Eka kertaa BIG APPLE

Coneygirl

Olen pian menossa Nyciin ja muutama kysymys olis.
Metrolla matkustus on varmaan kätevää ja ostankin heti viikon kortin. Mitä pitäisi tietää, kun hyppää metroon? Onko sama juttu, kun esim Lontoossa. Pääteaseman nimi junassa? Pelkkä numero? Luin jostain, että kaikki metro vuorot ei aina pysähdy kaikilla asemilla...mistäs sen tietää?
Shoppailu. Ymmärsinkö oikein, että ihonhoito tuotteita ja meikkejä kannattaa ostaa ovat halvempia? Mistä niitä kannattaa ostaa? Tavaratalot? Apteekit? Ruokakaupat?
Saapuminen. Kauanko teillä on kestänyt maahantuloselvityksessä 1h-2h? Paljonko taksille jätetään tippiä ja sovittanko kokonaishinta jo lähtiessä?
Kiitos, jos viitsitte vastata!

7

141

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Patuvaan

      Jos kuljet Manhattanilla niin metron "kulkusuunta" on joku uptown tai downtown. uptown tarkoittaa että metro menee kartalla katsottuna ylöspäin kohti Harlmenia. Downtown taas kartalla katsottuna niin alaspäin kohti saaren eteläkärkee.
      Metrojunia on kaks, local ja express. Local pysähtyy joka pysäkillä ja express vaan tietyillä. Yleensä junassa lukee onko local vai express tai jos sa kuulutuksista selvää, niin nekin ilmoittaa mikä juna on tulossa.
      Saapuminen on vähän niin ja näin. Kerrn meni 45min niin oltiin jo taksissa matkalla Manhattanille ja kerran meni parikin tuntia. riippuu mihin rakoon kone saapuu kentälle ja minne kentälle

      • Coneygirl

        Kiitos hyvistä vinkeistä!


    • tippimies

      Taksilla kiinteä hinta 52 dollaria jos menet manhattanille mahdollinen tunnelimaksu ja 15% tippi. Eli 65-70 dollaria kun antaa niin kuski on hyvin tyytyväinen.

    • KohtaTaasMennään

      Käyppä newyorkcity.fi sivustolla. Sieltä saat vinkkejä, missä kannattaa shoppailla.

    • Coneygirl

      Unohdin kysyä niistä tipeistä.
      Annetaanko tippi, jos tilataan ruoka kassalta pikaruokalasta? Kenelle ei anneta tippiä. Hotellin ovimiehelle? Entä jos tilaan drinkin baaritiskiltä? Onko tippi lisätty usein esim. Pizzapaikkojen laskuun ja näkyykö summa siinä?

      • tippimies

        Baaritiskillä min.dollari per juoma. Pikaruokalan kassalla ei tipata. Laskuissa ei ole tipit merkattu, eli itse saa tipin laskea. Jos ovimies esim. tilaa taksin tai nostaa laukkusi taksiin niin tippiä tulee antaa, pelkästä oven avaamisesta ei tarvi.


    • NYlautasella

      Kysymyksiisi taisitkin jo saada vastauksen tuossa yllä. Metrolla kannattaa liikkua, koska kaduilla ruuhkaista ja taksit kulkevat hitaasti, samoin bussit. Tipityksen kanssa noudata omaa maalaisjärkeä, eli jos saat kunnon palvelua, annat sellaisen.

      Tarkempaa tietoa New Yorkissa odottavista nähtävyyksistä, puuhista, liikkumisesta, majoituksesta ja shoppailusta sun muusta voit lukaista täältä:

      http://kaupunkilomalle.com/new-york

      Se on mielestäni parhaita netin esittelyitä Isoon omenaan!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      54
      3683
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      166
      2297
    3. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      212
      2009
    4. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      139
      1884
    5. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      398
      1306
    6. 80
      1215
    7. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      235
      1135
    8. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      135
      1104
    9. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      55
      1030
    10. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      74
      980
    Aihe