Huolestunut äitipuoli, 4v uhmaikä pojalla

äitipuoli

Aviomiehen 4v poika asuu äitinsä luona, mutta tällä äitillä ja aviomiehelläni on yhteishuoltajuus, ja poika on meillä melkein kaikki viikonloput ja joskus arkisinkin yökylässä, ja niinä viikonloppuina kun poika ei meillä ole, vie pojan äiti hänet mieheni vanhemmille, joilla käymme sitten poikaa moikkaamassa, pari kertaa kuussa vie pojan heille jo keskiviikkona tai torstaina (eli poika ei ole ollut äitinsä luona viikonloppua PITKIIN aikoihin, koska äiti sanoo, ettei hänellä ole yhtään omaa aikaa...)

Pojalla on nyt alkanut uhmaikä. En usko että tämä on normaalista poikkeava uhmaikä, mutta pojan äiti on opettanut lapselleen kiroilun, ja nyt poika huutaa koko ajan vittua, ja koko ajan on monia kymmeniä kertoja päivässä, samoin nyt alkanut tulemaan pillua/pillupäätä jne.. Täällä pojan isän ja minun luona ei kiroilla, eikä myöskään mummolassa. Tilanteen tullessa päälle, kerromme tiukasti että niin ei saa sanoa, ja miksi ei saa sanoa. Ja poika ihan itse kertoo että äidiltänsä oppinut.
Äiti itsekkin on sanonut, että tietää mistä poika kiroilun oppinut, mutta haluaisi että poika lopettaisi jo.. Mutta tämä kyseinen äiti ei ole itsekkään kiroilua lopettanut, kiroilee aina vain, ja sellaisilla sanoilla, joita ei lapsen tarvitse kuulla/ymmärtää.. Ja sitten toruu ja ihmettelee ja valittaa, kun poika ei lopeta kiroilua ja kiroilee joka paikassa.. Olen vähän voimaton tässä asiassa, tässä huushollissa aijon jatkaa samalla linjalla, kieltämisellä ja selittämisellä miksi ei, mutta onko tästä koskaan mitään hyötyä, kun oppi ja malli tulee äitinsä suusta, eikä äiti ole valmis omalle kiroilullensa mitään tekemään?

Poika on myös alkanut lyömään, siis lyömään lyömään, ei mitään pikkuläpsyjä, vaan voimalla käsi nyrkkiin ja taotaan niin että ääni kuuluu :O Tässä taas sama, tiukka ei ja selitetään miksi ei, ja että miten ikävältä se tuntuu, että sattuu. Nipistelyä, potkimista, lyömistä. Pureminen onneksi jäänyt jo pois. Ja näitäkin tilanteita tulee vain silloin, kun esim. olen tekemässä ruokaa, sellaista vaihetta jossai poika ei voi auttaa (yleensä auttaa aina ruoanlaitossa, paitsi tilanteissa, jossa käytetään veistä, tai öljy voi räiskyä pannulta). Silloin tulee pieni turhautumisen vaihe varmaan. Mutta kun tämä samainen turhautuminen tapahtuu aina, jos vähänkin aikaa haluaa istahtaa ja juoda vaikka kupposen teetä. Tullaan huutamaan vittua ja lyömään/nipistelemään. Siinä jää teet juomatta kun pitää aina selittä miksi ei ja ohjata lapsen huomio johonkin mieluisaan tekemiseen.

Lisäksi... Pojan äiti puhuu aivan kamalia pojallensa. Poika kertonut mitä äitinsä on hänelle sanonut. Ja välillä on isovanhemmat olleet todistamassa näitä puheita jne. Esim.
"Mä myyn sut pois!" - "Et sä ikinä opi mitään/et sä ikinä osaa mitään!"
Siinä muutama kymmenistä heitoista, mitä olen kuullut. Ja tässä jälkimmäisessä poika on varsinkin ottanut sanat itseensä, aina kun ei usko iteensä eikä usko onnistuvansa jossain, niin ei edes yritä, ja sanoo vain että ei hän ikinä mitään osaa, ei hän ikinä mitään opi.. Ja minä siihen aina että kyllähän osaat ja kyllähän opit, ja siihen poika että eipäs, ja minä että kylläpäs, että minä olen nähnyt että hän osaa. Ja sitten selitän esimerkin missä hän on onnistunut ja mitä hän osannut ja sitten poika taas jatkaa yrittämistä.

On todella vaikeaa yrittää näyttää ja opettaa pojalle oikeat ja hyvät tavat olla, asettaa rajat jne. kun äitinsä luona kaikki on vain yhtä sirkusta. Muilla kokemusta?
Ja näistä KAIKISTA asioista on pojan äidin kanssa puhuttu, mutta tämä äiti ei näe missään toimissaan mitään väärää, ja syyttää kaikkia muita paitsi itseään, vaikka mustaa valkoisella paperilla, että hänestä tämä johtuu, ja hän jopa sen itse myöntänyt, mutta sitten taas kieltää.. TODELLA vaikea ja MAHDOTON ihminen..

6

155

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • eoijoiejie

   Nämä on vaikeita asioita, koska te ette juurikaan voi vaikuttaa siihen, miten pojan äiti kasvattaa poikaa. Osallistuuko pojan isä aktiivisesti pojan kasvatukseen? Kerrot miten itse toimit, ja se on ok, mutta entä pojan isä? Onko poika täysin sinun vastuulla, kun poika on teillä? Veikkaan että omalta isältä saatu huomioi voisi myös auttaa: parantaisi itsetuntoa yms.

   Oletko itse ollut pojan elämässä jo pitkään? Jos olet ollut jo pitkään, niin lapsen silmissä oletkin hyvin vastaavassa asemassa kuin biologiset vanhemmat, mutta esimerkiksi vielä vuoden tuntemisen jälkeen tuonkin ikäiselle lapselle olet uusi aikuinen. Olen itsekin äitipuoli (ja äiti.) Mieheni lapsi oli 2v kun tutustuimme, ja vasta kun hän oli 4,5v, oli vahvasti sellainen olo, että hyvässä ja pahassa minä olin lapselle tärkeä tukipilari. Toki olin tärkeä aiemminkin, mutta tarkoitan sellaista, johon voi turvata pahimmalla hetkellä, ja jonka sanalla on todella painoarvoa.

   Te ette voi muuttaa lapsen äitiä, joten älkää käyttäkö sen asiaan murehtimiseen voimianne. Keskittykää siihen, mitä voitte tehdä toisin. Voitteko lisätä lapsen teillä oloa ilman että lapsi menettää äitiään? Voitteko kasvattaa lapsen itsetuntoa? Voitteko kehittää lapsen kärsivällisyyttä? Näihin hakekaa vastauksia.

  • Meneitseesijamietitekosi

   Lapsen äiti on aivan samalla tavoin huolissaan sinusta kun oma lapsi on täysin vieraan ihmisen kanssa, ei se isäkään uskalla pahemmin sanoa mitään ettei jää yksin ja ilman siivoojaa. Uskon että sinun seura on tehnyt pojasta uhmakkaan, se on lapsen tapa osoittaa että on paha olla isän luona kun on vieras ihminen siellä haukkumassa ja kyttäämässä. On aika arveluttavaa miehen antaakkaan olla sinun hänen lapsen lähellä kun lapsi reagoi tuollatavalla. Lapsi on varmaan ollut ja onkin ihana lapsi, mutta jos välität hänestä, poistu miehen ja lapsen elämstä. Sillätavoin olet velkaa siitä että rikoit hänen perheensä.

  • miiit

   tee lastensuojeluilmoitus jos lapsen kehitys huolestuttaa

   • Tai jos sais vielä neuvottelemalla jotain aikaan ei kannata sotkee sossuu enempää. Jos vaikka toisi lapsen useemmin teille, ja sitä voisi perustella isovanhempien iällä.. Ja sitten kun asiat on suullisesti sovittu, niin lastenvalvojalle. Onko äidin motivaatio pelkästään siinä, että tuet juoksee hyvin ?


  • Katso.peiliin

   Jaksoiko joku lukea tuon katkeran äitipuolen vuodatuksen siitä, että hänen oma paskuutensa elämässä on pojan äidin vika?

   • njkjhjghgl

    Juu sairaita tuommoiset ihmiset mieleltään, kiusaavat omista ongelmistaan miehen lapsia ja exää, tyypillinen pahanolon tarina, jotta saisi miehen ja lapsen erilleen toisistaan. Säälittävää mutta totta monesti. Hoitoon kuuluisivat, Lasta säälittää että joutuu näkemään moisia ihmisiä ympärillään ja pilaa näin elämänsä.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Beata Papp gold digger (Leppilampi)

   Kivasti nuori nainen turvasi toimeentulonsa kun antoi setämihelle. Naiset!!! Kyllä niitä setämiehiä löytyy aina vaikka naama ois kuin petolinnun perse
   Kotimaiset julkkisjuorut
   57
   2711
  2. Venäjän ydinisku lähestyy hitaasti mutta satavarmasti...

   https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/eac44407-e77d-418b-ae21-1db8a0104309 Venäläisten ärsyttäminen jatkuu, milloin menee kuppi nurin ja "uusi aurinko"
   Maailman menoa
   430
   2360
  3. Ernan pahoinpitely

   Erna pahoinpidelty. Törkeää Seiskalta nimittää tuota kissatappeluksi. Erna kertoo tässä lehtijutussa että hänellä on turvamies aina yöelämässä. Missä
   Kotimaiset julkkisjuorut
   56
   2053
  4. Huumekohussa marinoitu Redrama Vain elämää -kuvauksista: "...valehtelevan, jos sanoo, ettei..."

   Juhannuksen jälkeen Redrama oli aiheuttanut lähipiirissään huolta kuukauden mittaisella katoamistempullaan. Vain elämää -leiri pidettiin toukokuun lop
   Suomalaiset julkkikset
   2
   1868
  5. Paras muistosi hänestä?

   Mitä muistoa muistelet mieluiten ikävöimästäsi ja miksi?
   Ikävä
   100
   1585
  6. Mikä hän on ammatiltaan?

   Mitäs sun ikävän kohde tekee työkseen?
   Ikävä
   97
   1425
  7. Kun mennään...

   yhdessä petiin... Otathan mut peiton alle? Hyvää yötä toivottaa sun nalle. Oot mun oma hehkulamppu, Kauniimpi kuin nätein kukkakimppu. https://you
   Ikävä
   172
   861
  8. Taitaa olla viimeinen talvi.

   Jos sähkön hinta talvella on 4-5 kertaa suurempi, kuin edellisenä talvena, niin mulla ei ole varaa lääkkeisiin, ei ruokaan, muita laskuja en voi maksa
   Pori
   77
   664
  9. Rölli, tänään aiheena psyykkiset ongelmat

   ja suhdesekoilut. Tasapainoisella ihmisellä on tunteet ja järki sopusoinnussa. Tämä johtaa siihen että, myös parisuhdeasioissa ja rakkauselämän puol
   Ikävä
   149
   634
  10. Selvitetään syyt kalliiseen sähköön!

   Sähkön hinta pysyy hirmukalliina riippumatta kulutuksesta. Nytkin keskellä kesää sunnuntaina yli 30 snt/kWh. Mitä onkaan tulossa talvella? https://ww
   Maailman menoa
   218
   613
  Aihe