Kasvattaja arveluttaa...

pentujamiettien

Laitoin joskus tässä jokin aika sitten nettiin ilmoituksen että etsin koiraa ja ottaisin pentuna. Eräs omistaja ilmoitti pentueesta jossa emä on labbis/sakemanni ja isä valkoinenpaimenkoira.

Otin yhteyttä mutta sähköposti ei mennyt perille sillä kasvattajan postilaatikko oli ilmeisesti täynnä. Tori.fi varoitti käyttäjän maatietojen olevan merkitty US, ja kehoitti varovaisuutta.

Lähetin tyypille tekstiviestin, johon vastasi ja kertoi pentujen olevan Rovaniemellä, ja että niitä saa mennä katsomaan. Kysyessäni sanoi vanhempien olevan rauhallisia ja tottelevaisia, sen suuremmin kuvailematta.
Sanoi laittavansa sinä päivänä pennut myyntiin tori.fi:n mutta ei ole laittanut viikon aikana. Ei vastannut enää viestiin kun kysyin myöhemmin sopisiko tiistai tapaamispäiväksi.

Todella epäilyttävää että kasvattaja ei mitenkään edes puhu koiristaan, ja tämä ettei vastaa viestiin. Varausmaksua ei ole kysytty enkä maksaisikaan ennen kuin näen pennun ja sen emän ja kotiolot. Hintaa pennuilla on 100€.

Löysin onneksi toisenkin sekarotuisen pentueen, emä seefferi/norjanhirvikoira, metsästävässä perheessä. Omistaja kertoi emästä mielellään ja vastasi kysymyksiini suoraan ja kattavasti. Sovittiin tapaaminen.

Nyt mietin että jos ei pian vastaa tämä toinen niin en mene ollenkaan. Varsinkaan jos kysyy vielä että tavataanko puolessa välissä, koska epäilen jo valmiiksi pentutehtailua melkein vain jo intuition perusteella...

2

126

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Neuvonitahoni

      Torissa on yhdelle myyjälle asetettu ilmoituskielto kun yksi myymistään pennuista lähti taistelemaan hengestään teholle. Ehdottomasti aina kysyä kattavasti ja ei luottaa vain kuviin (photokaappaus mm.) vaan mennä paikanpäälle aina hakemaan. Jos myyjä empii peruskyselystä,jätä ostamatta siinä se!

    • zsdrgfsdfr

      On olemassa myös huijauksia, jossa pyydetään koirasta varausmaksu ennen varsinaisia kauppoja. Hyväuskoinen ostaja maksaa varausmaksun koiria näkemättä, jonka jälkeen myyjä katoaa kuin tuhka tuuleen.

      Näitä mielikuvituskoiria on helppo myydä ja pienistäkin varausmaksuista (30-400 €) kertyy sinnikkäällä petkuttamisella mukava kassa vaikkapa etelän matkaa varten.

      Olkaa tarkkana!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      51
      3487
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      156
      2109
    3. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      206
      1805
    4. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      134
      1716
    5. 80
      1165
    6. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      234
      1104
    7. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      285
      1071
    8. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      130
      999
    9. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      52
      939
    10. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      72
      895
    Aihe