Apua viiltelyyn

Tyttö17apuaviiltelyyn

Moi! Oon 17 vuotias tyttö ja oon täs vuoden aikana alottanu viiltelyn. Yksi syy tähän on koulukiusaaminen (mua siis kiusattu ala asteelta saakka, eikä mulla oo vieläkää hyviä kavereita koska sosiaalisuus vaikeaa) ja toinen syy on mun vanhemmat. Molemmat on alkoholisteja ja juovat itsensä kaatokänniin 2-5 krt viikossa. En voi puhuu täst kenellekkää ku pelkään että he tekevät mulle jotain.. He haukkuvat mua aina kun saavat siihen vaan mahollisuuden ja se laskee aina omatuntoa. Viiltely saa mulle paremman olon ku saan tavallaan siirrettyä sen pettymyksen tunteen kipuun. Haluisin kuitenki eroon tästä, sillä mulla on kamalat arvet käsiassä ja pian varmaan myös jaloissakin.. Osaako joku neuvoa mitä mun kannattais tehä?

11

200

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • etooyksin

      Moi! Täällä olis yks sua pari vuotta nuorempi tyttö, joka haluis auttaa muita ja ehkä jopa mahdollisesti itteään. Ite en oo koskaan viillelly, mutta kaveri viilteli viel muutama kuukausi sitte. Saatiin sen kans yhessä se loppumaan. Ite oon mont kertaa ajatellu viiltelemistä, mut oon aina onnistunu sen vaihtoehdon lopulta hylkäämään.

      En osaa sanoo tarkasti mitä sun pitäis tehä, vaa näitä kliseitä mitä muutki aina hokee. Joka tapauksessa on hyvä että sä tulit edes tänne kertomaan hädästäs. Älä pelkää sä et oo yksin, aina löytyy joku jolle kertoa, joku joka kuuntelee.
      Mun mielestä sun kannttais nyt kertoo jollekulle. On tosi hyvä (kuten sanoin) et rohkaistuit täällä kertomaan, mut voisitko sä sanoo viel jotenki muuten jollekki? Koulussa on esimerkiksi koulupsykologi, terveydenhoitaja ja koulusihteeri, joille voi aina puhuu. Netistä löytyy paljon paikkoja missä voit ottaa yhteyttä ihan ammattilaisiinki. Hmm, mitäs muuta...?
      No siis sun pitäis vaan yrittää kertoo asiasta. Älä pelkää, ei se kertominen pahenna asiaa, kaikki muuttuu hyväks vielä! Mee vaikka kertomaan koulupsykologille tai jos et siitä tykkää nii voithan sä vaik puhuu jollekki nutalla tai jossai? Tiedä kuitenki et täällä on ihmisiä sua varten, sä et oo koskaan yksin! Tsemppiä! <3

    • viiltelyyn

      Ymmärtänet, että viiltely on sanaton avunpyyntö, se ei ole ongelmasi. Jos kukaan joka tietää viiltelystäsi ei osaa auttaa niin sinun pitäisi löytää joku joka osaa. Jos olet opiskelija niin lähin apu pitäisi löytyä koulun oppilashuollosta, terveydenhoitajalta, koululääkäriltä. Myös terveyskeskuksesta löytyy apua ongelmaasi. Mitä pikemmin haet apua sitä parempi, älä enää siirrä avun hakemista tuonnemmaksi.

    • SallaKo

      Jumala on auttaja hädässä, turvaudu häneen. Sanoisin koulunkäynnistä, että jos noin pahasti kiusataan, että viiltely helpottaa tuskaa, niin koulu on nyt surkeasti epäonnistunut tavoitteensa täyttämisessä sinun kohdallasi. ÄLÄ mene kouluun, jos se saa sinut viiltelemään itseäsi, eihän siinä ole järkeä, ymmärrät varmasti tämän. Jos vaikka terveydenhoitajan kanssa juttelisit, että hoidat koulunkäyntisi kotoa käsin? Käsittääkseni Suomen laki takaa myös tämän mahdollisuuden.

      Mutta tuo mitä sanoin Jumalasta, on totta jokaisessa elämän hädässä ja ihan arkielämässäkin. :) Tutustu Jumalaan! Mene seurakuntaan, sieltä nuortentoiminnasta löydät varmasti myös kivoja, kilttejä kavereita, ja ihan huippua on, jos löydät kavereita, joiden kanssa rukoilla elämäsi vaikeiden asioiden puolesta! Lue Raamattua, se on tärkeä väline matkalla Jumalan tuntemiseen, rukoile,käy kirkossa jumalanpalveluksessa ja ehtoollisella. Kirkosta löytyy ihan nuortakin väkeä monin paikoin. Tältä saitilta löytyy todella hyvää opetusta Jumalasta, terapeuttista ja hoitavaa: http://oneway.tv/fi/category/23425511

      Rukoilen puolestasi!

    • ojakellukka

      Tuntuu pahalta miten kärsit tästä ja tunnen halveksuntaa niitä vanhempia kohtaan joilla viina menee perheen edelle,jossain vaihees juominen vie sairaalaan ja siel saa sit katua tekemisiä ja sanomisia täysin avuttomas tilas.Puuh! kiehahti vähä yli.Voitko mitenkää muuttaa pois kotoa jonnekin asuntolaan tai sukulaisille.Sua nyt koetellaan täs elämän vaihees mut muista sä oot se hyvä ja tulet vielä selviämään tästä kaikesta ja ne jotka sulle on ollu ilkeitä tulee ilkeyttä saamaan.Elämä on siitä jännä et se muuttuu ja mikään ei pysy ennallaan vaik niin luulis maailman tappiin.Toivon et arvostat nyt itseäsi ja lopetat viiltelyn, ei enää yhtään viiltoa kenenkään ilkeän ihmisen takia.

    • Haeapuapoloinen

      Viiltely ei ole edes illuusio joka luo hetkellistä apua, vaan harhautus joka luo enemmän tuhoa. Ei veitseen kannata turvautua, se ei todellisuudessa auta sinua, vaikka siltä tuntuisikin. Kun vedät haavoja käteesi mikään ei muutu. Elämässäsi asiat ovat ihan yhtä huonosti kuin ennenkin, mutta jäljet ovat muistuttamassa jatkuvasti sinua niistä. Ja arvet niistä voi jäädä ikiajoiksi.

    • Paras tapa purkaa pahaa oloa viiltelyn sijaan olisi tosiaan löytää joku kenelle puhua asiasta. Valitettavasti tältä sivustolta ei löydy niin paljoa niitä luotettavampia henkilöitä, melkein joutuu koirien ja kissojen kanssa etsimään, mutta kyllä heihinkin välillä törmää. Itse en ole viillellyt mutta olen toisaalta pariakin kaveria kyseisestä tavasta koittanu auttaa pois. Viiltely ei tosiaan ole mikään lopullinen vastaus joten siihen kannattaa löytää joku kenen kanssa puhua, minäkin voin kyllä koittaa auttaa jos haluat antaa siihen mahdollisuuden, eipä siinä toisaalta ole mitään hävittävää. Suomi24 antaa tilin mukana myös sähköpostin, se on käyttäjä[email protected], voit sinne lähettää aluksi viestiä mikäli tahdot jutella, sieltä kautta voidaan kattoa sitten mitä tehdään/millä jatketaan juttelua jos näin.

    • yksivaan___

      Ota yhteyttä koulun terveydenhoitajaan tai paikalliseen terveyskeskukseen ja mene juttelemaan tuosta asiasta. Yksin ongelmia ei ratkota vaan tarvitset siinä tahon joka auttaa sinua selvittämään tilanteesi. He ohjaavat sinua oikeaan suuntaan ja hakevat oikean avun ongelman juuri syyhyn eli pahaan oloosi ja varmasti todella kolhittuun itsetuntoon.

      Tsemppiä!

    • Ite 16v, myös viiltelen. Vanhemmat eronnu ja juoppoi molemmat. Sairastan pahaa masennusta ja viiltely tuntuu auttavan, en kuitenkaa suosittele. Sulle suosittelen, että hanki kaveri jolla on ehkä sama ongelma, voisit puhuu avoimesti ja lievittää taakkaa. Paranemisia ja koita pärjäillä.

    • Moi Tyttö17apuaviiltelyyn!

      Täällä onkin moni jo antanut hyviä neuvoja siitä, miten jollekulle aikuiselle puhuminen olisi varmasti se paras vaihtoehto saada itsellesi apua. Ymmärrän, että se on pelottavaa ja pelkäät vanhempiesi reaktiota, mutta uskon myös, että kun löydät ihmisen, joka kuuntelee sinua, on sinulla hyvät mahdollisuudet saada elämäsi paremmalle tolalle. Koti ja koulu ovat ne kaksi paikkaa, joissa nuori eniten viettää eniten aikaansa, joten jos niissä kummassakaan ei ole hyvä olla, on ymmärrettävää, että oma jaksaminen alkaa loppua. Koulun henkilökunta on siellä teitä oppilaita ja teidän hyvinvointianne varten. Jos koulun henkilökunnalle puhuminen arveluttaa, aina voi varata ajan vaikka terveyskeskukseen, sieltäkin on mahdollista saada apua.

      Toivon sinulle jaksamista ja sitä, että löydät jonkun muun tavan purkaa tunteitasi, kuin itsesi vahingoittamisen.

      Sanna
      NettiSaapas
      Helsinki

    • zanzalin

      Anna sen viiltelyn olla, arvet on rumat ja kulkevat mukana aina. Mene töihin ja hanki vuokra-asunto, niin pääset vanhempien luota pois. Tukia saa paljon (jopa sen 800€/kk ellei ylikin) ja sillä elää hyvin. Jos opiskelet, mene osa-aikatöihin illoiksi ja viikonlopuiksi, tai lopeta opiskelu ja ala tekemään töitä täyspäiväisesti. Omasta asenteesta kiinni, mihin sitä päätyy muutaman vuoden kuluttua kun töitä tekee ahkerasti. Nimim. oma isäni lopetti koulut 16v ja tällä hetkellä menestyvän raksafirman pomo ja liksa pirun hyvä.

      Turha sitä enää kotona kituutella, oma kämppä ja uusi elämä! Muuta vaikka uudelle paikkakunnalle ja tutustu uusiin ihmisiin, aloita kaikki puhtaalta pöydältä. Elämä on liian lyhyt sille, että kidut päivä toisensa jälkeen kun voisit olla tekemässä jotain hienoa elämälläsi. :) Hyvää jatkoa. Rukoile!

    • Anonyymi

      Moi, aloitin viiltelyn ja olen 10 vuotias syitä tähän on haukkuminen/koulukiusaus ja se että menetän melkein kaikki kaverini voisitteko auttaa minua miten voisin lopettaa

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1779
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      20
      1694
    3. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      104
      1525
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      69
      1521
    5. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      72
      1508
    6. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      58
      1395
    7. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      16
      1371
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1202
    9. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1150
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1135
    Aihe