Yksi Suuri kysymys

HaluankoHavahtuaVaikoEn

Koska IOK:n mukaan meidän on päästävä pois täältä maan päällisestä helvetistä ja maksettava suuri hinta siitä, eli oma yksilöllisyys... Niin

Mitä yksydessä oleminen oikeastaan tarkoittaa? Siis syvällisemmi:
MIHIN ME HERÄTÄÄN?
Jos emme ole enää yksilöitä eli emme omaa erillistä omaa tietoisuutta, niin miten edes tajuamme olevamme yhtään missään?

Joko valitset tämän IOK:n helvetiksi maalaaman maailman tai heräät unesta menettäen samalla itsesi ja tietoisuuden olemisestasi.

Varsinkaan jälkimmäinen vaihtoehto ei varsinaisesti herätä halua havahtua.

12

117

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • En menetä yksilöllisyyttäni vaan näen jokaisessa saman yksilöllisyyden. Jokainen on aivan erityinen. Siis tässä sana erityinen sisältää jokaisessa ainoastaan aivan samat "ominaisuudet". Ei kellään ole yksityisesti erilaisuutta. Juuri siitä muodostuu - ja vain sitä - se erityinen autuus jokaiselle koska jokainen kokee että kaikilla ON KAIKKI. Siihen herätään. Keltään ei puutu mitään. Jokainen näkee että sinulla on kaikki kuten itselläänkin.

      Kurssi puhuu tietoisuuden laajentamisesta, ei menettämisestä.

      Kun nyt koetaan monenlaisia tarpeita ja pelkoja, kurssin opettaman mielen muutoksen tapahduttua näen ettei ole puutteita eikä pelkoa kellään. En suinkaan väitä etten kokisi hyvinkin monenlaisia pelkoja, odotuksia tässä vielä koko ajan. Pienryhmissä tämä esittämäsi kysymys nousee hyvin usein keskusteluun. Aivan samanlaisena kuin sinulla.

      • Itseäni auttoi ajatus vesimolekyylistä. Meri sisältää melkoisen määrän aivan täydellisen samanlaisia veden osasia joiden sijaiti on milloin mikäkin ja jokaisen läsnäolo on välttämätön, ei synny muuten merta ja aaltoja pilviä sadetta jne.... silti jokainen molekyyli on valmis yhteistyöhön ja yhteiseen "kokemukseen" minkä tahansa toisen täydellisen samanlaisen kanssa. Tässä alkeellisessa mielikuvassa jokaisen sijainti "sallii" yksilöllisyyden? Auttaako tämä ketään??

        Ihmisen tietoinen henki on varmaan paljon enemmän, sen näkee sitten. On ainoastaan mahdollisuuksia


      • HaluankoHavahtuaVaikoEn

        Luen juuri Juha Pitkäsen Vpaus valita -kirjaa. Siinä selitetään että havahtumisen ja kotiin pääsemisen hinta on yksilöllisyyden menetäminen. Paljon on hyvääkin, Mutta tuo pisti silmään. Aikaa ennen IOK:ta uskoin, että olemme ainutlaatuisia yksilötä. Olimme kuten pisarat meressä tullessamme kokemaan tätä elämäpeliä. Mutta tavallaan jokainen pisara saa erilaisia sävyjä ikäänkuin hakiessaan kokemuksia täällä ja ympäri universumia. Uskon näin edelleenkin.

        Se sävy jolla IOK:n opetuksia opetaan ja jolla IOK opettaa on suorastaan masentava. Maailma luodaan todella harmaaksi. Mun totuus on se, että olemme täällä vapaaehtoisesti. Sielu valitsee kokemuksensa, ei sen perusteella tuntuuko kokemus hyvältä, vaan koska haluaa kokemusta fyysisessä maailmassa olemisesta.


      • Juha Pitkänen kertoo omalla tavallaan niin kuin jokainen

        Osassa Oppilaan työkirja harj. 169
        5)Ykseys on yksinkertaisesti ajatus, jonka mukaan "Jumala on" Ja olemuksessaan Hän käsittää kaiken. Kenenkään mielessä ei ole muuta kuin Hän. Sanomme "Jumala on" ja sen jälkeen lakkaamme puhumasta, sillä sanoilla ei ole merkitystä. Ei ole huulia niitä lausumaan, eikä mikään mielen osa ole tarpeeksi erilainen tunteakseen, että nyt se on tietoinen jostakin, joka ei ole osa sitä itseään. Se on yhtynyt Alkulähteeseensä. Ja kuten sen Alkulähde Itse, sekin vain on."

        numeroinnista huomaat että on jo käyty 168 harjoitusta sitten voidaan sanoa ja ehkä ymmärtää jotain harjoituksesta 169. Yritän sanoa että jonkin verran on opeteltava jos aikoo kurssi sisältöä hahmottaa.

        Valaistuminen on itsestään tietoiseksi tuleminen. Eli ei ole täydellistä yksiselitteistä ilmaisua kuvaamaan "valaistumisessa koettua ykseys kokemusta" Jokainenhan meistä on tietoinen itsestään mutta tässä yhteydessä se ymmärretään paljon laajemmin.

        Yksilöllisyys tarkoittaa että yksilöllä on jotain muuta mitä ei ole kellään, tai jotain erillistä, toisista poikkeavaa. Ei ole sattumalta kirjoitettu monisanaisesti miltei 1500 sivua. Kuten huomaat yksilöllisyys ja erillisyys herättää monenlaisia mielikuvia.

        Juha voisi itse vastata miksi hän tuossa käytti sanaa yksilöllisyys. Kurssi käyttää sanaa ego joka silloin tarkoittaa itsekkyyden ja oman - muihin nähden - (kielteisellä tavalla) erinomaisuuden menettämistä

        Muuten kokemukseni Juan kirjasta on myös melko murskaava. Siitä hän myös varoitta esipuheessaan...

        Kurssi kertoo ja vakuuttaa että meillä jokaisella on jo kaikki. Tulee vain poistaa esteet sen tietämisen, kokemisen tieltä. Siis kukaan ei ole yksityisen erityinen muutoin kuin kuvitelmissaan (egossaan)


    • Vain rakkaudessa olen se joka minä olen

      herää kysymys mitä on rakkaus tai mikä on minä

      Kurssin mukaan on kysymys samasta asiasta Minä on Rakkaus. Tämä ei paljoa auta. Ei vierasta kieltä opi lukemalla kielioppi se on kokeilemalla ja ottamalla käyttöön sisäistettävä. Samaa voi sanoa tästä kurssista.

    • Sarcisson

      IOK:sta voi saada tuon käsityksen ja se ei edes välttämättä ole väärin. Tuollainen tulkinta on valitettavan yleinen. Saat toisen tulkinnan tilalle, jos se auttaisi ajatteluasi.

      Hinta on erillisyyden menettäminen, ei yksilöllisyyden.

      Vertauskuvana voisi käyttää puuta, jossa on miljoona lehteä. Jokainen niistä on yksilöllinen, et löydä kahta täysin samanlaista. Mutta ne eivät ole erillisiä siitä kokonaisuudesta, jota kutsutaan puuksi. Jos lehti joutuu erilleen, se kuolee kuten voimme havaita. Siitä on tullut erillinen. Lehti ei tule toimeen ilman sitä puuta, mutta myöskään se puu ei tule toimeen ilman lehtiä. Se on yksi iso kokonaisuus, jossa jokaisella osalla on merkitystä. Se on siis Yksi.

      Tai voi ajatella, että jokainen ihminen on ilmentymä ihmisyydestä. Jokainen meistä on yksilöllinen hyvine ja huonoine puolineen, mutta silti me olemme samaa ihmisyyttä. Ihmisyys ilmentää itseään eri tavoin, erilaisina ihmisinä. Me emme ole koskaan todella erillisiä siitä kokonaisuudesta vain sen erilaisia muotoja. Jeesus esim. sanoi, mitä te teette vähäisimmälle, sen te teette minulle. Sama idea. Kun vahingoittaa toista, vahingoittaa loppupelissä itseään. Emme ole siis erillisiä toisistamme vaikka olemmekin kyllä yksilöllisiä ilmentymiä.

      Herääminen on tämän asian kokemista käytännössä. Sitä, että en enää koe olevani erillinen kaikesta muusta vaan mukana tässä kaikessa, jota voidaan kutsua sitten vaikka Ykseydeksi.

      • Shakespeare83

        Aivan loistavasti selitetty. Olen aivam samaa mieltä.
        Mitä tähän enää lisäämään


    • JeffinValintoja

      Mutta näetkös, olet ollut täydellinen aivan alusta lähtien. Täydellinen omassa epätäydellisyydessäsi. Sinun epätäydellisyytesi, sinun oikkusi, sinun virheesi, sinun kummallisuutesi, sinun ainutlaatuiset ja korvaamattomat aromisi, ovat ne jotka ovat tehneet sinusta niin rakastettavan, niin inhimillisen. Myös se mikä sinussa on epätäydellistä, sinä olet aina ollut täydellinen elämän ilmaus, universumin rakas lapsi, täydellinen taideteos, ainutlaatuinen koko maailmassa ja ansaitset kaikki elämän tuomat rikkaudet.

      Milloinkaan ei ole ollut kysymys täydellisestä ”minusta”. Kysymys on aina ollut olemisesta täydellisesti täällä, täydellisesti oma itsesi kaikessa jumalallisessa kummallisuudessasi.

      Jeff Foster

    • "Koska IOK:n mukaan meidän on päästävä pois täältä maan päällisestä helvetistä ja maksettava suuri hinta siitä, eli oma yksilöllisyys... Niin..-"

      Kurssin mukaan pääsen pois tästä "maailmasta" kun muutan ajatukseni siitä.
      Koenko se tarjouksena vaiko vaatimuksena, pelastumisena vaiko valaistumisena, sen taas voin itse sanaleikkinä itse märitellä, kuten kaiken sanoilla ilmaistun. Kaiken lisäksi olen joka hetki, kuten jokainen on, tuon yhden ainoan valinnan edessä ja ratkaisen itse vastaukseni siihen.

      Tuliko tuosta mieleesi ensimmäiseksi kielteinen vai myönteinen ajatus, se oli sinun valintasi. Siis sinun Jumalan sinuun sijoittama mahdollisuus josta ei pääse irti, kuolemassa eikä elämässä - joka hetki valitsen

      Miksi siis valitsisin kielteisesti joudunhan kuitenkin ikuisesti olemaan itseni kanssa??

    • Meikis

      Ei me mihinkään herätä. Mehän elämme sitä täydellisyyttä joka hetki. Tämä pieni mielen osa joka on egon "omistuksessa" uskoo että olemme erossa Totuudesta. Mutta Totuudesta ei voi mikään todellinen olla erossa. Tässä maailmassa tuntuu siltä että meillä on kaksi vaihtoehtoa joko hyväksyä tai hylätä Totuus. Todellisuudessa meillä ei ole vaihtoehtoja lainkaan koska olemme tuo Totuus. On vain muutettava mieli että se on yhtenevä Totuuden kanssa. IOK antaa siihenkin ohjausta.

    • Ja sitten siteeraus suoraan teksti osan luku Rauhan saavuttaminen sivulta 480

      ""Yhdessä me häviämme hunnun takaiseen Läsnäoloon, emme kadotaksemme vaan löytyäksemme, emme näkyäksemme vaan tullaksemme tunnetuksi. Ja kun meillä on tieto ei Jumalan asettamasta pelastus suunnitelmasta jää mitään täyttämättä. Se on matkan tarkoitus, jota ilman matkalla ei olisi mitään merkitystä. Siinä on Jumalan rauha jonka Hän antoi sinulle ikuisiksi ajoiksi. Siinä on etsimäsi lepo ja rauha, matkan syy alusta lähtien. Taivas on lahja jonka olet velkaa veljellesi, kiitollisuuden velka jonka annat Jumalan Pojalle kiitokseksi siitä että mitä hän on ja millaiseksi hänen Isänsä hänet loi""

      • Kurssin käyttämä ilmaisu Jumalan Poika tarkoittaa ihmistä, veljeä, lähimmäistäsi. Jokainen ihminen, myös nainen, on Jumalan Poika IOK.n mukaan


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tapio Suominen on kuollut

      Urheilutoimittaja Tapio Suominen on kuollut. Suominen oli kuollessaan 60-vuotias. Selostajalegendan kuolemasta kertoo Y
      Maailman menoa
      251
      18459
    2. Tapio Suominen oli sairauden uhri

      Urheiluselostaja Tapio Suominen kuoli eilen keskiviikkona aamulla tapaturmaisesti Hattulassa. Toisen uutisen mukaan van
      83
      3145
    3. Tapio suominen

      Liian aikaisin lähdit sinua oli kiva kuunnella.
      Ikävä
      123
      2161
    4. Mitä toivot

      Tämän hetkiseen tilanteeseen?
      Ikävä
      191
      1860
    5. Sydämeni on

      varattu sinulle. Et ole minun, en ole sinun. Me on mahdottomuus. Mutta olet se joka on mielessäni ensimmäisenä kun herää
      Ikävä
      134
      1725
    6. Rannalle! Uimaan!! Rinnat paljaiksi!!!

      Järki kadonnut sekä niiltä feministeiltä, jotka vaativat saada esiintyä rinnat paljaina julkisilla uimarannoilla, kuten
      Maailman menoa
      272
      1416
    7. Minä itkin kotona kun tajusin että

      Pelkuruuteni takia kun en lähestynyt vaikka järjestit otollisen hetken ja myöhemmin huomasin lasittuneen katseesi miten
      Ikävä
      10
      1272
    8. Kok-edustaja: Yle aivopesee työntekijöitä

      "– Yle ei vain sensuroi Kyllä isä osaa-sarjaa, vaan haluaa jaksojen määrää manipuloimalla HÄVITTÄÄ ”ongelman” todellisuu
      Maailman menoa
      83
      1091
    9. Elämääni tulee pian uusi uros

      Se on sinisilmäinen, blondi. 😍 Toivottavasti tämä ok?
      Ikävä
      118
      960
    10. Ylen jälkiviisaat estotonta Kamala Harris suitsutusta

      Kolme samanmielistä naikkosta hehkutti Kamala Harrisia ja haukkui Trumpia estottomasti. Nyt oli tarkoituksella valittu
      Maailman menoa
      232
      959
    Aihe