Pyydän kommentteja v2015 Kuubassa käyneiltä

jokapaikanmatkailija

Olemme menossa Havanna/ Varadero matkalle ensi talvena ja täysin tietoisina Varaderon tylsyydestä ( kaikki rantakohtet ovat tylsiä parin päivän jälkeen), toivoisin vinkkejä millä "pelillä" voisi matkailla sieltä , vaikka muihin kaupunkeihin tai onko suositeltavia luontokohteita ; vai lieneekö viisainta tyytyä matkanjärjestäjän tarjontaan (AM) Matkustamme Kuubaan eka kertaa ja harmillisesti se on jäänyt näin viime tippaan erinäisten sattumusten ja muiden matkojen takia. Havannassa asumme Parque Centralissa ja Varaderossa, siellä ihan periferiassa Laguna Azulissa, joka on varmaankin ihan ok , mutta huono sijainti, liikkumista ajatellen ... Siis vinkkejä toivomme ... Kiitos

11

365

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mukavaalomaa

      Sieltä voi varata taxin vaikkapa päiväksi jos haluaa käydä lähikaupungeissa. Tai sitten buukata kanadalaisilta matkanjärjestäjiltä. Busseja Varaderosta ei ole. Varaderon hotellithan ovat kanadalaisia. Mutta suosittelen todella myös AMn omia retkiä, ne on hyvin suunniteltuja, turvallisia ja niillä näkee paljon varsinkin jos on ekaa kertaa. Retkillä on tiivistä ohjelmaa ja hyvin valitut kohteet. Heillähän on parin päivän Trinidad ja muita kaupunkikohteita. Tai parin päivän Havannaa ym. Ylipäätään Varaderon hotellialuehan on niin laaja ettei sitä kävelemällä käyskentele ja ei siellä ole mitään nähtävääkään, yksi pitkä katu Varaderon päästä päähän joita vain hotellit reunustavat ja vieraisiin hotelleihan ei pääse edes kurkkaamaan. Kaikissa hotelleissa on All Inclusive, ja omat turvatut rannat ja myös paljon erilaisia aktiviteettejä, kilpailuja, ohjelmaa ja iltaisin upeat, vaihtuvat showt joten ei sieltä omasta hotellista mihinkään iltaisin lähdekkään eikä Varaderossa olekaan tien varrella mitään ravintoloita tai kuppiloita mihin istuutua. Yksi pienehkö tavaratalo on jossa ostettava turistipesoilla. Tanssistudio. Pieni basaarialue jossa enimmäkseen vain rihkamaa ja kuubalaista pikku käsityötä ja siinäkin useat kojut suljettu. Kadulla iltaisin huono valaistus ja ne on ihan tyhjät. Turistit viettävät ajan omissa hotelleissaan jotka ovat kyllä tosi viihtyisiä ja suuria.

      • jokapaikanmatkailija

        Kiitos asiallisesta ja hyvästä tietopaketista , minulle on täysin uusi tieto, että Varaderon hotellialue olisi Kanadalaisten omistuksessa .. aikalailla mielenkiintoista.
        Minulla oli myös se käsitys , että sieltä liikennöisi ilmastoidut "turistibussit" eri kaupunkeihin, mutta hyvä tieto tuo taxin mahdollisuus ; mitähän koko päivän taxin hinta lienee , onko sinulla siitä tietoa ja onko siellä isompia taxeja ts. että reissuun mahtuis enemmän ,kuin neljä henkilöä ? Itsekin katsoin sitä kahden päivän Trininadin ym. reissua, jos se on sijoitettu viikolle järkevästi. .


    • nuncaaVaradero

      Edelliselle vastaajalle:Tarkistappa tietosi"busseja ei Varaderosta ole"Löytyy netistä...heh

    • vivaacubaaa

      Itse suosittelen vierailemaan Viñalesissa, noin kolmen tunnin matka Havannasta länteen. Upeeta luontoa!

    • Pinarman

      Vuokratkaa auto, ei se sen kummempaa ole kuin muuallakaan. Liikennettä on suhteellisen vähän. Pinar del Rion suuntaan kannattaa ajella. Trinidad on ylimainostettu Unicefin humpuukikohde.

    • kuubatar

      Johan on tänne kirjoitettu ihan väärin. Hotellit eivät ole kanadalaisten omistuksessa. Bussilla pääsee edullisesti minne vain Varaderosta. Taksi maksaa about 100 euroa per päivä. Varaderossa on todella kivoja baareja illanistujaisiin. Ravintoloista suosittelen Caponen majapaikkaa.

      • jokapaikanmatkailija

        Kiitos tästä tiedosta, minulle oli tullut se käsitys, ettei Varaderossa ole tod mitään , että omassa hotellissa pyörit, koska muuta tarjontaa ei ole, kyllähän joku ilta olisi mukava käydä jossain muuallakin .. hyvä homma. Taksia olemme tottuneet käyttämään ihan päiväretkiinkin, joten mukavaa, että se onnistuu sielläkin ... tämä tieto helpottaa huomattavasti ennakkopelkoamme Varaderon tylsyydestä. Olisi mukavaa jos matkanjärjestäjä tarjoaisi kahtaviikoa tyyliin 4 päivää Varadero ja loput Havanna. Pitääkin laitta tuo Capone korvantaakse. Kiitos vielä kerran ja Hyvää Joulua.


    • Matkasurffailija

      Aurinkomatkoillakin on yhdistelmämatkoja viiko Havanna-viikko Varadero.Sellainen olisi teillekin sopinut.

      • Matkasurffailija

        Ei mutta sellaisella yhdistelmämatkallahan te olettekin.Luin viestisi huonosti.Kyllä Varaderossa viikon jaksaa makoilla.


    • juurikävin

      Eipä siellä Varaderossa oikein muuta ole kuin upeat rannat. Hiljaista on, mikä on omalla tavallaan mukavaa - se kun on selkeä tulevaisuuden turistirysä. Oltiin neljä yötä ja siinä ehti näkemään kylän paremmin kuin hyvin. Vuokrattiin skootteri viideksi tunniksi 20e:n hintaan. Muutenkin autojen vuokrat olivat mielestäni ihan ok hintaisi, olisiko ollut 40-50e päivähintaa ja jos useammaksi päiväksi vuokrasi niin sai enemmän alennusta.

      Busseja varaderosta menee vain yksi paikallinen. Nimeltään Viazul, joka tietenkin pysähtelee matkalla joten hidas vaihtoehto. Otettiin Cubaturilta (se bussi jossa lukee Transtur, on Cubatur) pelkkä kuljetus, mikä tarkoitti kuitenkin tourilla olleiden mukana olemista. Tämä maksoi 30e eikä ole vastoin cubaturin väitteitä missään nimessä nopeampi vaihtoehto päästä Trinidadiin. Cubaturila siihen meni n. 7h, Viazulilla aika on 5h 30 min. Mutta saimmepa ilmaista tietoa ja oli ihan kiinnostavia juttuja joita saatiin maasta tietää.

    • jokapaikanmatkaaja

      Kiitos kaikille vastaajille, valitettavasti meidän Varaderon viikolla ei ole AM:n 2päivänTrinidadin reissua, joten pitää itse keksiä jotain ( huonoa palvelua AM.lta tämä joka toinen viiko) hyviä vinkkejä kaikki :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      54
      3683
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      166
      2297
    3. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      212
      2009
    4. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      139
      1884
    5. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      398
      1306
    6. 80
      1215
    7. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      235
      1135
    8. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      135
      1104
    9. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      55
      1030
    10. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      74
      980
    Aihe