koiran haku

hullujakomeolemme

mistä asti olette itse hakeneet koirannne? onko teillä joku ajatus että tietyn matkan pääst voi hakee vai haittaako välimatka mitään jos koira olisi sellainen jonka haluatte?? meille on tulossa koiranpentu 7viikkonen. välimatkaa on sellaset vähä yli 400km ja yhteesä tulee päälle 800km kun haetaan ja tuodaan kotiin..aika pitkä ajomatka edessä:/ sunnuntaina lähdetään heti aamusta ja illast kotona takas:D

kiva jos viitsitte vastailla :D

16

57

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 207

      Parin sadan km.n päässä oli pisin haku. Eikä olisi kannattanut. Vanha mummu alkeellisessa pienessä asunnossaan myi pentuja. Vaalea koiruus. Oli emoa, tytärkoiraa ja yksi uroskin... Ne tiedot ei mitenkään olleet esillä kennelin sivulla. Koirat tekivät talvella tarpeensa kylppärin lattialle. Arvaat kai, että edessä oli ongelmia sisäsiisteyden kanssa.
      Toinen haku n. sadan km.n päässä. Emokoiria oli monia, muutamia uroksia. Sisätiloissa, pienissä, oli vain pentuja saanut narttu. Vanhempi pariskunta. Ilmeisesti elivät pentutuloilla. Hevosiakin oli. Näyttivät ravihepoilta. Myöhemmin seurasin em. kennelin sivuja ja huomasin emokoirien vaihtuvan nopsaan. Eli tehtailua.
      Ota enemmän selvää taustoista joltakin tunnetun kennelin pitäjältä. Rodulla on oikeasti väliä.

    • Riippuu todella paljon koirasta. Jos kyseessä on jokin erityisen kiinnostava yksilö, jonka taustat tunnetaan riittävän tarkasti (myös myyjän/kasvattajan taustat oltava todella selkeät), niin sitä voi mennä hakemaan vaikkapa tuhansien kilometrien päästä toisesta maasta.

      Riskinä on tietenkin se, ettei koira vastaakaan odotuksia. Monen sadan/tuhannen kilometrin päässä asuvaa pentua ei kauhean montaa kertaa voi käydä katsomassa ennen varsinaista ostopäätöstä. Myös koiran palauttaminen on hankalampaa. Sitä mega-lupaava tulevaisuuden näyttely-/harrastekoiraa saatetaan haluta hakea vaikka toiselta puolelta maailmaa, mutta mitäs teet, jos lentokentällä tuntia ennen paluuta kotimaahan uuden pennun kanssa huomaakin häntämutkan tai muun merkittävän vian tulevaisuuden käyttötarkoitusta varten? Mitäpä jos koiran kanssa tulee ongelmia tai elämäntilanne muuttuu tai jostain muusta syystä haluat palauttaa koiran?

      Kaikessa on riskinsä. Vain sinä päätät ottaa tai olla ottamatta ne.

      • seliiti

        Rehellinen koirankasvattaja tarkastaa koiranpennut eläinlääkärillä ennen luovutusta. Kasvattaja kertoo pennun ostajille myöskin mahdolliset rodunomaiset viat. Älä tue epärehellistä pentutehtailua.


    • hullujakomeolemme

      jep..tää pentu joka haetaan on sekarotuinen..eli ei rotukoira..kuitenkin koirassa olevat rodut sai mut kiinnostuun just tästä pennusta.pennussa siis pyreneittenkoiraa ja berniä. ja toisaalt matka ei mua haittaa,näkeehän samalla muutakin kun tän oman kylän=) ollaanhan tätä jo yli kuukausi odotettu:D

    • Jepjepjanäinsennain

      Kunhan haettava koira on lähinnä suomenpystykorva rodultaan, se kannattaa hakea vaikka kivennavalta. Näin se vaan on. =)

    • enhaekaukaa

      Koirani on tullu mulle aina virosta. Ne on tuotu pentuna mulle kotiin asti, eikä oo tullu lisäkuluja siitä että on kiikutettu kotia :) 4 virolainen jo menossa. Ja ei ole pentutehtailtuja nää koirat, kaikki paperit kunnossa :)

      • rqyyerq

        Virossahan kaikki on mahdollista


      • ongelmakäytöksiskiä

        Rotukoiriako, kennelliittoon rekattuja ?
        Vai "rotupuhtaita"paperittomia,seropeja, joita virossa tehtaillaan ihan julkisesti myyntiin suomeen,se kaikilla tosin on tiedossa.


      • Enusko

        Niin, koska tunnetusti papereita tai tietoja ei voi väärentää ja usein kaikki kasvattajat haluavat ostajan olevan niin köyhä ja laiska että täytyy tuoda koira kotiovelle. Joo, ei ole pentutehtailtuja pentuja ja varmaan on kaikki asiallisesti hoidettu.


      • 5plus18
        ongelmakäytöksiskiä kirjoitti:

        Rotukoiriako, kennelliittoon rekattuja ?
        Vai "rotupuhtaita"paperittomia,seropeja, joita virossa tehtaillaan ihan julkisesti myyntiin suomeen,se kaikilla tosin on tiedossa.

        Paitsi että Virossakin on ihan kunnollisia koirankasvattajia ja kenneleitä, paljonkin. Oman rotuni piireissä on virolaisiakin koiria kunnon kenneleistä. Samoin yksi venäläis-virolais-taustainen työkaverini haki Virosta pennun, terveen, papereineen, kasvattajalta.


    • luomuhurtta

      kaksi koiraa on haettu noin 400 km päästä, eikä matka kaduta yhtään. Mennäänhän sitätyhjän takia (lomalle) ihnan ulkomaille asti

    • Pikku matka lämpöä ja rakkautta mukaan,ja pidä eka automatka sylissä että ei tuu shokki hoitoa kun lähtee emon luota autolla....zemppiä pennun kanssa,vastuuta ja tekemistä riittää.....tulevaisuudessa.

    • alkper

      kiitos kovasti vastauksistanne. täytyy pitää pikkuista sykyssä alkumatka:)

    • jojojjojojoo

      Itse käytiin hakemassa Espoosta, Jyväskylässä asutaan. Käytiin katsomassa pentuja 2 viikon ikäisinä ja valittiin oma, muutaman viikon päästä käytiin sitten luovutusiässä hakemassa. Ihan sama mulle paljonko matkaa, jos osuu kohdalleen hyvä koira ja kasvattaja, rahalla saa bensaa ja autolla pääsee.

    • KolmeKoiraa

      Eka koiramme tuli n.20km päästä, toinen 350km päästä (mut muutakin asiaa samalle suunnalle silloin niin haku kävi kätevästi), ja kolmas tuli 100km päästä. Varmaan joku 400km olisi maksimi jos pelkkää koiraa menisi hakemaan.
      Eka koira oli ainoastaan puhdas mutta paperiton, viimeisimmät seropeja.

    • Haisunäätä

      Eka koira 230 km.
      Toinenkoira 335 km, piti palauttaa 537 km.
      Ja nuo siis on vaan kilometrit menosuuntaan. Virheitä molemmat koirat, ei minun tarkoitukseeni sopivia kumpikaan. En enää aijo pitkän matkan päästä koiraa hakea.
      Maximissaan 100 - 200 km. Pitää päästä useampaan kertaan tutustumaan koiraan ja kasvattajaan ennen kun tekee päätöksen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      311
      2834
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      106
      2193
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      82
      1643
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      189
      1541
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      67
      1345
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      55
      1233
    7. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      12
      1094
    8. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      20
      1092
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      2
      1039
    10. AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri

      Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm
      Turvallisuuspalvelut
      13
      921
    Aihe