"Rakentamisen kelvoton taso"

vertti---

10

86

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Sikäli erikoista kun jo nyt on valvojat ja suunnittelijat. Sutta syntyy vaan lisää, alkaa käymään kalliiksi jos ed mainituille pitää palkata vielä omat valvojat.

      • valvojan.valvojaavi

        halvalla et hyvää saa, mutta "sutta ja sekuntaa" kyllä.


    • henkka60

      Ongelma on et myls kallita asuntoja tehdään väärin eli ei hinta aina kerro sitäkään. Ja vielä sekin et nämä rakentajien virheuden home ja kosteuskorjaukset tehdään huonosti/virheellisesti ja aiheutetaan vielä laajempaa tuhoa. Tästä oli kirjoitettukin jo yhdella palstalla " Kokemuksia LP-Vahinkosaneerauksesta". Mikä lie sitten muiden yritysten tila. Lisäksi kiinteistöjä ei huolleta riittävästi ja tarkasteta vuosittain. Karmea totuus on et yhteiskunnan rahat on loppumassa ja työttömyyden pahetessa myös yksityisillä tilanne huononee, eli korjauksiin ei rahaa. Homepommeja ei korjaa enää kukaan ja talot 0-arvoisia. Mitähän taoahtuu kun pankki alkaa periä takuita.

    • henkka60

      Sorry virheet. Kirjoitin kännykästä.

    • 13213

      Kouluissa pitäisi opettaa miten rakennuksia korjataan ennemmin kuin miten niitä tehdään. Se opettaisi paljon paremmin mikä menee vikaa rakentamisessa.

      Kun me rakensimme taloa rakennusvalvonta jopa suositti että radon putki päätetään vintille. No nyt sitten korjattiin kosteusvauriota kuukauden verran. Onneksi hometta oli vain vähän ja sekin höyrynsulun ulkopuolisissa rakenteissa.

      Sanoisin että Tampereen alueen taloissa 95-03 on neljänneksessä homevaurio radon putkien vuoksi. Kumpi sitten pahempi, radon vai home. En haluaisi valita noista.

    • yhteiskunnanlypsylehmät

      Suomessa on sähläri ikäpolvi töissä ja laatu on sen mukaista monella alalla. Rakennuksen rakentajalla on suurin vastuu lopputuloksesta edelleen. Rakennuksia ei tehdä elinkaarimallin mukaisesti. Rakennuksissa on 70% veroja. Asunto on verotetumpi kuin henkilöauto.

    • 77777

      Johan markkinat, lisätään valvojalle valvoja niin paranee rakennukset ja sitten vielä niille 3 valvojaa. Kyllä tulee hyviä tupia, jos joku vielä kykenee rakentamaan.

      Suurin syy siinä, että kauhea halu saada oma tupa ja valvonta maksaa maltaita niin pinnataan kaikesta tarpeellisesta.

      Täällä kirjoittavat tuskin tietävät miten paljon kaikenmaailman valvojia ja sertifikaaatin omaavia pyörii pakollisena omakotityömaalla.

      On pääsuunnittelija, työnjohtaja, rakennusvalvoja, sähkövastuuhenkilö, putkivastaava, ilmastoinnin vastaava, vesieristyksen sertifikaatin omaava jne.

      Kaikkien pitää saada perheelleen elanto ja mieluummin ajaa bemarilla.

      Jokainen näistä pysäyttää työmaan, jos puuttuu ja te ehdotatte lisää tarkastajia, kuinka monta?

    • rakentaja5

      Rakentamisen ja etenkin korjausrakentamisen normeja tulisi korjata ja muuttaa useammin. Elikkä kaivataan uutta tutkittua tietoa homeesta ym. joka olisi kirjan muodossa.
      Tänäpäivänä vielä arkkitehdit ja rakennusinsinöörit esittäävät hyvin monenlaisia ratkaisuja rakentamiseen, eli lähes jokainen on erimieltä asioista. Rakennuspuolenopettajille tämä on haastavaa.
      Kun saneeraus kohteessa löytyy hometta niin siellä on sitten tehty lähes kaikki virheet mitä voi vaan tehdä. Se ei ole yhden virheen summa.
      Valvonta on ollut yleensä liian heikkoa, suunnittelijat ei ajantasalla. Kunnantasolla vanhanaikainen ajattelutaso. Teetettiin pitkään tasakattoja sekä liian matalaa sokkelia. Itse rakentaminen usein huolimatonta, isäntä ei ymmärrä ja timpuria kiinnosti vain raha. Muurari teki urakalla ilman valvontaa.
      Omakotitalo on rakennettu itseä varten, eli voi jotenkuten asua sen kolmekymmentä vuotta. Aina joku talosta ymmärtämä'tön sen ostaa ja huomaa sitten 6-8 vuoden päästä että kaikki on tehty jo alunperin väärin. Se jonkinlainen takuu on se viisivuotta.

    • Rak.mest.63v

      Nykyisen talotekniikantaso vaatii pitkän kokenuksen rakentajalta uudisrakentanisessa. Korjausrakentamisessa tärkeää on tuntea rakentamistapa kunnostettavassa kohteessa. Jotta vältyttäisiin uusilta virheiltä, niin kannattaa käyttää asiantuntioiden apua. Valvonta valvoo viranomaismääräyksien nuodattamista eikä puutu vääriin rakentamistapoihin. Niistä vastaa rakentaja itse. Jos rakennatte käyttäkää sellaisia asiantuntijoita joilla on pitkä kokemus alalta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      79
      1820
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1699
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1524
    4. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1204
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1203
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1192
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1146
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1131
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      8
      1129
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1114
    Aihe