Siemens astianpesukone e15 virhekoodi....

TurhautunutTiskaaja

Hei, osaisiko joku antaa vinkkiä? Olen kyllä selannut tuntikausia nettiä, mutta en ole vielä löytänyt varmaa/toimivaa vinkkiä.
N. 5 v vanha Siemens astianpesukone rupesi reistaamaan. E15-koodilla herjaa ja valo vilkkuu "hanan kuvan" kohdalla.

Jos laitan vaikkapa 65 -asteisen ohjelman (puolitettuna), joka kestää normaalisti noin 1,5 tuntia, kone toimii kyllä ensimmäiset puolisen tuntia ok. Vettä tulee siis sisälle ja kone toimii. Sitten alkaa tyhjennys ja hetken päästä e15-koodi pamahtaa päälle. Poistopumppu (?) käy ja pitää taukoa, käy ja pitää taukoa.... Kone ei sammu normaalisti, vaan töpseli pitää irrottaa. Koneen sisällä ei näy vettä.

Olen jo kokeillut monenlaista. Olen kallistanut koneesta vesiä ulos (ja jonkun verran vettä on ulos tullut), olen yrittänyt resetoida, olen antanut olla ilman virtaa pitkänkin aikaa ym ym ym. Mutta vika ei poistu.

Viemäri ei ole tukossa, eikä mielestäni poistoletkukaan, koska hiukan lorinaa kuului ja letku on lämmennyt (lämpimästä vedestä).

Kone siis on erinäisten toimien jälkeen alkanut toimia, mutta lopettanut kesken pesuohjelman.

Ensin epäilin, että koneen puhdistuksen takia koneen alaosaan olisi joutunut vaahtoa/vettä ja ongelma poistuisi "konetta kallistaen", jolloin ylimääräinen vesi tulisi ulos. Mutta ei auttanut.
Jos taas se systeemi, joka on "tulvimista estävä", olisi jämähtänyt tms., ei kai kone lainkaan lähtisi käyntiin?

En muuten ole löytänyt vielä netistä ohjeita, miten avata Siemensin sivu, niin että pääsisin tarkastelemaan konetta sivusta. Jos osaatte auttaa tässäkin, kertokaa vinkkki...

Kiitos jo etukäteen!

28

30370

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Näyttää tuolla olevan englanninkielisiä keskusteluja ja neuvoja e15 -virhekoodista, mutta en minä ainakaan niiden perusteella osaisi ruveta mitään tekemään vaan soittaisin lähimpään huoltoon. Kai ne siellä osaisivat jo alustavasti kertoa, minkähintaisesta korjauksesta olisi kyse. Jos nyt mitään noista ymmärsin, niin sivulevy pitäisi avata ja putsata jotain pönttöä.

    • Kannataisi laittaa malli. Löytyy yleensä luukun yläreunaan stanssattuna.
      E15 viittaa sisäiseen vuotoon. Olettaisin, että olet kallistanut konetta jolloin pohjalta on poistunut vesi. Uusi yritys ottaa vedet, kun vuotosuoja ei ole aktivoitunut. Ottaa vettä, mutta 30min. kohdalla alkaa poisto, joka koneen sisällä vuotaa.

    • TurhautunutTiskaaja

      Ajattelin jo, ettei kukaan vastaisi, mutta tulipa ainakin pari kommenttia. Kiitokset niistä.

      "Tattiaivo", katselin videoita ja neuvoja kaikilla mahdollisia kielillä, jopa kreikaksi jota en osaa.... Siinä näytettiin parhaiten sivulevyn avaaminen, mutta koska en ymmärtänyt selostusta, ei paljoa auttanut.

      "Ustra", vika ilmestyi kun puhdistin koneen tiskikoneen puhdistusaineella. Epäilin, että olisi tapahtunut normaalia suurempaa vaahdonmuodostusta, ja siten kosteutta koneen alle...
      Mutta ikävä kyllä, vuotoa olen alkanut itsekin epäillä. Koneessa numero SN45E201SK/06.

    • Hmmm! Meillä on yli 30 vuotta vanha AseaScandia Cylinda, enkä ole ikinä pessyt sitä millään tiskikoneenpesuaineella. Olen ajatellut että kun nuo pohjan siivilät putsaa pari kertaa vuodessa niin se saa luvan riittää.
      Toivottavasti saat sen pian korjatuksi.

    • Tuuperi

      Hei!
      Meillä mahtoi olla samainen kone, myös viisi vuotta vanha. On temppuillut aiemminkin jo mutta nyt vasta kertaheitolla tyssäsi matkan teko. Herjasi myös e15 koodia eikä sammunut muutakuin töpselistä seinästä. Korjaaja kävi, ottikoneen mukaansa ja ilmoitti remontiksi 520€. Jotain sähkövikaa, moottori mennyt jne.jne..
      Uutta konetta hakusalla..

      • Kun laite vuotaa (e15) poistopumppu käynnistyy. Se ei lopeta toimintaansa ennenkuin vuotovahti on deaktivoitunut tai ottaa virrat pois. Käynnistyskytkin ei tätä ohita.

        Kustannusarviosta päätellen vuotanut kiertovesipumpun kohdalla. Kalliita nämä SHB:n osat.

        Asentaja toivottavasti tulppasi tulo- ja menovesien viennit.

        Yleensä konetta ei helposti lähetä rahtaamaan pois, ellei keittiössä ole parkettia. Koekäytössä vuotoa etsiessä tulee väkisinkin vettä ja joskus pienikin määrä riittää pilaamaan parketin. Kivi tai laminaatti parempi vaihtoehto keittiöön.

        Turhautunut tiskaaja, jos haluaa tutkia niin:

        Ota töpseli irti (jos takana, irroita sulake tai laita johdonsuoja nollille.
        Irroita mahdolliset kaatumissuojat (vasen ja oikea ylä kulma)
        Alenna etu- ja takajalat
        Vedä kone ulos
        Jos tulo- ja/tai poistoletku on lyhyt joudut irroittamaan nämä ja liittämällä ne uudestaan lyhyempää reittiä pitkin.
        Irroita etupelti
        Irroita vasen ja oikea sivupelti
        Kuivaa alapohja

        Nyt mennään pois jokamiehen sähkötöistä, jos laitat sähköt päälle ja koekäytät vuodon paikallistamiseen.

        Vesi ja sähkö eivät ole parhaita kavereita.


    • Merimiehet

      Tuliko ikinä kuntoon? E15 pukkaa päälle 5v vanhassa Siemensissä. Kerran sain koodin pois ja toimi n. 15 pesua.

    • tilebui
    • Vikakoodin_metsästäjä

      Nämä vuotovahdit on jokseenkin tosi tarkkoja. Kahvinkeittimestä roiskahti vettä ihan pieni määrä koneen taa ja heti heitti vikakoodin. Täs vois sanoo jo kosteudesta eikä märkyydestä. Kova repiminen kone irti, ilta meni ja kahvinkeitin vaihtaa pian paikkaa 😂

    • Vesivahingon_vaara

      Kannattaako huonoa korjailla? Minulla pari vuotta vanha Bosch Super silent juuri ilmoitti E15 tarkoittaen, että on kusassut parketille asti. Pikkumurheet alkoi pari viikkoa sitten niin, että tuo pysähtyi pari kertaa kesken pesun johonkin virheilmoitukseen, jota en ikävä kyllä ottanut ylös ja ihan ekalla kerralla putsasin siivilän ja seuraavilla kerroilla ei tarvinnut sitäkään kun töpselin irroituksen jälkeen suostui pesemään ihan loppuun asti. Sitten pari pesua meni ilman mitään ongelmaa, mutta nyt tulikin e15 ilmoitus ja pumppu vain surraa ja se on lirauttanut alleen oikein kunnolla ja parketti märkänä eli vettä on riittänyt jopa lattialla olevan turvakaukalon yli. Nettiä lukiessa tuli nyt tunne, että paree ehkä jättää Boschit ja Siemensit kauppaan tai luopua viimeistään kun ongelmia alkaa ilmetä. Tuntuu vuotavan nämä vekottimet jo parin vuoden jälkeen vähän joka puolelta. Edellinen (erimerkkinen) koneeni meni yli 15 v ilman ongelmia - mitä nyt poistopumpusta jouduin lasinsirun kerran poistamaan mikä olikin ihan itseaiheutettu ongelma.
      Vuotaakohan nykyään kaikki koneet heti uutena kun jostain kyllä luin, että tiskikoneiden aiheuttamat vesivahingot olisi lisääntyneet hurjasti viimevuosina, mutta kait nyt joku noita osaa vielä tehdä jos ei edes osta sitä halvinta.

      • Omatoimikorjaaja

        Meillä sama merkki ja sama vika... Kone ostettiin kun Boschin piti olla hyvä ja kestävä. No eipä ollut... Koitetaan korjata yllä olevan videon mukaisesti.

        Kuitenkin jo nyt otetaan vastaan vinkkejä oikeasti hyvistä ja kestävistä koneista!


    • Mummu

      Meillä 6 vuotta vanha Siemens. Vapun aikaan tuli vikakoodi E 15. Oli pyhät ja ei saanut tilattua korjaajaa. Kone lähti reilun vuorokauden jälkeen käyntiin ja toimi ihan normaalisti. Nyt juhannuksena sama juttu. Vikakoodi E 15. Kone seisoi vuorokauden ja lähti jälleen käyntiin normaalisti. Tarkastettiin koneen alunen ja oli ihan kuiva. Ei mitään vuotoja. Ajattelin soittaa huoltoon ja kysellä vähän , että kannattaako alkaa tutkimaan missä vika vai ostaako suoriltaan uusi kone.

    • Tapsa98

      Ota kone ulos kolostaan ja johto irti ja kallista konetta taaksepäin n. 45° astetta. Kulmista pitäs valua vettä lattialle n. desi pari. Voit toistaa useita kertoja, jos näyttääpi että vettä tulloo. Sitte vaa johto kiinni, resetoi E15 ja starttia.

      • siimenssi

        Kiitos, tämä auttoi! Vettä tuli vajaa desilitra, ja sen jälkeen kun kytkin koneen verkkovirtaan, se alkoi toimia normaalisti.


      • Korjaaja
        siimenssi kirjoitti:

        Kiitos, tämä auttoi! Vettä tuli vajaa desilitra, ja sen jälkeen kun kytkin koneen verkkovirtaan, se alkoi toimia normaalisti.

        Helppoa toi korjaaminen. Sitten kun tulee savut koneesta niin laittaa savut takaisin koneeseen. Toimii hetken taas kun i15 palaa takaisin.


    • Myrhy

      Hei. Saitko konettasi kuntoon? Mulla meni viime yönä vikakoodi 015 päälle Siemenssissä, 3.5 vanha kone. Kone ei sammunut ennenkuin töpselin veti irti.

    • pesuri

      Se vikakoodi missä näkyy vesihanan kuva tarkoittaa SITÄ että vedentulo on koneelle estynyt tavalla tai toisella,koodila ei ole mitään tekemistä tulvimisen kanssa päinvastoin!
      Tukos on joko siinä vuotovahdissa tai sitten siivilöissä jne,tuokin asia on kerrottu ihan ohjekirjoissa,missähän nekin kaikilla ovat kun eivät sitä ole lukeneet?

    • KhMeen

      Siemensin tyypillinen vuoto tapahtuu ns pohjapotan saumasta. Siitä se vesi vuotaa koneen pohjalle, jossa on styroxista tehty vuotovahti. Styroxpala rupeaa kellumaan, ja nousee painamaan tunnistinta, jolloin automatiikka katkaisee tuloveden ja keskeyttää ohjelman, sekä antaa vikakoodin.

      Syy pohjapotan vuotamiseen saumasta, on siinä, jos astioita ei esipestä kunnolla. Ruoantähteet kiilautuu sinne saumaan, ja ennen pitkää sauma alkaa irvistää.

      Ai niin, lööppilehtien asiantuntijoiden mukaan astioita ei saisi esipestä hanan alla. No, ainakin valmistajat ja kodinkonekorjaajat on tyytyväisiä, jos koneen käyttöikä ei ole kovin pitkä. Siihen nämä suositukset perustuu, rahaan ja ahneuteen.

      Kun esipesee astioista pahimmat ruokajäänteet pois, niin ei tule ainakaan tuota vuotovikaa. Ja missään nimessä ei kannata käyttää mitään puhdistus aineita, nekin aiheuttaa pohjapotan korkkaamisen.

    • KhMeen

      Ja eräs seppä teippasi sen styroxpalan kiinni, jolloin vuotovahti ei tiennyt vuodosta mitään. Ja porasi pohjaan reiän, ja laittoi muovikipon sinne alle. Kone oli siis korokkeella, noin 30cm lattiatason yläpuolella, jolloin sinne alatilaan mahtui sopiva muovikippo. Sinne tuli pesun aikana jonkin verran vettä, kaikki toimi kunhan vain muisti välillä tyhjätä sen muovikipon.

      Mutta tämmöistä niksiä en voi tietenkään suositella. Mutta teoriassa ja käytännössäkin se toimii. Sähköosat toki siinä on lähellä, mutta pohjapotan alla ei suoraan ole mitään.

    • Täh

      Tänään tuli Siemensin tiskikoneeseen E15 ja hurina kuului. En tiedä oliko poistopumppu vai mikä. Töpseli pois ja hetken kuluttua takaisin ja eikun hurina alkaa uudestaan ja E15.

      Sitten kallistin konetta ja rouva katsoi onko alusta märkä. Kuiva oli, mutta roskia, jotka imuroitiin.

      Ajattelin tarkistaa tuloveden suodattimen, mutta kokeilin vielä - kone lähti toimimaan normaalisti.

      Täh?

    • Oiuuyyy

      Kannattaa asentaa pohjakaivoon korjaustiivistesarja. Maksaa 35€ ja pystyy asentamaan koneen ollessa paikallaan astiapuolelta. Joulun aikaan urisi tuota E15 koodia niin ensihätään pujotin ohuen letkun siihen styroksikellukkeen kohdalle ja imaisin isolla korvaruiskulla pari desiä vettä pois. Tällä selvittiin arkipäiviin saakka

      • Anonyymi

        Kone lähti itselläni toimimaan kun lisäsin kirkastinta eli tämä oli jo toinen kerta, kun E15 koodi tuli Siemens astianpesukoneeseeni ja nyt muistin edelliskerrasta, mistä oli kysymys.


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Meillä E15. Kone surraa koko ajan. Sammuu vasta kun töpseli pois.
      KORJAUS: Koneen poistoputki on tukossa. Viemäriliitos irti pesualtaasta ja jalkapumppuun sopiva putkiadapteri ja "puhallus" takaisinpäin. Vaati useamman kovan nytkyttelyn jonka jälkeen tukos aukesi. Hyvä puhdistus ja usea ylimääräinen huuhtelu kuumalla hanavedellä, johon tilkka konetiskiainetta. Tyhjennyksenhän saat päälle kun resetoit ohjelman. Ei siis tarvi ottaa konetta pois paikaltaan.

    • Anonyymi

      Viemärin osittainenkin tukkeutuminen voi saada aikaan tämän. Vikakoodin saa pois, kun vehje on yön yli irti sähköverkosta. Sitten vaan 90 asteen pesu pitkällä ohjelmalla. JA kädet ristiin.

    • Anonyymi

      Meillä kolmekuukautta vanha bossin astianpesukone ja koodi e15 voihan v........u vanha kone 15 vuotta eikä ikinä mitään vikaa!

      • Anonyymi

        e15 koodi vaivannu Boschin v.5 vanhaa konetta useampaan otteeseen! ekan kerran purin kannen kautta kun alakautta ei mahdu/nää tekemään mitään.nyt tosin kansi on siinä kunnossa että toisen kerran jos tekee saman niin kasaaminen taitaa olla mahdotonta(kiitos kertakäyttö kulttuurin)! ja kuten muut jo maininneet niin pohjan ns.kuppi ei tarvi kuin olemattoman määrän vettä niin raja(styrox levy) katkaisee toiminnat(e15).nyt vesien imut, tulo/meno puolet tehdään voitava ja ensiviikolla uutta konetta mikä EI ole Bosch!!!


    • Anonyymi

      Eiköhän noin vanha kone ole tullut jo tiensä päähän aikoja sitten.
      E koodi tarkoitta tietysti sähkö vikaa. Eletriikka = sähkö.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      168
      2861
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      2031
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2016
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1835
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      69
      1567
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1313
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1222
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1211
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1193
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1181
    Aihe