Ujous pilaa elämäni!

tyttö15v

Haluaisin olla rohkea ja sosiaalinen, mutta en pysty! Mul ei oo yhtään oikeaa ystävää vaan koulukavereita. Enkä oo edes somessa... Tuntuu et oon hirveen jälkeenjäänyt (luen esim akkaria) ja aloin meikkaamaan vasta viikko sitten vaikka oon jo 15! Anoreksia kyllä pilasi mun elämästä koko tän kevään ja kesän... Mutta oisin osastollakin voinut saada kavereita mutta en saanut suutani auki! Ajattelen kyllä mitä voisin sanoa ja jutella, mutta suustani tulee vain hiljaista muminaa tai ei mitään. Oon suunnilleen aina ollut ujo mutta en näin ujo! Mul oli ala-asteella ja eskarissa kyllä ystäviä joiden kanssa olin ja kävin kylässä mutta ei enää! Oisko kellään neuvoja miten tulisin rohkeemmaksi?

6

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • SuomiMies16

      No, sä vaan tarvit seuraa. Muutakaan keinoa ei ole.

    • Eikäpilaa

      Tiedän tuon tunteen. Itsekin nuorena olin tosi ujo ja arka ja sen takia jouduin koulukiusaamisen kohteeksikin. Kyllä se ujous ajan myötä tasaantuu ja huomaat ett pystyt puhumaan toisten seurassa. Toivottavasti löydät jonkun hyvän ystävän jolle on helppo puhua. Sulla on herkkä vaihe elämässä menossa ja se tekee susta epävarmemman kuin oikeasti oletkaan.

    • Moi tyttö15v!

      Ensinnäkin, Akkarin lukeminen tai meikkaamattomuus ei tee sinusta mitenkään jälkeenjäänyttä. Itsekin luen Akkaria vaikka olen kolmekymmentä :) Ja onhan sitä paljon aikuisiakin naisia, jotka ei meikkaa...se ei vaan ole kaikkien juttu, eikä mitenkään pakollista. Tuohon rohkaistumiseen on hankalaa antaa neuvoja kun en tunne sinua, mutta kuulostaa siltä, että sinulla on ollut elämässäsi rankkoja aikoja. Tärkeintä on tietenkin, että saat elämäsi kuntoon sen anoreksian suhteen. Sairastaminen vie paljon voimia ja vaikuttaa myös psyykkiseen jaksamiseen, joka voi osaltaan vaikuttaa myös siihen, että olet ujo ja hiljainen. Luulen, että fyysinen tervehtyminen voi antaa sinulle voimaa myös siihen, että jaksat suuntautua ulospäin enemmän kuin ennen. Oletko ajatellut, että liittyisit johonkin some- palveluun? Jos vaikka Facebookin kautta juttelisit tuttujesi ja vanhojen kavereidesi kanssa, voisiko se auttaa sinua pääsemään eteenpäin ja rohkaistumaan?

      Sanna
      NettiSaapas
      Helsinki

    • emetem

      Olen itekki nuorempana ollu ujo piimä,en tohtinut katsoa silmiin,mumisin ja tärisin.Nyt kun ikä on tuonut varmuutta ja eri elämäntilanteet on suorastaan pakottanut mut ulos kuoresta on pitänyt pitää omia puolia niin olen rohkaistunut.Nykyään en enää ujostele ja töissäkin hölötän ja nauran paljon oon vain oma itseni enkä anna kenenkään määritellä minua.Älä pelkää että mokaat jotain,mokata saa ja nauraa itselleen,ajattelet et sul ei oo mitää hävittävää vaik jotain rykäiset vaikenemisen sijaan,siit se lähtee:)

    • Minakinkin

      Itse olen päässyt ujoudesta kun kertakaikkiaan olen vain päättänyt alkaa puhumaan oudoillekin. Oikeita ystäviä minulla ei edelleenkään ole kuin harvakseltaan mutta ainakin kavereita.

    • jokuhyyppä

      tämä ei paljon aiheeseen liity, mutta...
      Akkarin luku ei mitenkään jälkeenjäänyttä mielestäni. ja mielestäni on todella hienoa, jos et ole kokenut meikkausta tarpeelliseksi nuorempana! olen monilta pojiltakin kuullut, että luonnollisemmat viehättävät enemmän ja tekevät heidän mielestään tytön paljo rohkeammin näköiseksi, kuin vahva, rohkea meikki. ja todennäköisesti jos olisit alkanut meikkaamaan nuorempana (tarkoitan lähinnä iholle laitettavia meikkejä, kuten meikkivoide, puuteri yms.) ihosi olisi todella huonokuntoista, ja sitten vanhempana todennäköisesti hävettäisi. :)

      Asiaan: oi hitsi, anoreksia ei oo kiva sairaus... ja itekki oon tosi ujo. julkisilla paikoilla en yleensä puhu paljoa, ja omistan vain muutaman kaverin, ja yhden ns. "bestiksen", eli parhaan ystävän. mietin vain liikaa, hyväksyykö tietyt ihmiset mut. somen jättäminen pois on oikeesti hyvä asia. nykyaikana kaikki on addiktoituneita ja kuluttavat niin päivät kuin yötkin puhelimen tai jonkin muun parissa. en halua tietenkään yleistää... on poikkeuksiakin. rohkeutta ja sosiaalisuutta on hankala saada, etenkin jos oma persoona on ujo ja arka. pitää vain yrittää tehdä asioita, mitä ei yleensä tee. kyllä se rohkeus kasvaa, kun vaan jaksaa tehdä työtä sen eteen ja yrittää olla sosiaalinen, mukava, hymyillä ja jutella. kannattaa puhua esim. vanhemmille ja kavereillekin asiasta, jos voisivat auttaa ja rohkaista. :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      386
      1492
    2. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      105
      1278
    3. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      116
      1210
    4. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      162
      1113
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      44
      987
    6. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      896
    7. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      32
      816
    8. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      0
      800
    9. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      91
      794
    10. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      167
      681
    Aihe