasolle.

      • VäsynytTyhmyyteen

        Kyllä tämä sinun tietämyksesi puute on tullut jo kaikille hyvin selväksi ilman sen jatkuvaa toitottamista. Sinuna häpeisin tätäkin ketjua niin, etten omilla kommenteillani (etenkään ihan yhtä älyttömillä ja tuulesta temmatuilla kuin edellisetkin) enää haluaisi tätä nostaa näkyville. Näyttää kuitenkin älykkyytesi olevan riittämätön edes tajuamaan milloin olet munannut itsesi perusteellisesti.


      • pöhkökö_oot

        "Tukiehdot eivät varmasti pidä sisällään sellaista klausuulia, että tuotantopanosten myyjille on maksettava, mitä he pyytävät."
        No totta vie ei pidä maksaa pyyntihintaa, armoton tinkiminen on edelleen osa maataloustarvikekauppaa. Maalaiset ovat takuulla kovempia tinkijöitä ja hintaneuvottelijoita kuin kaupunkilaiset tai palkansaajat, jälkimmäiset usein tyhmyyttään maksavat sen mitä kauppias pyytää.


      • Älyjättijojopan

        "Ensiksi hän välillisesti tunnustaa, etteivät tukirahat kuluttajahinnan alentamiseen mene. "
        Ja milläs tavalla se, että tukia käytetään tuotantokustannusten kattamiseen poissulkee sen faktan, että siinä kaupan kuluttajahinnassa on tukien ansiosta vain murto-osa tuottajan osuutta?
        Olet kyllä huvittava tyyppi!


      • siitämaksaa
        pöhkökö_oot kirjoitti:

        "Tukiehdot eivät varmasti pidä sisällään sellaista klausuulia, että tuotantopanosten myyjille on maksettava, mitä he pyytävät."
        No totta vie ei pidä maksaa pyyntihintaa, armoton tinkiminen on edelleen osa maataloustarvikekauppaa. Maalaiset ovat takuulla kovempia tinkijöitä ja hintaneuvottelijoita kuin kaupunkilaiset tai palkansaajat, jälkimmäiset usein tyhmyyttään maksavat sen mitä kauppias pyytää.

        ei ne punkkilaiset tyhmyyttään maksa vaan pakosta jossei muute ruokaa saa


    • rednecksgalore

      Toista Nokiaa joka tältä Tuho Ahon siemeneltä pelastaisi ei ole tulossa. Suomalainen talonpoika saa kohta taas renkejä tuhotessaan ensin teollisuuden. Muistamme miten saamattomille agraariromantikoille kävi vuonna 1867 maaorjista huolimatta.

    • jytkytkytkyt

      Kansalliset maataloustuet pitää poistaa kannattavat tilat kyllä pärjää,keinottelijat saatava pois.tukiaiset pois niin alkais tukijusseille oikea työ maistumaan nyt tukiaisten takia maanviljely on tehotonta ja tukijussit laiskoj.ruotsissa,virossa ja vaikka uudessa-seelannissa tuet poistettu ja kukaan ei valita ja maanviljelijät rupesivat töihin suomen tukijussit tykkää tästä automaatista teki tai ei niin rahaa tulee ovista ja ikkunoista,onneksi tuli venäjä apuun pakotteillaan niin saadaan näitä vastikkeettomasti verorahoja tuhlaavia tiloja vähemmäksi,ylituotanto tilanteessa maksetaan tukea pitäs pikkasen sallistua lamaan niin kuin muukin yhteiskunta mutta ei .

    • jooopajoooo

      Markettien myyjille on maksettava, mitä he pyytävät. Nythän näin tapahtuu, kun kuluttaja – tottumattomana rahaa käsittelemään - operoi löysällä rahalla ja kärttää itselleen kunnioitusta ruoan myyjiltä maksamalla, mitä nämä suinkaan ilkeävät pyytää. Ja kyllähän ne todellakin ilkeävät.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Moi vaan vielä kerran

      Kivaa päivää samalla. Kukaan ei kaipaa eikä rakasta. 💔🐺🌃🌧️☀️
      Ikävä
      325
      3549
    2. Nainen, millaisista miehistä tykkäät?

      Mielenkiinnosta kysyn 😄
      Ikävä
      216
      2989
    3. Nyt sitten ulos ihmiset!

      Älkää jumittako täällä. Menkää, näkykää ja hankkikaa kokemuksia. Ei teitä kukaan edes bongaile, jos önötätte täällä.
      Ikävä
      144
      2564
    4. Onnea Solatie !

      On sit valittu uusi kaupunginjohtaja.No ei menny Nivala-Harju- Tapio -Pikkarainen juntan mukkaan.
      Kemijärvi
      20
      2082
    5. Mitä jos saisit tietää että kaivatullasi

      on jo joku toinen?
      Ikävä
      109
      2075
    6. Naiselle varatulle

      Jos homma kariutuu kotona, niin saanko sinut ihan omakseni🙂??
      Tunteet
      11
      1867
    7. Minun pitää tehdä jotain

      En tiedä meneekö siihen viikko vai kuukausi. Mutta jos voit odottaa, niin löydän sinut sen jälkeen kun on homma hoidett
      Ikävä
      44
      1712
    8. Sarvisalon kesätori

      Onpa kiva paikka. Mutta torikahvila oli suorastaan naurettavan alkeellinen ja ne voileivät,olivat kuin pienen lapsen tek
      Loviisa
      18
      1686
    9. Hindulijat raivoavat täällä, ettei kristinuskossa

      ole itsessään mitään aitoa! No miksi sitten hyökkäilette "nollaa vastaan"? Eikö hnduilijan vaan kannattaisi pieht
      Hindulaisuus
      276
      1379
    10. Sinä oot hyvä ihminen

      Mut ehkä me ei vaa sovita yhteen :(
      Ikävä
      122
      1326
    Aihe