Pystyykö mökillä asumaan vakituisesti?

mökillemuutto

Miksi mökille ei voi muuttaa vakituisesti ja kuka sen tietää asutko vakituisesti siellä vai et?

10

275

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Laki estää periaatteessa, mutta sä voit ilmoittaa osoitteeksesi poste-restante osoitteen ja viettää mökillä ihan niin pitkiä aikoja kuin haluat. Virallisesti et saa siellä asua ympärivuotisesti.

   Kait siinä kiellossa on takana se, että vapaa-ajan asunnon ei ajatella vievän niin paljon kunnan resursseja kuin pysyvästi asuvan.

   • talviasuttava

    Riippuu siitä onko se tehty ympärivuoden asuttavaksi.Lämmitys ym.siihen soveltuvat.Jos on ,ei pitäisi olla mitään esteitä asumiseen vakituisesti.


   • talviasuttava kirjoitti:

    Riippuu siitä onko se tehty ympärivuoden asuttavaksi.Lämmitys ym.siihen soveltuvat.Jos on ,ei pitäisi olla mitään esteitä asumiseen vakituisesti.

    On, vapaa ajan asunto ei käy ympärivuotiseen asumiseen, vaikka se olisi siihen kelvollinen. Tontti on kaavoitettu nimenomaan vapaa-ajan asumiseen,mei omakotialueeksi. Haukkaat paskaa,njos sellaisessa yrität asua ja siirrät sinne osoitteesi. Tuo poste-restante ratkaisee ongelman.


  • osoite

   kaavoitus ratkaisee tuo "talvi asuttava puhuu paskaa"

  • punapaita57

   Jos rakennuslupa on haettu vapaa-ajan rakennukselle ja teet sinne pysyvän osoitteen muutoksen, maistraatti ei hyväksy sitä vakituiseksi osoitteeksesi.

   Jos rakennuspaikka on ranta-asemakaava-alueella ja kaavoitettu vapaa-ajan asumiseen, rakennusvalvonta ei myönnä tontille vakituisen asunnon eli omakotitalon rakennuslupaa.

   • muutanrakenteita

    Entä jos se on haja-asutusalueella? Saako muuttaa ympärivuotiseksi asunnoksi?


   • älämuutarakenteita
    muutanrakenteita kirjoitti:

    Entä jos se on haja-asutusalueella? Saako muuttaa ympärivuotiseksi asunnoksi?

    Se on täysin kunnan päätettävissä oleva asia. Uskallan kuitenkin laittaa ison summan sen puolesta, että kunta ei hyväksy tätä muutosta. Kunta päättää tonttiensa kaavoituksesta, eikä siihen vaikuta se, mitä muutoksia teet kesämökillesi. Vaikka se vastaisi 100-prosenttisesti nykyaikaista ok-taloa, se pysyy kesämökkinä, jos kunta niin päättää.


   • kuntalainenkysyy
    älämuutarakenteita kirjoitti:

    Se on täysin kunnan päätettävissä oleva asia. Uskallan kuitenkin laittaa ison summan sen puolesta, että kunta ei hyväksy tätä muutosta. Kunta päättää tonttiensa kaavoituksesta, eikä siihen vaikuta se, mitä muutoksia teet kesämökillesi. Vaikka se vastaisi 100-prosenttisesti nykyaikaista ok-taloa, se pysyy kesämökkinä, jos kunta niin päättää.

    Onko kunnan etu päättä niin tyhmästi? KUntahan saa siitä verotuloja?Vaikka se vastaisi 100-prosenttisesti nykyaikaista ok-taloa, se pysyy kesämökkinä, jos kunta niin päättä?....Millä perusteella kunta niin päättäisi tuossakin 100-prosenttisessa tapauksessa?Montako päättäjää siitä päättä, voiko teidän mieltänne kääntää jollain tavalla...maksaako päätökset jotain?


  • nimimerkki_pakollinen

   Varsinaista estettä sille ei ole, kunhat et hirveästi huutele siitä julkisuuteen. Joitakin hankaluuksia voi kuitenkin tulla, riippuen elämäntilanteesta:
   -Asumistukea ei makseta vapaa-ajan asuntoon.
   -Kelan työttömyyskorvauksia ei normaalisti makseta poste restantessa kirjoilla olevalle, koska työnhaun voimassaolon ehtona on asumiskäyttöön tarkoitettu osoite. Joissakin tapauksissa tämä saattaa onnistua, jos on esim. dokumentit siitä, että edellinen asuntosi on tuhoutunut esim. tulipalossa, ja siksi olet asunnoton. Tämä voi olla vain väliaikainen ratkaisu, ja todennäköisesti edellyttävät vuokra-asunnon hankkimista ja sitä varten sinun pitää neuvotella asiasta sosiaalitoimen kanssa. Pelkän kesämökin omistavat katsotaan lain mukaan vailla vakituista asuntoa oleviksi.
   -Jotkut pankit saattaa evätä kaikki käytössä olevat kortit virallisen asuinosoitteen puuttuessa, ja käyttöösi jää vain perustili, jonka käyttö onnistuu vain pankkitiskillä. Voi olla, että jopa verkkopankkitunnukset evätään. Riippuu ihan pankin käytännöistä ja asiakkaalle tehdysta riskianalyysistä. Jos tililläsi on massia pankin mielestä riittävästi, todennäköisesti saat pitää korttisi ja verkkopankkitunnuksesi.
   -Osamaksulla et saa mistään mitään.

   • noin-7-laihaa-v

    nyt alkaa anunto markkinat vuokraa asuntosi mamuille yksiöönkin mahtuu 3.h ja varmaan saavat jokainen asumis tuen voit pyytää vuokraa vaikka 2500 ja asu itse mökillä jos pistävät kämpän paskaks niin sossu maksaa remontin itse muutat mökille kunta ilmoittaa sinut vailla asuntoa olevaksi osoite on kuitenkin mökille . terveyden hoidossa kyselevät , mutta suomessa on pakko hoitaa kaikki vedä välistä niin paljon kun pystyt kun sipilä sitä tahtoo vetäväthän nuo hallinta rekisterin porukatkin uuden lain tultua voimaan miljoonia . jos yrittäväkkin häätää mökistä piilota omaisuus ja pyydät mökki kunnan läävää siinä tapauksessa eivät taas huoli pers aukista. ja pakolaisia et voi häätää kun olet niin humaani. nyt pitää kaikkien opetella kuppaamaan lailla ja asetuksilla pyyhitään persettä. sipilälle mitä sipilälle kuuluu. vituks meni suomi


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maailman suurin sanomalehti: Sanna Marin on coolein poliitikko

   Sanna saa taas ylistystä maailmalla. Ja mikäs siinä, onhan hän ylivoimaisesti paras pääministeri Suomen historiassa. https://www.iltalehti.fi/ulkomaa
   Maailman menoa
   478
   2501
  2. Petteri Orpo väläyttää leikkauksia: 'Me joudumme säästöihin ja sopeutukseen'

   Jätti-inflaatio sähkö, polttoaineet, ruoka ym. kallistuu hurjasti ja Petterin kokoomus haluaa leikata, ja kokoomuksen tuntien leikkauksien painotus ni
   Maailman menoa
   139
   1404
  3. Sanna Marinin UUSI sähellysvideo julki. Iljettävää ja kuvottavaa katseltavaa

   En olisi uskonut että näen maamme pääministeristä näin puistattavan videon. Jos jäljellä oli vielä ripaus arvovaltaa ja kunnioitusta pääministeriä koh
   Maailman menoa
   319
   1362
  4. Kerrotko mies mikä minussa on vikana?

   Kun, et kerran lähesty?
   Ikävä
   182
   1123
  5. Parveketupakointi

   Tupakoija on itsekäs ja piittaamaton muista asukkaista, parvekkeella tupakoijan savu kulkeutuu useisiin lähistöllä oleviin asuntoihin. Ei ole mukavaa
   Maailman menoa
   137
   1071
  6. Mulla on ikävä sua

   Se on paisunut ihan valtavaksi ja täyttää mun koko pään. Naiselle
   Ikävä
   45
   983
  7. Olen pahoillani

   Ei ollut muuta vaihtoehtoa
   Ikävä
   47
   886
  8. Kellyn velat on jo 34000 ja on kelan asiakas.

   Tälläistä nää naiset on kaikki samanlaisia, kun mies ei maksa niiden velkoja ja elämää niin kaikki menee vaan ulosottoon.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   46
   868
  Aihe