Märkätilalevy vai perusgyproc+vedeneriste?

remppatyttönen

Tere!

Kumpi olis järkevämpi laittaa? Kylppäri lattiapinta-alaltaan 3,6 m2.

Kumpi tulee siis halvemmaksi?

34

5521

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • remppamies1

      Kaksi eri kysymystä, kuka työn tekee ?
      Jälkimmäinen vanhempi/testattu, varmempi ja halvempi ?

      • sdfsdfsdf

        Itse teen työt, mutta vedeneristettä en voi levittää kun ei ole vtt:n sertiä. Itse teen kaikki muutkin työt kylppärissä paitsi siis vedenerisetys, sähkö ja putkityöt.


      • S.ertifikaatti

        Ei sertifikaattia tarvita ellei joku taho sitä vaadi, yleensä taloyhtiö. Vakuutusyhtiöt eivät vaadi sertifioitua vedeneristäjää.


    • nsjdjuensa

      Vesieristys-sertifikaatti ei ole mikään lain sanelema pakko, kuten sähkötöissä. Kuka tahansa saa tehdä vesieristyksen ja se o valmistajan sertifikaatin mukainen, jos noudattaa valmistajan ohjeita ja dokumentoi eristyksen.
      Taloyhtiöt voivat kuitenkin edellyttää, että eristyksentekijällä on sertifikaatti, koska vesieristys on taloyhtiön vastuulla. Jos omistaa kiinteistön, niin itselleen saa tehdä eikä kukaan voi muuta vaatuia.
      Itse pelaisin varman päälle eli tekisin märkätilalevystä ja vesieristäisin huolellisesti.

    • Remppatyttönen

      Nyt oon saanut piikattua tasoitteen pois, mutta alla oli toinen tasoitekerros jonka alla on taas vesieriste. Voinko vetää primerit nyt suoraan lattiaan ja sitten tasoitteen ja primer vedeneristeen vai pitäiskö se vanhan vesieristeen päällä oleva tasoitekerros piikata pois ensin? Näyttää olevan aika hyvin kiinni meinaan..

      • remppamies1

        Kerro missä kylppäri sijaitsee, ok-talo, rivi-kerros asunto, vanha ilmeisemmin kun piikailetkin ?????


      • Enbdbdb

        -91 valmistunut paritalo, kaksikerroksinen. Kyse yläkerran suihkullisesta wc-tilasta 3,6 neliötä. Lattialämmitys on varsinaisessa betonivalussa, jonka alla taas on holvilaatta.

        Kosteutta ei näytä olevan missään: ei homepilkkuja tai värimuutoksia.


      • BauHerr

        Vedeneristyskerroksia pitäisi olla vain yksi. Minä poistaisin välikerroksen ja eristäisin uudestaan.

        Syy: kahden eristyskerroksen väliin jäävä materiaali ei kuivu mihinkään suuntaan. Sen vuoksi eristys tehdään vain yhteen tasoon.


      • T.asoite

        Vedeneriste asennetaan aina tasaiselle pinnalle joko betoni- tai tasoitepinta, tuosta sai sen käsityksen, että sinulla on rosoinen pinta piikkauksen jäljiltä sellaiseen pintaan Ei asenneta vedeneristystä vaan se tulee tasoittaa ennen vedeneristeen asennusta.

        Mutta kuten edellä jo sanottiin vain 1 eristävä kerros tulisi olla.

        Eräässä kohtessä taloyhtiö ohjeisti, että kun varsinaisen kantavan laatan päälle oli asennettu kuumabitumikermi jonka päällä oli kallistusvalu niin kallistusvalun läpi porattiin 16mm reikiä n. 30 cm välein niin, että bitumi kermi lävistettiin kanssa. Tällä pyrittiin ehkäisemään 2 tiiviin pinnan muodostuminen.

        Parempi vaihtoehto tietysti olisi ollut poistaa koko bitumikermi.


    • tiatoo

      Vain yksi vesieriste sallitaan.

      • vääräätietoo

        Vanhoissa monikerroksisissa kylppärilattioissa voi hyvinkin olla bitumia kosteuseristeenä alemmissa osissa. Se on ihan yleistä ei niiden vuoksi koko taloa räjäytetä. Uusi vesieriste tulee normaalisti päälimmäiseksi. Ei kivi lahoa tiiviiden kerrosten välissä kuten puu.


    • Kysyvä

      Mites on, kauppias kertoi, että mökillä märkätila n 4 m2 on helpoin ja halvin tehdä märkätilamatolla. Alla lastulevy. Naapurilla on CNC, joka tekee lastulevyyn kaadot.
      Liimaus ja matto käännetään 20cm panelin alle seinällä. Voiko olla noin yksinkertainen
      ajatellen lähinnä kosteuseristystä koko alalla ja kaivon kohdalla.
      Ymmärsin ettei kosteuseristystä tarvita lainkaan ??? Parasta kai laittaa!?!

      • matto_on_eriste

        Se muovimatto = vesieriste. Tämähän on perinteinen ja teknisesti hyvä ratkaisu - vesieriste on näkyvillä, joten sen kuntoa on helppo seurata. Ei vaan muovimatto monenkaan silmää miellytä, joten tätä käytetään nykyään harvoin.


      • BauHerr
        matto_on_eriste kirjoitti:

        Se muovimatto = vesieriste. Tämähän on perinteinen ja teknisesti hyvä ratkaisu - vesieriste on näkyvillä, joten sen kuntoa on helppo seurata. Ei vaan muovimatto monenkaan silmää miellytä, joten tätä käytetään nykyään harvoin.

        Riippuu kokonaan muovista sekä sen saumoista. Oikein hitsattu, oikeanlainen muovi kestää.

        Muovin päälle ei sitten pidä laatoittaa. Muovi ei välttämättä kestä, vaan se viruu. Halkeamista vesi menee rakenteisiin.


    • BauHerr

      Lastulevylle ei ole olemassa muuta kosteuseristystä kuin eristematto. Syy on se, että lastulevy imee vettä kuin sieni ja se liikkuu liikaa, jotta siihen voisi vetää polymeeriersiteen.

      Itse tilailen noihin virityksiin Kerdi-mattoa Saksasta. Se on halpa ja pitää oikein asennettuna vettä.

      Lastulevyyn olen liimannut sen ohjeiden vastaisesti kontaktiliimalla. Huomaa, että liiman pitää antaa kuivua. Liian aikaisin liitettäessä syntyy kaasukuplia.

    • asmödlakmsd

      Millä kittaan saumat kylppärin kipsilevyseinistä? Ajattelin käyttää valmista märkätilatasoitetta levyn saumoihin ja lattian- ja katonrajaan vai sopisiko rakennuskipsi isompiin väleihin paremmin?

      Entä sitten oven karmin ja levyn väliin jäänyt aukko. Pitäisikö siihen laittaa jotain elastista vai käykö pelkkä märkätilatasoite tai kipsi siihenkin?

      • Siis haloo, järki hoi!! Puhutaan rempasta jonka tekninen käyttöikä on 25 vuotta oikein tehtynä. Mitä väliä sen kustannuksilla on verrattuna itse tehtyyn säästöremppaan jonka joutuu pahimillaan tekemään uudestaan vuoden tai vaikka kymmenen vuoden sisällä? Etenkin kun väärin tehty remontti saattaa vaurioittaa muita rakenteita ja aiheuttaa terveyshaittaa. Peruskylppärin remppa maksaa teetettynä tarvikkeineen alle kymppitonnin, eli noin 400/€ käyttövuosi (33 €/kk). Ei ole paha hinta asumisesta, tosin päälle tulevat sitten muut rakennulsen korjauskulut (jostain syystä omakotitaloasujat eivät osaa laskea niitä mukaan asumisen hintaan).


      • BauHerr

        Riippuu kokonaan siitä, millä kittaat. Kanuffin Konekipsilaasti MP 75 L soveltuu märkätiloihin pois lukien uima-altaat ja julkiset märkätilat.

        Saniteettisilikoonia laitat kaikkiin niihin rakoihin, joissa taso tai materiaali muuttuu. Siis silikooni kulmiin ja puisen kynnyksen ja laatan väliin.

        Vesieristys nousee lopullisesta lattiatasosta kaikkialla vähintään 15 mm.

        Jos et osaa, niin varminta on laittaa vesieristyskangas. Itse käytän Kerdiä, jota tilaan suoraan Saksasta. Jos saat vuodan oikein liimattua ja saumat riittävän paljon päällekkäin, niin loppu on idioottivarmaa. Vuota on sitkeä, eikä sitä toheloinkaan saa asennuksen aikana rikki ellei rikkomisen vimmassa poralla varta vasten reikää tee.


      • Laattamies

        Ei niitä saumoja kannata kitata, suoraan vahvikekaista vedeneristeellä siihen ohennukseen ja sitten, kun on kuivunut niin käyt ne "kuopat" läpi ensin saneerauslaastilla ja sen jälkeen laatoitat normaalisti.


    • mökille_pesutilaa

      Käytettiin Kiillon nurkkavahvikenauhaa, lattiakaivovahviketta.
      Nauhaa laitettiin ruuvien päälle, saumoihin. Ensin paikkaus sitten 2 x vetonit kosteussulkua.
      Mutta millä oviaukoissa gyprocin päät/leikkauspinnat tulee suojata?

      • Laattamies

        Jos levyn reuna on siisti niin siihen voi suoraan laittaa vedeneristettä tai sitten taitat siihen kulmaan vahvikekankaan. Itsellä on tapana laittaa kangas niin, että reuna menee reilusti runkotolpan päälle ja sitten karmirako uretaanilla niin ei kosteus pääse sinne väliin.


      • käytyy_suojata

        Kiitos. Täytyy suojata nuo leikkauspinnat kunnolla.


    • Kdjdjjdo

      Takaseinästä paljastui purkaessa kaksi kipsilevyä päällekkäin. Purkaessa takimmainen vaurioitus ja paikkasin sitä kipsillä. Joihinkin kohtiin tuli aika paksu kerros ja vielä 3 päivän kuluttua se on vähän vielä märkää. Voiko siihen levyttää jo päälle vai pitääkö sen antaa kuivua täysin ensin. Jos pitää niin kauanko siihen menee?

    • Kdjkdjd

      Toinen kysymys. Ostin tikkurilan presto lv märkätilatasoitetta kipsilevyjen Tasoittamiseen ja saumaamiseen. Mulla on Kiillon tasoitteet ja vesieristeet. Käyhän ne tuon tikkurilan märkätilatasoitteen kanssa?

      • vesierostekö

        Kannattaa miettiä vielä kannattaako käyttää hankkimiasi vesieristeitä. Kyseiset tuotteet ovat aikoinaan pärjänneet testissä ala-arvoisesti. Ne eivät olleet edes vesitiiviitä.


      • F.akta

        Kannattaisi luke paremmin testitulokset.

        Kiillon vedeneriste kylläkin oli vesitiivis, mutta läpäisi hieman vesihöyryä, kuten läpäisi moni muukin tuote.

        Vesihöyrynläpäiseväisyys taas ei ole suuri murhe jos se tapahtuu pienessä mittakaavassa niin tuo vähäinen kosteus kulkeutuu rakenteen läpi ulkoilmaan.

        Katso vaikka 0,2 mm paksu höyrynsulkimuovi, SEKIN LÄPÄISEE vesihöyryä.


    • Oookkf

      Onko muuten vesieristyssettifikaatti valmistajakohtainen vai käykö se niin, että käyttää aina vain saman valmistajan järjestelmää samassa märkätilassa?

    • rakentamista50v

      Käytä' paikalla jotain "asiantuntijaa", muuraria laattamiestä. Sinulla tuntuu olevan liikaa avoinna olevia kysymyksiä. Esim. Helsingin seudulla ei hyväksytä enää Gyprok levyä seiniin kosteissa tiloissa. Levyistä tällähetkellä ehkä paras Aquapanel-levy. Gyprokia käytetään vain kuivissa tiloissa.

    • Vaigybroonia

      Diipadaapa vastauksia. Jos haluat itsellesi ongelmia niin tee sitte märkätilalevystä tai gyprokista, mutta jos haluat terveen talon niin tee kivestä ja eristä se.
      Noista muotivillitystuotteista on vain ongelmia sanokoon kauppias mitä vaan, rakentajistakin on suurin osa vielä niitä kun eivät muuhun pystyneet niin alkoivat tekemään taloja ja se näkyy home ja mätä talojen määrässä!

      • Rakennus.mies

        Suomessa on tuhansia betonikerrostaloja joissa on homeongelmia, että se siitä sun kiven erinoimaisuudesta.

        Kivinen rakenne ei ole yhtään turvallisempi vaan itse asiassa paljon huonompi, koska rakenteisiin voi vettä vuotaa vuosia ennen kuin ongelma havaitaan ja usein se on jo levinnyt laajalle alueelle, mistä aiheutuu mittavat korjaustyöt.

        Toisin kuin jos teet levyrakenteisen kylpyhuoneen niin se ei kestä vettä paljoakaan väärässä paikassa, kun ongelma jo huomataan ja tällöin vaurio jää pienemmälle alueelle ja levyrakenteinen seinä on todella helppo ja nopea korjata jos/kun tarve vaatii.


    • rakentaja5

      Muovimatto ei kestä lattiassa kauaa vesitiiviinä, niitä käytetään enää yleensä kuivissa
      tiloissa.
      Siveltävä'ä' vesieristettä oli jo 80-luvun alussa mutta käytettiin aika nuukasti. Maavaraisiin lattiohin ei tehty silloin vedeneristettä laatan alle.
      70-luvun puolivälissä tuli jo kaksikomponenttinen Saksit.Hengelin valmistama. Käytettiin kerrostalojen kylppärien lattioissa kakkos kerroksesta ylöspä'in.
      Muovimattoja kokeiltiin laatan alla vesieristeenä, mutta huonolla tuloksella.
      Ne kipsilevyt sopii paremmin kuiviin tiloihin. Eihän Helsingissä ole hyväksytty kipsilevyä kosteisiin tiloihin enää vuosiin.
      Näillä palstoilla on hyvin kirjavia ohjeita. Kannattaa asiat varmistaa vielä muualta ennenkuin alkaa tekemään remppaa.

    • fsdfsfasf

      Miten tavallinen gyprok kestää 25x40 laatan painon seinässä? Kestääkö ollenkaan? koolaus takana k600 ja siis ihan tavallinen 12,5 kipsilevy? Miten käy?

      • hmmadulhadmullhan

        kyllä se laatan painon kestää.tavallinen levy vaan joustaa niin että jos seinään nojaa voimakaasti tms. voi laatat irrota,haljeta,saumat murenee.laittasin ek levyn liimalla vanhan päälle ,jos kylpyhuoneesta kysymys.


    • fhjk

      Mikä vedeneriste?

      http://www.tulppa.fi/tulppa-levy/

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1867
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1719
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1564
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      20
      1276
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1224
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1222
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1176
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1161
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      9
      1160
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      9
      1150
    Aihe