Ensi kesänä Norjaan

Caravan-pariskunta

Hei. Kirjoitamme tämän tänne koska Norja puolen keskusteluissa on liian hiljaista.

Olemme suunnitelleet ensi kesänä menevämme Haaparannasta yli ja ajaa sieltä Arjeplogin hopea kaupungin kautta Norjan puolelle Junkerdalenin kanjoni tietä ja Norjan puolella kävisimme Bodön kaupungissa, salstraumenin pyörteillä sekä helgelandin rannikkotietä Svartisen jäätikölle nyt ainakin. Mieheni katsoi kartasta että svartisen tunneli olisi lähes 10km pitkä. Onko jollain matkaajalla tietoa tästä reitistä ja onko kannattavaa lähteä?

terveisin caravan pariskunta

33

433

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Reissureiska

      2009 mentiin kyseinen reitti ja näin kokeneena Ruotsin ja Norjan matkaajana voin suositella sitä teillekkin. Junkerdalenin kanjoni on upea paikka josta maantie laskee aivan kanjonin rotkon reunaa alas kanjonin pohjalle.

    • Norway

      Salstraumen on upea vesipyörre Bodön lähellä. Menkää ihmeessä käymään.

    • vasteaika

      Arjeplokista kohti Norjan rajaa alkaa koko Ruotsin komein maantieosuus.

    • Tunnelbanana

      Ollaan oltu Svartisen jäätiköllä toissa vuonna ja sehän on Norjan suurin jäätikkö ja Svartisen tunneli on 8km pitkä sekä pohjois-Norjan pisin.

    • Matkatonttu

      Arvidsjaurista on noin tunnin matka Arjeplokiin joka on Ruotsin komein kaupunki, koska se on sijaitsee vesien sylissä. Arjeplokin jälkeen maisema alkaa muuttua pikkuhiljaa karummaksi ja samalla noustaan kohti Norjan rajaa ja Junkerdalenia. Junkerdalenin kanjonin laskuvoittoisella osuudella kannattaakin keskittyä vain ajamiseen sillä rotkon reunaa ei korista kuin vain tyypillinen Norjalainen pieni aita ja maisemat alas kanjoniin on huimaavat. Junkerdalenin metsät ovat Norjan ja koko pohjoismaiden puhtaimpia ja parhaiten säilyneitä. Junkerdalenista sitten E6 tietä kohti Bodota joka on pohjois-Norjan toiseksi suurin kaupunki ja koko Norjan kuuneneksi suurin. Bodosta alkaa Hengelandin rannikkotie jonka varrella on mm. salstraumenin pyörre ja pohjois-Norjan pisin silta sekä Svartisen jäätikkö ja pohjois-Norjan pisin tunneli.

      • Matkailu_avartaa

        Mentiin viimekesänä juuri tuo reitti emme todellakaan pettyneet vaan yllätyimme todella positiivisesti että miten maisemat voikaan olla näin paljon hienompia kun Finmarkin ja Trompsan läänissä. esim. Helgelandin rannikkotie on todella kaunis ajettava.


    • kivisilta

      Hienoja kuvia. Paikallinen siltainsinööri ollut täpinöissään.

    • Wauuu

      Uskomattoman hienoja maisemia on sielläpäin näköjään kuvien perusteella. Pitäneekin ottaa ensikesänä asuntovaunun nokka kohti kyseisiä paikkoja.

    • Ainakoskinäytös

      Ruotsin puolella kannattanee käydä Storforsenilla.

    • Ei_paha_matka

      Haaparannasta ei ole kuin reilu 4 tunnin ajo Arjeplogiin ja Arjeplogista samanlainen heipaus Bodöön kaupunkiin.

    • hienoaon

      Hienoja maisemia on noilla alueilla. Mutta kun menee hieman kauemmas, niin vielä paranee. Tenkääpäs matka Lofooteille ja hieman pohjoisemmaksi Senjan saarelle. Upeita näkymiä. Menkää myös jokin pätkä Hurtigruten risteilyllä, mahtava kokemus.

    • Parmansaani

      Elokuussa käytiin Arjeplokissa ja Bodössä. Bodö on kyllä yksi Norjan hienoimmista paikoista ja varmasti jokainen kokenut Norjan matkaaja on siellä käynyt. Minä olin jo neljännen kerran.

      • Otura

        Kyllä on maisemat kertakaikkiaan upeita tuolla reitillä ja Bodön kaupunki ehdottomasti Norjan yksi kauneimmista


    • Fosselin

      Tie osuus Fauske-Bodö on satumaisen kaunista ja et uskoisi että ajat Pohjois-Norjassa, tai no Bodö on kylläkin hieman napapiriirin alapuolella

    • Ruskaaa

      Oltiin ruskareissulla kyseisellä alueella ja oli kyllä mahtava ruska. Vaikea uskoa ettei Suomessa ollut ruskaa lainkaan. Junkerdalenin ja Svartisenin välillä on kylläkin 14 pitkää tunnelia jotka osin haittasi ruskan katsomista.

      • Lehdet_putoavat

        Ollaan oltu useasti ruska-aikana Junkerdalenin,Arjeplokin sekä Bodön seudulla ja missään muualle ei ole niin upeaa ruskaa koskaan ollut.


    • Norskia

      Ollaan vaimoni kanssa itsekkin suunniteltu menevämme ensikesänä Bodööhön sekä Arjeplokiin. Osaako joku kertoa että mitä reittiä sinne kannattaa mennä?

      • Valinnan_vapaus

        Lähtö vaihtoehtoja on kaksi eli joko Torniosta yli tai laivalla Vaasasta yli. Suosittelen Torniota. Haaparanta-Luleå-Arvidsjaur-Arjeplok-Junkerdalen-Fauske-Bodo. Siinä tuo reitti jota pitkin lukuisat Suomalaiset ajelevat.


    • Norjan_orja

      Pitäneekin alkaa tässä jo pikkuhiljaa matkasuunnitelmaa tekemään ensi kesäksi kohti Bodota ja Arjeplokia

    • Menkää_ehdottomasti

      Torniosta Haaparannan läpi Luulajaan asti tietä E4. Antnäsistä käännytään oikealla tielle 94 jota jatketaan Arvidsjauriin asti. Arvidsjaurista tielle 95 suuntana Arjeplok (Ruotsin kaunein paikka) Arjeplokista jatketaan tietä 95 Norjan rajalle jossa tie numero vaihtuu 77. Tie 77 eli Junkerdalen veien

      https://www.google.fi/maps/@66.815844,15.537758,3a,75y,90t/data=!3m8!1e2!3m6!1s6380142!2e1!3e10!6s//lh3.googleusercontent.com/proxy/FLr012i_I2G0gxW6j0ax3_ZIvWTx4x4SpGSnOq1kbjRNYRwo9ejKAdfkD4Q_dLelKO93JgHm6Otq7xzREXmt4U4pOJ0-=w203-h134!7i1024!8i680

      Tie 77 laskeutuu Junkerdaleniin jossa se yhtyy tielle E6 jota pitkin jatketaan Fauskeen. E6 tiellä oli muistaakseni kuusi pitkää tunnelia Rognanin ja Fausken välillä. Fauskesta jatketaan tielle 80 suuntana Bodo.

      Bodo päivällä

      http://bodo.kommune.no/getfile.php/Borgerportalen/Bilder/Artikkelbilder/2013/bysang.jpg (weboptimalisert_original).jpg

      Bodo yöllä.

      http://hvpu.no/mc/wp-content/uploads/2013/06/Bodo.jpg

      Bodosta palataan takaisin päin ja käännytään kuuluisalle Helgelandin rantatielle RV17 joka on kuuluisa turistitie ja maisemat ovat Pohjois-Norjan kauneimmat.

      • Menkää_ehdottomasti

        Ensimmäinen linkki pitää kopioida selaimeen suoraan sillä muuten kuva Junkerdalenin tiestä ei aukea.


      • LyhennettyURL

        Googlemapsissa kannattaa painaa lyhennetyn urlin valintaa, jottei tule näitä pitkiä linkkejä... (valikosta "jaa tai upota kartta" ja siellä sitten valinta lyhennetty url ja sitten kopioi linkin tänne sen kentästä, ei yläpalkista)


    • Bodoo

      Kiitos reittiselostuksesta. Nyt tiedämme mistä kannattaa ajaa.

    • Arjeplokiin

      Asti kun jaksaa odottaa niin sitten alkaakin aivan mahtavan upeat maisemat. Suosittelen todellakin kaikille ketä arvostat huikeita maisemia.

      • Ostoksille

        Ruotsin läpi kun ajaa ja jos haluaa tehdä halpoja Ruotsalaisia ostoksia niin Luulajassa aivan E4 valtatien vieressä on pohjois-Ruotsin suurin kauppakeskittymä jossa kannattaa poiketa


    • Steigentunnel

      Bodon ja Narvikin puolessa välissä kannattaa poikeata hieman E6 tieltä vasemmalle ja ajaa läpi pohjois-Norjan pisin tunneli Steigentunnel. Pituutta noin 9 km.

      • Varinverran

        Osaako joku suositella hyviä leirintäalueita välillä Luleå-Arjeplok-Bodo-Narvik?


      • kesääajatellen

    • Laivaan

      Jos omistaa Best caravan kanta-asiakas kortin niin saa 15% alennuksen kaikista Finnlinesin laivamatkoista.

    • Matkailu_avartaa

      Me ollaan useasti menty Vaasasta lautalla yli Uumajaan ja sieltä sinistä tietä Mo i Ranaan ja sieltä E6 Saltflelletin ylitystietä Bodohon.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      134
      10022
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      53
      2914
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      183
      2715
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      24
      2087
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      16
      1852
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      17
      1669
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      17
      1570
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      17
      1530
    9. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      13
      1528
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1348
    Aihe