Huolestunut äitipuoli, 4v uhmaikä pojalla

äitipuoli

Aviomiehen 4v poika asuu äitinsä luona, mutta tällä äitillä ja aviomiehelläni on yhteishuoltajuus, ja poika on meillä melkein kaikki viikonloput ja joskus arkisinkin yökylässä, ja niinä viikonloppuina kun poika ei meillä ole, vie pojan äiti hänet mieheni vanhemmille, joilla käymme sitten poikaa moikkaamassa, pari kertaa kuussa vie pojan heille jo keskiviikkona tai torstaina (eli poika ei ole ollut äitinsä luona viikonloppua PITKIIN aikoihin, koska äiti sanoo, ettei hänellä ole yhtään omaa aikaa...)

Pojalla on nyt alkanut uhmaikä. En usko että tämä on normaalista poikkeava uhmaikä, mutta pojan äiti on opettanut lapselleen kiroilun, ja nyt poika huutaa koko ajan vittua, ja koko ajan on monia kymmeniä kertoja päivässä, samoin nyt alkanut tulemaan pillua/pillupäätä jne.. Täällä pojan isän ja minun luona ei kiroilla, eikä myöskään mummolassa. Tilanteen tullessa päälle, kerromme tiukasti että niin ei saa sanoa, ja miksi ei saa sanoa. Ja poika ihan itse kertoo että äidiltänsä oppinut.
Äiti itsekkin on sanonut, että tietää mistä poika kiroilun oppinut, mutta haluaisi että poika lopettaisi jo.. Mutta tämä kyseinen äiti ei ole itsekkään kiroilua lopettanut, kiroilee aina vain, ja sellaisilla sanoilla, joita ei lapsen tarvitse kuulla/ymmärtää.. Ja sitten toruu ja ihmettelee ja valittaa, kun poika ei lopeta kiroilua ja kiroilee joka paikassa.. Olen vähän voimaton tässä asiassa, tässä huushollissa aijon jatkaa samalla linjalla, kieltämisellä ja selittämisellä miksi ei, mutta onko tästä koskaan mitään hyötyä, kun oppi ja malli tulee äitinsä suusta, eikä äiti ole valmis omalle kiroilullensa mitään tekemään?

Poika on myös alkanut lyömään, siis lyömään lyömään, ei mitään pikkuläpsyjä, vaan voimalla käsi nyrkkiin ja taotaan niin että ääni kuuluu :O Tässä taas sama, tiukka ei ja selitetään miksi ei, ja että miten ikävältä se tuntuu, että sattuu. Nipistelyä, potkimista, lyömistä. Pureminen onneksi jäänyt jo pois. Ja näitäkin tilanteita tulee vain silloin, kun esim. olen tekemässä ruokaa, sellaista vaihetta jossai poika ei voi auttaa (yleensä auttaa aina ruoanlaitossa, paitsi tilanteissa, jossa käytetään veistä, tai öljy voi räiskyä pannulta). Silloin tulee pieni turhautumisen vaihe varmaan. Mutta kun tämä samainen turhautuminen tapahtuu aina, jos vähänkin aikaa haluaa istahtaa ja juoda vaikka kupposen teetä. Tullaan huutamaan vittua ja lyömään/nipistelemään. Siinä jää teet juomatta kun pitää aina selittä miksi ei ja ohjata lapsen huomio johonkin mieluisaan tekemiseen.

Lisäksi... Pojan äiti puhuu aivan kamalia pojallensa. Poika kertonut mitä äitinsä on hänelle sanonut. Ja välillä on isovanhemmat olleet todistamassa näitä puheita jne. Esim.
"Mä myyn sut pois!" - "Et sä ikinä opi mitään/et sä ikinä osaa mitään!"
Siinä muutama kymmenistä heitoista, mitä olen kuullut. Ja tässä jälkimmäisessä poika on varsinkin ottanut sanat itseensä, aina kun ei usko iteensä eikä usko onnistuvansa jossain, niin ei edes yritä, ja sanoo vain että ei hän ikinä mitään osaa, ei hän ikinä mitään opi.. Ja minä siihen aina että kyllähän osaat ja kyllähän opit, ja siihen poika että eipäs, ja minä että kylläpäs, että minä olen nähnyt että hän osaa. Ja sitten selitän esimerkin missä hän on onnistunut ja mitä hän osannut ja sitten poika taas jatkaa yrittämistä.

On todella vaikeaa yrittää näyttää ja opettaa pojalle oikeat ja hyvät tavat olla, asettaa rajat jne. kun äitinsä luona kaikki on vain yhtä sirkusta. Muilla kokemusta?
Ja näistä KAIKISTA asioista on pojan äidin kanssa puhuttu, mutta tämä äiti ei näe missään toimissaan mitään väärää, ja syyttää kaikkia muita paitsi itseään, vaikka mustaa valkoisella paperilla, että hänestä tämä johtuu, ja hän jopa sen itse myöntänyt, mutta sitten taas kieltää.. TODELLA vaikea ja MAHDOTON ihminen..

6

83

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • eoijoiejie

      Nämä on vaikeita asioita, koska te ette juurikaan voi vaikuttaa siihen, miten pojan äiti kasvattaa poikaa. Osallistuuko pojan isä aktiivisesti pojan kasvatukseen? Kerrot miten itse toimit, ja se on ok, mutta entä pojan isä? Onko poika täysin sinun vastuulla, kun poika on teillä? Veikkaan että omalta isältä saatu huomioi voisi myös auttaa: parantaisi itsetuntoa yms.

      Oletko itse ollut pojan elämässä jo pitkään? Jos olet ollut jo pitkään, niin lapsen silmissä oletkin hyvin vastaavassa asemassa kuin biologiset vanhemmat, mutta esimerkiksi vielä vuoden tuntemisen jälkeen tuonkin ikäiselle lapselle olet uusi aikuinen. Olen itsekin äitipuoli (ja äiti.) Mieheni lapsi oli 2v kun tutustuimme, ja vasta kun hän oli 4,5v, oli vahvasti sellainen olo, että hyvässä ja pahassa minä olin lapselle tärkeä tukipilari. Toki olin tärkeä aiemminkin, mutta tarkoitan sellaista, johon voi turvata pahimmalla hetkellä, ja jonka sanalla on todella painoarvoa.

      Te ette voi muuttaa lapsen äitiä, joten älkää käyttäkö sen asiaan murehtimiseen voimianne. Keskittykää siihen, mitä voitte tehdä toisin. Voitteko lisätä lapsen teillä oloa ilman että lapsi menettää äitiään? Voitteko kasvattaa lapsen itsetuntoa? Voitteko kehittää lapsen kärsivällisyyttä? Näihin hakekaa vastauksia.

    • Meneitseesijamietitekosi

      Lapsen äiti on aivan samalla tavoin huolissaan sinusta kun oma lapsi on täysin vieraan ihmisen kanssa, ei se isäkään uskalla pahemmin sanoa mitään ettei jää yksin ja ilman siivoojaa. Uskon että sinun seura on tehnyt pojasta uhmakkaan, se on lapsen tapa osoittaa että on paha olla isän luona kun on vieras ihminen siellä haukkumassa ja kyttäämässä. On aika arveluttavaa miehen antaakkaan olla sinun hänen lapsen lähellä kun lapsi reagoi tuollatavalla. Lapsi on varmaan ollut ja onkin ihana lapsi, mutta jos välität hänestä, poistu miehen ja lapsen elämstä. Sillätavoin olet velkaa siitä että rikoit hänen perheensä.

    • miiit

      tee lastensuojeluilmoitus jos lapsen kehitys huolestuttaa

      • Tai jos sais vielä neuvottelemalla jotain aikaan ei kannata sotkee sossuu enempää. Jos vaikka toisi lapsen useemmin teille, ja sitä voisi perustella isovanhempien iällä.. Ja sitten kun asiat on suullisesti sovittu, niin lastenvalvojalle. Onko äidin motivaatio pelkästään siinä, että tuet juoksee hyvin ?


    • Katso.peiliin

      Jaksoiko joku lukea tuon katkeran äitipuolen vuodatuksen siitä, että hänen oma paskuutensa elämässä on pojan äidin vika?

      • njkjhjghgl

        Juu sairaita tuommoiset ihmiset mieleltään, kiusaavat omista ongelmistaan miehen lapsia ja exää, tyypillinen pahanolon tarina, jotta saisi miehen ja lapsen erilleen toisistaan. Säälittävää mutta totta monesti. Hoitoon kuuluisivat, Lasta säälittää että joutuu näkemään moisia ihmisiä ympärillään ja pilaa näin elämänsä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      166
      2819
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      2021
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2016
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1825
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      69
      1567
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1313
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1222
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1211
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1193
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1171
    Aihe