Katolisen kirkon seksuaalimoraaliopetuksista

Paavin aborttianteeksiantouutisen kirvoittamana palailin seuraavaan aiheeseen:
Onko kukaan kuullut sellaista termiä kuin "mukavuusseksi"? :) Jos joku on joskus lukenut aborttipalstaa, missä on erään abortin- ja ehkäisynvastustajan lanseeraama termi "mukavuusabortti", josta voidaan päätellä että kaikki sellainen mistä koituu jotain ansaitsematonta mukavuutta jonkun toisen elämään, pitää kieltää. Jotkut on piloillaan sitten keksineet tällaisen "mukavuusseksi" -termin, jonka mukaan siis seksi joka aiheuttaa mukavuutta, joten sekin pitää kieltää. Onhan siitä sellainenkin hyöty, että myöskään abortteja ei tule, kun ei ole seksiäkään.

Mutta oikeasti olin aika järkyttynyt, kun löysin aikoinaan tällaisen katolilaisten avioelämää koskevan säännöksen. Tässä "mukavuusseksi" määritellään ihan Vatikaanin toimesta. Olen tämän kirjoituksen laittanut joskus ateismi-palstalle ihmeteltäväksi (nimimerkillä "sosiologi"), mutta en enää löydä kirjoituksia tämän oudon uudistuksen jälkeen, jossa ei oikein haku eikä paljon muukaan toimi.

http://www.catechism.cc/articles/QA.htm

"Tässä kerrotaan, mikä on moraalisesti oikeanlaista seksiä. Moraalitonta seksiä on suuseksi, anaaliseksi ja ns. käsityöt itselle tai toiselle. Ainoa oikea ja moraalinen seksin muoto katolisen kirkon opetuksissa on siis vaginaalinen penetraatio!! Mies ei siis saa laueta mihinkään muualle kuin vaginaan, tai se on "luonnotonta" :-0 Sukupuolielimiä ei saa koskettaa käsin, jos ei tarkoituksena ole uuden elämän luominen, "procreative"- seksi.

Ristiriitaisesti (kuinkas ollakaan) samassa kirjoituksessa todetaan, että samanlainen, procretive- seksi on kuitenkin hyväksyttävää raskauden aikana tai vaikkei pari olisi enää lisääntymisiässä, on sairas tai vammainen tai ei voi muuten lisääntyä. Siis tässä tapauksessa, että yhdyntä ei johda lisääntymiseen em syistä , on silti vain vaginaalinen penetraatio sallittu seksin muoto. (Nautti nainen siitä tai ei)

Nämä ihmiset on oikeasti tosissaan, vaikka luulisi että tämä on jostain keskaikaisen inkivisition noituudenvastaisista traktaateista. Ehkäisyn väitetään joissakin katolisissa ohjeistuksista kyllä olevan pahempaa kuin noituuden harjoittaminen.

Nautinto näyttää olevan katolisessa seksissä jokin seksistä irrotettu moraaliton osa, jos se ei liity lisääntymiseen. Suuri probleema kirkolle on selittää Jumalan luomistyötä katolisen kirkon oppeihin sopivaksi, koska nainen voi saada orgasmin ilman penetraatiotakin. Penis on pelkässä suvunjatkamisessa välttämätön, mutta klitoriksella ei muuta funktiota kuin nautinto. Yhtään siementä ei mene hukkaan." Aika heikolla pohjalla on siis Vatikaanin ukkokerhon tietämys naisen anatomiasta, eikä siihen varmaan ole ollut mielenkiintoakaan kun Vatikaanissa tuntuu olevan enemmän miehistä ja pojista kiinnostuneita tahoja.

Minusta tällaiset ihmisten seksuaalihaluja ja kehon toimintoja kontrolloimaan pyrkivät lafkat heidän oppinsa on tosi mielenkiintoisia. Tai samalla oikeastaan aika hulvattomia ja viihteellisiäkin kaikessa ristiriitaisuudessaan. Seuraako joku tosissaan tuollaisia säädöksiä, ihmettelen....

Minulla on muutenkin paljon ajatuksia katolilaisuuteen liittyen. Tiivistettynä:

1. Vatikaani antaa irrationaalisia ja todellisuudelle vieraita elämänohjeita
2. Kukaan ei noudata näitä ohjeita, vaikka ehkä teeskentelee noudattavansa Vatikaanin oppeja (abortteja tehdään valtavasti katolisissa maissa, ja ehkäisy on sitä yleisempää, mitä sivistyneempi ja rikkaampi valtio on ja ko. maissa on alhainen syntyvyys)
3. Vatikaani tietää, ettei heidän keskiaikaisia sääntöjään noudata juuri kukaan, korkeintaan aseksuaalit. Edes papit eivät noudata, on vain tarkkaan salattua.
4. Ihmiset tietävät, että Vatikaani tietää ja yhteisellä sanattomalla sopimuksella homma toimii, ukkojen annetaan elää loistossaan ja kansalaisten harrastaa vapaata seksiä, kunhan siitä ei huudella.

Homma on siis varsin ulkokultaista ja teeskentelyä ja kaksinaismoraalista hurskastelua puolin ja toisin. Jotenkin vaan karmaisee.

11

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hevarilta
    • Pääasiassa joka kerta kun ihminen tekee syntiä häneen tulee sisään riivaaja. Demoni syö ihmisen sisältä osittain elävältä ja aiheuttaa monia sairauksia. Mutta Kristuksen nimessä demoneita karkoitetaan lopullisesti pois, vain usko Kristukseen pelastaa Usko syntyy kuulemisesta (kirje room 10:17)

      • mutta ei tarvitse niitä demoneita pelätä. Kristus on niitä voimakkaampi Niin ne seitsemänkymmentä palasivat iloiten ja sanoivat: "Herra, riivaajatkin ovat meille alamaiset sinun nimesi tähden". Luuk. 10:17


      • Njaa. Mutta kun jotkut ihmiset, eli hengelliset johtajat saa valtaa määritellä toisille mikä on syntiä ja mikä ei. Esim. ehkäisystä ja abortista saati esiaviollisesta tai lisääntymättömyyteen perustuvasta seksistä ei puhuta mitään ja silti katolinen kirkko määrittelee ne synniksi. Avioliittoa kun ei Raamatun aikana ollut olemassakaan sellaisena kuin se on viimeiset parisataa vuotta ollut, joten vaikea olisi ollut ruveta esiaviollisuudesta puhumaankaan. Avioliitto oli puhdas kauppa, jos ei ollut raiskauden jälkihoitoa. Se ei siis perustunut rakkauteen vaan nainen myytiin jollekulle. Kai te sentään Raamatun olette lukeneet?

        Totteleeko demonit näitä pappeja, saarnaajia ja paaveja ja menee sinne mihin käsketään eli mikä kulloinkin määritellään synniksi? Synti-käsite vaihtelee. Ja katolisen kirkon syntilista ei perustu Raamattuun vaan on Vatikaanin keksintöä. Kirkonkiroukseenhan se Galileikin määrättiin kun teki niin synnillisen teon, että väitti maan kiertävän aurinkoa. Demoni meni Galileihin? Vaikka hän teki yhden tärkeimmistä havainnoista sen ajan maailmassa?


      • Kristuspelastaa1
        tieteilijä kirjoitti:

        Njaa. Mutta kun jotkut ihmiset, eli hengelliset johtajat saa valtaa määritellä toisille mikä on syntiä ja mikä ei. Esim. ehkäisystä ja abortista saati esiaviollisesta tai lisääntymättömyyteen perustuvasta seksistä ei puhuta mitään ja silti katolinen kirkko määrittelee ne synniksi. Avioliittoa kun ei Raamatun aikana ollut olemassakaan sellaisena kuin se on viimeiset parisataa vuotta ollut, joten vaikea olisi ollut ruveta esiaviollisuudesta puhumaankaan. Avioliitto oli puhdas kauppa, jos ei ollut raiskauden jälkihoitoa. Se ei siis perustunut rakkauteen vaan nainen myytiin jollekulle. Kai te sentään Raamatun olette lukeneet?

        Totteleeko demonit näitä pappeja, saarnaajia ja paaveja ja menee sinne mihin käsketään eli mikä kulloinkin määritellään synniksi? Synti-käsite vaihtelee. Ja katolisen kirkon syntilista ei perustu Raamattuun vaan on Vatikaanin keksintöä. Kirkonkiroukseenhan se Galileikin määrättiin kun teki niin synnillisen teon, että väitti maan kiertävän aurinkoa. Demoni meni Galileihin? Vaikka hän teki yhden tärkeimmistä havainnoista sen ajan maailmassa?

        Seksi on tarkoitettu avioliittoon. Ja silloin oli jo avioliitto ja Kristus sanoo jo että joka jäkatsoo toista himoiten on tehnyt aviorikoksen hänen kanssansa matt. 5:28


      • Kristuspelastaa1 kirjoitti:

        Seksi on tarkoitettu avioliittoon. Ja silloin oli jo avioliitto ja Kristus sanoo jo että joka jäkatsoo toista himoiten on tehnyt aviorikoksen hänen kanssansa matt. 5:28

        Et ole siis lukenut itse Raamattua, mutta siteeraat sieltä sopivia kohtia, jotka ei nyt kuitenkaan kerro asian oikeaa laitaa. Raamatun aikana avioliitto oli aivan erilainen, se ei ollut yhden naisen ja yhden miehen sitoumus . Sitä ei solmittu naisen tahdosta eikä edes kysytty mielipidettä, eli ei ollut vapaehtoinen ja varsinkaan rakkauteen perustuva. Mies osti naiset orjiksi, joita saattoi olla vaikka kuinka paljon. Näitä orjia sanottiin vaimoiksi. Vähän kuin nykyään Jemenissä, pikkutytöt myydään "vaimoiksi", mikä ei tosiaankaan tarkoita että tytöllä on jotain sanomista omasta kohtalostaan. Tytöllä ei ollut Lähi-Idässä sananvaltaa valita omaa puolisoaan. Morsiamesta maksettiin raha, ja kun tavara ja raha vaihtaa omistajaa, sitä sanotaan kaupaksi. Näistä on vaikka kuinka paljon kohtia raamatussa. Myös raiskaamalla tytön hänet joutui ottaman vaimoksi. Tämäkin ihan tätä päivää vielä muslimimaailmassa.


    • totaalisen

      boring

    • taas

      Taas vapareilla seksialoitus. Eikö vaparit jaksa ilman seksijuttuja.


      • tutkimuskohde
        tieteilijä kirjoitti:

        Seksi on kuitenkin mielessä kaikilla, minä tykkään siitä puhuakin kun se jokaista koskee.

        Ymmärrän kyllä, että uskovaisilla on monesti kompleksinen suhde seksiin ja seksuaalisuuteen ja siitä on vaikea puhua. Onhan se kovin ristiriitaista, että ensin joku on syntiä ja kiellettyä ja sitten kertalaakista se onkin pakollista ja velvollisuus, mistä tulee suoriutua.

        http://www.studio55.fi/vapaalla/article/seksuaalineuvoja-tallaisia-ongelmia-uskovaisilla-on-seksuaalisuuden-kanssa/135020

        Hyvä tutkimuskohde olisi vapaa-ajattelijat ja kompleksinen suhde seksiin.
        Ensin jotain pornoon liittyvää, sitten kun muut keskustelevat siitä, niin asiat kielletään ja keskustelijat mustamaalataan.


    • Asiaa on joskus tiivistetty laajemminkin sanomalla, että reformaatiossa virallisesti mentiin löyhempään suuntaan, mutta käytännössä tiukempaan. Vaikka syntilista ehkä paperilla lyheni, niin käytännössä sitä alettiin valvoa tarkemmin.

      Sen paremmin en tiedä paljonko tuossa totuutta on.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6649
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      28
      4300
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      271
      2730
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2060
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1603
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1417
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1131
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1117
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1094
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1051
    Aihe