Opettajat lakkoon,,, hävetkää

onaikihineletty

Opettajat suunnittelevat lakkoa perjantaiksi 18.9. Eikö noin 15 viikon loma riitä 1/3 vuodesta lomalla. Tyhjää vastata, että opettajat ovat talven aikana tienanneet kesän palkkansa. HÄVETKÄÄ....

33

2903

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • niittiin

      Törkeydellä ei ole rajaa, siis törkeyden huippu jos vielä lakkoilevat. Veikkaanpa opettajille lomautuksia kesäksi, sitä saa mitä tilaa

    • Et_Silleen

      Nykyisin varsin suuri osa etenkin nuorista opettajista on lomautettuna kesällä. Vielä suuremmalla osalla on väliaikainen työsopimus, joka loppuu toukokuun lopussa, eikä silloin ole takeita syksyn työtilanteesta. Kesän ovat sitten työttömyyskorvauksella.

      • Et_Silleen

        Toisaalta häpeäisin, jos olisin aloittajan äidinkielenopettaja. Miettisin, olenko niin huono opettaja, etten saanut tuollekaan oppilaalle edes alkeita opetettua. Katsokaa nyt otsikkoa: "Opettajat lakkoon,,, hävetkää".


    • Ope69

      Niin, aikaisemmin eli kauan sitten opettajille ei maksettu kesällä palkkaa. Silloin palkka oli parempi, mutta kesällä niitä ei ollut. Nyt se ansio on siis jaettu kahdelletoista kuukaudelle. Mutta sitten itse lakkoilusta: Eipä tuossa ole hirveästi järkeä. Niin, ja sitä palkkaa voisi kyllä hieman laskea jotta Suomi saadaan nousuun. Velaksi eläminen olisi pitänyt lopettaa jo vuosia sitten.

    • Hemuliina65

      On aivan oikein, että opettajat protestoivat hallituksen leikkauksia vastaan! Lammasmainen reagointi on aina odotusarvo akateemisesti koulutettujen kohdalla, mutta kukaan ei hämmästele koskaan ahtaajien tai paperityöläisten ym lakkotoimia. Oikeuksiaan pitääkin puolustaa. Nyt on oikea aika reagoida. Jos Suomella on varaa tuottaa tänne 30 000 - 50 000 elättettävää muukalaista, on Suomella myös varaa maksaa omien lastemme eli tulevaisuuden tekijöiden kouluttamisesta! !!

    • Leikkuulauta

      No,mitäpä oikeinkirjoituksesta kunhan on asiaa. Opettajilla on näitä koulutyön tai opetuksen keskeytyksiä todella paljon, kesällä, syksyllä, joulun aikaan sekä ns. urheiluloma, ynnä kirkolliset ja muut pyhät Wappu mukaanlukien.
      Opet valittavat työnsä raskautta. Mukamas kesäkeskeytyksen aikana sulkevat edellisen vuoden, keräävät voimia ja oppivat jopa uutta tulevaan lukuvuoteen yms.
      Tämä historian jäänne täytyy saada korjatuksi. OAJ saatava ruotuun. Jos kestää lakkoilla, sehän meinaa, ettei tällaista työntekijää tarvita.

      • Dreeverinpenikka

        "No,mitäpä oikeinkirjoituksesta kunhan on asiaa." - Osaa ihmisistä ei ehkä häiritse, jos kieli on kovin huonoa. Osaa (mm. minua) se häiritsee. Tulee sellainen vaikutelma, että kirjoittaja ei pidä omaa sanomaansa sen vertaa tärkeänä, että viitsisi kiinnittää huomiota siihen, että se on kielellisesti oikein. Toisinaan myös näyttää siltä, että kirjoittaja on yksinkertaisesti tyhmä tai vain välinpitämätön ja ylen huolimaton.

        Sinulla on ilmeisesti joku omista kouluajoistasi juontava kauna opettajien ammattikuntaa kohtaan. Et ilmeisesti ole ymmärtänyt, että opettaja ei saa palkkaa kesäkeskeytyksen ajalta, hän on pakkolomalla. Sinä aikana maksettava palkka on tienattu kouluvuoden mittaan. Tietysti olisi mahdollista palata entiseen käytäntöön ja maksaa koulun lukuvuoden palkka opetukselliseen aikaan ja kesäkuukaudet oltaisiin tulottomina. Vuoden maksettava palkkasumma olisi kuitenkin edelleen tasan sama. Tämä olisi erittäin suuri etu niille lukuisille opettajille, jotka palkataan vain kouluvuoden opetukselliseksi ajaksi. Kunnat jättävät maksamatta heille heidän koko palkkansa ja pidättävät itsellään sen osuuden, joka lukuvuoden mittaan pannaan syrjään maksettavaksi ulos kesällä. Talviloma ja juhlapyhävapaat koskevat ihan samalla tavalla monia muitakin ammattiryhmiä.

        "Opet valittavat työnsä raskautta. Mukamas kesäkeskeytyksen aikana sulkevat edellisen vuoden, keräävät voimia ja oppivat jopa uutta tulevaan lukuvuoteen yms." - Onko sinulla jokin syy epäillä, että tämä ei olisi totta? Se nimittäin on totta. En väittänyt, etteivät monet muutkin työt olisi raskaita.

        "Tämä historian jäänne täytyy saada korjatuksi. " - Mikä historian jäänne?

        "Jos kestää lakkoilla, sehän meinaa, ettei tällaista työntekijää tarvita." - Niinpä voimme poistaa yhteiskunnasta kaikki ne ammattiryhmät, jotka koskaan ovat lakkoilleet. Selvä kuin pläkki!


    • oajstäero

      Opettajana olen kyllä katkera OAJ:lle, että lakkoon lähtevät. Liitosta pitänee erota, sillä Suomen talous ei kestä lakkoilua.

      • koskassipilä

        puuttuu siivoojien orjapalkkaan..kyllä olis ollut aiheellista jättää siivoojat ym alle 2000 eur/ kk tienaavat osa- ja kokoaikaiset työntekijät kiristysten ulkopuolelle ja saattaa suomeen palkka, eläke ja osinko katto 5000 eur/ kk ja vain yhtä em. saa nostaa..lakkoon lakkoon, yleislakkoon vie suomen
        tie ja sipilän käy kuten jätemäenkin:)..


    • työnorjatar

      No nyt ei kukaan vastaajista ole ymmärtänyt miksi opettajat menee lakkoon. Suurin syy on Lastentarhanopettajille suunnatut leikkaukset. Pieni palkka, jota on kompensoitu 38 päivän lomaedulla. ( 15 työvuoden jälkeen). Eka sairauspäivä palkaton: päiväkodissa sairastaa lapset paljon ja taudit tarttuu. Töihin et voi tulla jos ääni on pois, Selkä, kädet ja jalat on koetuksella pienten lasten kanssa. Töihin et voi tulla jos et pysty juoksemaan ( pihalla tapaturmien ehkäisy), jos et pysty pukemaan kurahousuja, laittamaan pikkulapsen lötköön jalkaan talvikenkää...
      Joo päiväkodin henkilökunta sairastaa paljon ja miksiköhän? Siellä on oltava 150% terve että pärjää.

      • sairastaa

        koska ämmät ei jaksa kuin ruinata; miehet siis päiväkotiin niin ei tarvitse siellä toisten työtä kytätä ja puuttua toisten työhön..joka kolmannelle voidaan päiväkodissa antaa kenkää niin ei tarvitse puuttua siivoojien työntekoon päiväkodissa; jokainen hitakoon oman työnsä ja pitäköön
        suunsa kiinni..


      • KilttiTyttö16
        sairastaa kirjoitti:

        koska ämmät ei jaksa kuin ruinata; miehet siis päiväkotiin niin ei tarvitse siellä toisten työtä kytätä ja puuttua toisten työhön..joka kolmannelle voidaan päiväkodissa antaa kenkää niin ei tarvitse puuttua siivoojien työntekoon päiväkodissa; jokainen hitakoon oman työnsä ja pitäköön
        suunsa kiinni..

        Päiväkotien henkilökuntaan olisi tarpeen saada enemmän miehiä, mutta käsittääkseni se on mahdollista vasta, kun palkka yms. asiat ovat kohdillaan.


    • Näimpä

      »Palkansaajien mielenosoitus saattaa sulkea myös päiväkoteja ja joitakin kouluja, ennakoi Opetusalan ammattijärjestö OAJ.

      OAJ:n hallitus päätti sunnuntai-iltana, että liitto osallistuu perjantain mielenosoitukseen. Perjantain toisen kotimaisen kielen ylioppilaskokeet rajattiin kuitenkin ulkopuolelle, joten mahdolliset koulujen sulkemiset eivät vaikuta kirjoituksiin.

      Virkasuhteisille, toisin kuin työsuhteessa oleville, poliittinen lakko on kielletty. Tästä syystä liitto ei tehnyt keskitettyä päätöstä virkasuhteessa olevien osalta.

      "Päätimme, että työsuhteisten osalta olemme koko rintamalla mukana. Virkasuhteissa olevien osalta asia jätetään paikallisten yhdistysten päätettäväksi, jotta ihmiset saavat itse päättää, ovatko mukana vai eivät", kertoo OAJ:n hallituksen puheenjohtaja Olli Luukkainen.

      Luukkainen arvioi, että päätösten tekemisessä menee pari päivää, minkä jälkeen koulut ja päiväkodit tiedottavat vanhempia tilanteesta.»

      Tehyn puheenjohtaja Rauno Vesivalo taas sanoi:

      »kyseessä on mielenosoitus "hallituksen herroja" vastaan eikä mikään lakko, kun työehtosopimuksetkin ovat voimassa»

      Selvittäkää hei mistä on kyse, ennen kuin alatte vauhkoomaan!

    • jopasonon

      Kyllähän opettajat paljastavat sen, että koko ammattikunta on epäisänmaallista porukkaa, hävetkää minunkin puolestani.

      • jäljillä.olet

        Hyvä! Ota lapsesi pois koulusta jos siellä vielä on/ovat. Suosittele samaa naapureille, työkavereille ja sukulaisille. Sillä kuka voisi olla niin vastuuton, että lähettää lapsensa päiviksi epäisänmaallisten ja hävettävien ihmisten huomaan.
        Nyt vain lähdet viemään asiaa mahdollisimman laajalle kuulijakunnalle.


    • kansankynttilät

      Yleensähän ne on ehdokkaina kokoomuksen listoilla. Nyt ne paljastuukin punikeiksi!

    • vuikkeli

      Ihan oikein. Kaikki päivähoidon ja koulun porukat kuukaudeksi lakkoon, niin nähdään ja koetaan senkin työn arvo.

    • Häpeä

      Opettajat saavat palkkaa n. yhdeksältä kuukaudelta. Palkan maksu vaan on jaettu koko vuodelle niin, että kesäkuukausinakin saa rahaa. Eli tuo pitkä loma ei ole vertailukelpoinen normilomien kanssa tuosta palkanmaksun jaksotuksesta johtuen.

      • kalat.vedestä

        Tämä pitäisi kirjoittaa ISOLLA joka päivä kaikkien lehtien etusivulle. Jospa sitten se kateus vähenisi.


      • Dreeverinpenikka
        kalat.vedestä kirjoitti:

        Tämä pitäisi kirjoittaa ISOLLA joka päivä kaikkien lehtien etusivulle. Jospa sitten se kateus vähenisi.

        Ongelmahan on siinä, että näillä palstoilla liikkuu melko paljon porukkaa, joka ei sitä millään ymmärrä, vaikka se sanottaisiin miljoona kertaa, kirjoitettaisiin, piirrettäisiin, väännettäisiin rautalangasta, kanaverkosta ja rautakangesta.

        Tähän päivään mennessä minulle ei ole kirkastunut, mistä faktisesta asiasta opettajille ollaan kateellisia. Moni epäilemättä purkaa traumojaan siitä, ettei itse pärjännyt koulussa hyvin.


      • Anonyymi

        Ei muutakin töihin muualle lomalla. Ihan niin kuin muutkin niin jo on ongelma ratkaistu. Nimim. Opettajan puoliso.


    • listasia

      OAJ petti kansan ahneudellaan. Yli kolmen kuukauden palkallinen loma, se on loma. Koomuslaiseista jäsenistä tässä järjestössä tuli punikkia, säälittävää ahneutta.

    • OpetustoimiRules

      Lähtökohtaisesti kun diplomi-insinöörejä, ekonomeja tai juristeja koulutetaan tiedetään, että töitä tehdään enemmän kuin työaika. Kun lääkäreitä ja sairaanhoitajia koulutetaan, niin tiedetään heidän tekevän paljon töitä. Kun opettajia koulutetaan, niin 4-6 vuoden koulutuksella valmistaudutaan ala-asteelle 20-25 tunnin työmäärään, jossa jo lähtökohtaisesti tehdään töitä 45minuuttia tunnista. Joo, joo, varmaan tosi raskasta...ja kokeiden korjaukseen menee aikaa, eikä niitä millään kerkeä tekemään välitunnilla, kun on niin raskasta. Joo, joo, kesälomaa tarvitaan...

      • Ammattikasvattaja

        Kuinka laajalti olet koulussa työskennellyt, kun tuon tiedät?


    • OpetustoimiRules

      Miettikääpäs yritystä, jossa keräännyttäisiin 45 minuutin jälkeen yhteen ja yksi (välituntivalvonta) tekisi töitä...tätä voi tapahtua ainoastaan kunnan työmaalla (koulussa)...

      • Ammattikasvattaja

        Koetapas miettiä sitä, mitä tapahtuisi ellei opettajilla olisi aikaa valmistella seuraavaa tuntia.

        Yritä sen jälkeen miettiä sitä, mitkä seuraukset oppilaille olisi välitunnittomuudesta!


      • LeipäElättää

        Mietipäs tätä: Tee päivä töitä ilman mahdollisutta käydä edes kusella muuten kuin ruokatauolla. Sitten kun olet saanut housusi kuivatuksi, tule kirjoittelemaan lisää.


      • Ammattikasvattaja

        Se, että sinun työpaikallasi on noin vaikeat työolot ei tarkoita kai sitä, että kaikilla muillakin pitää olla? Haluatko ehkä etteivät oppilaatkaan saa lainkaan pitää välituntejaan?

        Et kai ihan oikeasti kuvittele, että oppitunnit muuttuisivat ilman välitunteja paremmiksi? Eikö seuraavaa oppituntia sinun mielestäsi tarvitse valmistella?

        Sinulla tuntuu olevan sellainen mielikuva, että opettajista yksikään ei tee mitään välitunneilla? Valitan, monin osin mielikuvasi on väärä. Joukossa on yhä sellaisiakin opettajia, jotka mitään eivät tee, mutta yhä enemmän on heitä, jotka pikemminkin eivät osaa pitää taukoja.

        Tällä tarkoitan sitä, että jos opettaja työnsä hyvin tekee, hän oikeasti kuluttaa energiaa tunnin pitoon. Hän työskentelee usein koko persoonallaan. Oppitunnit eivät myöskään ole samanlaisia. Esim. liikuntatunninkin pito vaatii yllättävästi valmistelua. Moni oppiaine edellyttää vaikkapa monistamista, materiaalien etsimistä jne. Sinulle on vaikeaa havainnollistaa opettajan työtä, jos et itse ole ollut koulussa työssä. Oletko ollut?

        Noh, sinulla on ilmeisesti oma näkemyksesi siitä, miten koulun työpäivä pitäisi järjestää? Kerrothan toki sen meille?


    • äläkadehti

      Juhan iskä oli opettaja, joten Juha tuntee lukkarinrakkautta opettajia kohtaan. Että revi siitä.

    • ari_zwag

      Maksetaanko liikaa vai ei, on mielestäni kysymys asian sivusta. Tärkeintä olisi taata, että opetusta toteuttavat henkilöt olisivat ammattitaitoisia. Voidankin kysyä, onko ammattitaito mikä, kun kouluviihtyvyys on Suomessa pohjoismaista huonoin ja syrjäytettyjen ja pudotettujen oppilaiden määrä kuin kasvaa.

      Ei hyvän palkan ja etujen eteen riitä se, että sokeasti muita totellen ja peesaten opettaja kylmästi vaatii ja venyttää oppilasta jaksamaan vuodesta vuoteen.

      • Ammattikasvattaja

        Mielenkiintoisia ajatuksia, pitkästä aikaa.

        Kuvitteletko, että koulu yksin on vastuussa lasten ja nuorten asenteista koulua kohtaan? Mikään muuko ei vaikuta siihen?

        Entäpä ne Aasian alueen koululaitokset, jotka ovat kovaa vauhtia menossa Suomen ohi ainakin PISA-tulosten valossa: onkohan niiden maiden kouluissa "kivaa"? Mitä luulet, "ari_zwag"?


    • ex-maikka

      Näitä keskusteluja kun lukee, niin hyvä te jotka luulette, että opettajana tienaa ja työ kevyttä. Vaihdoin koulumaailman 18 vuoden jälkeen sosiaalialalle ja voin sanoa että 3-vuorotyökin on kevyempää ja palkitsevampaa kuin tämän päivän yläkoulun opettajana oleminen. Työolot kaikille kuntoon- silloin voidaan paremmin ja se näkyy kaikessa! Tsemppiä niille jotka painivat kasvattajina- ai niin älkää painiko!!!! :-)

    • Anonyymi

      tgade tgade tgade tgade tgade tgade tgade tgade tgade tgade tgade tgade tgade tgade tgade tgade tgade tgade tgade tgade tgade tgade tgade tgade tgade tgade

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 193
      2599
    2. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      207
      2353
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      63
      2272
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      179
      1771
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1354
    6. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      12
      1288
    7. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1287
    8. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      20
      1233
    9. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1215
    10. Venäjän sissit lakkojohtajat

      Odottavat 'lisätä lakkoja' Toverit käskyttää. Eikä ensimmäinen kerta.
      Suomen Keskusta
      3
      1118
    Aihe