Mihin allalle kannattaa hakea?

Alottaja

Eli olen nyt ysillä ja keväällä olis yhteishaku. Mille allalle kannattaisi hakea? Eli missä on nyt ja tulevaisuudessa hyvä työllistymistilanne? Hyvä palkka tietenkin olisi aina plussaa. Olen miettinyt rakennusinsinööriä tai ensihoitajaa, joten alan työntekijöiltä olisi kiva kuulla kokemuksia. Ja älkää sanoko, että tee sitä mikä kiinnostaa, koska tiedän sen sanomattakin!

11

81

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • senäin

      Peruskoulupohjalta et voi hakea insinöörin tai ensihoitajan koulutukseen. Pitää olla ylioppilas tai ammattikoulun käynyt. Joten menet lukioon, vaikka ei kiinnosta.

      Rakennusalan työt ovat hyvin suhdanneherkkiä. Hoitoalalla työllistyminen on melko varmaa aina.

    • Alottaja

      Tiedän kyllä, ettei kummallekkaan allalle pääse suoraan, mutta ne ovat vaihtoehtoja mitä olen miettinyt. Onkos millaiset mahdollisuudet päästä ammattikoulun kautta lähihoitajapohjalla opiskelemaan ensihoitajaksi, että onko paljon hakijoita ja kuinka tiukat vaatimukset on?

      • kfkrk3

        Ihan hyvät mahdollisuudet. Itse hain amispohjalta ja pääsin ensimmäisellä hakukerralla sisään, tosin sosionomiksi, mutta kuitenkin.
        Pitää vaan lukea enemmän pääsykokeeseen kuin lukiolaisten jos menet insinööriksi


      • kannattamattomat

      • pieniero

    • temfi

      https://www.tem.fi/files/42286/Ammattibaro_helmikuu_2015.pdf
      Ammattibarometri päivittää listaa muutaman kerran vuodessa. Kannattaa pitää itsensä ajan tasalla.

      Tuoreimmassa Kauppalehden Optio-liitteessä mainittiin, että lähes kaikki alat siirtyvät robottityövoimalle. Biotalous olisi ainoa, joka työllistäisi vapaaehtoistyön lisäksi. Palkkatyöt siirtyvät siis roboteille.

      • Kysyn_vain

        Kai Optio myös kertoi, kenelle ne robotit tuotteita ja palveluita tekevät, kun 95 prosentilla väestöstä ei silloin ole ostovoimaa? Vai kannattako bisneslehden noin vähäiseen yksityiskohtaan takertua?


      • Ärsyyntynyt

        Tätä olen itsekin monesti miettinyt. Mitä järkeä on siirtää ihmisten työt roboteille? Mitä me potentiaaliset ostajat sitten teemme? Rakennamme metsään majan, koska ei ole varaa asuntoon, ruokaan, mihinkään? Kyllä on taas tämänkin idean keksijällä välähtänyt ja kunnolla............


      • palveluinnovaatio

      • loka2015

    • Emppyy

      Hoitoalalla riittää töitä. Palkat eivät kyllä päätä huimaa, vuorotyölisät sitten nostavat sitä jos sellaisia hommia tekee. Ja aika paljonhan niitä tehdään. Mutta on se parin tonnin palkka huomattavasti kivempi kuin luuhata työttömänä...

      Mutta ei se ammatti itsessään tietenkään työpaikkaa takaa, vaan on sitä oltava hyvä siinä mitä tekee. Hyvä huomioida jos aikoo ammattikouluun, siellä kun monilla melko helppoa ja äkkiä huomaamatta tarttuu semmonen sluibailuasenne.

      Amiksen ja lukion käyneet on samalla viivalla korkeakouluhaussa, ei kumpaakaan katsota parempana. Mutta toki työkokemuksesta saa joissain paikoissa pisteitä, jolloin amiksen käynyt voi olla sikäli paremmassa asemassa. Ja jossain valintakokeessa saattaa antaa vakuuttavamman kuvan jos on vastaavaa alaa jo opiskellut toisella asteella — tietää ehkä paremmin mihin on hakemassa.

      Itseäni harmitti amiksen keskeyttäminen ja lukioon siirtyminen AMK:hon hakiessa, koska amiksen päättötodistuksesta olisin saanut huomattavasti paremmin pisteitä kuin lukion vastaavasta... Siellä kun keskiarvoni oli lähes paras mahdollinen ja lukiossa taas ei kymppejä niin helpolla saa.

      Ensihoitajaksi on haastavaa päästää. Eli jos se on tähtäimessä, toisella asteella kannattaa todella panostaa opiskeluihin ja saada hyviä numeroita. Näin pääsee edes ylipäänsä valintakokeeseen ja saa mahdollisuuden. Lisäksi niissä taitaa olla jotain lihaskuntotestejä. Mikään huippu-urheilija toki tarvitse olla, mutta työ vaatii fyysistä kestävyyttä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2520
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      85
      1940
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      38
      1469
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Yli puolella maahanmuuttajalapsista ei ole tietoja ja taitoja, joilla selviää yhteiskunnassa

      Miksi Suomeen otetaan väkeä jolla on älyvajetta? https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010730220.html
      Maailman menoa
      273
      1018
    6. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      66
      883
    7. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      871
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      850
    9. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      51
      826
    10. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      755
    Aihe