Rakentamisen/suunnittelun sudenkuoppia

kullankalliskoti

Raudoitetussa kivisoraelementtilaattatalossa kovamuovikarmiset selektiivi-ikkunat. Aurinkoisella puolella lasin lämpötila on kesällä 20 asteen ulkolämpötilassa asunnon sisäpuolella plus 70 astetta ja nousee lähes 100 asteeseen.. Ajatelkaa, sataprosenttinen lämmönsäästö kerrostalossa! Järki hoi! Tämä on suoraan verrannollinen toisinkin päin. Mitä kovempi pakkanen sen kylmempi lasi. Vaikka lasi ei jäädy sen pintalämpötila on reippaasta pakkasen puolella. Tällaisia ihmelaseja keksittäessä on keksittävä myös se miten näistä aurinkopaneeleista varostoidaan lämpö talveksi niin että lasin sisäpinta laskisi siedettävälle tasolle. Tämä oli katastrofi numero 1 nykyrakentamisessa. Numero 2 on ilmanvaihtojärjestelmä asuntokohtaisella koneella. Valmistajan neuvon mukaan ilmanottoaukko pitää olla puhtaaseen ilmaan päin! ei sinne missä tehtaitten kitkerä savu imeytyy sisälle huoneisiin. Laite on kuitenkin niin alkukantainen ettei sen vaahtomuovisuodattimet estä ilmansaasteita tunkeutumasta asuntoon. Kesäisin se kerää kaikki mahdolliset hyönteiset ja hahtuvat laitteiseen. Laite on puhdistettava pahimpina kausina vähintään kerran viikossa. Siitä huolimatta puhdasta ilmaa ei saa koskaan koska ulkoseinään menevä ilmanvaihokanava on täynnä mustaa likaa. Katastrofi 3 on viemäröinti. Saunan lattiassa on ns. ylimenovaraviemäri joka kerää mm pesukoneen poistovettä. Kerää kyllä mutta pois ei lähde millään ilveellä. Legionella bakteeri kehittyy seisovassa vedessä viidessä päivässä. Viemärikummitus on tyjennettävä käsin ja pestävä desinfiointiaineella siis vähintään joka viides päivä tai valutettava sinne litrakaupalla vettä niin että se pikkuhiljaa vaihtuu samaa sentinlevyistä putkea kuin on tullutkin. Asuntoon muuttaessani siinä seisoi vesi enkä heti älynnyt sen "tekniikkaa" . Kun vihdoin laskin putkeen vettä molemmista päistä lattiakaivoossa luikerteli kaksisenttisiä valkoisia matoja. Oksensin ja desinfioin koko putken ja sen jälkeen olen taatusti pessyt ja pessyt seisovaa vettä pois lattiakaivosta. Miksi kaivon alapintaa ei ole kallistettu poistoaukoon niin että vesi valuisi myös pois? Tässä vain osa nykyrakntamisen sudenkuopista joilla ihmisen asumisesta tehdään "pakkoasumista". Kaikilla ei ole varaa eikä voimiakaan ainaiseen muuttamiseen joten kodin piäisi olla koti eikä jokin koehalli keskeneräisille laitteille jotka eivät toimi.

5

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • rane2

      " Saunan lattiassa on ns. ylimenovaraviemäri joka kerää mm pesukoneen poistovettä. Kerää kyllä mutta pois ei lähde millään ilveellä."
      Tuohan on ns.kuivakaivo ei siellä vettä oikein laitettuna ole/pysy, muuten noissa suunittelu/keksityissä härpäkkeistä olen samaa mieltä ;)

    • eiääliö

      Miten tuo raudoitettu soratalo liittyyasiaan?

      Ikkunan lämpötila ei nouse mainitseniisi asteisiin.Voisit muutenkin perehtyä tuohon selektiivisyyteen hieman enemmän.

      Pystytkö liikkumaan ulkoilmassa tukehtumatta? Jos pystyt, niin asunnossasi on täysin turvallista.

      Noista viemäreistä sen verran, niin oletko mirttinyt, että jokaisessa pesualtaassa on vesilukko, jossa vesi seisoo. Kuinka voit pestä kätesi tai tiskata sairastumatta bakteereihin, jotka viemäreiden kautta valtaavat asuntosi.

      Mikset muuta telttaan? Ei ole viemäreitä eikä ilmansuodattimia ikkunalaseista puhumattakaan. Tervettä ulkoilmaelämää. Tosin täälläkin uhkaavat vesisuonien maasäteily ja ufomiehet.

      • etsilleenjatolleen

        Vähän oikein ja suurin osa päin persettä - ulko-ilmassa lämmöt ei heittele hengitettäessä noin paljon - siitä pitää fysiologia huolen, vesilukoissa on vettä kyllä, mutta vaihtuu aina vettä laskiessa eikä siis ole muutamaa tuntia vanhempaa paitsi pitempään asunnosta pois ollessa (lomamatkat jne...) ja silloinkin palattuaan tulee vettä valuttaa vesilukkoihin täyttääkseen ne vedellä viemärinhajun poistamiseksi, tulo-ilman puhtauteen taas ei voi itse vaikuttaa kovinkaan paljon - ympäristö on mitä on ja sen mukaista ilmaa kämppää saa suodattimista huolimatta - toki suodattimissakin on eroja ja toiset erottelee hiukkaset ilmasta toisia paremmin.


    • kirjoitapas-runoja

      Aloittajalla aatos lentää ja mahdatkos asettaa esteitä sen tielle.
      Onkohan mielikuvituksen lentoa vauhditettu "aineilla"?

    • BauHerr

      Nyt en kyllä ymmärrä yhtikäs mitään! Mitä tekemistä G-arvolla on ikkunan U-arvon kanssa? Tottahan se auringon säteily ikkunaa lämmittää.

      Vesilukon peseminen on minusta hupaisa harrastukseksi, eikä tietystikään tule loppumaan koskaan.

      Mene terveyskeskukseen ja ota kopio tästä viestistä: F42.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Terveystalo paljasti yksityisen sairaanhoidon empatia puutteet

      Yksityisellä puolella raha ratkaisee, jos ei ole rahaa potilas ei saa empatiaa eikä siten apuakaan: Poliisi teki rikosi
      Maailman menoa
      149
      1486
    2. Ehdin aamulla

      ajattelemaan sinua. Olit ensimmäisenä mielessäni. Avasin silmäni tähän uneen, jota elämäksi kutsutaan. Kuuntelin lintuje
      Ikävä
      139
      1225
    3. Puhuuko Orpo niin totta kuin osaa?

      Vai osaisiko "en muuta keksinyt" -Orpo edes vähän paremmin puhua totta? https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/f8d5241f-
      Maailman menoa
      177
      987
    4. Mä todella toivon että

      Sulla on nyt kaikki hyvin sun elämässä, olet sisukas nainen sen näki jo ensimmäisestä hetkestä.
      Ikävä
      34
      950
    5. Olen ollut pois täältä neljä kuukautta

      Neljä kuukautta sitten olin tosiaan psykoottinen, ja jouduinkin osastolle hoidettavaksi kahdeksi kuukaudeksi. Ystävyys-
      Ikävä
      178
      832
    6. Laita viestiä?

      Sitten kun on sinulle hyvä hetki, minä odotan. Jotain jäi kesken ja haluan viedä sen loppuun 😘
      Ikävä
      57
      786
    7. Katselimme pitkään ja se merkitsi minulle paljon

      Sinulle se ei merkannut näköjään mitään.
      Ikävä
      41
      766
    8. Naiselle kysymys

      Oletko rakastunut minuun?
      Ikävä
      54
      753
    9. Ymmärräthän, että sun katkeruus ajaa mut pois

      Sä olet niin itseriittoinen, ettet edes tajua mitä myrkkyä suollat ympärillesi. Olet harhaisessa päässäsi kuvittellut et
      Ikävä
      39
      675
    10. Upea nainen

      Olet upea nainen. Sinulle
      Ikävä
      31
      632
    Aihe