Koirakodin ongelmia

Chocolatecookie

Meille on tulossa ensi viikolla koiran pentu. Emme haluaisi sen tulevan parketillemme ennen kuin se on sisäsiisti ja se olisi mahdollista estää lemmikkiporteilla, mutta ne maksaa kaikki yhteensä hirveän paljon. Olisiko jollakin ideoita miten muulla tavalla pääsyn voisi estää? Tai ideoita miten rakentaa itse portti? Tarvitsisimme siis todella leveän portin. Kiitos jos vastaatte asiallisesti.

11

1731

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Whatanama

      Joko provot paranee tai kasvattajat huononee? Miulle neuvotiin vastuullisen pennuttajan toimesta hommata biltemasta tms. vankkaa puutarha verkkoa tilan rajaamista varten tai tilata zooplussasta edukas portti. Lattiat suojata matoilla (halvoilla ja helpoilla)
      Muuten koiran kynnetkin voi naarmuttaa lattiaa aikuisenakin ja se saattaa tylsyyksissään järsiä listoja ;)
      Toivon todella siksi olevan huono pila ettei koira päädy tarhaan tai yksiö koiraksi koska se ei istu taloon kynsien,hampaiden tai karvojen takia.

    • pienivalkoinen

      Ei kannata ottaa mitään eläintä jos on noin tarkkaa.

    • Eiainayksin

      Rajaatte pennun oleskelualueen esim. kylpy-/kodinhoitohuoneeseen poissaolojen ajaksi (kys. tilan ovessa voi olla portti, jotta pentu näkee ulkopuolelle), mutta ollessanne kotona pentu voi olla vapaasti, kunhan viette pennun ulos heräämisen ja syömisen jälkeen. Sanomalehtiä lattioille, vähennätte, kun pentu tajuaa idean, ja lopulta vain ovien vieressä on pissialustat. Ylimääräisten huoneitten ovia voi sulkea, jotta pentu pysyy samassa tilassa kanssanne. Jos vahinko kuitenkin sattuu parketille, pyyhi pissa rauhallisesti pois, ei parketti vahingoitu välittömästi nesteen siihen osuttua.

    • niinettätuotaettä

      Jos tämä ei ole provo niin noin niitä kodinvaihtajia kasvatetaan. Eli ei päästetä koiraa pennusta asti perheen kanssa toimimaan vaan rajoitetaan esim elin tilaa. Tarkoitan tällä sitä että koira eristetään muusta perheestä/kodista pentuaikana ja se ei sitten koskaan opi mitä saa ja ei saa tehdä. Aikuisenaki puree sitten kaikki sohvasta lähtien pilalle

    • Kompostiverkko

      Kävikö kommentoijilla mielessä että ehkä pentua ei päästetä parketille todennäköisesti ihan sen takia ettei sisäsiisteyskoulutuksen jälkeen tarvitsisi koko parkettia alkaa uusimaan. Meillä toimi ihan tavallinen "kompostiverkko" jolla koulutettiin koira ettei keittiöön saa tulla. Koulutus toimi hyvin :)

    • Biltemasta ja joistain säläkaupoista saa kompostikehikoita noin kympillä per 4 palaa. Nippusiteillä palat voi liittää toisiinsa. Näitä voi käyttää sisällä koiran kulun rajoittamiseen ja ovat edullisempia kuin satasten "pentuaitaukset".

      Tai sitten vetelette koiran oleskelutiloihin jotain halpaa muovimattoa suojaksi. En tosin tiedä, lähteekö niistä väriä alla olevaan materiaaliin.

      Meillä on kyllä koirille tullut vahinkoja parketille eikä siihen ole mitään tullut. Sen sijaan kastelukannullinen vettä taisi jo tuntua. Tosin ei ehkä kannata seisottaa lammikoita kauaa, yhteen lautalattiaan siitä on tullut laikkuja.

    • hiemankokemusta

      Kahden pennun kokemuksella voin sanoa että se pissaamisvaihe on pienin murhe ja siihen riitti meillä kyllä ihan lehtien levittäminen. Portilla rajattiin ainoastan ylä ja alakerta. Ensimmäinen koira oppi sisäsiistiksi kahdessa viikossa ja nykyisellä meni liki kaksi vuotta jolloin totesimme ettei olohuoneessa voi mattoja pitää. Ei ole edelleenkään. Lattian varjeleminen on vain yksi asia. Varautukaa että pentuvaiheessa ette voi pitää mitään koiran ulottuvilla. Muuten huomaatte että teillä ei kohta ole kaukosäätimiä etc. Jotta teille ei ilmestyisi parittomia kenkiä tai muita vaatteita niin hattuhyllylle kaikki. Rottinkikalusteet pois ainakin vuodeksi. Kaikkia huonekalujahan ei halua poistaa mutta pysyvät jäljet saattaa kuitenkin jäädä joihinkin. Pahin nakertelu loppuu aikanaan mutta silti ei kannata jättää mitään tavaraa pöydille mistä ei halua päästä eroon. Parketti ei säästy pentuvaiheenkan jälkeen. Koirille rtaipumus varsinkin nuorena saada niitä hepulikohtauksia kun se sutii vauhdilla ympäri asuntoa. Siinä parketti ei saa armoa.

    • hyppylenkki

      Tsiisus, on varaa pitää parketti, mutta ei hankkia portteja.

      Hankit siis puutarha-aitaverkkoa.

    • eisisustustavara

      Miksi pitää hankkia koira jos on noin tarkkaa. Kissa voisi olla teidän juttu, pehmeät tassut ei pilaa parkettia eikä tarvitse viedä edes ulos, pissalaatikko vessannurkassa riittää. Koiran pentuvaiheesta ei millään selviä ilman jotain tuhoa ja vahinkoa, se on syytä ottaa aina huomioon ennen kuin se hankitaan.

      Hampaiden vaihtuminen saattaa jo pelkästään aiheuttaa vahingollista tavaroiden ja kodin pintojen pureskelua ja sen jälkeenkin voi olla samoja tapoja tylsistymisestä johtuen mikäli joutuu olemaan pitkiä aikoja yksin.

      Älkää ottako koiraa, niitä on jo tällä hetkellä ihan liikaa odottamassa uutta kotia typerien ja taitamattomien ihmisten takia, koira ei ansaitse sitä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1575
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      15
      1414
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1331
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      31
      1305
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      33
      1258
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      14
      1186
    7. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1116
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1116
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1094
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1082
    Aihe