Myyntiehdot
Myyjä sitoutuu myymään kohteen korkeimman tarjouksen tekijälle.
Kohde myydään siinä kunnossa ja niillä varusteilla kuin se ilmoituksessa ja kaupantekohetkellä on.
Ostajalla ei ole vaihto eikä palautus oikeutta.
Huutokaupattavassa kohteessa saattaa olla piileviä vikoja, joita myyjä ei ole havainnut. näiden välttämiseksi myyjä suosittelee, että asiakas tutustuu kohteeseen paikanpäällä ennen huutoa. Emme sovella huutokaupoissamme kuluttajan suojalakia,emmekä anna huutokaupassa ostamallenne tuotteelle minkäänlaista takuuta..
Huomiothan että Kohteella ei ole normaalia kuluttajasuojalain etäkaupan mukaista 14 vrk palautus- tai vaihto-oikeutta eikä minkäänlaista takuuta. Mikäli ostaja ei suostu sitoutumaan näihin huutokauppaehtoihin hänen ei tule tehdä tarjousta.
Ostajalla on myös mahdollisuus tehdä kirjallinen tarjous kohteesta paikan päällä.
Huom! Myyjän hyväksyttyä tarjous maksuaika kohteelle on 2 vuorokautta . Noutoaika kohteen päättymisen jälkeen on max 8 vrk jonka ylittyessä myyjä perii 10€ varastointimaksun päivittäin kunnes kohde on noudettu ellei muuta erikseen sovita.
Myyjä pidättää oikeuden hyväksyä tai hylätä korkein tehty tarjous.
Vahingonkorvauksena sitovan huudon maksamatta jättämisestä perimme 12 % hyväksytystä tarjouksesta, kuitenkin vähintään 300€ alv 24%.
Huomioithan ehdot ennen sitovan tarjouksen tekemistä!
Eli huutokaupat.com sivustolla näitä tämänmoisia on kovasti- päteekö ehdot siis aina?
onko totta nämä ehdot?
4
69
Vastaukset
- näinpä_on
Totta on, ettei käytetyn tavaran huutokauppaan sovelleta kuluttajansuojalain virhevastuu-, palautusoikeus- yms. säännöksiä. Aika tavanomaisia huutokauppaehtoja näyttävät olevan eikä niissä lainvastaisuuksia löydy. Ainoa vähän kysymysmerkkejä herättävä kohta on tuo sopimussakon (vähintään 300 e) kohtuullisuus / kohtuuttomuus. Se kun riippuu siitä, minkä arvoinen kauppa on kysymyksessä. Aloituksesta se puoli ei käy ilmi. Ts. korvaus voi olla ihan ok tai voi olla yläkanttiin.
- erikoiseksimuuttuu
Mielestäni voi soveltua jos yksityishenkilö myyjä ja noutopaikka tai omistaja, mutta jos selvästi olisi kyse esim ajoneuvosta, ja myyjän ominaisuudessa olisi liikeyritys tms niin hmm, kyseenalaisia kuluttajansuojan heikennyksiähän tässä on. Lienee kuitenkin niin ettei lausekkeilla voitane täysin poistaa iikkeen vastuita esim ajoneuvokaupassa joissa nitä siellä sivustolla näyttää olevan.
- näinpä_on
Nimmari "erikoikseksimuuttuu" saa toki olla mitä mieltä tahansa, mutta hänen mielipiteellään ei ole minkään sortin oikeudellista merkitystä, kun kuluttajansuojalain 5 luvun (Kuluttajankauppa) 1.3 §:ssä lukee näin: "Tämän luvun säännöksiä ei 2–11 §:ää lukuun ottamatta sovelleta käytetyn tavaran huutokauppaan, jos ostaja voi osallistua kaupantekoon henkilökohtaisesti."
Ja nuo mainitut 2-11 § koskevat tavaran luovutusta ja luovutuksen viivästymistä. Ja esimerkkiehdoissa on nimenomaan kysymys huutokaupasta, johon voi osallistua myös henkilökohtaisesti. Ehdoissahan jopa suositetaan tutustumaan kohteeseen paikan päällä.
Sovellettavaksi tuleva laki on kuluttajansuojalain sijasta kauppalaki. Kauppalaki taas on kokonaisuudessaan ns. tahdonvaltainen. Se tarkoittaa, että lain säännöksistä saa sopia toisinkin, ja lakia sovelletaan vain siltä osin kuin muuta ei ole sovittu.
- erikoiseksimuuttuu
http://yle.fi/aihe/artikkeli/2015/09/04/onko-sahkopostitse-tehty-kauppa-aina-etamyyntia
Hämeessä asuva hifisti osti kalliin kaiutinjärjestelmän. Kaupat tehtiin sähköpostitse Helsingin myymälän kanssa. Kivijalkakaupassa asiakas ei käynyt. Hän halusi palauttaa laitteen vedoten etämyynnin palautusoikeuteen. Yritys ei tähän suostunut.
Yritys väitti asiakkaan ostaneen tuotteen myymälästä, koska hän kirjoitti myymälän eikä verkkokaupan sähköpostiosoitteeseen.
Viranomaisen mukaan ratkaisevaa on se, onko tuotteen ostossa käytetty lain tarkoittamaa etämyyntijärjestelmää.
– Sellainen on kyseessä, jos yritys on varautunut vastaanottamaan tuotteiden tilauksia jollakin etäviestimellä, esimerkiksi sähköpostitse tai puhelimella. Myös muu kuin perinteisestä verkkokaupasta ostaminen voi siis olla etämyyntiä, Kilpailu- ja kuluttajaviraston lakimies Katri Väänänen sanoo.
Myös muu kuin perinteisestä verkkokaupasta ostaminen voi olla etämyyntiä.
Tuotteen toimitustavalla ei ole merkitystä. Vaikka toimitustavaksi sovittaisiin nouto myymälästä, kyseessä on etämyynti, jos itse sopimus on tehty etänä.
Etämyynnin määritelmästä on väännetty kättä vuosien varrella. Kilpailu- ja kuluttajavirasto on koonnut kuluttajaoikeuden linjauksia yhteen.
– Jos yksittäinen tapaus on epäselvä, asian voi hyvin viedä kuluttajariitalautakunnan käsiteltäväksi, lakimies Väänänen vinkkaa.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 951812
Kolme miestä joukkoraiskasi nuoren naisen metsässä Helsingissä.
https://www.hs.fi/helsinki/art-2000011193871.html?utm_medium=promobox&utm_campaign=hs_tf&utm_source=is.fi&utm_content=pr2421764- 911383
Sunnuntai terveiset kaivatulle
Maa on vielä valkoinen vaikka vappu lähestyy, otetaan pitkästä aikaa pyhä terveiset kaivatullesi tähän ketjuun !!681063Aika usein mietin sitä
Että miksi juuri minä olen se jonka kanssa haluaisit vakavampaa? Mikä minusta voi tehdä sellaisen että koet niin syviä t46941Eräästä kalastuksenvalvojasta leviää video !
Ennemmin tai myöhemmin tänne palstalle tulee videonpätkä, jossa kerrotaan paikallisesta "kalastuksen valvojasta". Ei si9934- 47928
Miksei voitaisi vaan puhua asiat selväksi?
Minulla on ollut niin kova ikävä sinua, etten oikein edes löydä sanoja kuvaamaan sitä. Tuntuu kuin jokainen hetki ilman38928- 46882
IS Viikonloppu 26.-27.4.2025
Koviksen ovat laatineet Eki Vuokila ja piirrospuolista vastaa Lavonius, jolloin 2,5 vaikeusasteen ristikko on saatu aika38868