Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Apua piirtämisseen!

drawingdragons

Olen 12 v tyttö ja en oikein osaa piirtää (kunnolla). Haluaisin kehittyä piirtämisessä! En vain tiedä miten? En ehkä haluisi mennä taide kouluu. En edes osaa tehdä varjistuksia, osaan vain piirtää söpöä ja hyvin yksinkertaisra. Kaverinikin osaa piirtää niin hyvin että saataan joskus tulla kateelliseksi! Auttakaa minua!

Eli kysymys on se:
Miten voisin kehittyä piirtämisessä?

3

52

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Illustration

      Piirtämään kehittyy piirtämällä. Piirrä kaikkea ja vaihtelevasti. Ota mallia toisten kuvista harjoittelussa, piirrä elävästä mallista, piirrä maisemia. Hyviä oppaita löytyy kirjastosta paljon.

    • Cassiarska

      Hei!
      Piirtäminen on hauska ja hyvä harrastus, jossa kehittyy todella tekemisen kautta. Koska sinulla on jo piirtämisen kannalta se kaikkein tärkein ominaisuus, et tarvitse enää muuta, kuin harjoitusta. Piirrä mahdollisimman paljon. Käytä kynää kaikenlaiseen tuhrujekin telkemiseen. Välttämättä ei tarvitsekkaan pyrkiä laadullisesti korkeatasoiseen tulokseen kaikessa piirtämisessä. Silmän ja käden yhteistyö kehittyy kaikessa piirtämisessä, ja piirtäessäsi käden ja silmän koordinaatio vahvistuu, vaikka et yrittäisikään saada aikaiseksi huipputulosta.
      On olemassa hyviä piirtämiseen johdattavia oppaita, joissa kerrotaan erilaisista tekniikoista kuvien tekemiseen, ja niistä on varmasti apua, mutta korostan edelleen harjoittelun merkitystä. Osaat piitää yksinkertaisia, ja söpöjä kuvia. Piirrä niitä, ja lisää haastavuutta monimutkaisemmiksi kokemillasi kohteilla. Voit syventää kuvan ilmaisukieltä lisäämällä niihin varjostuksia. Niiden ei tarvitse olla vahvoja, silmä löytää kuvista äärimmäisen pienetkin sävyvivahteet. Piirtäminen on luovaa taidetta, jossa kehittyy jatkuvasti, eli koskaan ei tule tilannetta, jolloin olisi täysin valmis. Mitä enemmän osaat, sitä enemmän löydät uutta opittavaa.

      Älä suotta kadehdi ystävääsi hänen taidoistaan. Toisen piirtämä kuva on aina erilainen, ja sen näkee myös erilaisen arvostelun kautta, joten sitä on turha verrata omaan tekemiseensä. Jokaisella piirtäjällä on oma persoonallinen kynänjälkensä, jota ei pidä kadottaa jäljittelemisellä.

      Onnea harrastuksellesi.

      • piirtelijä77

        Olen lukenut monia piirtämisoppaita, mutta Betty Edwardsin kirja "Luovan piirtämisen opas" oli ainoa, josta oli oikeasti apua. Muista oppaista ei saanut kuin pahan mielen.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      93
      2444
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2143
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      82
      1798
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1591
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1566
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1525
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      33
      1478
    8. 54
      1350
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      87
      1296
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      30
      1219
    Aihe