Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Vuokravakuuden pimittäminen

Vuokranantajaanpettynyt

Asuimme exäni kanssa vuokra-asunnossa, johon oli tehty juuri keittiöremontti ja parin huoneen laminatit uusittu. Asuimme siististi ja teimme perusteellisen loppusiivouksen. Muutettuamme pois alkoi vuokranantaja nyt pimittämään takuuvuokraa. Syystä että keittiön astiankuivauskaapin takalevyssä (siellä sisällä siis missä lautasia kuivataan), oli pari mustaa viivaa jotka tod. näk. tulleet paistinpannun reunasta. Aikoi ottaa keittiömaailmaan yhteyttä että tekee kustannusarvion.

Lisäksi olohuoneen 10v vanhassa laminaatissa oli pieni kuluma (hiomalla saisi pois), joka oli siinä jo muutettaessa, mutta kummallakaan ei ole siitä kuvia tms todisteita, mutta muistamme jäljen exäni kanssa kumpikin.

Muutto tapahtui jo kuun vaihteessa eikä edelleenkään äijä maksa takuuvuokraa takaisin, eikös nuo asiat kuulu normaali kulumisen piikkiin? Voiko tosiaan noin kusipäisiä ihmisiä olla, että koittaa toisten rahoilla pelata omaan pussiin?

Kun muutimme asuntoon, oli uuni vielä pesemättä ja "kiskot" sieltä irrallaan, likaa oli lähes sentin kerros. Makuuhuoneen kaapistoissa oli myöskin paksu pölykerros hyllyillä ja wc:n patteri irrallaan ja huomattavia tummia jälkiä seinissä ja katossa, jotka itse jouduin muuton yhteydessä pesemään. Emme kuitenkaan valittaneet näistä vaan ajattelimme että siivoamme mukisematta itse. Vuokrasuhteen aikana myös uusimme riikinäisen wc-pöntön kannen ja vuotavat wc:n lavuaarin putkistot omista rahoistamme.

Maksoimme myös vuokranantajalle 150e käteisellä jotta pääsimme viikonloppuna jo muuttamaan, kun vuokrasuhde olisi alkanut maanantaina.

Kertokaa vinkkejä mitä tehdä..

10

208

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vuokranantaja

      Näin teen aina itsekin, pistän asunnossa olevat vauriot ylös, näistä tietysti syytän aina vuokralaista. Ei ne yleensä jaksa jäädä vaatimaan vakuuksia takaisin.

    • appp

      Juu eivät varmaan kaikki, itsehän alamme perimään kohta viivästyskorkoa mikäli rahoja ei ala näkymään. Vuokravakuus ei ole sitä varten että teetetään remontteja ja muita pikkujuttuja vuokralaisen piikkiin, sitä varten pyydetään kohtuullista vuokraa

    • äläsuostukusetettavaksi

      Pari mustaa viivaa paistinpannusta kuivauskaapin takaseinässä on normaalia kulumista ja todennäköisesti saa vielä esim. Magic sienellä siistittyä. Tuosta tekisin jo itse rikosilmoituksen jos rahoja ei kuulu.

      Laminaattia ei voi hio, parkettia voi.

    • wanted_

      Siis etsitään tolkullista vuokranantajaa

    • näitälöytyy

      Kannattaa kuvata asunto tullessa ja lähtiessä.

    • BauHerr

      Tee näin:

      1) Tarkista, että vuokrasopimuksessa on todettu, että vakuuta voidaan käyttää mahdollisten vaurioiden korjauskulujen kattamiseen. Jos ei ole mainittu, niin pyydä palauttamaan summa kirjatulla kirjeellä mojovan korkovaatimuksen kera.

      2) Nuo ovat minusta normaalia kulumista. Jos muita vaurioita ei ole, niin vuokranantajalla ei ole oikeutta esittää laskua normaalista kulumisesta. Vaadi kirkjatulla kirjeellä vuokravakuus lyhentämättömänä takaisin.

      3) Jos rahaa ei tule, niin joudut todennäköisesti palkkaamaan asianajajan. Oletan, ettet itse osaa kirjoittaa kannetta käräjäoikeuteen.

      Laminaattia ei voi eikä pidä hioa. MUTTA MUTTA, naarmu laminaatissa on normaalia kulumista erotuksena esimerkiksi nuotion polttamisesta parketilla, joka ei ole normaalia eikä normaalia kulumista, mutta jota on kyllä tapahtunut.

      Jos teillä on kotivakuutus, niin oikeudenkäynti saattaa jopa kannattaa.

      • BauFrau

        Tee sinä näin: tarkista tietosi, ennen kuin alat neuvomaan muita: vuokrasopimuksessa ei tarvitse erikseen lukea mtn siitä, että vakuutta käytetään vaurioiden korjaamiseen vaan vuokravakuus on nimenoman siitä varten, että jos vuokralainen aiheuttaa vuokranantajalle vahinkoa, oli se sitten vuokran maksamatta jättäminen tai aiheuttaa huoneistoon vahinkoa.


    • joooojjojojjo

      minä olen 10 asunnossa jättänyt viimeisen kuun vuokran maksamatta ja ilmoittanut vuokranantajalle että pitää takuuvuokran. Kaikille on homma ollut ok. Jos sattuu kusipää vuokranantajaksi niin saattaa alkaa uhkailemaan oikeusjutulla. Asian voi riitauttaa puolin ja toisin...

      • SamaHomma

        Muutaman kerran on tullut toimittua samalla tavalla, neuvottelemalla yleensä onnistuu yksityisten vuokranantajien kanssa.


    • Vuokranantajaanpettynyt

      Niin mainittakoon tosiaan että epähuomiossa kirjoitin tuon laminaatin, eli siis olohuoneessa oli vanha parketti eikä suinkaan laminaatti. Uudemmat lattiat olivat laminaatteja ja edelleen virheettömiä muutaessa

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      88
      2313
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      52
      2019
    3. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      88
      1853
    4. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1848
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      10
      1638
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1562
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      26
      1437
    8. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1400
    9. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1392
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      73
      1370
    Aihe