mitä mieltä olette?

nina

Olen hankkimassa itelleni koiraa, mutta
en tiedä minkä rotuisen ottaisin vai ottaisinko sekarotuisen???!!!

mitä kokemuksia teillä on eri roduista...

minkä hintaisia rotukoirat on?
entä sekarotuiset?

odottelen innolla vastauksia??!!

olen kuullut että basenji olisi helppo koira...

haluaisin kuitenkin harrastus koiran enkä mitään buudelia =)

6

992

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mts

      Ensin kannattaisi miettiä minkälainen koira soveltuisi juuri sinulle. Eri lajeihin sopivat eri rotuiset ja luonteiset koirat. Ihmiset ovat erilaisia ja koirat myös, erilaisille ihmisille soveltuvat erilaiset koirat. Jos olet temperamenttinen sinun ei tulisi valita samanlaista koiraa kuin hiljainen ja rauhallinen ihminen valitsee.

      Etsi tietoa netistä. Täältä löytää kyllä tietoa joka rodusta. Sen jälkeen kun olet päätynyt rotuihin, jotka palvelevat parhaiten sinun tarkoitusperiäsi ota yhteyttä kasvattajiin. Niitä löydät myös netistä. Itse suosittelisin rotukoiraa ja hyvää kasvattajaa, joka osaa kertoa sinulle pentujen vanhemmista ja millaisen koiran olet saamassa. Hinta on tietysti kalliimpi. Sekarotuisen voit saada halvalla, jopa ilmaiseksi, mutta et välttämättä saa tietoa edes mitä rotuja siinä on tai mitä tauteja vanhemmilla esim. on tai minkä luonteisia ne ovat. Sekarotuisissa on aina riskinsä. Älä käsitä väärin, olen itse kahden sekarotuisen omistaja, mutta itselläni on käynyt niiden kanssa tuuri. Rotukoirasta voi joutua maksamaan vaikka 2000 euroa, mutta suurin osa pyörii ehkä siinä 1000 euron kummankin puolin. Riippuu kovasti rodusta. Jos et ole kiinnostunut näyttelyistä, voit saada "värivirheellisen" koiran halvemmalla. Joskus kasvattajille jää pentuja, jotka myydään halvemmalla. Laitan tähän esimerkiksi erään hyvän kasvattajan ilmoituksen lyhytkarvaisista collien pennuista:

      Rotu ja sukupuoli: LK-COLLIEN Reippaat urospennut

      Tiedot: RIKU, OSSI JA SIMO Vielä vailla omaa kotia. pennut synt:17.7-04

      Terveet näyttelyissä hyvin menestyneet vanhemmat.

      Pennut el. lääk. tarkastamat, tatuoidut ja virallisesti silmäpeilatut.

      OMA KOTI PITÄISI JO LÖYTYÄ PIAN JOTEN PENNUT MYYDÄÄN NYT ERITTÄIN EDULLISESTI
      HP:200-350eur.

      Olemme Nummi-Pusulassa....

      Yhteystiedot: Sari Mela-Järvinen kennel FOREST STAR´S 019-373766, 0400-612276 [email protected] (18/12/2004)

      Ensimmäiseksi koiraksi kannattaisi ehkä valita joku miellyttämishaluinen rotu, jota on helppo kouluttaa.

      Basenjia en ottaisi ekaksi koiraksi. Tässä siitä tietoa:

      Vaikka basenji on pieni koira, se tarvitsee paljon liikuntaa. Basenjia täytyy kuljettaa kytkettynä, sillä sen voimakas metsästysvietti on tallella ja moni nuori basenji on päättänyt päivänsä kadulla auton alla. Vapaana juokseminen edellyttää aidattua pihaa, koira-aitausta tai riittävän kaukana maantiestä olevaa maastoa. Maastossa basenji pitää koko ajan näköyhteyden omistajaansa - edellyttäen että riistaa ei ilmesty näköpiiriin. Kadulla tai maantiellä - kovalla pinnalla - kävelyttäminen pitää käpälät kiinteinä ja 2-3 pidempää maastolenkkiä viikossa on sen lihaksistolle tarpeellista. Sadepäivät eivät ole basenjin suosiossa, mutta ulkoilua ei saisi keskeyttää huonoillakaan ilmoilla.

      Basenji on utelias rotu ja irti ollessaan se tutustuu kärkkäästi muihin koiriin. Sillä on kuitenkin hyvin voimakas reviirivietti. Riitoja saattaa tulla saman sukupuolen edustajien kanssa saavutetuista tai kuvitelluista eduista, kuten paikasta auringossa, taskusta, jossa on syötävää, tai urosten kesken sievistä nartuista. Omalla reviirillään basenji harvoin sietää vieraita koiria. On hyvin tärkeää, että basenji totutetaan pennusta pitäen muihin koiriin.

      Basenji on hyvin herkkä ja vaatii paljon rakkautta ja ymmärtämystä. Pentuna se voi olla hyvinkin pahankurinen. On parempi kouluttaa koiraa hyvällä (makupaloilla) kuin ankarasti. Luonteeltaan se on hyvin itsenäinen, kuten kaikki pystykorvarodut.

      Basenji on oppivainen rotu, mutta perinteisissä tottelevaisuuskokeissa sitä harvoin nähdään. Vain muutama koira on nähty tottelevaisuuskokeissa tai agility-kilpailuissa. Kaiken sellaisen, mistä on sille itselleen hyötyä, se oppii nopeasti. Jotkut osaavat jopa avata ovet tarttumalla ovenkahvan hampaillaan. Keittiön kaappien avaaminen ei ole basenjille ongelma - jos kaapeissa on ruokaa.

      Eli kiteytettynä, basenji EI ole helppo koira.

      Toivottavasti löydät mukavan koiran, jonka kanssa on kiva harrastaa. Kirjoittelehan palstalle kuulumisia kun olet tehnyt valintasi.

      Nämä tietysti vain meikäläisen mielipiteitä. Ottakaa muut myös kantaa.

    • -----

      nO millaista koiraa etit????? metästys, seura jne. .. Älä ota missään nimessä otä vaikka suomenpystykorvaa jos ett metästä tai käyttöluokkasta noutajaa............. Ja sitäpaitsi PUUDELI kirjoitetaan kovalla peellä!!!!!!! Ettäs tiedät!!! Ja jos ett haluu vahti koiraa niin elä ota esim. kaukaasianpaimenkoiraa...... ja tutustu tarkemmin basenjiin (SE EI SOVI SULLE) eli hasta la vista, baby!!!!!!!!!! sory!!! mut laita vaik gooogleen joku koira rotu ja tutustusiihen mut eka mieti millas koiraa ETIT!!!!!!!!

    • minä

      Mul on yksiössä 3 landseria.Ne on vielä nuoria ja vallattomia niin pienessä asunnossa, mutta ne pääsee työkiireitteni takia n.kerran päivässä ulos.Onko liian vähän? Rakastan koiriani yli kaiken, mutta ei ole varaa ostaa isompaa asuntoa,enkä luovu koiristani!

    • belgi ja sheltti tyttö...

      Jos oot ottamassa koiraa, niin kannattaa aluks ottaa helppo koira... ( jos sinulla ei ennen ole ollut koiraa, niin ehdottomasti!) Palveluskoirat eivät sovi aloittelijoille ja rotukoirat maksaa paljon ja jos ostat 900 euron koiran, niin sinulla pitää aina olla koiran osto hinta varalla jos vaikka koira satuttaa jalkansa, niin eläinlääkäri keikka voi maksaa sen 900 euroa... Sekarotunen on hyvä ekaksi koiraksi. jos vaan tietää minkä kokonen koirasta tulee isona... En suosittele ensimmäiseksi koiraksi: Palveluskoiria, joitakin terrierejä, joitakin seurakoiria ja ajavia koiria. Suosittelen: joitakin seurakoiria, joitakin terrierejä ja sekarotuisia ( kunhan tietää tuleeko koirasta kuinka iso...) Eipä mulla muuta! :P T: sheltti, collie, chowi ja belgi tyttö...!

    • man-legally

      OLETKO KATSONUT NIISTÄ

    • man-legally

      jos kattooo eka kuvat

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      96
      1872
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      176
      1387
    3. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      16
      1238
    4. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1157
    5. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      65
      1138
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      81
      984
    7. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      87
      976
    8. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      72
      969
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      793
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      768
    Aihe