Puppybluesia iskee

mieromahans

Masentaa ja tuntuu että ei edistytä. Sisäsiisteys on ihan jotenkin, yöllä tekee koko päivänkin edestä.
Tuntuu että pentua ei kiinnosta, en saa sille hyvää virettä treeneihin "joo imutan tätä herkkua tässä mutta eipä kiinnosta". Pennulle ei jää käskyt kovinkaan päähän. Miellyttämisenhaluisen koiran halusin, tuntuu että ei tämä mitään halua tehdä. Terve pentu kuitenkin on.
Vertailen herkästi muiden pentuihin ja tuntuu että miksi minun pentuni on niin huono?

Välillä on ihan hyväkin mieli ja treenit sujuu mutta sitten kun tulee takapakkia niin tuntuu että kaikki romahtaa. Välillä vain tuntuu siltä että pennulla olisi parempi jonkun muun luona.

Osaa tämä pentuarki olla ihan perseestä.

Kellään minkäänlaisia vinkkejä vireen nostamiseen? Lelutkaan ei oo mitenkään kauhean pop juttu, etenkään ulkona. Ulkona kaikki on huonompaa.

3

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Koiraaat

      Mikä rotu kyseessä? Ja ei kannata luovuttaa. Kysy vaikka kasvattajalta erilaisia vinkkejä koiran aktivoimiseen ja kiinnostushalun nostmiseen. Uskon että koiraasikin alkaa kyllä kiinnostaa asiat enemmän kunhan kasvaa. Et lannistu. Kyllä sinunkin koirastasi kelpokoira tulee.

    • 8030

      Liian paljon, liian nopeasti, liian aikaisin. Sama tilanne kuin opettaisi 2-vuotiaalle pitsinnypläystä.

    • lukinkoipi

      Toiset koirat kehittyvät henkisesti hitaammin kuin toiset. Kannattaa unohtaa pennun kanssa sen "teknisen osaamisen" tahkominen ja keskittyä tässä vaiheessa nimenomaan sen tunnetilan luomiseen. Saksanpaimenkoira varsinkin on useimmiten henkisesti vähän hitaammin kehittyvä kuin esimerkiksi vaikka malinois, jos kyseessä siis nyt on sakemanninpentu (ja vaikka ei olisikaan, niin koirat ovat erilaisia ja eri tahtiin kehittyviä).

      Sitä tunnetilaa ei voi oikeastaan painottaa liikaa. Teknisiä asioita on aikaa työstää koko koiran eliniän ajan, mutta varsinkin pennun ensimmäisen elinvuoden aikana on tärkeää edetä jeejee-meiningillä ja saada sille koiralle luotua hyvä viretila suorittamiseen. Koira ehdollistetaan siis tiettyyn mielentilaan, joten sekin vaatii toistoja. Vaikka sulla olisi palveluskoirarotuinen koira, niin se ei takaa sitä, että se olisi automaattisesti luonnostaan "tykki kentällä" tai oppisi kaikki käskyt heti kuin unelma.

      Kentällä ei "hengailla", vaan siellä leikitään, riekutaan, syötetään ja vielä parempi, jos saat jonkun avustajaksi esim. vauhtiluoksetuloihin ja pitämään pentua kiinni, jotta voit itse härnäillä ja hetsailla sitä (esim. rättileikit). Anna sen saalistaa sitä ruokakättä ja olla siellä kentällä oikeasti tosi röyhkeä niin, että se nimenomaan yrittää ryövätä ja riipiä ne safkat sieltä sun nyrkistäsi.
      Eli, anna vaan sen olla ihan hyvin mielin tuossa vaiheessa siellä kentällä vähän sika. Itsellä oli oman pennun kanssa aikoinaan näpit aina verillä, jos ei ollut hansikkaita käytössä (ja jos oli liian väljät hanskat, niin se jäi roikkumaan niistä :-D); mutta hallinnan kanssa taas ei ole mitään ongelmia koskaan ollut, vaikka olen kentällä antanutkin tuon olla pentuna sikamainen ja varastaa kädestä, koska nimenomaan tahdoin sen suorittamiseen lisää moottoria.
      Pennun pitää olla kentälle tultaessa aina niin nälkäinen, että varmasti tekee kaikkensa saadakseen sitä ruokaa. Pennulle riittää ihan muutamakin minuutti ja sitten heti autoon huilimaan. Leluihinkaan ei kannata siirtyä liian nopeasti, koska toisilla saalisvietti aukeaa vasta myöhemmin, eli keskity sitten vaikka siihen ruokaan - ruokapalkallakin voi kohottaa koiran virettä, hetsailla ja jäljitellä saalisleikkiä.

      Kuten tuossa yllä sanottiinkin, niin vaadit ehkä liian paljon, liian nopeasti ja liian aikaisin. Mitään kiirettä ei ole. Esim. oma koirani on myös henkisesti aika hitaasti kehittyvä ja toisinaan on tuntunut siltä, että teknisesti se ei juurikaan alkanut edetä ihmeemmin, kunnes vasta lähempänä vuoden ikää. Nykyisellään oikein kiva koira treenata ja kun on jaksanut antaa koiralle aikaa ja panostanut kunnolla sen mielentilan luomiseen, niin se kyllä palkitsee! :-) Muihin ei kannata alkaa verrata. Useimmat (käyttö)sakemannitkin suorittavat BH-kokeensa "vasta" noin parivuotiaina ja vaikka menisi sitäkin pitempään, niin tuskinpa se mikään maailmanloppu on.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      100
      7130
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      30
      2751
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      34
      2336
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      95
      2024
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      14
      1727
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      9
      1525
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1397
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1361
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      8
      1314
    10. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      33
      1309
    Aihe