ostoskäyttäytyminen

kurjuudenkurjuus

Olen huomannut kevään jälkeen (hallituksen uhkailut), että ihmiset ostavat vain halvinta. Näin teen itsekin. Jonkin tuotteen vieressä on vastaavaa halvempana versiona, ne tuotteet ovat usein loppu. Sitten sitä kalliimpaa joudutaan myymään 30 % alennuksella. Tosin sekin on vielä kalliimpaa kuin tämä vastaava halpa. Suurin osa asiakkaista ostaa halvinta. Muutamat tietysti ostavat normaalisti, olenkin ajatellut, että siinä on taas niitä rikkaita.
Ei ole vielä syksykään ja tämä on nähtävissä vaikka leikkauksia ei ole toteutettukaan. Myös minä laitan rahaa jemmaan ja syön halvinta kun ei tiedä mitä Sipilän porukka keksii. Olen pienieläkeläinen ja jos asumistuki muuttuu yleiseksi asumistueksi, melkein 200 euroa häviää kuukaudessa. Ainoa mistä voi pihistää on ruoka. Lainat on maksettava ja vuokrat ym. ettei joudu taivasalle.
Kysynpä vain kuinka tällaisessa tilanteessa luodaan lisää työpaikkoja. Ei ainakaan kaupan alalle. Työntekijöitä potkitaan pellolle, kun ei raha liiku. En minäkään osta vaatteita kuin kirpputoreilta, siellä on ihan tungosta. Kodinkoneita en osta. Vain välttämättömän. Olen varautunut siihen, että ei ainakaan eläkkeet nouse, vuokrat kyllä. Ja muutkin asumismenot.
Luulin, että nyt saatiin vihdoin hallitus joka on köyhien puolella kun Soinikin pääsi hallitukseen. Mutta tämä hallitushan laittaa koko maan polvilleen.

40

81

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • roletaari

      En ole seurannut muita mutta oma elämämme on kokoaikaista tinkimistä.
      Syksyn lennot välimerelliselle loma-asunnollemme otimme norskin kautta valiten halvimmat päivät.
      Berliinin joulutorireisulla asumme ydinkeskustan halpishotskussa. 2:n henkilön lennot ja 4:n yön majoitus vain 512€!
      Joulupyhät kylpylässä, 3 yötä 237€ / 2 henkilöä.
      Pihistämistä on pieneläkeläispariskunnan elämä.

      • oseania

        L-L onkin ostanut vihreän ja punaisen lipun ruokaa jo niin kauan kuin järjestelmä on ollut voimassa. Kyllä siitä vuodessa 500e säästyy, enemmänkin.
        Niin teen itsekin, harvemmin enää matkustan on raskasta lentäminen, jalat turpoo.
        Kotona on niin pahuksen hyvä olla!

        Tämä kesä on mennyt ilman kesävaate ostoksia, sadetakki ja nyt marjastuskamppeet riittäneet.
        Kohta sieneen ja tatteja myymään, taas eläkeläisen pussi pullottaa seteleistä!
        Elämä on ihanaa kun vaan liikuntakuntoisena pysyisi.


      • Matkailija.kotimaan

        On tämä rankkaa. Kesällä matkustelin yhden kerran. Ostin eläkeläistarjous biletin Tikkurila - Riihimäki. Meno-Paluu. En yöpynyt Riihimäellä. Join kahvit ja tulin pois. Edes rinkkaa ei tarvinnut avata matkalla.
        Nyt en muista matkan hintaa mutta kyllä se kuritti taskunpohjan euroja. Kukkaroa en käytä. En edes kalukukkaroa tai sukkaa.
        Olisi ollut kiehtovaa matkustaa yö-junalla Tikkurila - Riihimäki.


      • kurjuudenkurjuus

        Suoranaista vi-uilua roletaari!. Toivottavasti Sipilä leikkaa teidän eläkkeitä niin, että käteen jää 1000 euroa. Lentäkää sitten minne lennätte!
        Kaikilta eläkeläisiltä pois ylimääräinen, vain tonni käteen, ei enempää. Aika pian omaisuuskin hupenee, kun pitää käyttää elämiseen


      • roletaari
        kurjuudenkurjuus kirjoitti:

        Suoranaista vi-uilua roletaari!. Toivottavasti Sipilä leikkaa teidän eläkkeitä niin, että käteen jää 1000 euroa. Lentäkää sitten minne lennätte!
        Kaikilta eläkeläisiltä pois ylimääräinen, vain tonni käteen, ei enempää. Aika pian omaisuuskin hupenee, kun pitää käyttää elämiseen

        Älä hyvä ystävä toivo pahaa lähimmäisillesi!
        Tietämättäsi toivot hyvääkin. Vaimoni olisi tyytyväinen jos hänen eläkkeensä nousisi 1000€:oon. Kannatettava esitys.
        Oma eläkkeeni on pienentynyt vuosi vuodelta joten aika hoitaa sen puolen.

        Omaisuus on huvennut harmittavan paljon viikon aikana eikä loppu häämötä.
        Helpottaako?


      • oseania kirjoitti:

        L-L onkin ostanut vihreän ja punaisen lipun ruokaa jo niin kauan kuin järjestelmä on ollut voimassa. Kyllä siitä vuodessa 500e säästyy, enemmänkin.
        Niin teen itsekin, harvemmin enää matkustan on raskasta lentäminen, jalat turpoo.
        Kotona on niin pahuksen hyvä olla!

        Tämä kesä on mennyt ilman kesävaate ostoksia, sadetakki ja nyt marjastuskamppeet riittäneet.
        Kohta sieneen ja tatteja myymään, taas eläkeläisen pussi pullottaa seteleistä!
        Elämä on ihanaa kun vaan liikuntakuntoisena pysyisi.

        Olemme tehneet yhden kanttis-mustikka syöksyn. Mustikkaa oli runsaasti mutta vanhoilla kanttispaikoilla keltainen johtui etupäässä pudonneista koivunlehdistä.

        Silloin kun panimme sieniin puolet petäjäistä säilöin runsaasti tatteja, mustia torvisieniä ja jonkin verran ukonhattuja kuivaamalla. Joskus löytyi todella paljon koivunkantosieniä ja silloin oli, paitsi pannuhuoneen kuivatusritilä, niin myöskin sähkösaunan lauteet täynnä niitä pieniä herkkuja.

        Noiden "sieniin puolet petäjäistä" vuosien jälkeen ei toinen lapsemme ole suuhunsa sieniä laittanut. Mistähän johtuu?

        Hinnat ja vaimoni kuntoilu. Tänä kesänä hänen vakituinen lenkkikaverinsa on ollut estyneenä joten olen kannustanut vaimoa harrastamaan hyötyliikuntaa. Lidleen on matkaa reilu 3km ja siellä jäävuorisalatti, tomaatit, tietyt juustot, vaimon jugurtit ja minun rahkani ovat reilusti halvempia kuin lähikaupoissa joten, kun ei kerralla anehdi paljoa, niin lenkkeilyn syy löytyy niukkuuden optimoinnista!


    • SIPILÄ-AVAA-SILMÄSI

      KKäsittämättömintä on johtajien miljoona euron palkat japalkkiot,
      HALOO,,, HUPMATKAAA,,,,
      - laskekaa kuinka monta työtöntä työllistettäisiin miljoonalla ainaki 100 000 ihmistä,
      koska pini palkkaisten v u o s i a n s i o on korkeintaan 15000-20000 euroa siis VUODESSA; HALOOOOOOOOO,,,,,
      missä ON päättäjien laskutaito,
      sitä ei suomen poäättäjillä ole ollenkaa, kaikki on kuin HÖLMÖJÄ,

      • juupajuujuu

        onneksi heillä taitaa olla parempi laskutaito kuin sinulla

        miten työllistetään 10€/lärvi?


      • delta

        Hallituksen kaavaileman yhteiskuntaopimukseen tavoitteena on luokkaerojen kasvattaminen, köyhimpien sortaminen ja työntekijöiden oikeuksien polkeminen sekä asemenojen rahoittaminen heikoimmassa asemassa olevien kustannuksella.ikasta eliittiä ei toki haluta vaivata tällaisilla rasitteilla, van kotitalousvähennystä lisätään ja perintöveroa huojennetaan.
        Hallitus on päättänyt kokeilla kepillä jäätä.
        Jos tämä menee läpi, mikä tahansa tulee menemään.
        Tässä ei kai auttane enää muu kuin anarkia, vaaleja ei kannata jäädä odottelemaan se ei tule koskaan tuomaan minkäänlaista tasa-arvoa ja oikeudenmukaisuutta tähän yhteiskuntaan, jonka pohjaa nyt murennetaan lestadiolais-miljonäärin johdolla ja oikein urakalla.
        Mikään puolue ei eroa toinen toisistaan eikä näin ollen tuo minkäänlaista lisäarvoa tähän jatkuvaan, Lipposen aloittamaan autoritaariseen kurjistamiseen ja luokkapolitiikkaan, jossa elvytetään siirtämällä rahaa köyhiltä rikkaille.


      • Helppo.työllistää
        juupajuujuu kirjoitti:

        onneksi heillä taitaa olla parempi laskutaito kuin sinulla

        miten työllistetään 10€/lärvi?

        Työllistämällä 100 000 työtöntä 1 tunniksi a 10€ tunti. = 1 miljoona.


    • 5611

      Sama juttu se on meilläkin. Pakko on varautua hallituksen hullutuksiin. Kaikki ylimääräinen kulutus on jäissä. Ja pakollisestakin, eli ruoasta on pakko tinkiä. Olen esim. puolittanut lihamäärän kaikista resepteistä. Onneksi on oma kasvimaa, joten perunat ja sipulit on turvattu syksyksi.

      Hieman ärsyttää tuo Keskon kotimaista-kampanja. Syyllistetään meitä, jotka ostamme ulkolaista, kun samaan aikaan kyseisen puljun ex-johtaja muutti Portugaliin veropakolaiseksi. Ja olikohan kuukausieläke 50 000, mutta sekään ei siis tarpeeksi, kun ei kerran ole varaa veroja maksaa. Itse en enää asioi Citymarketissa tai K-kaupoissa.

    • ö-Öö

      Nykyisin ei mahdollisuutta inflaatioon.

      Sillä tavallahan suomen talousongelmia on perinteisesti hoideltu. Nyt niinkuin tarvitsee tehdä jotain, ei enää vippaskonsteja. Kun menot isommat, kuin tulot, eipä se sillä tavalla mikään voi toimia pitemmän päälle.

      Mun käsitys asiasta, pitää saada vienti vetämään. Kotimaan kulutus tietenkin tärkeää, mutta muuten ei ulkomaan velka voi lakata kasvamasta. Se kun pitäisi saada maksetuksi poiskin.

      On maamme köyhä, siksi jää. Eli ei ole pahemmin luonnonvaroja, siis öljyä, uraania, litiumia tms. Metsää on, sitä ei vaan kannata myydä tukkipuuna, pitäisi ola jokin tuote. Paperi ei ole häävi vientituote, kasvaa sitä metsää muuallakin.

      Elikäs aivovienti, se ainoa mahdollisuus. Noin mainiten, paljon naurettu peliteollisuus teki viime vuonna suuremman tuoton, kuin maataloustuotteiden vienti, muutaman miljardin. Eihän se vielä paljoa ole, mutta ainakin yksi suunta alkaa aukeamaan. Jostain syystä suomen peruskouluissa alkaa koodaamisen opetus västä nyt, tarvetta olisi ollut jo parikymmentä vuotta.


      Siinä olet oikeassa, asumismenot ei halpene. Ei voi halveta, koska ollaan riippuvaisia energian tuomisesta. Jos saadaan itsemme energiaa myyväksi maaksi, sillä iso vaikutus jokaisen elämään. Riittää paremmin rahat siihen koiranmakkaraankin.

      Idea kuitenkin, kotimaanmarkkinat ikäänkuin välttämätön paha, vientitaseesta kaikki riippuu. Eikä siihen tosiaan voi enää inflaatiolla vaikuttaa. Kotimarkkinoillehan inflaatiolla välitön vaikutus. Se kyllkin aina unohdettu, kun inflaatio laukkaa, köyhät köyhtyy köyhtymistään. Demarien ja kepulaisten ikiaikainen vippaskonsti. Nykyaikana pitää tehdä jotain ihan muuta, siis aitoja asioita. Vaikkapa nyt aluksi leikattava turhat etuudet. Lapsilisät, eläkkeet jne tarveharkintaisiksi ja palkkasulku puoleksi kymmeneksi vuodeksi. Siirrettävä lisää rahaa energiateollisuuden kehittämiseen, koulutukseen ja yleensäkin vinnin kehittämiseen.

      Kas, suomi pieni maa, vähän asukkaita. Tänne voi tuoda ainoastaan rajallisen määrän yhtään mitään. Mutta suomella globaalit, seitsemän miljardin asukkaan ulkomarkkinat. Sieltä se fyrkan pitä tulla.

      Että ei olisi näin, kuin nyt on:

      http://velkakello.fi/

      =DW=

      • kaatakaahallitus

        No ehkä kaupat piristyy, tarvitsevathan ne 15000 pakolaista ruokaa ja vaatetta. Tosin valtiohan sen maksaa. Voisi verrata hölmöläisten peittoon. Päästetään tänne pakolaisia jotka ei tee mitään, eivät siis tuota elämistään. Kaupat maksaa veroja ja ne verorahat valtio työntää pakolaisille. Suomalainen ei hyödy yhtään mitään. Ja juuri luin lehden nettisivulta, ettei muka pakolaisissa ole näitä "turvapaikkasurfaajia". Ihan taatusti kaikki on. Todelliset avuntarvitsijat ei sieltä pois pääse, raavaat miehet täyttävät kaikki paikat. Onko namä meidän päättäjämme ihan hölmöjä vai tekeytyvätkö vain hölmöksi.


      • PeeJiiPee

        Maataloustuotteiden vienti on täysin järjetöntä. Yhtä hyvin voisi lappaa maatalouden tukieurot ulkomaille sellaisenaan. Metsän myyminen alkaisi maajusseja kiinnostaa.


      • ö-Öö
        kaatakaahallitus kirjoitti:

        No ehkä kaupat piristyy, tarvitsevathan ne 15000 pakolaista ruokaa ja vaatetta. Tosin valtiohan sen maksaa. Voisi verrata hölmöläisten peittoon. Päästetään tänne pakolaisia jotka ei tee mitään, eivät siis tuota elämistään. Kaupat maksaa veroja ja ne verorahat valtio työntää pakolaisille. Suomalainen ei hyödy yhtään mitään. Ja juuri luin lehden nettisivulta, ettei muka pakolaisissa ole näitä "turvapaikkasurfaajia". Ihan taatusti kaikki on. Todelliset avuntarvitsijat ei sieltä pois pääse, raavaat miehet täyttävät kaikki paikat. Onko namä meidän päättäjämme ihan hölmöjä vai tekeytyvätkö vain hölmöksi.

        Joo

        Onhanse kansallinen katastroffi, kun maahan tulee 3500 pakolaista vuodessa. Moniko poistuu, tai poistetaan, siitä ei puhuta, minkä verran lopulta alkaa mamuiksi, en tiedä, oletettavasti kuitenkin useita satoja. Pakolainen eri asia, kuin mamu.

        Vaan ihan mielenvirkistykseksi. Tiesitkö, että suomessa on nyt noin 3000 000 loispummieläkeläistä?

        http://www.kunnat.net/fi/tietopankit/tilastot/indikaatori/Sivut/ind.aspx?ind=2002&th=200

        =DW=


      • aikayläkanttiin
        ö-Öö kirjoitti:

        Joo

        Onhanse kansallinen katastroffi, kun maahan tulee 3500 pakolaista vuodessa. Moniko poistuu, tai poistetaan, siitä ei puhuta, minkä verran lopulta alkaa mamuiksi, en tiedä, oletettavasti kuitenkin useita satoja. Pakolainen eri asia, kuin mamu.

        Vaan ihan mielenvirkistykseksi. Tiesitkö, että suomessa on nyt noin 3000 000 loispummieläkeläistä?

        http://www.kunnat.net/fi/tietopankit/tilastot/indikaatori/Sivut/ind.aspx?ind=2002&th=200

        =DW=

        ei kai lapsia ja opiskelijoita voi laskea eläkeläisiksi? eikä oikein työttömiä eikä varusmiehiäkään, ja onhan työvoiman ulkopuolella varakkaita ihmisiä joilla ei ole tarvetta työntekoon


      • ö-Öö
        aikayläkanttiin kirjoitti:

        ei kai lapsia ja opiskelijoita voi laskea eläkeläisiksi? eikä oikein työttömiä eikä varusmiehiäkään, ja onhan työvoiman ulkopuolella varakkaita ihmisiä joilla ei ole tarvetta työntekoon

        Huoltosuhde.

        =DW=


      • aikayläkanttiin
        ö-Öö kirjoitti:

        Huoltosuhde.

        =DW=

        kirjoitit: "Tiesitkö, että suomessa on nyt noin 3000 000 loispummieläkeläistä?"

        voisitko määritellä meille loispummieläkeläisen profiilin, ainakaan minä en nyt ole kärryillä.


      • aikayläkanttiin
        aikayläkanttiin kirjoitti:

        kirjoitit: "Tiesitkö, että suomessa on nyt noin 3000 000 loispummieläkeläistä?"

        voisitko määritellä meille loispummieläkeläisen profiilin, ainakaan minä en nyt ole kärryillä.

        Miten me ennen tultiin toimeen kun suurin osa perheenäideistä oli kotiäitejä ja samalla siinä maksettiin sotakorvauksetkin. Omassa lapsuudessani ei monikaan kaverini äiti käynyt töissä. Oliko ne loispummiäitejä?


      • ö-Öö
        aikayläkanttiin kirjoitti:

        kirjoitit: "Tiesitkö, että suomessa on nyt noin 3000 000 loispummieläkeläistä?"

        voisitko määritellä meille loispummieläkeläisen profiilin, ainakaan minä en nyt ole kärryillä.

        Huoltosuhde.

        =DW=


      • ö-Öö
        aikayläkanttiin kirjoitti:

        Miten me ennen tultiin toimeen kun suurin osa perheenäideistä oli kotiäitejä ja samalla siinä maksettiin sotakorvauksetkin. Omassa lapsuudessani ei monikaan kaverini äiti käynyt töissä. Oliko ne loispummiäitejä?

        Nykyisin yhteiskunta hoitaa lapset ja tunkee ties mitä avustuksia, että nykypäivän loispummiäiti voi chattäittäillä netissä päivät pitkät, soskun ostamalla koneella.

        Suomessa ei ole nykyisin kotirouva-kulttuuria. Kotiäidit joko työttämiä, tai elelevät puolison varoilla, taikka perinnöillä. Aiemmin kotirouvia olikin, just sen takia, että mitään yhteiskunnan järjestämiä palveluita ei ollut, siis hyödyllistä hommaa, vrt maatalon emäntä, joka kakaroitten lisäksi hoiteli karjan ja kaikenlaista pikkujuttua siinä sivussa, ilman yhteiskunnan tukijaisia.

        =DW=


      • aikayläkanttiin
        ö-Öö kirjoitti:

        Nykyisin yhteiskunta hoitaa lapset ja tunkee ties mitä avustuksia, että nykypäivän loispummiäiti voi chattäittäillä netissä päivät pitkät, soskun ostamalla koneella.

        Suomessa ei ole nykyisin kotirouva-kulttuuria. Kotiäidit joko työttämiä, tai elelevät puolison varoilla, taikka perinnöillä. Aiemmin kotirouvia olikin, just sen takia, että mitään yhteiskunnan järjestämiä palveluita ei ollut, siis hyödyllistä hommaa, vrt maatalon emäntä, joka kakaroitten lisäksi hoiteli karjan ja kaikenlaista pikkujuttua siinä sivussa, ilman yhteiskunnan tukijaisia.

        =DW=

        Nyt en voi muuta sanoa kuin että taidamme elää aika erilaisessa ympäristössä

        antaa olla sinulla on oma totuutesi etkä muuta halua nähdä


      • muutankoforssaan
        ö-Öö kirjoitti:

        Joo

        Onhanse kansallinen katastroffi, kun maahan tulee 3500 pakolaista vuodessa. Moniko poistuu, tai poistetaan, siitä ei puhuta, minkä verran lopulta alkaa mamuiksi, en tiedä, oletettavasti kuitenkin useita satoja. Pakolainen eri asia, kuin mamu.

        Vaan ihan mielenvirkistykseksi. Tiesitkö, että suomessa on nyt noin 3000 000 loispummieläkeläistä?

        http://www.kunnat.net/fi/tietopankit/tilastot/indikaatori/Sivut/ind.aspx?ind=2002&th=200

        =DW=

        Suomen eläkeläiset ovat tehneet työtä Suomen hyväksi ja siten eläkkeensä ansainneet. Ja heidän tileistään on pihistetty eläkemaksuja. Mitä ovat nämä tänne änkeävät elintasosurffarit tehneet Suomen hyväksi. Tai kenenkään hyväksi. Sinne sodan keskelle ovat jättäneet vaimonsa ja lapsensa. Kyllä jossain pitäisi olla tarkastuspiste, jossa selvitetään kuka on aito. Sitten vasta lasketaan pakolaiset eteenpäin.
        Alkuun säälin näitä pakolaisia, muttaa nyt en sääli. Tuhansia euroja maksavat, että pääsevät jonkun salakuljettajan laivaan. Ovat taas keksineet konstin kupata muilta ihmisiltä toimeentuloa. Ei heitä pidä laskea maahamme. Joka kaupunki voisi tehdä kuten Forssa, heitä ei oteta vastaan. Ja jos näyttää siltä, että ovat todella turvapaikan tarpeessa, niin vain lapset ja naiset. Miehet käännytettäisiin jo ennen Suomea. Miten ihmeessä Sipiläkin uskoo, että näillä "turvapaikahakijoilla" on puhtaita jauhoja pussissa,


      • ei.inflaatiota

        Tarkoitatko devalvaatiota?


      • etsi.tietoa
        PeeJiiPee kirjoitti:

        Maataloustuotteiden vienti on täysin järjetöntä. Yhtä hyvin voisi lappaa maatalouden tukieurot ulkomaille sellaisenaan. Metsän myyminen alkaisi maajusseja kiinnostaa.

        Tiedätkö että suuri määrä metsän omistajia on muita kuin maajusseja? Kaupunkilaisia, työläisiä, perikuntia, metsäyhtiöitä, seurakuntia jne. Merkillistä kun jotkut laittavat kaiken maanviljelijöiden syyksi.


      • ö-Öö
        etsi.tietoa kirjoitti:

        Tiedätkö että suuri määrä metsän omistajia on muita kuin maajusseja? Kaupunkilaisia, työläisiä, perikuntia, metsäyhtiöitä, seurakuntia jne. Merkillistä kun jotkut laittavat kaiken maanviljelijöiden syyksi.

        Oletettavasti tietää.

        Melkein kaikki sen kai tietää. sen kummemmin selittelemättä, tässä itsellä ja vaimollakin metsää. Joista pitäisi päästä eroon, tympeää omaisuutta, missä olematon tuotto, ehkä välillä miinusmerkkinenkin.

        Jostain muusta se ulkomaankaupan pitää jatkossa tulla, kuin alkutuotannosta. nykyisellään suomi vajoamassa arrikkalaisten panaanivaltiuoiden tasolle. Maasta viesään juureksia ja puuta, tänne tuodaan elektroniikkaa ja tekniikkaa. Aivovienti, se ainoa ratkaisus. Siis mun mielipide, mene sä kiinaan kaupustelemaan koivuklapeja kätevissä muovipakkauksissa :D

        =DW=


      • etsi.tietoa
        ö-Öö kirjoitti:

        Oletettavasti tietää.

        Melkein kaikki sen kai tietää. sen kummemmin selittelemättä, tässä itsellä ja vaimollakin metsää. Joista pitäisi päästä eroon, tympeää omaisuutta, missä olematon tuotto, ehkä välillä miinusmerkkinenkin.

        Jostain muusta se ulkomaankaupan pitää jatkossa tulla, kuin alkutuotannosta. nykyisellään suomi vajoamassa arrikkalaisten panaanivaltiuoiden tasolle. Maasta viesään juureksia ja puuta, tänne tuodaan elektroniikkaa ja tekniikkaa. Aivovienti, se ainoa ratkaisus. Siis mun mielipide, mene sä kiinaan kaupustelemaan koivuklapeja kätevissä muovipakkauksissa :D

        =DW=

        Mee ite kiinaan kun sulla on metsää mistä niitä klapeja otat. Mulla ei ole.


      • ö-Öö
        ei.inflaatiota kirjoitti:

        Tarkoitatko devalvaatiota?

        Devalvaatio tarkoittaa rahan arvon sisäistä laskemista, jotta ulkomaankauppa alkaisi vetämään valuuttakurssien takia. Käytännössä kotimaassa aina inflaatio, koska rahan arvo nyt laskee, elikkäs kaikkien tuotteiden hinta kohoaa suhteessa ulkomaitten valuuttojen kursiin. Ulkomaankauppa saattaakin vetää, kotimaassa amokinjuoksu palkankorotusriitoinen ja järjettömästikin kohovaivien hintojen muodossa.

        Suomi ei voi nyt devalvoida. Mutta eurooppa muuten voi. Ja sitten on oksta poissa, jos ja kun sellaiseentilanteeseen joudutaan. Kreikka ja suomi eturivissä näissä devalvaation, siis käytännössä inflaation muodostavissa tekijöissä-

        =DW=


    • hjhjhgjghj

      Tulee jo kahtiajako.Toiset edelleen tahtovat ja vaativat asikaspalvelua ja opastusta ollaan valmiita maksamaan siitä.Sitten nuukailijat jotka jo joutuvat huomaamattaan jo tekemään paljon nettiostoksiensa eteen sumplimista ja tuntikausien vatvomista koneen ääressä ja jo useamman ihmisen työt teet.

    • Pienviljelijä

      Uhkailua ei ole tosiasioiden sanominen, suu pitäisi olla säkkiä myöden. Aika varovainen on hallitus ollut sanomisissaan, totuus Suomen talouden tilasta on paljon synkempi. Tuo eläkeläisen kertoma ulkomailla matkailu varmaankin oli vitsi, mutta valitettavan paljon suomalaiset kantavat rahaa ulos lomaillessaan.

      • roletaari

        Jos tarkoitat minua niin antamaani kuvaa on täydennettävä siten, että "kantamisesta" jäi pois lokakuinen risteily Välimerellä englantilaisen varustamon aluksella.
        Varsinaista "kantamista" lienee Espanjaan vuosittain maksamamme verot, sekä kiinteistö-, että kunnallisvero.

        Toisessa vaakakupissa on esimerkiksi niukka kalliiden tuontitavaroiden ostelu. Tv, tietsikat ja kännykät ovat käytössämme koko elini-ikänsä ajan. Emme vaihda trendien mukaan. Sama koskee myös autoamme. Ostamme halvahkon, uuden ja ajamme 15 - 20 vuotta jolloin sitä on turha tarjota vaihdossa vaan mymme suoraan yksityiselle.
        Lastemme takavetoinen perus Lada oli suorastaan bisnestä.
        Yms.


    • 200perkk

      Olen aina ollut tarkka ostoksissani. Ihmetellä pitää kun kotimaisen lähellä kasvatetun perunan maksaessa 0,55€/kilo, ostaa vaikka kuinka moni jotain ulkomailta tuotettua pestyä pussiperunaa kalliimmalla kilohinnalla. Suomalaista pystyy ihan hyvin suosimaan, vaikka kovin kalliiksi moititaan, sesonkiaikaan kotimainen on usein ulkolaista edullisempaa. Aivan hirvittää katsoa kuinka varsinkin mökkiläiset mättävät kärrynsä täyteen tarvikkeita yhtään hintoja vilkaisematta, en ole nähnyt mitään säästömeininkiä.
      Ihmiset voisivat enemmän valmistaa itse ruokiansa ja leipoa, eikä ostettaisi niin paljon teollisesti tuotettuja eineksiä, varsinkaan ulkomaisia.
      Halvin ei läheskään aina ole edullisin.

      • ö-Öö

        Tohon pottujuttuun sen verran. Ulkomainen pottu korkealaatuitsta ja maukasta, kotimainen kehnolaatuista, kemikaaleilla kasvatettua vesipottua. Miten kuvittelet viljelijän pystyvän kasvattamaan suomen kustannustasolla tukiaisillakaan premium-luokan elintarvikkeita?

        On se eri hinta atrian savupalvikinkussa ja Parman laatukinkussakin, ja näkyy hinnassa.

        Se totta, sesonkiaikaan kotimaiset tuotteet kohtuuhintaisia ja aika hyvälaatuisia. Mutta sesonki vain kerran vuodessa.

        Ja tukijaisethan ne aina puhuttavat. Jos saisi läpi, kaikki tukijaiset pois, tuottajalle ja väiportaille kunnon hinta, oispa se suomalainen kuluttaja ihmeissään ruokakaupoissa katellessaan kilohintoja. Tukijaiset vain tapa pitää kaupan tiskihintoja pienemmillä numeroilla, ei se ruuan kasvatteleminen niitten takia halvemmaksi muutu. Meitsi ei shyö pottuka, mutta aina kun raha liikkuu, osa rahoista siirtyy potunviljelijöitten tekemiseen, eli itse en saa siitä yhtään mitään konkreetista hyötyä ikinä itselleni.

        Miks suotta leipoa? Tarvikkeet maksavat. leipominen vie kuitenkin aikansa, paistossa kuluu energiaa, samaten säilyttämisessä. Paljon järkevämpää ostaa se leivänpala kaupasta ja syödä samantien, kuin leipoa biojätettä pakastimeen.

        Halvin tosiaankaan ei ole aina edullisinta, itse mieltä, turhan usein kallein mahdollinen vaihtoehto käytännössä.

        =DW=


      • vastaahannyt
        ö-Öö kirjoitti:

        Tohon pottujuttuun sen verran. Ulkomainen pottu korkealaatuitsta ja maukasta, kotimainen kehnolaatuista, kemikaaleilla kasvatettua vesipottua. Miten kuvittelet viljelijän pystyvän kasvattamaan suomen kustannustasolla tukiaisillakaan premium-luokan elintarvikkeita?

        On se eri hinta atrian savupalvikinkussa ja Parman laatukinkussakin, ja näkyy hinnassa.

        Se totta, sesonkiaikaan kotimaiset tuotteet kohtuuhintaisia ja aika hyvälaatuisia. Mutta sesonki vain kerran vuodessa.

        Ja tukijaisethan ne aina puhuttavat. Jos saisi läpi, kaikki tukijaiset pois, tuottajalle ja väiportaille kunnon hinta, oispa se suomalainen kuluttaja ihmeissään ruokakaupoissa katellessaan kilohintoja. Tukijaiset vain tapa pitää kaupan tiskihintoja pienemmillä numeroilla, ei se ruuan kasvatteleminen niitten takia halvemmaksi muutu. Meitsi ei shyö pottuka, mutta aina kun raha liikkuu, osa rahoista siirtyy potunviljelijöitten tekemiseen, eli itse en saa siitä yhtään mitään konkreetista hyötyä ikinä itselleni.

        Miks suotta leipoa? Tarvikkeet maksavat. leipominen vie kuitenkin aikansa, paistossa kuluu energiaa, samaten säilyttämisessä. Paljon järkevämpää ostaa se leivänpala kaupasta ja syödä samantien, kuin leipoa biojätettä pakastimeen.

        Halvin tosiaankaan ei ole aina edullisinta, itse mieltä, turhan usein kallein mahdollinen vaihtoehto käytännössä.

        =DW=

        Et vastannut tarkoititko "ei inflaatiolla" devalvaatiota ?


      • ö-ÖÖ
        vastaahannyt kirjoitti:

        Et vastannut tarkoititko "ei inflaatiolla" devalvaatiota ?

        Lukisit netistä termien merkityksiä, jos et tiedä. Selitin jo tonne ylemmäs, ei kiinnosta copypeistailla.

        =DW=


      • 200perkk
        ö-Öö kirjoitti:

        Tohon pottujuttuun sen verran. Ulkomainen pottu korkealaatuitsta ja maukasta, kotimainen kehnolaatuista, kemikaaleilla kasvatettua vesipottua. Miten kuvittelet viljelijän pystyvän kasvattamaan suomen kustannustasolla tukiaisillakaan premium-luokan elintarvikkeita?

        On se eri hinta atrian savupalvikinkussa ja Parman laatukinkussakin, ja näkyy hinnassa.

        Se totta, sesonkiaikaan kotimaiset tuotteet kohtuuhintaisia ja aika hyvälaatuisia. Mutta sesonki vain kerran vuodessa.

        Ja tukijaisethan ne aina puhuttavat. Jos saisi läpi, kaikki tukijaiset pois, tuottajalle ja väiportaille kunnon hinta, oispa se suomalainen kuluttaja ihmeissään ruokakaupoissa katellessaan kilohintoja. Tukijaiset vain tapa pitää kaupan tiskihintoja pienemmillä numeroilla, ei se ruuan kasvatteleminen niitten takia halvemmaksi muutu. Meitsi ei shyö pottuka, mutta aina kun raha liikkuu, osa rahoista siirtyy potunviljelijöitten tekemiseen, eli itse en saa siitä yhtään mitään konkreetista hyötyä ikinä itselleni.

        Miks suotta leipoa? Tarvikkeet maksavat. leipominen vie kuitenkin aikansa, paistossa kuluu energiaa, samaten säilyttämisessä. Paljon järkevämpää ostaa se leivänpala kaupasta ja syödä samantien, kuin leipoa biojätettä pakastimeen.

        Halvin tosiaankaan ei ole aina edullisinta, itse mieltä, turhan usein kallein mahdollinen vaihtoehto käytännössä.

        =DW=

        Harmi jos teilläpäin viljellään pashaa pottua, tämä meilläpäin viljelty on erittäin maistuvaista ja hyvänlaatuista ympäri vuoden, ei vedä ulkomaan pottu vertoja alkuunkaan. Hinnasta kun jää rahdit, maahantuojan ja tukkurin siivu pois, niin hintakin on kilpailukykyinen ympäri vuoden. Leipomisella tekee suuret säästöt, leivissä ja pullissa vasta on suuri ero ostaako valmiina vai leipooko itse, vaikka ottaa energiankulutuksenkin huomioon. Meidän pakkasessa ei jätettä säilytetä, ainoastaan syötävää ja vasta sen jälkeen jätteeksi muuttuvaa. Taidankin lähteä ottamaan muutaman korvapuustin sulamaan iltapäiväkahvin herkkuhetkeen.


    • Anonyymi

      Meillä muutti kauppa kauemmaksi ennen oli helppo kun oli siinä lähellä käydä useammasti kun oli talviset inhokki kelit mutta nyt käyn harvemmin kyseisessä kaupassa. Nytkin v...aa lähtä sinne. Onneksi kohta tulee kesä niin käyn tuolla keskustassa ja voin pyöräillä vaikka useamman kerran päivässä kaupoilla kun on hyviä tarjouksia eri kaupoissa.

    • Anonyymi

      Aloitus kohta kymmenen vuoden takaa ja silloinkin ihmiset köyhiä.

      On Suomi köyhä ja siksi jää!

    • Anonyymi

      Asun yksin yli 68 vuotiana naisena .Asun Heka kerostalossa ihan vuokralla.Itse masanut työstäni eläkemaksut ja san työnteosta eläkeni.En kelalta mitään.Pärjään,en ole rikas.Halitsen rahan käytön.En risteile,en juhli,en juo ,en tupakoi.Ostan vaateita tarpeen mukaan kuten jalkineita.Huom! Tarpeen mukaan.En myöskään lomaile.Ihan onelisena asun meren ranna läheisyys itä Helsinki. Käytän hyödyksi Ilaisia liikunta ryhmiä Helsingin aluella Senjori keskus. Voin hyvin kun en valita,en pääse koskaan mihinkään jne.Raha ei kasva pussa.Mitään ei auta valitaa. Lopetaa vihde kanavat,lopeta juoksut kampaajat ymm.Jos juot stoppa juopttelu.Jos tupakoit stumpaa rööki. Terveyskeskus saa molempiin läkeet.Ei tule vierotus oireita. Kuntoa voit yllä pitä Urheilupuistojen ilmaiset kuntolaiteet auki 12kk. 24h. semppiä.

    • Anonyymi

      Indeksikorotus nosti pientä eläkettäni noin 80 euroa netto.
      Onhan sekin jotain.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      54
      4066
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2169
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1664
    4. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      19
      1487
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1448
    6. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      23
      1360
    7. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1248
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      8
      1164
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      10
      1099
    10. 22
      1066
    Aihe