Huijreita liikkeellä

Julia1838

Keväällä oli koiran myyjiä liikkeellä jotka huijasivat vain rahat ihmisiltä. nyt on jälleen liikkeellä huijareita, Kertovat myynti ilmoituksissa koiran olevan Suomessa (jollain paikkakunnalla) Mutta koira sijaitsee ulkomailla, jos on edes koiria?

Myyjänä on yleensä nainen, joka linkittää epämääräiselle sivuille hämäävästi kuten http://kennelliittofi.wix.com/ahpra Ovat yleensä Latvia tai Unkarilaisia, EVIRA on tietoinen asiasta ja saivat keväällä suljettua sivustot, mutta ovat avanneet nyt uudestaan, myös Kennelliitto on tietoinen näistä koira huijareista..

Käyttävät yleensä kääntäjää josta voi helpostikkin huomata jotain hämärää ja pyytävät maksua etukäteen.

Myös koiria myydään niin että ovat Virossa ja koiria ei voi edes nähdä muutakun kuvissa vaikka ilmoituksissa sanotaan niinden olevan Suomessa,,


Olkaa tarkkoina

Joten ÄLKÄÄ LÄHETTÄKÖ heille rahaa

25

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Senkunvarotte

      No, tyhmyys on jokaisen oma vika. Ei se ole tyhmä joka huijaa vaan se joka edes tuollaisia ilmoituksia e.i ymmärrä huijaukseksi.

      • oletväärässä

        Onhan se tyhmää lähettää huolettomasti rahojaan minne sattuu, mutta eikö huijaaminen ole tyhmää? Siis valehtelu ja epärehellisyys on ihan hyvä juttu? Rikos on ihan jees, jos löytää uhrin? Minusta sekin voi olla tyhmä joka tulee huijatuksia, mutta todellakin, joka kerran ja noin 100% tapauksista siitä huolimatta huijari on tyhmä, inhottava, väärässä ja kaikilla tavoin se huonoin osapuoli asiassa.
        Sitäpaitsi tyhmyys tai älykkyyden vähyys, ei ole oma vika, vaan äly on synnyinlahja. Toisaalta hyväuskoisuus voi johtua myös siitä, että henkilö itse on rehellinen eikä omaa kyynisyyttä, epäilyä tai ole kauheasti huonoja kokemuksia maailmasta. Hän on itse elänyt rehellisesti ja kohdannut rehellisiä ihmisiä. Joten silloin huijatuksi tuleminen pohjaisi aikaisempiin kokemuksiin siitä että ihmiset eivät juurikaan huijaisi. Lisäksi maailma pohjaa luottamukseen, emme pystyisi elämään jos ei.

        En sinänsä siis sano että maailmaan kannattaisi suhtautua sinisilmäisesti vaan sitä, ettei se nyt aina ole niin että kyllä sitä saa huijata jos pystyy ja vain uhri on tyhmä.


      • Ainahuijareita

        Viisauttaan ja tietämystään voi kasvattaa ottamalla asioista selvää aktiivisesti. Huijareita on aina liikkeellä ja parhaat vetävät nenästä ihan ketä haluavat. Parhaat katsos ei jää kiinni eikä niitä näin avuttomilla huijauksilla yritä tehdä


    • kyselijäkoiranomistaja

      Juttelin kyseisen myyjän (kuulemma eläinlääkäri itse, oli oikein kuvakin kys naisesta tuolla sivulla)..tod röyhkeää tekstiä, kyselin vain mielenkiinnosta ja lopuksi pamautin sellaiset tekstit itse takaisin ettei enään kuulunut mitään. Jos et itse saa koiraa noutaa kasvattajalta (olkoot suomalainen tai ulkomaalainen) suosittelen että älä osta. Et koskaan tiedä mistä pentu tulee tai onko kyseessä esim sairas koira

      • Juke2727

        Kyselin kanssa tämän naisen kanssa ja linkitti ensimmäiseksi samaisen linkin,, kun hieman kyselin kasvattajasta niin laittoi linkin jenkkilään jollekkin Husky kasvattajalle.. Otin piruttain yhteyttä siihen kasvattajaan ja kerroin että heidän pentuja myydään Unkarissa ja onko totta? Kasvattajalta tuli aika pikainen viesti,, "This is not true. I have never exported a dog to Hungary. We did have a problem with a kennel there claiming to be us an setting up a Facebook page a few years ago." Taitaa olla aika yritteliäs nainen toi... :D


      • minelan

        Kyselijäkoiranomistaja
        Itseäni hämmästyttää ihminen, joka varaa pennun näkemättä sitä, olosuhteet missä se elä jne.
        Itse en ota varauksia vastaan, näkemttä ostajaa ja häntä kuulustelematta.
        Pennun hän voi varata vasta tutustumiskäynnin jälken.
        Oneksi ei ole tarvinnut myydä pentua tuntemattomalle. Aina ensikertalaisella on joku suosittelija tai hän on seurannut kasvatustyötäni jo pitkään, osallistumalla näyttelyihin ja niiden menestykseen.


    • Edelleen kauppaavat. Tai tarjoavat ilmatteeksi, kunnes pyytävät ns kuljetuspalkkioita.
      Järki käteen, kaikkein kalleimmaksi tulee juuri näin hankittu koira, jos ylipäätään pysyy henhissä kovin pitkään.Eläinrääkkäystä tämä. Pelkästään rokotukset, sirutukset ja.eläinlääkäritutkimukset kannattaa lisätä hintaa, mutta jos koirassa ilmenee vaikea purentavika, polvi, lonkka tm vika joka.vaikettaa koiran arkea, lasku voi tulla tosi kalliiksi. Eläintä aikaisemmin ei omistaneella koirakuumeisella ei luultavasti ole hajuakaan mitä tutkimukset, hoito ym maksaa eläinklinikoilla. Ihan eriluokkaa kuin kela.,,-korvattu yksityslääkärimmekään.Ja niissä maksetaan heti, ei muutaman vkk päästä tms.Hoitoon on myös vietävä heti kun on tarve eikä vasta tilipäivänä. Jos yleisesti tämä ymmärrettäisi koko koirakauppa olisi rehellisempää, avoimempaa eikä pentuja tehtailtaisi, koska kukaan ei sellaista epämääräistä pentua ottaisi tai ole ottanut ei latvialaisputiikit tänne niitä pesuekaupalla rahtaisi. Me kuluttajat tässä määrätään, mitä täällä tarjotaan.

      • 5656öhtkjtrppägöLKGAGFa

        Omalta osaltani sanoisin että ongelma poistuisi sillä että kaikki ihmiset kieltäytyisivät ottamasta muunlaista koiraa kuin pystykorvajohdannaisen. Tällä neuvolla jo pelkästään välttäisitte puolet siitä todennäköisyydestä että koiranne kanssa tulee myöhemmin ongelmia. Mutta kun ne kaikenmaailman tiskirätit ja lattiamopit sekä yököttävät lyttykuonoiset kuolakoneet on muka niin lutusia.


      • minelan
        5656öhtkjtrppägöLKGAGFa kirjoitti:

        Omalta osaltani sanoisin että ongelma poistuisi sillä että kaikki ihmiset kieltäytyisivät ottamasta muunlaista koiraa kuin pystykorvajohdannaisen. Tällä neuvolla jo pelkästään välttäisitte puolet siitä todennäköisyydestä että koiranne kanssa tulee myöhemmin ongelmia. Mutta kun ne kaikenmaailman tiskirätit ja lattiamopit sekä yököttävät lyttykuonoiset kuolakoneet on muka niin lutusia.

        nm.5656öhtkjtrppägöLKGAGF
        Kasvattajana minulla on pitkä, mutta pienmuotoinen,tuntemus koirista.
        Olen myynyt pentujani muille kasvattajille, joiden tiedän olevan tunnollisia ja siitä on lähtenyt muutaman kasvattajan kasvatustyö alkuun.
        Rehellisiä kasvattajiakin on.
        Itse en ole saanut, kui positiivistä palautetta ja facebookissa jopa kiitosta jälkeläistenjälkeläisistäkin.
        Eivät todellakaan kaikki kasvattajat teetä pentuja rahankiilto silmissä.
        Jos niin olisi, niin kyllä niistä kasvattajista sitten kerrottaisi yleisemminkin.


      • minelan

        Mnusta pentutehtailijat pitäisi nimetä, jtta syyttömät pentuja teettävät eivätkärsisi,
        tai ostajat pystyisivät välttämään heitä.


    • Jos on niin tyhmä, että kaikesta saatavilla olevasta tietomäärästä huolimatta lankeaa tuollaiseen halpaan huijaukseen, niin ihan oma vika.

      • minelan

        Uskotko, että kaikki kasvattajat ovat huijareita.


    • Louiseq

      Totta sekin, että pentuhinnat tuntuu melkoisilta, kun ostaa sopmuskasvattajalta.Lisäksi voi joutua odottamaan ..tai metsästämään tuskaisen kauan.mieleistään pentua. Varautua ehkäpä hakemaan kaukaakin ja vastailemaan kotioloihin liittyviin kysymyksiin.

      Mutta kukapa meistä ilmaista työtä tekee..työtä hekin tekevät,, jotka kennelistä huolehtivat ja näyttelytoimintaan osallistuvat.Eikä edes ilmaista. Ja kyllä heillä useinmiten on päätoimena ihan muu työ täällä Suomessa.Kyllähän sitten jälkikasvusta saa jotain pyytääkin mun puolesta. Eipä meillä ole katukoiriakaan pelastettavaksi asti.

      • Ei ne kasvattajatkaan hintoja hatusta vedä. Monet rotuyhdistykset vaativat kalliita terveystutkimuksia ja näyttelytuloksia. Kasvattajat teettävät myös käyttöominaisuustestejä ja luonnekuvauksia. Kaikki tämä Suomessa on todella kallista. Siihen vielä mahdolliset eläinlääkärikulut, astutusmaksut ja syntyneen pentueen hoito- ja ruokakulut päälle. Tunnollisesti kaikki toimenpiteet tekevät kasvattajat eivät tienaa kasvatuksella, korkeintaan saavat omansa takaisin, jos sitäkään...


      • minelan

        KASVATUKSELLA EI TODELLA TIENAA. iTSE OLEN LUONUT TYÖURANI TV. 1.n toimittajana
        Yhden kkk-mäyräkoiran olen ostanut Saksasta joka oli laaduton. Minelan KOIRIA HARVOIN NÄKKEE NÄYTTALYSSÄ. mutta oikestaan olen melkein ainoa, joka tuo niitä esille ja hyvin ovat pärjänneet.
        Minulle tärkeintä on hyvä koti.


      • minelan
        Nixukka kirjoitti:

        Ei ne kasvattajatkaan hintoja hatusta vedä. Monet rotuyhdistykset vaativat kalliita terveystutkimuksia ja näyttelytuloksia. Kasvattajat teettävät myös käyttöominaisuustestejä ja luonnekuvauksia. Kaikki tämä Suomessa on todella kallista. Siihen vielä mahdolliset eläinlääkärikulut, astutusmaksut ja syntyneen pentueen hoito- ja ruokakulut päälle. Tunnollisesti kaikki toimenpiteet tekevät kasvattajat eivät tienaa kasvatuksella, korkeintaan saavat omansa takaisin, jos sitäkään...

        Nyt en ymmärrä, mitä tekemistä rotuyhdistyksellä on pennun ostohintaan. Muut kulut
        kuuluvat jokaien pennun kasvattajalle.
        Älä osta pentua, jota elänlääkäri ei ole tarkasstanut, joka ei saa mukaansarkisteriotetta..


    • Ketuttaak

      Sanonpa vaan että mm Nettimarkkina. Com
      Täynnä näitä viron tuonti pentuja jotka ollaan valmiita tuomaan sulle ihan kotiovelle asti takakontista suoraan meiningillä.. Jolloin kyseessä on sata varmasti pentutehtailua.. Eli älyhoi älkää jumalauta OSTAKO noita viron halppis pentuja vaikka ois kuin lutuisia pentuja. Näillä viron mulkuil jotka trokaa pentuja Suomeen joka viikko, ei oo mitään muuta kuin rahan kiilto silmissä.!!

      Kalliin hinnan maksat myöhemmin kun huomaa et koira onkin sairas / luonne vikainen tai muuta vastaavaa.

      Se pentu tehtailu EI LOPU NIIN KAUAN KUN ÄÄLIÖITÄ RIITTÄÄ JOTKA NÄILTÄ PENTUJA OSTAA!!!!

      • minelan

        Ja niitä ääliöitähän riittää.


      • uutisetkertoo
        minelan kirjoitti:

        Ja niitä ääliöitähän riittää.

        Ihan säälittää ne ihmiset kun
        pelastajina itseään pitävät,ja selittelevätt miten on ulkomailta seropi ostettu.syntymä aikakin tiedossa,ja kadulla elellyt....vain typerykset ostaa ja uskoo myyntipuheisiin joilla kerätään ostajien sääliä.
        Lisäksi ostamalla reccuja ja tehdaspentuja ulkomailta,vaarantavat suomen koirat ja ihmiset.Ne pennut ja reccut on tautipesiä!
        Evira siitä syystä ei suosita niiden ostoa ja tänne tuontia.Järjen köyhyyttä on sortua niihin.Tiedän ottajan, jolla moniongelmainen reccu.Ei kuulemma ikinä enää, mutta nyt joutuu sen pitämään kun ei luopuakkaan kehtas.


    • sniffff

      Hyvä kun varotetaan,ei kaikki ihmiset seuraa niin aktiivisesti että tietäisi kaiken maailman huijareista.

      • koirammelehti

        Kumpa tulisikin pian voimaan Kennelliiton haave siitä että nettipalstoilla myyviltä vadittaisi vahva tunnistautuminen ja joka koira sirutetaan ja omistajatietoineen rekisteröidään.
        Onhan näitä recuskoiria vähentynyt ja moni tuonti#yhdistys#lopettanutkin. Tutkimukset tulee heilläkin niin kalliiksi, että halpoja on vaikea mistään myydä. 400e kun lisäävät lääkäreille ja rokotuksiin, näkyyhän se pennunkin hinnassa mitä myyvät.


      • eihintaapaljoa
        koirammelehti kirjoitti:

        Kumpa tulisikin pian voimaan Kennelliiton haave siitä että nettipalstoilla myyviltä vadittaisi vahva tunnistautuminen ja joka koira sirutetaan ja omistajatietoineen rekisteröidään.
        Onhan näitä recuskoiria vähentynyt ja moni tuonti#yhdistys#lopettanutkin. Tutkimukset tulee heilläkin niin kalliiksi, että halpoja on vaikea mistään myydä. 400e kun lisäävät lääkäreille ja rokotuksiin, näkyyhän se pennunkin hinnassa mitä myyvät.

        rekkaaminen,rokotus ja siru ei paljoa maksa .sirun sai ihan muutamalla eurolla .


      • koirammelehti
        eihintaapaljoa kirjoitti:

        rekkaaminen,rokotus ja siru ei paljoa maksa .sirun sai ihan muutamalla eurolla .

        Epäselväsit kerroin, tuo 400e hinnankorotus myyjälle tulee rajan toisella puolella tehdyistä tutkimuksista, mitkä tähän asti on kiertoiltu, valvontaa lisätään ja tiukennetaan Suomen puolella.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      42
      2197
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      51
      1728
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      37
      1548
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      43
      1511
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      3
      1459
    6. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      8
      1454
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      4
      1430
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      3
      1361
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      5
      1281
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      8
      1245
    Aihe