Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Ohjelma ----- Rekkakuskit Jäällä

rekk

Olen seurannut sarjaa ja ihmettelen ja nauran maha hytkyen,,, miksi siinä olevat kuljettajat ei osaa käyttää vaihteita autossa. Aina vaihteisto valittaa ja / tai jäädään mäkeen kiinni.

Varsinkin eräs naiskuljettaja ei osaa ollenkaan käyttää vaihteistoa.
Suorahampainen laatikko on helppo käyttää, kuin automaatilla ajaisi.

Hugh on tyyppi joka osaa ajaa ja on oikea rekkis. Mennään aina täysiä niin että tyrät ryskyy. Valvotaan kuten suomessakin muutama vrk ja ajetaan. Siis laillisesti, digiaikaan täälläkin on laillista.

20

321

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • i-shift

      Joo, on se helppoa ajaa suorahampaisella

    • Nothanks

      Noi niiden rekat onkin täysiä museovehkeitä tekniikaltaan.

    • Kapitalistiriistäjä

      rekkakuskeilla ittellään ei sitten hampaat olekkaan suorassa, vaan pari mustaa piikkiä sikin sokin ja hengitys haisee paskalle.

    • HyväSarja

      Rekat eivät todellakaan ole ns museovehkeitä noihin olosuhteisiin koska ne hienot elektroniset vaihteistot eivät todennäköisesti inahtaisikaan -30-50 pakkasissa ja moisten korjailu on ketju mikä ei ikinä lopu eikä siellä ole korjaamoita jos korjaajia joka 500km päässä saati osia tai aikaakaan makuuttaa autoa pajalla.
      Aika on rahaa kun jääteillä on ajettava!
      Toki koska kyseessä on TV sarja niin huomaamme ettei pipoja juuri käytellä vaikka ulkona ketjuja asennellaan tai rengasta vaihdetaan tulipalopakkasissa tms lapsuksia ja näemme myös kuvaajasta joskus käsivartta tai peilikuvaa tms mutta mitä sitten.
      Nuo jenkkirekat ovat noihin olosuhteisiin taatusti parasta ja testatuinta kalustoa,kuskeja toki monenmoista niin siellä kuin täälläkin ja tokihan dramatiikkaa pitää olla lumiteillä tai jyrkissä jäisissä mäissä,olosuhteita jotka tuttuja ihan kotisuomesta mutta EI suuressa osaa katsojakunnasta maailmalla.
      Jäällä ajaminen onkin toinen juttu ja en tiedä onko Suomessa montaa km moisia mutta ehkä Norjassa tai Venäjällä on ja lie Veli Venäläisen kalusto jotain jota voitaisiin kummastella...
      Suorahampaiset vaihteistot ovat tosimiesten/-naisten juttuja ei ripuliranteisten nykypellepolven vaihteistoja ja tarvii tietää mitä tekee,koska ja oikein,muuten se vaihde valittaa tai misaantuu tyystin niinkuin huomaamme sarjastakin,vaihteistotapahtumia tietysti tehdään sarjaan tarkoituksella lisää kuten ojaanajoja,kisaamista tai kylmyyttä,pimeyttä ym eksotiikkaa.
      Kovaa touhua se tosielämässäkin on,ei ole työehtosopimuksia,irtisanomisaikoja,sairauslomia saati pohjapalkkoja tai juuri työaikalakejakaan,mutta kyllä Lisa Kelly vaan aika herkkupala on ja kova mimmi noissa porukoissa=)

    • omituista

      Kyllä tulee kalliiksi viedä vinkuintiaaneille tarvikkeita pohjoisnavalle? Juoppoja sisäsiittoista porukkaa!

    • Bullshittiä

      On se jännä, että noiden pakkasissa ei kestä kuin niiden omat tekeleet. Tosin ohjelmassa kerrotaan usein pakkasta olevan vaikka -40 astetta celciusta, mutta ei noilla edes henki kunnolla höyryä ulkona höpötellessä, eikä autojen lasitkaan vedä yhtään huuruun.
      Mites sitten nää meidän napapiirin pakkaset. Kyllä täällä meidän pakkasissa toimii Sisut, Scaniat, Volvot ja Mersut ym. nykyaikaiset veturit vaihdelaatikoineen.

    • Vittusentään

      Sanoisin näin.SM 300 SISU teliveto kevennin ja suoraham.laatikko.pärjäis hyvin näille jenkki hökötyksille.On niin naurettava ohjelma kun olla ja voi.Soittelisin vaan nestekaasu kitaraa.Ja ketjut mukaan ja hyvät renkaat.Nää jenkkirenkaat isolla paloilla ja kovat kuin kivet.Nou pito.Nää nais kuskit ei tartte ku kullii

      • hyväauto

        Sieltähän se tuli; Cummins diesel ja Fuller laatikko.
        Taitaapa olla peri Amerikkalaisia.


    • Reali.Is.Fake

      Kannattaa otta huomioon että jokainen realitysarja on vähintäänkin osittain käsikirjoitettu. Rekkakuskit jäällä, Metsien miehet ja kaikki erilaiset seikkailu-ja selviytymisohjelmat on käsikirjoitettuja koska niin saadaan ohjelmaan lisää dramatiikkaa ja se taas tekee ohjelmasta kiinnostavan ja se on helpmpi myydä muihin maihin. Jo pelkästään kuvaustekniikka ja se että kuvausryhmä pyörii jaloissa tekee selväksi että sovittuja juttuja tehdään. Samoin se kun kaverit kesken taphtumien alkavat kertomaan tilanteesta ja tapahtumasta jossain sisätiloissa istuen. Aina kuskeilla on kiire ja hirveä kilpailu kuka ajaa eniten kuormia. Kalustolla ajetaan kuoppaisilla teillä järjettömän kovaa niin että oikeasti kuormat irtoaisivat ja kalusto hajoaisi mutta siinä taas lisädramatiikkaatehdään tietoisesti. Varmasti olosuhteet on erilaiset ja haastavampia osittain kuin Suomessa mutta kyllä sielläkin hommat tehtäisiin erilailla todellisuudessa jos tuotantoyhtiö ei käsikirjoittaisi etukäteen ongelmia kuskeille. Eli kun näitä realitysarjoja katsoo on viisasta ajatella tekisivätkö kusnit oikeasti niin kuin ohjelmassa tekevät jos ei tilanteet olisi keinotekoisesti luotuja.

    • Näyttelijät.Rekoissaan

      Paljon on porukkaa joihin tosi-tv menee täydestä. Esim. Salattujen elämien näyttelijät joutuvat tosi elämässä julkisuudessa toisinaan ihmisten sättimisen kohteeksi kun jotkut eivät erota näytelmää ja todellisuutta toisistaan. No Salkkarit ei ole tosi-tv-sarja mutta kuitenkin. Eräs tuttuni oli muutama vuosi sitten suomalaisen seikkailu-formaattisarjan erään tuotantokauden kuvauksissa eteläisen meren saarella. Ennen kuin pääsi kuvausmatkalle mukaan joutui allekirjoittamaan 50000 Dollarin uhkasakon jos puhuu koskaan filmauksie aikana olleista tapahtumista tai ylipäätään mitään minä liitty kyseiseen ohjelmaformaattiin tai tuotantoyvtiöön. Senverran kuitenkin vuosien jälkeen tuttu on suostunut paljastaman että. Joka päivä ennenkuin filmaukset aloitettiin tuotantoyhtiön edustaja kertoi mitä tulevana päivänä kuvataan ja mitä olisi tarkoitus saada tapahtumaan. Juonenkäänteet oli sovittava heti aamulla ja päivän mittaan kohtauksia otettiin uusiksi kun dramatiikkaa ei tarpeeksi saatu aina ekalla yrityksellä. Kaverini putosi ensimmäisenä sen kauden kilpailijoista joten se mitä kuvauksissa myöhemmin tapahtui ei ole tietoa. Kyllä tosi-tv eri sarjoineen on niin suurta bisnestä ja siinä liikkuu niin suuret rahat että pakko niihin on lisätä juonenkäänteitä ja tapahtumia. Ei ne nuuten myisi itseään maailmalla. Kyllä rekkauksit jäällä-sarjasta pitäisi jokaisen vähänkin raskastakalustoa ajavan erottaa sellaiset tapahtumat mitkä eivät ole todellisia.

    • nmrerebte

      Juu Siperian metsureissa niin hirmupakkasta ja kohta seuraavissa jaksoissa jo räystäät tiputtelivat.Hiukan kun kuskillakin alkaa ikää karttumaan alkaisi jo kovasti kaivat hiukan enemmän valoja katolle taikka nokalle kun ei sitten ihme jos kolaria ja ulosajoa?

      • Täydestä.Menee

        Joo hirveet on pakkaset mutt aina ei edes hengitys höyryä saati että auto kossa lämmityslaitevei toimi ei mene kovalla pakkasella edes ikkunat huuruun. Juu on se vaan niin totta tämäkin tosi-tv. Heh ja jopa karskit rekkkuskit uskovat moisen paskan.


    • AamullaKyselemään

      Aivan niinkuin tuossa monet kirjoittavatkin:Sarja on sarja ja kuvattu niin että sattuu,tapahtuu ja "juoni"etenee,kuka viitsii katsoa sarjaa jossa mitään ei tapahdu?
      Raha ratkaisee eli katsojaluvut ja moisille sarjoille on kilpaileviakin tekeleitä niinkuin muillekkin sarjoille eli tarjontaa on jos jonkinlaista ja kaikille jotain murhista metsätöihin ja meteoriitteihin jos miinanraivaukseen tai maalauksesta mallintöihin ym.
      "Suomalaisella rekka-autolla"(tyyliin Scania,Volvot..) ensinnäkään ei olisi huoltopisteitä tuolla eli mitäs teet kun leviää keskellä ei mitään..,tykkäävät nokkamalleista ja kunnon makuuhyteistä sekä ulkonäkökin oltava oikeanlainen Jenkkirekka look(joka ei tule maalaamalla Volvo tai Scania hienosti..Wink,Wink) ja tekniikka ehdottomasti tuttua turvallista jonka mekaanikot&kuskitkin tuntee.
      Jääketjut ainut turva pahassa paikassa ja ei se suorahampainen niin helppo juttu ole jos paukkupakkanen,pimeä ja tiet enempi aurailtu tundralle ja jäälle sekä raskas kuorma outo maasto jossa keliolosuhteet muuttuu rajustikin kauden aikana.

      Jos olette huomanneet autojen kunnon puskureita myös käytetään työntämiseen kuin kiskomiseenkin!!

      Hugh voi olla kova jätkä mutta työnantajaksi..niin,olisiko asiallinen kaveri?
      Mitään työehtosopimuksia tai irtisanomisturvaa,sairauslomia tms ei tuollapäin maailmaa tunneta lakisääteisinä eli tätä lie haluatte Suomeenkin?

    • pöljätuskookaiken

      Katselkaa vaan turvallisesti jotain puuhapeteä.

    • RahdatkaaJenkeistä

      No totta turiset sinä joka sanot sen mitä olen niin monesti itsekkin aatellut,ei Scaniasta,Volvosta tai Sisusta kumppaneineen tule Jenkkirekkaa vaikka mitä motiivimaalauksia tai hienoja kuvia kalliilla maalaillaan ympäri nuppia ja vähän karjarautaa maskin eteen=)
      Pystyputket puuttuu,kromipuskurit(aitoa kromia ja rautaa)puuttuu,nokka sekä kunnon maski kromeineen puuttuu eikä ulkonäkö muutenkaan ole Jenkkirekan maailmaa,sisustuksista ja moottorista tekniikkoneen nyt puhumattakaan.
      Eihän Skodillacistakaan tule Cadillacia vaikka maalaisi Cadillacin väreihin ja laittelisi muovisia irtokromeja sinne tänne ja veisi Jenkkiautonäyttelyyn....

    • naiskuski

      Se on nais kuskille kovempaa kuin miehille joutuu pissaan pakkasessa pylly paljaana tai jos alkaa mengat.silloin ajaminen hankalaa.meidän pimperot vaatii huoltoa.

    • extukkikuski

      Kyllä miu mielestä sarja on varsin todentuntuista. Jäätiellä ajamisen tekniikka suurimmalata osalta on juuri niinkuin pitää ollakkin. Nopeudet ovat kyllä hiton kovia. 60-tonnisella ei kyllä kärsi painella tuollaista haipakkaajäätiellä. Siinä on äkkiä ahventen ruokaa. Hugh ja kumppanit eivät ainakaan kumppanien osalta ole mitenkään ammattimaisia. Harva ammattikuljettaja rikkoo huonoilla metsäsäteillä kalustonsa tuosta noin vaan (filmaamista). Ammattilainen pitää vehkeensä kunnossa :), varsinkin korvessa.
      Lisa on sinällään piristävä osa sarjaa ja on ainakin kuvaamisen perusteella varsin taitava. Ketjujen laitto toimii niinku pitää ja Fulleri on hallussa. Kait jokainen ammattilainen voi tunnustaa, että vaihataminen mäessä on joskus silloin tällöin mennyt persiilleen.
      Käsitykseni mukaan lämpötilan ovat faarenheitteja ja sikäli eivät vertailukelpoisia celssisus asteisiin ?
      Olisha se kiva päästä joskus Kenfoortin ohjaamoon hommin Kanataa, niiku meillä joskus haaveiltii.
      Huoltoapa hyvinkin :)

    • zzzzzzzx

      Kelly" lle ei Suomipojat pärjäis jäis laittamatta kettingit -40 asteessa, Kelly heittäää ne päälle noin vaan , Kova uho täällä mutta totuus taitaa olla toinen totuttu muutaman tunnin ajoon suoralla tiellä ilman mäkiä ja sitten kiltisti nukkuun.

      • Nääson

        Kelly kävi meitillä kylässä.Sai ajaa uutta Volvoo.....kusi muuten sen jälkeen HUNAJAA.Eihän täällä niinku tollasella Kentsulla mittään tee.Pelkkä nupin kääntö tarttee lentokentän.Istus kuin nakki kopissa.Voimaton ja muutenkin murheen kryyni.Mutta jos ilimatteeks sais vois lapsille laittaa leikkimökiksi


    • Fullerisbest

      Kattokaa uusi sarja Amerikan metsurit! Kertoo nimestään huolimatta tukkikuskien elämästä Amerikassa. Viimeksi tuli jaksot 10 ja 11.11. Seuraava tulee huomenna to 12.11 klo 8.05. Hyvä sarja! Niin, kanava on TV5.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2247
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2073
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1678
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1500
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1496
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1387
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1354
    8. 52
      1258
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1179
    Aihe