Järjestöjen valinnat kokemusasiantuntijoiksi

smilesmile

Kun kokemusasiantuntijat kehuvat sijaishuoltoa ja omaa erinomaisuuttaan onnistuneessa vuorovaikutuksessa, tulee huomata, että he ovat saaneet lapsensa KAIKKEIN PARHAIMPIIN SIJAISHUOLTOPAIKKOIHIN. Helppo kehua ja helppo syyllistää heitä, joilla ei ole ollut yhtä hyvä tuuri sijaishuoltopaikan suhteen. Eräskin jo valtakunnallisesti tunnettu - kaikkialla kierrätetty - kokemusasiantuntija totesi minulle, että hänen elämänideologiansa on niin paljon positiivisempi, kuin minun. Minun negatiivisuuteni johtuu pitkäkestoisesta kokemastani huonosta kohtelusta sekä siitä, että saimme suorastaan pelätä lapsen hengen puolesta, kun hän oli huonolaatuisessa sijaishuoltopaikassa.

6

86

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • helppoosilloin

      Tunteeko joku kokemusasiantuntijaa, jota kierrätetään valtakunnallisesti, ja jolla olisi kokemusta siitä, että lapsi on joutunut todella huonolaatuiseen sijaishuoltopaikkaan. Tuskin. Ei taida näillä "leskenlehdillä" ja " peräpuilla" olla taloudellisesti varaa muihin kuin positiivisiin kertomuksiin, joita nuoret selviytyjät ja heidän vanhempansa toistelevat kerta toisensa jälkeen erinäisissä medioissa, kirjallisuudessa ja konferensseissa. Elämä on!

    • leskenlehdykkä

      Siinä on vaan se huono puoli, että kaikkein heikoimmassa asemassa olevat lapset jäävät jalkoihin. Kun nämä superpositiiviset Hannu Hanhet toistavat selviytymistarinoitaan (ja saavat taputuksia), suurelta yleisöltä alkaa kadota tietoisuus siitä, että on niitä todella huonoja sijaishuoltopaikkoja, joissa kasvavat (jos selviävät) NE KAIKKEIN SUURIMMAT SINNITTELIJÄT JA SELVIYTYJÄT. Helppohan sitä on seudun parhaassa sijaishuoltopaikassa kasvaa ja olla siellä kasvavan vanhempi, mutta riittääkö empatiaa sellaisille, joita kaltoin kohdellaan sijaishuollossa. Tuskin sen oman erinomaisuuden takaa.

    • vanhempienoppaaseen

      Kuka edustaisi Kemi-Tornion lapsia tai lähes vastaavan keskisuomalaisen sijaisperheen lapsia, kun näyttää siltä, että Kemi-Torniotakin pidettiin Perhehoitoliitossa niin mukavana niin mukavana. Mitähän puolustuskyvyttömät lapset ajattelevat. on nokkosta housussa, paljaat jalat 20 asteen pakkaslumella jne. Voisiko kokemusasiantuntija auttaa näitä lapsia? Kiinnostaako?

      Oppaaseen vanhemmille, voisi lisätä sen, että VANHEMPIEN JA SUKULAISTEN on syytä olla valppaana, kun lapsi sijoitetaan, sillä sijaisperheiden laatuerot ovat jättimäiset. Eräs valtakunnallisesti tunnettu kokemusasiantuntija sanoi minulle, että "eihän tuollaista pidä oppaaseen laittaa, kun se on itsestään selvää". Ei ole. Tuskin kukaan vanhempi ajattelee, että hänen lastaan kidutetaan sijaishuollossa. Sellaista kuitenkin tapahtuu.

      Ehdotusteksti leskenlehtien oppaaseen:

      "Kun lapsesi sijoitetaan, ole tarkkana ja valppaana, silla sijaisperheiden laatuerot ovat valtaisat. Joku lapsi saattaa päästä erinomaiseen sijaishuoltopaikkaan, jossa on hyvä olla, mutta joku toinen joutuu paikkaan, jossa kidutetaan. Toistan, ole valppaana, sillä saatat olla ainoa, joka valvoo sijaisperheen laatua. Vaikka huomaisit, että lastasi kidutetaan, ei sinua välttämättä kuunnella. Viranomaisten mielestä saatat olla hullu, eikä huonolaatuisen sijaishuoltopaikan toimintaan oikein millään viitsitä puuttua. Sinun pitää löytää oikeat ihmiset, jos haluat saada lapsesi pois kidutuksesta."

    • lisäävirkamiehiä

      Hullua, että jotkut vanhemmat alkavat ikään kuin viranomaisiksi vanhempien keskuudessa. Heidän puhetapansa muuttuu samanlaiseksi, kuin viranomaisten.
      Kyllä vanhemmilla tulee olla omat järjestönsä, joiden kautta toimia. Ei mitään viranomaisten leskenlehtiä, joissa on pakko muuttua viranomaiseksi. Puoli pitää valita, valitettavasti.

    • kirjavuus

      Erilaisia tapauksia esiin. Ei aina vaan parhaat paikat saaneita.

    • oioioiuiui

      Vaikuttaa siltä että koulutettujen kokemusasiantuntijoiden sijaan pitäisikin puhua korruptoiduista kokemusasiantuntijoista. Olisi ehkä kuvaavampi nimitys.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1766
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1679
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      14
      1468
    4. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1164
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1153
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      5
      1151
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1106
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1101
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1089
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1074
    Aihe