Hiukset kiinni pitkän puvun kanssa

mikäonkaunista

Etiketin mukaan pitkän puvun kanssa hiukset nostetaan ylös kampauksella.

Tämän päivän morsiusneidot näyttävät tosi hmm. erikoiselta, kun jopa hunnun kanssa pitkät hiukset roikkuvat sivulla ja edessä.

Vuosikymmenten päästä tästä nyky tavasta voi päätellä häävuoden hääkuvasta, sillä uskon, että tapa jää lyhyeksi kestoltaan.

Eikö kenenkään äiti huomauta asiasta?

3

71

  Vastaukset

  • pakko saivarrella kun itsekin saivartelet..
   morsiusneidot harvemmin käyttävätkään huntua, morsiamet sen sijaan voivat käyttää.
   ja jos etiketeistä puhutaan, niin moniko sitä noudattaa sulhasenkaan pukeutumisen kohdalla enää nykypäivänä, esim. shaketti on tarkoitettu käytettäväksi ennen klo 18 pidettävissä juhlatilaisuuksissa, useimmat häät kuitenkin kestävät pidempään (moniko sulhanen vaihtaa asua kuuden jälkeen illalla..?).
   smokkia ei etiketin mukaan saisi edes käyttää häissä.
   lisäksi, kirkossa ei saisi olla olkapäät paljaana (ei edes morsian)
   ja onhan näitä, mut harvojen häät enää on mitään pönötysjuhlia missä koko (pukeutumis)etiketillä olis mitään virkaa (ja hyvä niin). no ehkä joidenkin kuninkaallisten tai muiden virallisempien tyyppien häissä voikin olla..

  • Makunsa kullakin, mielestäni pitkät roikkuvat hiukset eivät vaan sovi juhlavaan pitkään pukuun. Eikä hunnun kanssa varsinkaan.

  • Täytyy palauttaa ap maan pinnalle.

   Tyypillisin Suomessa avioituva nainen nykyään pitää perinteiset kirkkohäät muodikkaassa olkaimettomassa mekossaan välittämättä pätkääkään kirkon etiketeistä siitä että olkapäiden kuuluu olla kirkossa aina peitettynä. Tämä nainen on jo kauan sitten neitsyyteensä menettänyt noin 30-vuotias nainen, joka avioituu oltuaan jo jonkun aikaa avoliitossakin. Silti hän valitsee valkoisen puvun ja hunnun jotka symbolisoivat puhtautta ja viattomuutta ja kaiken lisäksi vielä astelee kirkkoon häpeilemättömästi maha pystyssä tai pieni lapsi sylissään.

   Nykymorsian tekee valtavasti kaikenlaisia virheitä jonkun etiketin mukaan, koska mikään etiketti ei ole absoluuttinen. Etiketti muuttuu ajan kanssa ja kehittyy, ja on aina vaihdellut eri yhteiskuntaluokissa ja kulttuureissa.

   Vuosisadan alussa hienon naisen ei ollut soveliasta tulla juhlatilaisuuteen ilman käsineitä ja kaiki mekot olivat aina pitkiä. Sen ajan ihmisiä kauhistuttaisi 40-luvun jälkeen muotiin tulleet lyhyeet häämekot, jotka olivat jo minihamemitoissa 60-luvulla. Renessanssiaikaiselle yläluokkalaisellekin olisi turha selittää että häämekon kuuluu olla juuri valkoinen. Ja keskiaikaiselle ihmiselle ei tulisi mieleenkään että Rokokoo-aikakaudella tultaisiin käyttämään kaikissa hoveissa rintoja paljastelevia pukuja. Sama asia joka on jossain historian vaiheessa ollut etiketin vastaista voi tulla suureksi muodiksi tai uudeksi tavaksi.

   Jotkut naiset ovat vain ylpeitä kauniista ja pitkistä hiuksistaan, joita on kasvatellut joskus pitkiäkin aikoja, eikä viitsi kammata niitä kaikkia piiloon nutturaan kuin kaikki lyhythiuksiset tekee.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kuka maksaa ei-turvallisesta maasta tulevan pakkokatanteenin..

   ..eivät kai veronmaksajat Kelan ansiosidonnaisella päivärahalla? Vastuuton mokailija maksakoon mokiensa kulut itse! Se on Ruotsin risteilyltä tai Balk
   Maailman menoa
   133
   3832
  2. Järkyttäviä Paljastuksia Nikon TV-sarjasta

   Tänään se sitten alkaa, sarja nikosta ja katiskasta. Ennakkotietojen mukaan sisältö paljon ikävämpää kuin luulin. Niko käyttänyt huumeita jo 13 vuotia
   Kotimaiset julkkisjuorut
   124
   3671
  3. Henna ja Tauski jälleen yhdessä onnellisina

   Kihlatkin hankittu. https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/503fdd42-5bef-4519-ae07-de01ca6aa9ba
   Viihde ja kulttuuri
   24
   2340
  4. Suomi olisi itse tarvinnut kehitysapua

   suomen koronatalous ja sannan lahjarahat italiaan on kestämätön setti. Suomen julkinen ajetaan alas, teitä ei kunnosteta, omaa taloutta ei elvytetä..
   Maailman menoa
   195
   2157