Kohtutulehdus ilman syytä?

eeiihh

Perjantaina sain diagnoosin pitkään vaivanneisiin alamahakipuihin; lievä kohtutulehdus. Nyt etsitään syyt ja klamydiaahan lääkäri heti ehdotti. Nyt odotellaan tuloksia pelokkaana... Parisuhdetta takana kolme vuotta, itse en ole pettänyt ja tietenkään en haluaisi uskoa toisestakaan sellaista. Mieheltä otettu negatiivinen klamydianäyte kaksi vuotta sitten. Voiko kohtutulehdus tulla ilman klmaydiaa, keskenmenoa, aborttia tai synnytystä? Nämä ovat ne ainoot syyt mitkä olen löytänyt.. Lääkäri ei muuta ehdottanutkaan kuin klamydiaa..

9

2113

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • eimuitasyitä

      Kyllä minulla oli muuten vain kohtutulehdus.

    • hoitajaxxx

      Kyllä kohtutulehdus voi tulla ilman sukupuolitautiakin..toki usein klamydia voi olla taustalla josta nainen ei tiedä. Onko sinulla kierukka? joskus kierukan käyttäjillä voi olla tulehdus..

      • Eeiihh

        Ei ole kierukkaakaan..


    • Tulehtunut

      Mulla on jatkuvasti kohtutulehduksia. 8 vuoden aikana on ollut n. 20 kohtutulehdusta,eikä näihin olla koskaan löydetty syytä. Kesmäärin 3pv/vuosi olen sairaalahoidossa. On niin kuumeettomia,kuin kuumeellisia tulehduksia ollut. Aina ei löydy syytä vaikka kuinka selvittäisi.

    • Huomaamattako

      Olisiko syynä emätintulehdus joka ei ole aiheuttanut niin voimakkaita oireita että olisit hakeutunut lääkärin hoitoon (hajukin jäänyt niin lieväksi ettei siihen kiinnittänyt huomiota). Tulehdus on sitten levinnyt kohtuun.

    • urpakka

      Nuoret naiset eivät osaa oiekin pukeutua kylmänä aikana,ohuissa kuteissa ja mekoissa pyöritellään ja sitten ihmetellään kun paikka tulehtuu,ja ihmetteln että eikö naisia palele talvellakaan pelkissä farkuissa,eikö muuta talvivaatetta osata käyttää?Hyvännäköisä sporttisia löysähköjäkin talvihousuja löytyy,aina ne farkut tai lyhyt hame ,onko pakko hakea huomita epäkäytännöllisillä vaatteilla tos´distaakseen itselleen jotain?

    • mareiia

      No ei tuommoset tulehdukset tule paleltumisesta...mutta voiko klamydia olla piilevä,eli kaverisi ei oireile,mutta on kantaja?

    • kunnaa

      Onko tutkittua väitettä tai tietoa siitä etteikö alipukeutuminen kylmään vuodenaikaan lisäisi riskiä altistua kohtutulehduksiin? Miksi virtsarakontulehduskin voi tulla alipukeutumisesta ja kylmää saatua?Mieskin voi saada eturauahstulehduksia altistuessaan kylmälle mm armeijasa tapatunut tätä .Naiset ,pukeutukaa järkevästi syksyn ja talven aikaan,kyllä niitä muotoja näkyy löysissäkin vaatteissa jos on vartalo ok,kuten mulla,pidän rennoista tyylikkäistä urheilukuteista ja reisitaskuhousuista,ja miehet taputtelee-MIELUUMMIN löysähköt vaatteet ja lämmintä kuin tyköistuvat ainaiset farkut ja reisiä palelee tähän aikaan vuodesta,puhumattakaan lyhyistä hameista huhhuh.Mutta tosiaan kumppaikin saattaa kantaa tietämättään tauteja jos nainen aina altistuu ilman järkevää syytä,eli huolehtii terveydestään eikä sählää ja ole välinpitämätönä sorttia-

    • Aboriginaali

      Jospa kysymyksessä on Endometrioosi?
      Mitä endometrioosi on?

      Endometrioosi on kohdun limakalvon pesäkesirottumatauti, jota sairastaa arviolta 5-10 % hedelmällisessä iässä olevista naisista. Endometrioosissa kohdun limakalvon (endometrium) kaltaista kudosta kasvaa kohdun ulkopuolelle esimerkiksi munasarjoihin, munanjohtimiin sekä kohdun, suolen ja virtsarakon pinnoille.

      Endometrioosipesäkkeet käyttäytyvät samantapaisesti kuin kohdun limakalvo. Ne reagoivat kuukautiskierron mukaiseen estrogeenitason nousuun ja laskuun. Estrogeenitason kohotessa pesäkkeet paksuuntuvat, mutta väärässä paikassa kasvava kudos ei pääse poistumaan elimistöstä vuotona. Vatsaontelossa vuotava veri ärsyttää ja tulehduttaa viereisiä kudoksia, jonka seurauksena voi muodostua arpikudosta ja elimiä toisiinsa liimaavia kiinnikkeitä.

      Endometrioosi aiheuttaa kroonista kipua, heikentää sitä sairastavan elämänlaatua ja aiheuttaa lapsettomuutta. Endometrioosi on uusiutuva, krooninen sairaus. Lopullista parantavaa hoitoa ei sairauteen ole vielä löytynyt, mutta oireita voidaan hoitaa muun muassa tulehduskipulääkkeillä, hormonilääkkeillä tai leikkauksella.

      Oireet
      runsaat ja/tai kivuliaat kuukautiset (dysmenorrhea)
      kipu ja/tai tiputteluvuoto ennen kuukautisia
      välivuodot
      krooninen kipu alavatsan, sukupuolielinten ja/tai lantion alueella
      yhdyntäkipu (dyspareunia) tai kipu välittömästi yhdynnän jälkeen
      tärinäkipu
      selkäkipu
      iskiaskipu
      tihentynyt virtsaamistarve ja/tai kipua virtsatessa (dysuria)
      suolen toiminnan häiriöitä ja/tai kipua ulostaessa
      pahoinvointi
      hiivatulehdukset
      krooninen väsymys
      lapsettomuus
      -------------------------------------------------------

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5750
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3637
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      221
      1836
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1752
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      94
      1202
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      29
      1155
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      278
      929
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      927
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      74
      867
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      848
    Aihe