Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Minkä näistä kameroista ostaisin?

uusiCanonvaanmikä

Kaipaisin kameraa jatkuvaan käyttöön ja haluaisin saada otettua mahdollisimman tarkkoja kuvia myös kaukaa otettuina ja pimeässä. Harkitsen nyt näitä: Canon powershot SX710 tai Canon Powershot SX60 tai Canon E0S 1000. Mikä näistä olisi sellainen jota haen? haluaisin mieluiten kevyen kameran

12

117

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Haiskahtaa vahvasti trollilta. Pimeissä ei voi valokuvata (ilman salamaa), kun ei ole valoa. Miksi harkitsisit kameraa, joka on poistunut myynnistä vuosia sitten? Paljonko olet valmis panemaan rahaa kiinni. Esimerkiksi 7000 eurolla saat tuohon EOS:iin 400 mm f/4,0 telen.

      Jos nyt katsotaan noita kompakteja. Valinta on siinä haluatko kätevästi mukana kulkevan vai hieman isomman kameran tosi pitkällä zoomilla. Mitään yhtä yleishyvää kameraa ei ole olemassa, joudut painottamaan erilaisia ominaisuuksia ja mahdillisesti ostamaan kaksi kameraa.

      Miksi tarvitse mahdollisimman tarkkoja kuvia? Teetkö jotain julisteita? Vai onko tuo vain joku epämääräinen halu ilman mitään vertailukohtaa? Eihän kukaan halua kameraa, joka tekee epätarkkoja kuvia.

    • Lux_lux
    • Osta_1200D

      Eikös Canon EOS 1000 ole joskus yli 20 vuotta sitten julkaistu filmikamera?
      Jos tarkoitat kuitenkin 1000-sarjan digijärkkäriä, niin osta joko 1100D tai 1200D, joista jälkimmäinen on jo aika hyvä hintaansa nähden. Tai 1100D, jos saat halvalla. 1000D vain jos ei maksa juuri mitään tai mukana tulee kunnollisia objektiiveja kuvanvakaimella.

    • Canonisti_minäkin

      - jatkuvaan käyttöön
      - mahdollisimman tarkkoja kuvia
      - kaukaa otettuina ja pimeässä

      Jos tuo ei ole trolli, niin sitten ollaan aika hakoteillä. Ollaan hakemassa jotain vähintään 7D f/2.8 300 mm paria speksien mukaan, eikä 5D:kään ja pidempi objektiivi olisi pahitteeksi. Hiukan enemmän kun kuvailet mihin käyttöön kamera tulee, niin voit saada parempia neuvoja.

    • apvastaa

      En ole käyttänyt aikaisemmin järjestelmäkameroita mutta nyt kiinnostaa sellaisen hommaaminen. En tiennytkään että täällä huudetaan ja haukutaan heti trolliksi jos ei tiedä kaikkea ja haluaa neuvoja! no teidän neuvoistanne ei kyllä ollut paljoa apua eli mars kauppaan luulisi myyjien olevan asiallisempia kuin te. Minulla on ollut aikaisemmin vain digikameroita ja siksi kysyin mutta nyt tiedän että turha kysyä epäasiallisilta ihmisiltä

    • kuvaajavain

      "Miksi tarvitse mahdollisimman tarkkoja kuvia? Teetkö jotain julisteita? Vai onko tuo vain joku epämääräinen halu ilman mitään vertailukohtaa? Eihän kukaan halua kameraa, joka tekee epätarkkoja kuvia."

      Syytä en kuule tänne enää kirjoita, lueppa noita vastauksiasi/vastauksianne ovat ne olleet melko epäasiallisia mutta julistus osui "lähes" oikeaan. Tykkään ottaa tarkkoja kuvia sillä minulla on vain huono digikamera jolla tulee useimmiten sumeita kuvia, etenkin kun akku on loppumassa kuvat sumenevat. Olen nähnyt muilla kuvaajilla hienoja pimeässä otettuja kuvia ja kuvittelin että voisin itsekin onnistua hyvällä kameralla mutta teidän mukaanne se kuulostaa mahdottomalta. Näiden syiden vuoksi harkitsen digijärkkärin ostoa mutta turha täällä on kysellä kun ei kukaan neuvo täällä ollaan heti vaan haukkumassa trolliksi ja muut p*skaa neuvoista viis!

      ymmärräthän että täällä voi myös aidosti olla aloittelijoita jotka kaipaavat vinkkejä, joskus on parempi pitää suu kiinni kuin avata suu niin että sammakoita kuhisee!

      • En ole haukkumassa ketään trolliksi, Ensimmäisessä virkkeessä epäilin sitä, ja sitten kirjoitin usean virkkeen ihan ohjeita. Jos esitetään mahdotonta yhdistelmää, tulee trollaus mieleen. Huonossa valossa kuvatessa jalusta o hyvä apu. Se vaikuttaa kuvanlaatuun enemmän kuin oikeastaan mikään muu.

        Järjestelmäkamerassa ominaisuudet riippuvat käytettävistä objektiiveista. Sama koskee toki hintaa. Superzoom-kameroiden ongelma on pieni kenno ja valovoima. Se rajoittaa kuvanlaatua hämärässä.

        Pointtini kuvanlaadussa on se, että kukaan ei halua huonoa kuvanlaatua. Hyvä kuvanlaatu on tavallaan itsestäänselvyys, jota jokainen haluaa. Kyse on vain sen suhteuttamisesta muihin ominaisuuksiin (koko, zoomin pituus, hinta). Tähän viestisi ei antanut mitään lähtökohtaa asialle. Käsitykset kuvanlaadusta ovat myös hyvin subjektiivisia.


      • mikä_on_tarkkuus

        Julisteita katsotaan yleensä kaukaa ja pikseleiden määrä ei ole tällöin kriittinen tekijä. Tarkkuus tosin riippuu muista tekijöistä kuin pikseleiden määrä (resoluutio).

        http://www.kenrockwell.com/tech/mpmyth.htm


    • TS32r

      On turha vetää hernettä nenuun jos paljastuu trolliksi
      ”… kaukaa otettuina ja pimeässä”
      Yleensä kameroilla voi kuvata äärettömän kaukaa (kaikki makrot ei tarkennu äärettömän kauas).
      Ainoa pimeässä kuvaava on Night Vision kamera /objektiivi (infrapunakamera). Hyvät vaihtoehdot on vähissä.
      Flir TS32r Pro ($8,925.00) saattaisi olla kohtuullisen hyvä ratkaisu pimeään

    • pimeää

      Aloittaja halunnee kuvata naapurin arkaa ”tipua” pimeässä.

      • Canonisti_minäkin

        - 7D käytettynä
        - f/4.0 300 mm käytettynä
        - normaaliksi f/2.0 35 mm

        Tuolla voi aloittaa ja rahaa tulee kulumaan määrätön määrä, jos speksit ovat kohdallaan


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1975
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1753
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1614
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      20
      1356
    5. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1262
    6. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1254
    7. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      50
      1253
    8. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1246
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1212
    10. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1191
    Aihe