Hei!
Jos joku tietää asiasta jotain niin missä päin Suomea on tällä hetkellä voimassa olevia ilmailu lukioita? Ja saako noista hyvät "pohjat" kun on ollut niin eroavia kommentteja ennestään. Ja pitääkö sillä 8 luokan todistuksella pyrkiä vai kerkeääkö 9 luokan todistuksella vielä?
Kiitokset etukäteen vastaaville
Suomen Ilmailu lukiot.
19
7090
Vastaukset
- hopoostamopo
Vaikka vastaankin näin takakäteen, niin yläasteella kannattaa opetella yhdyssanat.
Tikkakoski ja Vääksy ovat _voimassa_ "Pohjien" otosta en tiedä, PT lienee paras vastaamaan.- Ilmailulukio
PT:llä vastaus tähänkin, turha kysellä muualta, sillä kun on aikaa ottaa selvää tästäkin, kun rampana kotona makaa ja haisee?
- Ilmailulukio
Ilmailulukio kirjoitti:
PT:llä vastaus tähänkin, turha kysellä muualta, sillä kun on aikaa ottaa selvää tästäkin, kun rampana kotona makaa ja haisee?
Meinas unohtua, että Pikku Pää Annalta tai Pottu Sirpalta vois kans kysyä, kun ovat kuuleman mukaan lennonopettajia?
- Peter__T
Ilmailulukio kirjoitti:
PT:llä vastaus tähänkin, turha kysellä muualta, sillä kun on aikaa ottaa selvää tästäkin, kun rampana kotona makaa ja haisee?
Heh, nimimerkille on jäänyt nyt jonkinlainen trauma allekirjoittaneesta. On hämmästyttävää kuinka säikeessä kuin säikeessä jollekulle iskee pakonomainen tarve kirjoittaa minusta jotakin epäystävällistä.
Mutta asiaan.
Oman käsitykseni mukaan Suomessa on kaksi perinteistä ilmailulukiota, Jyväskylässä ja Vääksyssä. Tikkakosken lukio lakkautettiin vastikään ja sen ilmailulinja siirtyi Jyväskylään, Jyväskylän Lyseon lukion Viitaniemen toimipisteeseen.
http://www.lentoposti.fi/uutiset/tikkakosken_ilmailulukion_toiminta_siirtyy_jyvaskylaan
https://www.jao.fi/fi/Jyvaskylan-lukiokoulutus/Jyvaskylan-Lyseon-lukio/Opiskelu/Ilmailuopinnot?siteid=379
Vääksyn ilmailulukio jatkaa toimintaansa v 2015 entiseen tapaan.
https://www.asikkala.fi/lapset-ja-nuoret-koulutus/koulut/vyk-lukion-ilmailulinja/
Päijät-Hämeen Ilmailuyhdistys eli tuttavallisesti “PHIL” huolehtii ilmailu-oppiaineen toteutuksesta ja sisältöjen sekä opetusjärjestelyiden kehittämisestä Vääksyn Yhteiskoulun lukiossa. PHIL:in yhteistyötahona opetuksessa on lentokoulutusyritys Blue Skies Aviation Oy.
www.phil.fi
Verrattuna kaupallisiin lentokouluihin, em. ilmailulukioissa opiskeleva opilas säästää PPL(A) -kurssin teoriaopetuksen hinnan. Sen sijaan ilmailulukiossa opiskelleella opiskelijalla ei ole minun käsitykseni mukaan mitään automaattista etulyöntiasemaa pyrittäessä ilmailun oppilaitoksiin, verrattuna hakijaan joka on suorittanut PPL(A) -teoriat jossakin muussa organisaatiossa. Hakija on aivan samalla viivalla muiden hakijoiden kanssa, enkä ilmailulukion suorittamisesta ole nähnyt jaettavan lisäpisteitä haettaessa esim. SIO:on tai LentoRUK:iin
Vääksyn ilmailulukiossa asiasta on toki erilainen näkemys.
http://yle.fi/uutiset/ilmailulukio_antaa_nostetta_lentajan_uralle/5413097
Jos Vääksyn tai Jyväskylän ilmailulukion oppilas haluaa suorittaa PPL(A) tai LAPL(A) ilmailulupakirjan, on hänen itse hakeuduttava haluamaansa lentokouluun. Nuo ilmailulukiot eivät anna lentokoulutusta lentokoneilla. Jyväskylän ilmailulukion teoriakoulutus on ulkoistettu Aeropole Oy:lle. Kytännössä teoriaopetuksesta vastaa ilmapalloyrittäjanä (tmi Aeronaut) paremmin tunnettu Markku Sipinen.
Ilmailulukio voi kuitenkin olla mielenkiintoinen vaihtoehto moottorilennosta joko harrastuksena tai ammattina kiinnostuneelle . Opiskelu lukion ryhmässä _voi_ olla enemmän motivoivaa, kun opiskelu tapahtuu kouluaikana eikä koulun ohessa vapaa-ajalla, ja kun samanmielisiä opiskelijoita on joukkueen verran ympärillä.
Uudenlaista konseptia on keväästä 2015 alkaen tarjonnut Espoossa Haukilahden lukio, jossa opetetaan sekä PPL-teoriat että PPL-lupakirjan lento-osuus. Käsitykseni mukaan oppilaan (isän tai äidin) kukkaro kevenee tätä noin 11.000 euroa. Salpauslento Oy on mukana tässä toiminnassa. Googlettamalla "Haukilahden lukio ilmailu" pääset juonesta kiinni. Katso myös
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288651251407.html
Terveisin
Peter Tähtinen
lennonopettaja
Jyväskylä
- lukiot
Kiitoksia tiedoista!
Mutta pidätkö järkevänä tulla esim. 200km päästä ja vuokrata kämpän kulujen kasvaessa vai kannattaisiko vain käydä "perus lukio"- Peter__T
Asiassa on useita muuttujia.
Jos kotipaikkakuntasi lukio on tasoltaan ja kurssitarjonnaltaan selvästi vatimattomampi kuin harkitsemasi ilmailulukio, saa ilmailulukio pisteen.
Jos taas lukio-opiskeluajan (3 .. 4 v) asumiskustannusten ero opintotuen ja asumislisän jälkeen verrattuna kotipaikkakunnalla asumiseen on enemmän kuin 10.000 euroa suosittelisin PPL-kirjan lentämistä kotipuolessa - jos siellä on koulutusta tarjolla. Teoriat voit opiskella netissä, tarkista esim. Blue Skies Aviation:in tarjonta sekä Suomen Urheiluopiston vastaava.
Ilmailulukion käymistä puolustaa toki samanhenkisten opiskelijoiden välinen lukioajan kestävä vuorovaikutus, joka voi osaltaan lisätä ilmailumotivaatiota.
Yksikäsitteistä vastausta "järkevyydestä" ei ole helppo antaa. Ehkäpä voisit keskustella ilmailulukiota käyvän/käyneiden opiskelijoiden kanssa myös? - Ilmailulukio
Höpö höpö juttuja. Kasva viellä?
- Peter__T
Ilmailulukio kirjoitti:
Höpö höpö juttuja. Kasva viellä?
Tämä kehotus ei tarkoittane minua...
Mutta, hoh hoijaa. Nyt varmaan kirjoittajan tarkoitus oli että lukija provosoituisi, pahastuisi ja loukkaantuisi. Muista lukijoista en tiedä, mutta itse tunsin tuosta lähinnä myötähäpeää.
Mitä muuten tarkoittaa "viellä" ? Onko se adessiivimuoto substantiiville "vie" ? (niinkuin esim. "tie", "tiellä") ? Mikä saa kaikki vihaiset kielivammaiset kokoontumaan tänne?
- Ressun_käynyt
Suosittelen ketjun aloittajalle mielummin amista ja siellä esim. Puusepänlinjaa. Tsemppiä!
- lukiot
Kiitos Pekka
Itselläni on mahdollisuus suorittaa ppl lähellä n.15km
Mutta selvitän Ensin "kannattavuuden" - lukiot
Ja onko tuo ilmailu lukio käsite että siellä opiskellaan vain ilmailuun liittyvää matikassa äikässä jne. Vai onko viikossa pari ilmailuun liittyvää tuntia Ja loput norm. Tunteja?
- Peter__T
Normaalikurssien lisäksi on ilmailuteoriakursseja. Muut aineet eivät ole "ilmailulla maustettuja".
- lukiot
Ja eikö kannattaisi tuon esim. Ultrakevyen lupakirjan suorittaa ennemmin kuin ppl:län vai onko se ppl isompi plussa haussa esim.lentoRUKiin? Kun maksaa enemmän :/
- Peter__T
Uskon että mikään jo hankittu siviililupakirja ei ole erityisesti hyödyksi haettaessa LentoRUK:iin. Onpahan vaan enemmän pois opittavaa Vinka-kaudella.
Mutta jos tykkäät lentämisestä, hanki ihmeessä. Itse suosittelen PPL tai LAPL-kirjaa koska sillä voit tehdä niin paljon enemmän kuin ultrakirjalla. - Jäähdyttelijä
Kysymys Peterille. Haluaisin muuttaa PPL lupakirjani LAPL lupakiraksi, miten menettelen? Ei löytynyt Trafin sivuilta vastausta tai en osannut etsiä. Voiko samaan aikaan olla voimassa PPL ja LAPL?
- KaiVallineva
Jatko kommentti Peter Tähtisen mainittuun kommenttiin toimintaan Haukilahden lukiossa. Espoon lukioissa on vuodesta 2008 alkaen ollut mahdollista kaikkien lukiolaisten (12 lukiota) osallistua ns. "yhteistarjottimella" tarjottavaan Ilmailukurssiin. Kurssilla tehdään tuttavuutta ilmailualan kanssa, tämä ei ole lentolupakirjaan tähtäävää koulutusta. Pääpaino tässä kurssissa on lentäjän ammatin tunnetuksi tekemisessä, kurssi sivuaa myös muita ilmailualan ammatteja. Kurssin käyneillä oppilailla on selkeä käsitys kurssin jälkeen, onko ilmailu / lentäjän ammatti tai harrastus heidän juttunsa. Tämä on kurssin tarkoituskin, tehdä ilmailu tutuksi siitä kiinnostuneille oppilaille.
Niin kuin edellä Peter totesi, on vuodesta 2015 Espoon lukioissa ollut mahdollista valita oppiaineeksi myös ihan oikea lentolupakurssi (PPL). Kurssi toteutetaan Haukilahden lukion tiloissa ja se löytyy "yhteistarjottimelta" kaikille espoolaisille lukiolaisille, kurssi toteutuu keväisin 5:llä jaksolla. Tunnit on sijoitettu lukion oppituntisuunnitelmiin eli käydään lukion ohella kouluaikana. Lennot (45 tuntia) toteutetaan toukokuusta alkaen (ei kouluaikana) jatkuen ja painottuen pääasiassa kesäloma ajalle. Espoon lukioissa on siis valittavissa kaksi erilaista ilmailuun liittyvää kurssivaihtoehtoa, Ilmailukurssi sekä yleispätevä ilmailuun liittyvä kurssi, jossa suoritetaan myös PPL yksityislentäjän lupakirja.
Summasummarum ...... Espoon lukioissa tehdään oikeita lentäjiä ja annetaan vahva kosketus lentäjän ammattiin. Tämä antaa oikea muotoisen "alkupaukun" on sitten tarkoitus lentää harrastuksena tai jatkaa ammattilentäjäksi. PPL lupakirjan omaavaa henkilöä katsotaan suopeasti hänen hakiessaan moniin muihin ilmailualan ammatteihin. Lentolupakirjan omistaminen viestii henkilön orientoitumisesta ilmailualalle.
Espoon lukioissa toteutetun ilmailu toiminnan kautta on jo usea oppilas löytänyt tiensä unelma ammattiinsa ja harrastukseen ilmailun parissa. Oppilaita toimii lentäjinä kaupallisissa yrityksissä, ilmavoimissa, rajavartiolentueessa, helikopteritoiminnassa jne.
Espoossa olevat 12 lukiota ovat painottuneet erilaisiin oppiaineisiin. Ilmailu on yksi aihe muiden joukossa. Se on vapaaehtoinen ja kaikkien Espoon lukiolaisten valittavissa ... ensin tutustuakseen ilmailuun (Ilmailukurssi), sitten PPL lupakirja lentoineen. Mainittavaa on, että kurssilaiset itse vastaavat 100%:sti kaikista lupakirjaan kuuluvista kustannuksista. Espoossa lukioista ei käytetä ilmailulukio nimitystä. Se on eri asia kuin mitä sillä tarkoitetaan niiden lukioiden kohdalla, jotka ovat hyväksyttäneet tuon nimityksen itsestään käytettäväksi.
Koulutukset on toteutettu SL Flight Trainingin (Salpauslento) toimesta.
Lukion puolesta niiden organisaattorina toimii allekirjoittanut.
Ilmailuterveisin,
Kai Vallineva
lentäjä
Espoon lukiot / Ilmailutoiminta- MinäköUrpo
Ihailtavalla tavalla sekä alkuperäisen kysymyksen esittäjää ja kolmisen vuotta myöhemmin herännyttä "Kaitsua" yhdistää ihanan romanttisella tavalla yh dys sanat.
Peter joka ei yhdy kehenkään eikä mihinkään eikä koskaan, saa tietty tästä ihan omansa omakätisesi keskenään. Business as usual, voisi vasen käsi todeta.
- Ilveilijä
Ilmailulukioiden tilanne.
Tällä hetkellä, jos välttämättä haluaa opiskella ilmailua lukiossa, se kannattaa tehdä Vääksyssä. Jyväskylän ilmailulinja lopetetaan lähiaikoina, ja sitä ei oletettavasti jatketa koulun toimesta. Itse ilmailulinjan käyneenä, en näe siitä erityistä hyötyä, ainakaan Jyväskylässä jossa teorioiden taso oli, noh ilmaista. Yhtä kaikki, jälkiviisaana olisin valinnut vaikkapa lentokoneasentajan linjan.- Peter__T
Jyväskylän Lyseon ilmailulinjalle ei oteta uusia oppilaita v 2017.
On kuitenkin mahdollista, että lukiokoulutuksen rahoitustilanteen parannuttua (mistä kaupunki on juuri päättänyt) ilmailulinja saattaakin jatkua taas syksyllä 2018.
Tällä hetkellä tosiaankin teoriaopetus perustuu kaupallisen yrityksen välittämään englanninkieliseen PPL-verkkoteoriapakettiin ja aiempaa merkittävästi vähempään kontaktiopetukseen. Tämä on kilpailutuksen tulos, jossa perinteiseen tapaan valittiin halvin.
Lentokoulutukseen tulevilla opiskelijoilla on ollut enintään tyydyttävä teoriaosaamisen taso ja kritiikkiä opetuksesta on kuulunut monen oppilaan suusta.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Aivosyöpää sairastava Olga Temonen TV:ssä - Viimeinen Perjantai-keskusteluohjelma ulos
Näyttelijä-yrittäjä Olga Temonen sairastaa neljännen asteen glioomaa eli aivosyöpää, jota ei ole mahdollista leikata. Hä602007Jos ottaisit yhteyttä, näyttäisin viestin kaikille
Yhdessä naurettaisiin sulle. Ymmärräthän tämän?1661688Heikki Silvennoinen ( Kummeli)
Kuollut 70-vuotiaana. Kiitos Heikille hauskoista hetkistä. Joskus olen hymyillyt kyynelten läpi. Sellaista se elämä on701408Mikä saa ihmisen tekemään tällaista?
Onko se huomatuksi tulemisen tarve tosiaan niin iso tarve, että nuoruuttaan ja tietämättömyyttään pilataan loppuelämä?2411367Pelotelkaa niin paljon kuin sielu sietää.
Mutta ei mene perille asti. Miksi Venäjä hyökkäisi Suomeen? No, tottahan se tietenkin on jos Suomi joka ei ole edes soda2321313Kauanko valitatte yöpäivystyksestä?
Miks tosta Oulaisten yöpäivystyksen lopettamisesta tuli nii kova myrsky? Kai kaikki sen ymmärtää että raha on nyt tiuk3391179- 1281155
- 801135
Nyt kun Pride on ohi 3.0
Edelliset kaksi ketjua tuli täyteen. Pidetään siis edelleen tämä asia esillä. Raamattu opettaa johdonmukaisesti, että3171085IL - VARUSMIEHIÄ lähetetään jatkossa NATO-tehtäviin ulkomaille!
Suomen puolustuksen uudet linjaukset: Varusmiehiä suunnitellaan Nato-tehtäviin Puolustusministeri Antti Häkkänen esittel3421082