Sunnuntailisistä 25% pois

vihu007

11

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ghfd

      La su työpäivät ammatinvalintakysymyksiä. Sulla on kuitenkin arkena vapaata, kun muut töissä..

      • hohoijaa

        Taisi olla kyse siitä että ne jotka työskentelee arkipäivisin ei viikonloppuisin niin ne säästyy palkka alelta.


      • Fjfd445
        hohoijaa kirjoitti:

        Taisi olla kyse siitä että ne jotka työskentelee arkipäivisin ei viikonloppuisin niin ne säästyy palkka alelta.

        Koskeehan ylityöt myös arkipäiviä?


      • kyttääjä
        Fjfd445 kirjoitti:

        Koskeehan ylityöt myös arkipäiviä?

        Niin koskee ja koskee myös vartijoita ja harvemmin arkena tehdään pyhätunteja.


    • Itselläni olisi parempi ehdotus.

      Mikäli työaika ylittää 2 viikossa tuntia, maksetaan yli menevistä tunneista 100% korvaus muiden lisien päälle.

      Eli keskimääräinen työaika olisi 6h päivässä.

      Miksikö näin? saataisi uusia työpaikkoja paljon, eikä olisi minunlaisia jotka ottaa omat verorahat takas liiton kautta :)

    • gfhub

      Sepustuksessasi ei ole järjen häivää.

    • olenvihevasemmistolainen

      Kaikille 3500e kk eikä tarvi tehdä mitään, sähköä tulee seinästä ja rahaa voidaan painaa lisää ja pankit voivat vaan laittaa tileille joka kk sen 3500e pankit vaan tekee lisää bittirahaa, helppoa :)

      • musulmaani

        Tuohan koskee vain mamuja.


    • Vartija007

      Meneekö perjantaina Vartijat myös lakkoon? Vai hannaako PAM taas.........Meiltä voidaan viedä vaikka koko palkka niin PAM ei tekisi mitään.

      • T-U-R-V-A

        Turva ei hyväksy työehtojen heikennyksiä



        Turvallisuusalan ammattiliitto ry ei hyväksy eilen julkistettuja Sipilän hallituksen suunnittelemia työntekijöiden työehtojen ja toimeentulon heikentämiseksi.

        Turvallisuusalan ammattiliitto katsoo, että Sipilän hallituksen suunnitelma ylityökorvausten puolittamisesta ja sunnuntaikorvauksen pienentämisestä 75 prosenttiin ei edistä työllisyyttä vaan tulee heikentämään sitä entisestään. Uuden työvoiman palkkaaminen ei ole jatkossa niin houkuttelevaa, kun ylitöitä voidaan teettää edullisemmin. Tämä johtaa siihen, että työt pyritään enenevissä määrin teettämään jo olemassa olevalla työvoimalla sen sijaan, että palkattaisiin uusia työntekijöitä. Samalla heikennetään myöskin ostovoimaa.

        Karenssipäivän tuominen kaikkiin työsuhteisiin ja omavastuuajan palkanalennus heikentää työntekijöiden asemaa merkittävästi. Tämä tulee käytännössä johtamaan siihen, että matalapalkka-aloilla ei enää ole varaa olla töistä pois. Alallamme tehdään runsaasti 12-16h työvuoroja jolloin karenssipäivä rokottaa ansiotasoa suhteessa vielä rankemmin. Tämä tulee johtamaan siihen, että työntekijät saapuvat vuoroihinsa sairaana. Tämä tulee olemaan ongelma kaikilla vuorotyötä tekevillä aloilla. Kohtuullisempaa olisi ollut rajata karenssin pituutta siten, että sairaspoissaoloissa karenssi on korkeintaan 8h/1. vrk, jolloin pitkiä vuoroja tekeviä ei rankaistaisi sairastumisesta muita enempää.

        -Kun miettii missä meidän vartijoita ja järjestyksenvalvojia näkee, lentokentät, satamat, rautatieasemat, kauppakeskukset, sairaalat, yleisötapahtumat ja yritysten reception tehtävissä niin pistää miettimään montako ihmistä yksi vartija tai jv voi sairaana töihin tullessaan altistaa sairastumiselle? Siitä voi seurata melkoinen kierre jollaista kukaan meistä ei toivo, mutta jos vaihtoehtona väijyillä on menettää esim. 12h liksa ja siihen päälle seuraavilta päiviltä vielä -20% normipalkasta niin kenellä enää on varaa sairastaa, sanoo Turvallisuusalan ammattiliiton tiedottaja, Mika Laitinen.

        -Kipeänä olemisesta siis sakotetaan pudottamalla palkkaa 20%, Laitinen jatkaa.

        -Sairasloman hinta kallistuu niin merkittävästi, että yhden flunssan hinnaksi voi tulla satoja euroja. Pitkistä sairauslomista puhumattakaan, joista työantaja maksaisi palkkaa hallituksen kaavailujen mukaan enää vain 9 päivän ajalta palkkaa ja sekin vain 80%, toteaa Turvallisuusalan ammattiliiton hallituksen jäsen Marjut Pihonen-Randla.

        -Nyt työehtosopimuksessa on määrätty, että palkkaa maksetaan KTA:lla , työsuhteen kestosta riippuen, 28 työpäivästä 56 työpäivään.
        Tämä on huomattava heikennys. Pitää myös muistaa, että työskentelemme palvelualalla, jossa olemme kosketuksissa päivittäin asiakkaisiin ja
        pöpöjä liikkuu enemmän kuin toimistotyössä. Meillä ei myöskään ole suurimmalta osin vaihtoehtoa työskennellä kotona sairastuttuamme. Työmme luonne on sellainen, että ei ole vaihtoehtoa työskennellä kotona. Asiakaspalveluammatissa ei myöskään näytä hyvältä olla sairaana töissä ja näyttää
        sairaalta. Meiltä palvelua tilaava asiakas myös ansaitsee TERVEEN työntekijän, koska terveestä työntekijästä on maksanut palvelun, pohtii Pihonen-Randla.



        -Loppiaisen ja helatorstain muuttaminen palkattomiksi vapaapäiviksi taas rokottaa niitä työntekijöitä alallamme, jotka työskentelevät ma-pe ns. virka-aikana. Kyseessä on hyvin usein vastaanotto tehtävä, joka on auki vain arkipäivinä. Jo nykyisellään nuo tehtävät on usein järjestelty niin, että TAL-kertymää ei työntekijälle muodostu ja nyt, kun vielä laitetaan kaksi päivää palkattomaksi ilman, että se lyhentää vuosityöaikaa pitäisi näille työntekijöille kuitenkin työtunnit jostakin saada noiden päivien tilalle, toteaa Laitinen.

        Turvallisuusalan ammattiliitto ei katso esitettyjen säästötoimien myöskään edistävän työurien pidentämistä. Säästötoimien seurauksena työntekijöiden kuormittuminen tulee lisääntymään mikä ei edistä työssäjaksamista vaan toimii juuri päinvastoin.

        -Pitkässä juoksussa nämä säästötoimet siis tulevat vielä kostautumaan entistä suurempina kuluina, kun ihmisten työssäjaksaminen viedään äärirajoille. Suomalaiset ovat tutkitusti tunnollisia työntekijöitä ja jo nykyisellään ollaan tultu töihin vaikka sairaspoissaolo olisi ollut järkevämpi ratkaisu. Tämän kaltaiset ”säästöt” eivät auta asiaa, Laitinen kommentoi.



        Turvallisuusalan ammattiliitto ry:n hallitus
        0400 246 212
        [email protected]


    • Torilla_tavataan

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mietitikö nainen koskaan

      Miksi me ollaan päädytty tähän pisteeseen. Lähestmistapaa ei ole. Tarvitaanko me oikeasti enää tätä.
      Ikävä
      121
      1808
    2. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

      Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
      Maailman menoa
      180
      1324
    3. Olisi hauska tietää

      Koska huomasit pitäväsi minusta? Itse taisin ihastua sinuun heti silloin kun tavattiin ensimmäistä kertaa. Miehelle, jon
      Ikävä
      64
      1168
    4. Vernu Vasunta

      On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
      Suomussalmi
      35
      1067
    5. En kelpaa sinulle

      Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
      Ikävä
      82
      986
    6. Apua. Onks mä jotenki erikoinen ?

      Oon ihastunu paljon vanhempaan mieheen.
      Ikävä
      97
      935
    7. Minun on vaan päästettävä irti

      Toiveesta. Satutan vain itseäni😥😔. Toivon sinulle pelkkää hyvää, eläthän elämäsi parasta aikaa, mutta en halua enää k
      Ikävä
      37
      880
    8. Taidat vanhempi nainen

      Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
      Ikävä
      64
      816
    9. Kertoisit jo

      Rakastatko minua vai olenko käsittänyt väärin onko tämä vaan ystävyyttä tai kaveruutta? En haluaisi enää nolata itseäni
      Ikävä
      42
      779
    10. En koskaan saanut asiattomia kuvia!

      Silloin kun olin vielä nuori, kukaan mies ei koskaan lähettänyt minulle asiattomia kuvia itsestään. Jos tiedätte mitä ta
      Sinkut
      156
      751
    Aihe