Autolla Norjaan ja Ruotsiin

xyz

Ollaan lähdössä matkailuautolla ensi kesänä Norjaan ja Ruotsiin, Kolmården tiedetään mutta mitä muita lapsiperheille hyviä kohteita kyseisissä maissa on? Ja mihinpäin Norjaa kannattaa mennä jos haluaa nähdä hienoja autoilumaisemia?

8

10967

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • matkailija2

      Itse matkustelin pienempänä vanhempien mukana pohjoisessa useampana kesänä. Kävimme esim. Korvatunturilla, Kuusamossa, Kiirunassa, Narvikissa, ja maailman pohjoisimmassa kaupungissa Hammerfestissa. Pohjois-Norjan tiellä on hienoja näköaloja. En nyt muista mutta joko Kiirunassa tai Narvikissa oli kiva lämmitetty ulkoilma vesipuisto ja kävimme myös Svartisen jäätiköllä Norjassa. Leirintäalueilla on aina leikkipaikkoja, uimarantoja ja muita lapsia. Tutustuimme paikallisiin kirkkoihin ym. nähtävyyksiin, kiipeilimme tuntureille ja levähdimme pysähtymispaikoilla ja leirintäalueilla, enkä muista erityisesti tylsistyneeni.

    • tässä

      Olen matkustellut Norjaa ristiin rastiin ja ehdottoman kaunis paikka on Geiranger, vuonon pohjukassa, keski-Norjassa, etsi kartasta, serpenttiinitiet sinne johtavat, ylhäällä tundra ja laaksossa luumupuut. Mikäli lapset ovat vielä niin pieniä, etteivät ymmärrä tai jaksa, pistä nimi mieleen. Ihmiset, jotka siellä ovat käyneet palaavat aina uudestaan, niin minäkin (ollut ainakin viisi kertaa ja Alpitkin on ylitetty, tiedän mistä puhun).

      • Citrophoros

        Itse Geirangerissa ei ole mitään kummoisempaa, japanilaisturisteja bussilasteittain, mutta näkymä Dalsnibba-vuorelta Geiranger-vuonon pohjukkaan lähes 1500 metrin korkeudelta on ainutlaatuisen hieno. Tie Dalsnibballe on valitettavasti maksullinen.


    • verkkofan

      Vimmerbyssä on Astrid lindgrenin satuista koottu maailma, jos nyt lapset ovat vielä peppi Pitkätossu ja EEmeli -iässä. Skarassa on perheille sopiva huvipuisto, Eskilstunassa ihan ok tivoli ja eläipuisto. Ruotsista Norjaan kun pääsee eri riettejä, ehkä jokin kohde sopii matkan varrelle.

    • Pete A.
    • martene

      Ruotsissa kannattaa pysähtyä Eskilstunan Parken Zoossa (jos menette Etelän kautta).
      Norjassa maisemanautinnot saa parhaiten matkalla Geirangeriin (se Dahlsnibbanin tiemaksu kannattaa maksaa, jos on kaunis sää; sitä näkymää ei unohda koskaan!). Myös matka Bergeniin on kokemus.
      Oslosta Stavangeriin yli Haukeli-vuoriston, kulkien kilometrien pituisen tunnelin läpi, pujotellen pikkuteita alas rannikolle. Jos Stavangeriin menette, kannattaa ajaa muutama kymmenen kilometriä kohti Etelää tietä, joka kulkee aivan Atlantin rantaa.
      Tärkeää on muistaa, että tankkaatte riittävän usein, sillä huoltoasemien välillä saattaa olla pitkät välit. Haukelivuoristoon noustessa on maininta viimeisestä huoltoasemasta ja se kannattaa ottaa tosissaan, seuraavaan on matkaa ja polttoainetta kuluu, kun noustaan ylös...

      muutama linkki avuksi:
      http://www.parkenzoo.se/finsk.htm
      http://www.virtualoslo.com/
      http://www.heddal-stavkirke.no/
      http://www.haukeli.no/
      http://www.stavanger-web.com/
      http://www.bergen-guide.com/

      täytyy myöntää, että vähän kateellisena reissuanne ajattelen. tällä kertaa kun jää itsellä väliin, mutta onhan noita Norjanreissuja kertynyt kymmeniä tähän mennessä.

    • käyty

      Toissa kesänä mentiin Kilpisjärven kautta Tromssaan ja sieltä jäämeren rantaa E6-pitkin ja Karigasniemenkohdalta takaisin Suomeen. Tromssan ympäristö on hienon näköistä samoin Kilpisjärveltä merelle, mutta Altan jälkeen kun jatkettiin Lakselviin E6:sta niin se oli ankeaa ylänköä.

      Viime kesänä sitten mentiin Vaasasta-Uumajaan, sieltä Ruotsin rannikkoa Sundsvalliin asti ja sitten länten kohti Geirangeria. Matka sisämaassa oli aika ankeaa, vähän niinkuin Suomen Lapissa.Jossakin kohtaa Lommin jälkeen, kun oltiin menossa Geirangeria kohti oli aivan mahtava koski (Donfoss tai jotain sinneppäin), minkä vieressä oli leirintäalue. Dalsnibban päälle päästiin ilmaiseksi, ei ollut illalla yhdeksään jälkeen mitään maksuja. Maisemat oli mahtavat. Samoin Geirangerin jälkeen Trollstigen-Peikkotie oli hieno.

      Norjan vuonot ja rannikko on ainakin hienoa, mutta tuo sisämaa on vähän ankeaa.

      Nyt kesällä olis itsellä tarkoitus ajaa taas Pohjoisempaan osaan Lofooteille ja sieltä rantaa Mo i Ranaan asti ja Tornion kautta takaisin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      140
      4255
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      125
      1661
    3. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1477
    4. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      283
      1422
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1294
    6. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      49
      1185
    7. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1141
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1116
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      60
      1091
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      63
      1071
    Aihe