Hiiva, emätintulehdus vai jotain muuta?

Ninzuu

Hei!

Olen nyt 4v kärsinyt näistä suunnilleen jokaviikkoisista piinaavista oireista, joihin lukeutuu emättimen lievää kutinaa, kirvelyä, virtsaamisvaivoja (tunne että kokoajan hirveä vessahätä eikä auta kun käy vessassa), vaivan aikana emätin arka ja todella tiukka, alaselkäkipuja ja kylmäävää tunnetta kehon sisällä. Sukupuolitauti ei ole, virtsatulehdusta ei ikinä todettu eikä muutakaan. Rampannut yksityisellä ja julkisella gynellä, urologilla, lääkärillä, fysioterapeutilla jne. eikä oikein mikään ole auttanut. Viimeksi käytin Flagyl Comp emätinpuikkoja viikon kuurin, joista tuntui olevan hyötyä, mutta kuurin loputtua oireet palasivat. Syönyt joskus myös vti tulehdus lääkkeitä, ei apua. Oireet alkoivat 4v sitten samalla viikolla kun aloitin e pillerit. Nyt en ole syönyt niitä enää ainakaan 3 vuoteen. Syön d vitamiinilisää, karpalotiivistekapseleita, juon karpalomehutiivistettä, en käytä alkoholia, en sairasta diabetestä, olen vältellyt seksiä ja kylmän saamista, mutta mikään ei auta ja parisuhdekkin kärsii kun seksielämä vaivan takia kuollut. Oireet eivät aina ala vaikka olisi harrastanut seksiä, istunut kylmän päällä jne. Ei ole selittäviä tekijöitä. Oireiden alkaessa usein vatsaa alkaa turvottamaan (kuin emätintäkin), mistä sekin johtuu? Joskus oireiden ollessa pahana on voinut tulla myös hyvin hyvin vähän verta pissan seassa. Rakko ja vti putki tähystetty ja alapää ultrattu, ei mitään outoa.
Osaisiko joku neuvoa minua? Olen vasta 20v, joten on pitkältä tuntuva elämä edessä jos oireita ei saada kuriin. Välillä voi mennä jopa kuukausi oireettomana, jonka jälkeen kuitenkin oireet palaavat. Apua!

13

2615

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ninzuu

      Lisäksi valkovuoto usein runsasta ja joskus haisevaa. Oireiden ollessa päällä makuuasento selällään paras. Vessassa saattaa joutua ramppaamaan 5min välein ja pissaa tulee silloin pieni liru.

    • inhottavavaiva

      Minulla on myös alapääkirvelyä ja muita inhottavia tuntemuksia.Minulla otettiin pissa ja hiivakokeet,mutta ei ollut niissä mitään.Lääkäri kirjoitti kumminkin pissatulehdukseen ja emätintulehdukseen lääkekuurin koemielessä.Kumpikaan ei auttanut.Eipä taida syytä löytyä koskaan minullakaan.Tuo veri pissan mukana on kyllä sellainen oire,että sinuna menisin uudelleen lääkäriin.

      • hiivaako

        En tiedä onko tästä mitään apua. Joskus alta 20 v. semmosta epämääräistä oiretta gyne alueella. Tiesin että mistään sairaudesta ei ole kyse. Jälkikäteen olen tajunnut että kyse oli hiivasta. Mulla on auttanut vuosikaudet, vettä päivässä 2-3 litraa, tosi vähän mehuja, kahvia, teetä jne. Kaikki mikä putsaa vt väyliä niin jeesaa. Joskus silloin nuorena tuntui että olen kanveesissa semmosen ihan ihmeellisen alapää kivun takia. Mun tapauksessa se oli vain hiivaa. Kannattaa muutenkin miettiä ruokavaliota ja karsia niitä jotka aiheuttaa hiivan muodostumista rööreissä. Ihmisessä kun kaikki vaikuttaa kaikkeen. Tietysti sun tapauksessa voi olla kyse muustakin mutta aika paljon sua on jo tutkittu. Zemppiä!


      • kärsivämyös

        Eikö hiivatulehdus kylläkin löydy hiivakokeessa? Silloin jos se on tarkistettu,niin silloin myös poissuljettu vaihtoehto.


    • Samankokenut

      Vatsan turpoaminen viittaa siihen, että oireet aiheuttaa ruoka. Kroonistunut hiivatulehdus. Kokeile vähähiilihydraattista ruokavaliota, johon kuuluu myös runsas rasvan käyttö. Siinä viljat ja peruna jätetään kokonaan ja syödään vihanneksia ja juureksia, lihaa ja kunnon rasvaa, siis oliiviöljyä, voita ja kylmäpuristettua kookosöljyä. Ei sokereita eikä lisäaineita. Kuukauden mittainen kokeilu kertoo jo jotain. Itselläni oireet palaavat, jos syön sokeria tai eineksiä, joissa runsaasti teollisia aineita ja hiilihydraattia.

    • 1215

      Voi kuulostaa hullulta, mutta voisikohan sinua vaivata emättimen kuivuus, vaikka tuntuisikin että kostuu seksin aikana kunnolla? Siinähän oireina voi olla vti-tuntemukset, kirvelyä, kutinaa ja yleistä inhaa oloa alakerrassa. Muistan itse elävästi, kun seksiä yritettiin harrastaa kuivan kauden aikana. Koko aktin aikana tuntui oikein miellyttävältä ja hyvältä, ei kuivuudesta tietoakaan, paikat olivat mielestäni hyvin kosteat. Mutta noin puoli tuntia sen jälkeen alkoi jumalaton kutina ja kirvely, jota en ollut ikinä tuntenut. Itkuhan siinä pääsi ja rauhoittui sitten tunnin kuluessa itsestään. VTI-oireiden tuntua oli ollut jo aiemmin, mutta testit olivat aina negatiiviset. Mitään tulehduksia minulla ei ole ollut.

      Tuolloin ymmärsin, että olinkin kuivunut vaikkakin olen vielä nuori ihminen, reippaasti alta 30. Marssin apteekkin ostamaan lääkärini suosittelemana Ovestin voidetta, jota käytin ensimmäiset 2 viikkoa tunnollisesti joka ilta ja tämän jälkeen pari kertaa viikossa. Pieni määrä estrogeenia parantaa nopeasti emättimen limakalvojen kuntoa. Tuona aikana tilanne korjaantui ja seksissä sen huomasi kaikkein parhaiten, jopa poikaystäväni.

      Ovestin puikkojen rinnalle suosittelen myös Repadina-puikkoja, jos ei halua käyttää hormoneja sisältävää valmistetta. Ulkoisille limakalvoille sopii Aqualan öljy parhaiten.

      Kannattaa koettaa olisiko tästä apua.

      • inhottavavaiva

        Minulle määrättiin Triptyl-kipulääkettä tuollaseen oireiluun.Tiedä sitten auttaako..


    • Ninzuu

      Pitääpä googlettaa tuo Triptyl..itsellä tällä hetkellä menossa emättimeen laitettava antibioottirasva-kuuri..en ole tuntenut asiaan helpotusta, puoles välis kuuria menen. Emätin ei tunnu kokeillessa kuivalta, tälläkin hetkellä vaiva lievänä päällä.. Tuosta ruoasta kysyisin, että millä voin korvata pastan ja perunan? Peruna on yleisin ruoka, jota syön. Allerginen hedelmille ja harva kasvis laskee alas :/ Hiivaa mietin sen takia, että gyne joskus näki aivan pieniä määriä hiivaa testissä, mutta sanoi että määrä ei ole huomattava. Söin hiivaan antibioottikuurin, eikä auttanut yhtään :/ Olen luopunut alkoholista ja teestä, makaroonia syön harvoin. Juon päivässä ainakin puolitoists litraa nestettä. Mahan turvotukseen en vaadi juuri syötyä ruokaa, sillä mahaa voi turvottaa myös heti aamulla. Verta on ollut vsin muutaman kerran ja silloinkin väri ollut hyvin hailean punertavaa, eikä lääkärit ole ottaneet siitä kiinni kun olen asiasta kertonut. Vaikuttaa myös henkiseen hyvinvointiin tämmöinen vaiva :/ Käytän tämän rasvakuurin loppuun ja sen jälkeen taas keskustelen lääkärin kanssa. Kirjoittakaa silti kokemuksianne, josko jostain olisi apua! Kiitos tähänastisista! <3

    • Anonyymi

      Minulla kun hormoonit lopettiin niin alko alapäävaivat! En tiedä minkä ikäinen olet? Mut käytän repadin plus 10mg. Voidetta ! Ja hiivaan saa myös Diflugan yksi pilleri! Aika hyvin auttanu! Ruokavalioo kannattaa tarkastella maitotuotteet ja sokerin käyttöö rajoittaa ennenkaikkea sokeri! Nämä olen huomannut ja kun olen vähentäny niin hiiva pysyny kurissa! Mut kannattaa käydä lääkäris jos kotikonstit ei auta!!!. Tsemppiä tämä on naisten elämää😍🤗.

    • Anonyymi

      No korjaus ovat puikkoja ei voidetta!

    • Anonyymi

      Sekä kumppani kannattaa hiivahoitaa🤗! Myös!

    • Anonyymi

      Aloin laittaa gefiluspiimää emättimeen ennen yhdyntää, sitten pesu ja taas gefiluspiimää.. ja jatkoin kerran viikossa! Sillä loppui tulehduskierre ja kutinat!!!!

    • Anonyymi

      Täällä innolla kommentoidaan 4 vuotta vanhaa aloitusta. Ehkä aloittaja on saanut avun jo vaivaansa.

      Hiiva on ylihoidettu vaiva ja hiivalääkkeillekin voi altistua ja allergisoida. Eli niitä ei pitäisi käyttää testimielessä.

      Itsellekin tuli mieleen pikemminkin hormonien vaje. Sehän on mahdollista myös e-pillereitä käyttävällä nuorella naisella tai laihuuden vuoksi kuukautisensa menettäneellä naisella, ei pelkästään vaihdevuosi-ikäisillä tai vanhemmilla.

      Itse olen premenopaussissa, ja satunnaisesti tulee tiheävirtsaisuuden tunnetta. Tosin oireita oli (vähemmän) jo 10 v sitten. Samoin tunne voi olla yhtä lailla lievää kirvelyä kuin kylmäävää tunnetta. Aluksi epäilin jotain voimakkaita tai happamia ruokia tai mausteita. Viimeksi epäilin vitsatieinfektiota ja jopa olin menossa sukupuolitautitesteihin. Oireet katosivat viikon kestettyään. Olen vähenevien hormonien tai hormonien ja muiden ärsyttävien tekijöiden yhteisvaikutuksen kannalla. Oire painottuu virtsateihin, mutta luonnollisesti seksiä ei tee mieli, jos on tunne, ettei pysty pidättelemään virtsaa.

      Kannattaa pitää päiväkirjaa syömisistä, juomisista, seksistä, erilaisista tapahtumista (kuten poikkeuksellisen kuuma sää, poikkeuksellisen kylmää, huomattava fyysinen rasitus jne). Ehkä syy-yhteys löytyy, kun asiat kirjaa paperille.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6539
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      27
      4223
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      270
      2627
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2030
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1558
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1397
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1107
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1101
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1056
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1031
    Aihe