Keltanokan salkku

Valinnanvaikeutta

Mitä Teliasoneran ja Fortumin kaveriksi aloittelijan viiden osakkeen salkkuun? Suurimmat riskit tai voimakkaasti kallistuneet osakkeet kuten Elisa/Sampo/Kone eivät nykyhetken hinnalla kiinnostaisi, kohtalaiset/välttävät osingot kylläkin. Tavoitteena ostaa viiden yhtiön osakkeita ja pitää niitä vuosia. Lisäksi rahastosijoituksia muualle kuin Suomen markkinoille.

Nordea? Kemira? Atria? Kotipizza? Metso? Lassila & Tikanoja?...

21

108

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • asiantuntijaa

      Elisaan on ilmestynyt jo pari isompaa shorttipositioita, mikä on harvinaista Elisan kohdalla. Pidin osaketta jo erittäin kalliina kun oli 20 €, nyt taitaa olla yli 30 €. Elisalla saa ainakin huolella turskaa, kun markkinat seuraavan kerran sukeltavat. Siinä on noin 50% ilmaa hinnassa.

      Sampo ja Kone myös rajusti ylihinnoiteltuja, Kiinan riskit Koneella suuret. En ostaisi mitään ns. large cap osaketta tällä hetkellä salkkuun, niissä on kaikissa noin 30-50% ilmaa hinnassa. Nordea ei nyt ole kovin kallis (n. 30% ilmaa hinnassa) mutta siinä on riskinsä kun seuraavan kerran paukkuu, voi löytää nordeansa 3 euron arvoisina salkkunsa pohjalla :DDD

      Pitkään holdiin ei näillä hinnoilla kannata MITÄÄN harkitakaan muuten. Muita kuin minua ei kannata myöskään kuunnella tällä palstalla, suurin osa on ihan ääliöitä, poltat kassasi jos kuuntelet näitä muita vinkkivinkkejä ja vanhoja partoja, mitä tällä palstalla liikkuu.

    • Valinnanvaikeutta

      Noh, ehkä sitten katsellaan jokunen kuukausi ja ostetaan uusia, jos hinnat tipahtaa syksyn/talven aikana. Pääseehän noilla kahdella firmalla hyvin liikkeelle, eikä noissa aivan hurjasti ilmaa pitäisi olla. Nordealla on toisaalta nousupotentiaalia, jos kassavirta vahvistuu ja osingotkin vielä nousee. Romahduksen tullen voi ostaa lisää todella halvella ja kompensoida tilannetta.

      • asiantuntijaa

        Nordea voi vaikuttaa edulliselta nykyisillä hinnoilla, mutta pankkisektori romahtaa eniten, kun romahtaa. Jos markkinat romahtavat, niin Fortum säilyttänee näistä hintansa parhaiten kun se tuli nyt alas siihen 15 euron hintaan, tosin jos Venäjän seikkailut menevät pöydän alle, voi osakkeen arvo mennä alle kympin.

        Tellusonera on tähän asti ollut halpa, jos menee alle 5 euroa, mutta firman tulos myös ollut laskusuunnassa viime aikoina.


    • merkantti

      Haalikaa Sanomaa, kun on alhaalla.

    • Alamäkeeeeen

      Lasku on alkanut ja sitä on luvassa reilusti lisää. Nyt kannattaa myydä ja ostaa pian pohjilta halvemmalla! Suurimpia riskejä on tällä hetkellä mm. Koneessa (Kiinan vahva paino) ja Fortumissa (Venäjän vahva paino).

    • Osakeosake

      Telia ja Fortum ovat hyviä osinkokoneita, ainakin tähän asti, tulevaisuudestahan emme tiedä, muualla kuin tällä palstalla.
      Hyvä hajautus noin aluksi, koska erilaisia yhtiöitä - ja ovat maksaneet osinkoja, joka onkin ainoa asia jolla todellisen säästäjän kannalta on merkitystä.
      Pidä rahoistasi kiinni, kun Sinulla kerran niitä on!
      Varaudu pitkäjänteiseen toimintaan, tutki vuosikertomuksia, alan varteenotettavia lehtiä. Viiden osakkeen hajautus on sekin parempi kuin kahden. Muista eri toimialat ja myös ostoissa ajallinen hajautus. Merkittävän säästäjän salkku koostuu 12-15 osakkeesta (Ruotsin osakesäästäjien järjestön suositus).
      - Katso myös päällekkäisyyksiä, esim. Sampo on jo itsessään Henki-Sampo, Vahinko-Sampo ja If ja Nordea eli eräänlainen hajautus jo siinä (tämä EI ole suositus!).
      Börje Ekholm (Investor) sanoi mielestäni jännästi kerran: "Koskaan ei ole liian huono aika ostaa hyvää yhtiöitä!" Eli työskentele pitkäjänteisesti, muista hajautukset ja sijoitukset vain kunnon yhtiöihin (selkeä toteutunut strategia, hyvät tuotteet, vahva asema markkinoilla, hyvä johto, mielellään kasvolliset omistajat ja ennenkaikkea: osingonmaksukyky).
      - Turskaa tulee aina välillä, mutta kenenkään ei siis kenenkään ole pakko olla osakemerkkinoilla! Jos et kestä tappioita, jopa jonkun yhtiön konkurssiakin, pysy poissa!
      - Turha noita kursseja on katsoa, mukaan vain ja kunnon firmoihin. Omat tuoreimmat ostot: Kemira, Beijer Alma, Investor, Latouria, Kinnevik, Lundbergs, Ratos (kerron vain mitä olen tehnyt; nämä eivät ole suosituksia!).
      Tervetuloa kiehtovaan maailmaan!

    • Valinnanvaikeutta

      No niin, aloittelijan salkkuun satsi Fortumia eilen alle 14 eurolla. Ei huonompi startti syksylle.

    • hajauttelijatavis

      Ostaisin ruoka-ja juontipuolen osakkeita, koska syödä ja juoda pitää lama-aikanakin.
      Paras pitkäaikainen osake itselläni on ollut Starbucks-kahvilaketju. Mutta ei tietysti takaa mikään historia tulevaisuuden kehitystä.

      • ostaako_lisää_vai_ei

        Tuolla perusteella ostin tammikuussa 2015 Apetitin osakkeita hintaan 14,95e mutta on tullut siitä alaspäin, perjantain päätöskurssi on 13,32e. Minnekähän päin tämä osake lie menossa, nouseekohan vielä takaisin lähiaikoina, syödähän pitää olipa lama tai ei :P


    • Ainajanottaa

      Olvin tulos on heikentynyt. Osake ei ole halpa, mutta pari euroa alemmas ja aletaan olla kiinnostavalla tasolla. Syksyn mittaan ostoksille hmmm. Olvin osingonmaksu ei ole kovin muhkeaa, mutta vastaavasti isomman mahalaskun riski on pieni.

    • moremoremorecash

      Awilco Drilling ja Avance Gas Holding, tutustukaa.

      • moremorecrash

        Black & Decker drill ja Anus Gaz Probljema.


      • moremoremorecash

        Onneksi olkoon! Keksitkö ihan itse? Elämäm_koulu on vahva sinussa.


    • Snsndkwjs

      Jos olet pitkällä tähtäimellä, osta YIT:tä ja Nokiaa. Lyhyellä tähtäimellä älä osta mitään. Markkinat ovat tällä hetkellä liian epävakaat.

    • Aikaonrahaa

      SRV:n laskuttamaton tilauskanta on tällä haavaa yli 1,3 miljardia euroa, ja se on noin kaksi kertaa viime vuoden liikevaihtoa korkeampi. Osa tilauskannasta heijastuu tuloksiin vuosina 2016 ja 2017, mutta osa hankkeiden liikevoitosta toteutuu vasta kohteiden myyntien yhteydessä vuosina 2018–2023.

      ”Suuret hankkeet ovat siirtyneet valmistelusta rakentamisvaiheeseen. Tilauskirjamme paukkuvat ennätyslukemissa”.

      Siis keskipitkään tai pitkään salkkuun todella hyvä veto, taitaa olla p/e-lukukin alle 10 eli rutkasti aliarvostettu ja Venäjä-riskiä on ehkä liioiteltukin.

    • Mistänäistätietää

      Aktia pankki tai Nordea.
      Hajautusta useille toimialoille.
      Toinen vaihtoehto olisi upm.
      Jos yritys omistaa metsää, tehtaita ja voimalaitoksia niin ei ihan "turha" kiska.

    • Kallista_on_nyt

      Mullon UPM-Kymmentä ja Raisiota, mutta jos ei olis niin nyt en ostais.

    • Suominousuun

      SRV on kyllä halpa alle 3 eurolla, ottaen huomioon tilauskannan ja jo rakenteilla olevat lukuisat projektit. Hinta pian 3-4 euroa, 2017 jopa enemmän?

    • Sveriges

      Teliasonera on huippuvalinta. Ei juurikaan ikäviä yllätyksiä ja hyvää osinkoa vuosittain.
      Alle 5 eurolla halpa, yli 5 euron tason en itse ostaisi. Yhtiö karsii nyt riskiä ja painolastia pois Euraasiasta, joten kurssi voi olla pian nosteessa makean osingon myötä. Tietoliikennepalveluiden tarve jatkaa kasvuaan. Yhtiön toiminnasta vain osa on Suomen varassa, joten se on mielestäni Elisaa parempi valinta pitkällä tähtäimellä. Elisan ajuri on pitkälti hyvä osinko, mutta kasvua on vaikeampi löytää ja yhtiö on Suomen pienten markkinoiden varassa.

    • Ylöspäin

      Pitempään salkkuun Afarak! Yhtiö tuottaa tänäkin vuonna voittoa erikoistuotteillaan, vaikka muu kaivosala on ollut vaikeuksissa. Kulu- ja yhtiörakennetta on kehitetty paremmaksi ja tuotepalettia monipuolisemmaksi. Entäpä parin vuoden kuluttua kun muukin kaivosala on paremmassa hapessa kuin nyt ja hintojen lasku loppunut? Korkojen nousu USA:ssa ja aikanaan vahvistuva dollari sataa myös Afarakin laariin.

    • jusapekka

      yritä jostain hankkia Talvivaaran osakeita. Niiden arvo ei laske.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      159
      6570
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      34
      3928
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      25
      2015
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      18
      1969
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      27
      1819
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1656
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1563
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      27
      1528
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      18
      1505
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      36
      1398
    Aihe