ekat näyttelyt

perhoskoira_

hei nyt oltaisiin menossa perhoskoiran kanssa ekoihin pentunäyttelyihin. en ole itsekään ennen näyttelyissä ollut olisiko jotain vinkkejä mistä näitä näyttelyitä löytäisi?mitä ottaisi mukaan? ja minkä ikäisenä olisi pentu hyvä viimeistään viedä?

11

104

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • aloittelijavaan

      näyttelyt löytyy osoitteesta kennelliitto, ja sen näyttelyt- sivustolta.
      Mukaan näyhttelyyn tarvitaan rokotustodistus ja koiralle vesikuppi sekä hihna ja panta. periaatteessa se riittää. Pentu pääsee näyttelyihin 5 kk täytettyä. Ja siitä eteenpäin, luokka vain sitten vaihtuu, kun ikä karttuu. Jos pentu on sellaiselta kasvattajalta, joka harrastaa näyttelyitä ja suostuu neuvomaa, kannattaa kysyä, tai paikkaunnan kennelkerhosta joltakin sellaiselta ihmiseltä joka osaa sanoa, ihan naamakkain.
      onnea nöyhtelyihin. itselläni on 2 näyttelyn ja 10 mätsärin kokemus

    • moimoimoimoimjjkhdflkjha

      Juu epävirallisiin pentunäytelyihin koira pääsee täytettyään4 tai 5kuukautta. (en muista) 9kuukautta on maksimi ikä.Mukaan tietysti passi,näyttelyhihna,vettä ja noin pienelle pennulle on hyvä olla makupaloja myös. Virallisiin pentuluokkiin pääsee 9kk koira. https://omakoira.kennelliitto.fi/Tapahtumakalenteri/frmTapahtumakalenteri.aspx?A=1.1.2015&PP=31.12.2015&H=N&N=1&O=A&S=1&NT=P&L=1 tuosta linkistä näkee epävirallisten pentunäyttelyiden ajankohtia. Kannattaa pyytää kasvattajalta neuvoa sillä näyttelypesu eroaa peruspesusta. Mätsäreissä kannattaa käydä ensiksi sillä pennun esiintyminen kehässä ei mene aina aivan nappiin...
      http://www.koirat.com/tapahtumat?ryhma=8 tuolta näkee tulevat mätsärit. Kannattaa tarkistaa onko koiran rokotukset kunnossa. Varsinkin jos olet uusi koiranomistaja jotain on voinnut jäädä huomaamatta.
      http://www.kennelliitto.fi/kasvatus-ja-terveys/koiran-terveys/rokotuksiin-ja-tartuntatauteihin-liittyvat-maaraykset tuolla näkyy mitkä rokotukset pitää olla. Suomessa kun viet näyttelyihin niin kehäsihteeri osaa kyllä neuvoa minne sun pitää mennä ja koska.

      • asdfg12

        Virallisiin pentuluokkiin pääsee 7 kk. 9 kk siirtyy Junior kehiin


    • koiruuksia

      Kannattaa harjoitelle kehäkäyttäytymistä etukäteen koiran kanssa.Kysele jos rotuyhdistys järjestää näyttelyharjoituksia tai sitten on nämä mätsärit hyviä paikkoja harjoitella oikeita näyttelyitä varten .Match show 2015 sivulta löytyy Suomessa järjestettävät mätsärit...

    • höpötystä

      Miksi kummassa koiraa pitää viedä näyttelyy. Sehän on koiran kiusaamista. Omistajat vain ylpeilee koiran ulkonäöllä, ei koira siitä nauti.

      • Asiaa_asiaa

        Koira ei mitään näyttelyitä kaipaa,se on vain omistajien turhamaisuutta.


      • koiranmielenmukaan

        riippuu koirasta. Omani tykkää näyttelystä, sekarotuiset on käyneet märtsäreissä, viimeisin perheenjäsen pääsee jo oikeisiin näyttelyihin. Mätsäreissä on käyty kymmenkunta kertaa, kahdesti junnuluokassa ja kohta päästään nuortenluokkaan.. Koira on ihan täpinöissään näyhttelypaikalla, haukahtelee, kiskoo hihnaa sinne ja tänne haluten haistella jokaisen vastaantulijan, touhottaa häntä houskuen ja kun tavataan sopiva kaveri, leikitäänkin. ja sitten kehässä totellaan oikein mallikkaasti, ja kehänauhan jälkeen taas vouhkataan. Koira tietää, milloin tullaan näyttelypaikalle ja ulvahtelee jo autossa ja lyö tassulla koppia, että päästä ulos kentälle!


    • 18_19

      Aloita vaikka itse käymällä katsomassa rotusi kehää näyttelyissä ja pentusi kanssa katsomassa mätsäreitä. Mätsäreihin voi mennä paikan päälle turistina ja pentu tottuu koira- ja ihmisvilinään. Samalla voit harjoitella liikkumista ja esittämistä, kun ensin selvität miten rotua esitetään. Toivottavasti kasvattaja osaa neuvoa sinua alkuun turkinhoidossa ja koiran esittämisessä. Onnea näyttelyihin!

    • Silminnähtyä

      Muutaman kerran ajan kuluttamiseen olen käynyt piskinäyttelyssä. Selvästi huomannut miten rahastaminen velloo siinä touhussa, lahjotut ns. tumarit vaikka ei mitään tietoa mistään juoksuttavat koiranomistajia ringissä kuin pellejä. Omistaja tietyti luulevat tekevänsä hienosti mutta totuus on päinvastainen, ns. tuomarit ovat koko tavalla epäkelpoja mihinkään, en itse luota sihen roskaporukkaan koiranpaskan vertaa. Suoraan sanottuna koko piskinäytely on isoa kusetusta ja siitä voi saada kreppipaperisen koristeen muistoksi kun kävi hölmöyttään juoksemasa rinkiä. Todellista kusetusta kaikki, ei pienintä järkeä vaan täyttä roskaa. Kasvata koirasi ilman tuota roskajoukkoa niin saat siitä hyvän kaverin, älä tuijota kaikkeen siihen paskaan jota sinulle suolletaan aivan turhaan. Sille rahalle on huomattavasti parempaakin käyttöä kuin jakaa sitä piskikusettajien taskuihin.

    • koiratuomari

      Itsekkin olen ollut tuomarina ja tiedän kuinka hyvin siinä tienaa lisäksi oheistuotteiden myynti on ihan kannattavaa. Eikä sekään haittaa jos joku haluaa lahjoittaa rahaa että hänen koiransa pärjäisi, onhan ne koirat kumminkin aika tasaväkisiä niin valintaa helpottaa pieni lahjus.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      585
      3879
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      48
      3318
    3. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      2801
    4. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      66
      2759
    5. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2144
    6. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2091
    7. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      12
      1967
    8. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      1865
    9. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      1810
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      47
      1759
    Aihe