Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Eka kertaa BIG APPLE

Coneygirl

Olen pian menossa Nyciin ja muutama kysymys olis.
Metrolla matkustus on varmaan kätevää ja ostankin heti viikon kortin. Mitä pitäisi tietää, kun hyppää metroon? Onko sama juttu, kun esim Lontoossa. Pääteaseman nimi junassa? Pelkkä numero? Luin jostain, että kaikki metro vuorot ei aina pysähdy kaikilla asemilla...mistäs sen tietää?
Shoppailu. Ymmärsinkö oikein, että ihonhoito tuotteita ja meikkejä kannattaa ostaa ovat halvempia? Mistä niitä kannattaa ostaa? Tavaratalot? Apteekit? Ruokakaupat?
Saapuminen. Kauanko teillä on kestänyt maahantuloselvityksessä 1h-2h? Paljonko taksille jätetään tippiä ja sovittanko kokonaishinta jo lähtiessä?
Kiitos, jos viitsitte vastata!

7

132

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Patuvaan

      Jos kuljet Manhattanilla niin metron "kulkusuunta" on joku uptown tai downtown. uptown tarkoittaa että metro menee kartalla katsottuna ylöspäin kohti Harlmenia. Downtown taas kartalla katsottuna niin alaspäin kohti saaren eteläkärkee.
      Metrojunia on kaks, local ja express. Local pysähtyy joka pysäkillä ja express vaan tietyillä. Yleensä junassa lukee onko local vai express tai jos sa kuulutuksista selvää, niin nekin ilmoittaa mikä juna on tulossa.
      Saapuminen on vähän niin ja näin. Kerrn meni 45min niin oltiin jo taksissa matkalla Manhattanille ja kerran meni parikin tuntia. riippuu mihin rakoon kone saapuu kentälle ja minne kentälle

      • Coneygirl

        Kiitos hyvistä vinkeistä!


    • tippimies

      Taksilla kiinteä hinta 52 dollaria jos menet manhattanille mahdollinen tunnelimaksu ja 15% tippi. Eli 65-70 dollaria kun antaa niin kuski on hyvin tyytyväinen.

    • KohtaTaasMennään

      Käyppä newyorkcity.fi sivustolla. Sieltä saat vinkkejä, missä kannattaa shoppailla.

    • Coneygirl

      Unohdin kysyä niistä tipeistä.
      Annetaanko tippi, jos tilataan ruoka kassalta pikaruokalasta? Kenelle ei anneta tippiä. Hotellin ovimiehelle? Entä jos tilaan drinkin baaritiskiltä? Onko tippi lisätty usein esim. Pizzapaikkojen laskuun ja näkyykö summa siinä?

      • tippimies

        Baaritiskillä min.dollari per juoma. Pikaruokalan kassalla ei tipata. Laskuissa ei ole tipit merkattu, eli itse saa tipin laskea. Jos ovimies esim. tilaa taksin tai nostaa laukkusi taksiin niin tippiä tulee antaa, pelkästä oven avaamisesta ei tarvi.


    • NYlautasella

      Kysymyksiisi taisitkin jo saada vastauksen tuossa yllä. Metrolla kannattaa liikkua, koska kaduilla ruuhkaista ja taksit kulkevat hitaasti, samoin bussit. Tipityksen kanssa noudata omaa maalaisjärkeä, eli jos saat kunnon palvelua, annat sellaisen.

      Tarkempaa tietoa New Yorkissa odottavista nähtävyyksistä, puuhista, liikkumisesta, majoituksesta ja shoppailusta sun muusta voit lukaista täältä:

      http://kaupunkilomalle.com/new-york

      Se on mielestäni parhaita netin esittelyitä Isoon omenaan!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2267
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2083
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1698
    4. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1516
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1510
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1407
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1374
    8. 52
      1268
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1210
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1196
    Aihe