OKT voiko tehdä itse rempan

Jannentalo

Omakotitalomme toinen kylppäri tarttee nyt remontin.
Rahatilanne on heikko joten mietimme josko rempan tekisi itse. Ei olla sellaista ennen tehty mutta ei ole peukalo ihan keskellä kämmentä.
Kuinka iso riski tuollaisen tekeminen itse on, jos hankkii kunnon ohjeet ja noudattaa niitä tunnollisesti? (ja kuvaa kaikki vaiheet mahdollista myyntiä ajatellen joskus tulevaisuudessa)
Netti kun tuntuu olevan pullollaan ristiriitaisia neuvoja. ihan kuin tuo olisi jotain rakettitiedettä on toinen koulukunta ja toinen on sitä mieltä, että huolellisesti tekemällä pystyy homman tekemään. Kuis on?

20

442

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • remonttimies1

      Pystyt tekemään, ohjeita löytyy, niitä oikeitakin ja noudatat niitä, hidasta on se ensimmäinen tehdä, mutta käytä silti aikaa siihen.

    • Saa-tehdä-omaan

      Omaan kiinteistöön saa tehdä. Dokumentointi on hyvä ajatus. Pyytäkää varmuuden vuoksi joku hyvä asiantuntija tarkastamaan suunnitelmanne.

    • muurarilaattamies

      Itsekin saa tehdä, mutta kannattaako ? Ekakerta menee enempi opetteluun. Kosteiden tilojen rakentelu ja saneeraus on vaativaa työtä ja vaatii sen kymmenisen vuotta opettelua ennenkuin oppii sen kaikki metkut. Jos haluaa kokeilla niin kannattaa ottaa opettaja/valvoja mukaan ja hän ohjeistaa tarpeen mukaan. Kylkyhuoneiden lattiakaadot vaatii paljon opettelua, sentakia lä'hes joka toisessa asunnossa ne onkin menneet pieleen. Joskus ammatti-laattamiehetkin tekevät vesieristeet sutasemalla jos ei ole vaan valvontaa.
      Olen tehny itse näitä töitä vuosikymmeniä ja seurannut toisten tekemisiä. Voin vaan sanoa että paljon olisi vielä toivomisen varaa.
      Kuivantilan lattia olisi montakertaa helpompi tehtävä.
      Onnea yritykselle !

      • gagelgage

        kompataan.vedeneristys on rempan helpoin osuus,edeltävät työt vaatii osaamista ja ovat rempan vaativin osuus,isotöisin myös.
        hyvillä ohjeilla voi tehdä itse kylppärirempan ja yhtä hyvin yrittää paikata noviisina jonkun hampaita.


    • eirakettitidettämutta

      Kyllä kylppäriremontin voi itsekin tehdä ......mutta. Jos lattian kaadot eivät ole kohdallaan, on niiden korjaaminen aloittelevalle haastavaa.
      Vedeneristyksen (oikea termi ei ole vesieristys) tekemisessä on myös hankalia kohtia, kuten läpiviennit ja etenkin vedeneristeen liittäminen lattiakaivoon, mikäli kaivoa ei uusita. Uusissa kaivoissa on luotettavat kiristysrenkaat vedeneristyksen vahvikkeen kiinnitystä varten, joita vanhoissa kaivoissa ei ole tai ne evät ole riittävän luotettavia. Vedeneristyksessä tulisi käyttää saman tuoteperheen tuotteita, joka unohtuu monelta Tee se itse remontoijalta.
      Vedeneristys olisikin hyvä tarkistuttaa pätevän tahon toimesta ennen laatoitusta. Tarkastuksesta saa tarkastusraportin, joka on varsin hyödyllinen myynti tilanteessa.

    • tekijä-eikä-ihmettelijä

      Ihminen kävi kuussa jo 60-luvulla mutta tavallinen rakennustyö näyttää olevan elämää suurempi juttu.
      Kai se joillekin on.

    • Tietenin voit, mutta mikset samalla teksi sitä tavalla jolla talosi arvo säilyy. Teette itse purkutyöt ja valut yms, sitten ammattimies tekemään vesieristykset ja lopuksi laatoitatte itse. Muuten tuo remppa ei nosta arvoa yhtään, edellä mainitussakin tapauksessa laatoitus pitää osata tehdä oikein.

      • AmmattiNeuvoja

        Haha mikä kommentti! Tuolla periaatteella rakentamani talo on arvoton koska en ole "ammattimies" =)
        Sinä se vasta "ammattimies" olet =D Maksaako joku sinulle palkkaakin työstäsi... Notta sellasta porukkaa LKV:llä =)


    • BauHerr

      Ei se märkätila-asennus vaikeaa ole. Olen joskus joutunut repimään ns. asiantuntioiden tekemiä virityksiä. Luulisi ammattimiehen ymmärtävän, että eristyskankaaseen ei saa jättää ilmakuplia. Vaan käytännössä olen sitten kuitenkin joutunut purkamaan kuplarakenteet ja tekemään itse.

      Varman ja helpon vesieristyksen saa ostamalla ulkomailta Schlüter Kerdi kankaan. Sen saumat tulee limittää reilusti (ei missään nimessä puskusaumaa) ja kankaan liimaus alustaan on syytä tehdä huolella ilmakuplien välttämiseksi. Ilmakuplat saa pois vetämällä tapetointilastalla yhden vuodan kerrallaan. Kangas maksaa Suomeen tuotuna 13 euroa per m2. Se on sen verran tuhtia, ettei tohelokaan saa siihen asennusvaiheessa reikää (toisin kuin lateksilitkut). Tuote on luonnollisesti CE-sertifioitu.

      Kangas on aloittelijalle turvallisin valinta, sillä telattavat kemikaalit vaativat enemmän osaamista, koepalan ottamista ja mittaamista. Kangas on sikäli hyvä, että oikein tehty järjestelmä ei vuoda, vaikka silikonisaumat unohtaisikin huoltaa.

      On sitten myös luotettavia kemikaaleja, lähinnä 2-komponenttisia, joiden kanssa kerroksen paksuus ei ole niin kriittinen tekijä. Niiden käyttö tuppaa vaan olemaan ammattilaisillekin vaativaa puuhaa.

      Märkätila-asentajien työn hinnoittelusta sen verran, että eräs henkilö väitti oman omakotitalonsa vedeneristykstarjouksen ylittäneen hänen oman vuosipalkkansa. Oli kuitenkin pankkialalla ja sijoituspuolella.

      • muurari11

        Kylläpä pankisektorin palkat ovat sitten sukeltaneetTOD syvälle


      • BauHerr
        muurari11 kirjoitti:

        Kylläpä pankisektorin palkat ovat sitten sukeltaneetTOD syvälle

        No otetaan laskuperustaksi palkkavertain korkein laatoittaja palkka 6.700 € per kk. Lisätään siihen verot, TES-lisät, työkalukorvauksen, kilometrikorvaukset, jne. niin päästään tasolle 13.400 € per kk. Jotta pankin kuukaisipalkalla voisi maksaa samalla työmäärällä, pitäis pankin bruttopalkan olla noin 24.000 € per kk.

        Tuossa ei sitten ole otettu huomioon sitä, että laatoittaja/eristäjä voi olla yrittäjä, jolloin päälle tulee ALV. Myös tarvikkeita ei ole otettu huomioon. Nyrkkisäännön mukaan tarvikkeista tulee toinen mokoma lisää. Näin laskien pankin pitäisi maksaa noin 50.000 € kuussa.

        Ei muuten maksa, kuten jo kerroin.


    • Frau-

      Täytyy olla iso työ jos kestää kuukauden. Taitaa olla pankkimiehen miljoonatalo.

      Sitä paitsi Herra ilmoitti aikaisemmin että pankkimies puhui vuosipalkasta. No, vuosi tai kuukausi, mitä eroa.

    • rak.mies3

      Remppa-laatoitukset näyttää olevan mieleistä työtä kun sitä haluaa nykyä'än tehdä kaikkien ammattien edustajat. Vpaatahan se on toki kaikille joten eikun vaan yrittämään. Kymmenes remppa on jo parempi kuin ensimmäinen.

    • bvhgfbvg

      Kun sitten joskus taloa aletaan myymään, niin tuo itse tehty kylppäriremppa voi tulla jopa kaupan esteeksi. Ostajat kyselee ekaksi remontin tekijää, oliko luvat ja paperit kunnossa, entä takuu, dokumentit työn vaiheista, näytepala eristeistä, työn vastaava mestari, mahdollinen rakennuslupa, kosteusmittaukset ennen/jälkeen remontin ja lisäksi muutakin hankalaa kyselyä. Että tämä myynti kantsii ottaa huomioon, ennenkuin itse alkaa toimimaan.

      • Kunostettu

        Mitään lupia tarvitse kylppäriremppaan tasoitukset laatoitukset eivät ole mitään salatiedettä. Sähkötyöt ainoastaan luvanvaraisia niitäkään ei kukaan kysele ainakaan ok talossa. Kerrostalossa isomasta rempasta ilmoitus isännöitsijälle riittää.


      • LKVTaasPuhuuTotuuksia

        Mitä sitten, ei muuta kuin seuraava helpompi asiakas ovesta sisään... Niinhän teillä siellä LKV:llä toimitaan.


    • Uudistusmielinen

      Vesieristettyöntekijällä tulee olla lupa jolla hän osoittaa käyneensä perustutkinnon. Näin vältetään piilovikojen synty ja moni pitkä sekä kallis oikeusprosessi.

    • BauHerr

      "Vesieristettyöntekijällä tulee olla lupa jolla hän osoittaa käyneensä perustutkinnon. Näin vältetään piilovikojen synty ja moni pitkä sekä kallis oikeusprosessi."

      Ei tarvitse olla VTT-sertifikaattia eikä muutakaan tutkintoa. Mitään "lupaa" ei ole. "Perustutkinto" ei riitä VTT:n sertifikaatin ylläpitoon, vaan lisäksi tulee työpaiväkirja sekä lisäkoulutukset.

      MUTTA MUTTA, VTT:n sertifikaatti ei ole pakollinen mihinkään eikä se muuta vahingonkorvausvelvollisuutta suuntaan eikä toiseen.

      Lisäksi koko suomalainen märkätilaeristys perustuu nesteiden levitykseen. Minun mielestäni jo se on virhe. Parempi ja varmempi rakenne syntyy vedeneristyskankailla.

      Perustelu: kaikki rakenteet liikkuvat. Betoniseinäkin kutistuu vuosien ajan. Kangas on liikkeessä mukana, polymeerikerros ei välttämättä sitä ole.

      • KysynVaan-76

        "Perustelu: kaikki rakenteet liikkuvat. Betoniseinäkin kutistuu vuosien ajan. Kangas on liikkeessä mukana, polymeerikerros ei välttämättä sitä ole"

        Millä logiikalla kangas on sen enempää liikkeessä mukana kuin sivelty joustava vedeneristyskerros? Kumpikin joko joustaa liikkeen mukaan tai sitten ei.


    • ei-paha

      Tein kylppäriin uudet lattiat ja seinät vedeneristyksineen sekä vaihdoin saunaan lasioven. Laatoitusta 22-23 m2. Hintaa tuli vähän yli tuhat euroa. Tein itse.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1827
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1699
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1524
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1213
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1204
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1192
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1156
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1131
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      8
      1129
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1124
    Aihe