Mikä jyrsijä?

jyrsijä

Olen 11 vuotias ja haluaisin jonkun jyrsijät. MIKÄ? Ei sit mitää 20-30 vuotta elävää. Eli osaan käsitellä/hoitaa kania (joo ei ole jyrsijä) ja kääpiö hamsteria. Ei ehkäpä rotta tai hiirtä. Mieluiten vähän käsi kesy mutta pärjää ainakin vähän aikaa yksinkin/lauman seurassa. Kiitos vastauksista!

ps.kyllä ois vanhemmat vastuussa!

Lotta

7

62

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 11v

      Olen kanssa 11v suosittelen lämpimästi kääpiöhamsteria

    • Eiomaagerbiilejä

      Gerbiilejä? Ne ovat päiväeläimiä, toisin kuin hamsterit (?) En tiedä hamstereista, mutta gerbiilit ovat aktiivisia ja pärjäävät laumassa. Gerbiilit elävät johonkin 3-4 vuotta. Kannattaa ottaa kaksi urosta tai kaksi naarasta. Jos on eri sukupuolta, voi olla että poikasia tulee. Gerbiilit eivät haise kuulemma paljoa, ja suht helppo hoitoisia. Vettä ja ruokaa oltava tarjolla jatkuvasti, ja puhtaat purut, peseytymis hiekkaa, ja tekemistä. Sekin voi olla hauskaa tekemistä, kun askartelee pieniä, mukavia aktiviteetti juttuja, kuten vessapaperi rullista jotain. Niillä pitää myös olla kovaa purtavaa, koska hampaat kasvavat koko ajan. Gerbiilit pitää totuttaa kesyiksi. Tuntuu että gerbiilit ei ihan lasten lemmikkejä ole, mutta kyllä jo 11 vuotiaille sopivia. Kunhan muistaa olla varovainen aina. Voisiko gerbiili tuntua jyrsijältä vaihtoehdolta?

    • miiiry

      syyrialaista hamsua suosittelen.

    • hmmhmm

      Kania ei ehkä kannata. Oma kanini on jo 11 vuotta ja tosiaan olin sinun ikäisesi kun sen sain.
      Gerbiilit ja degut on ihan kivoja. Chinchillatkin ovat hauskoja.

      • Sedä

        Chinchilla elää vielä pidempään kuin kani...


      • hupsistaw

        Ai, menin sitten puhumaan tietämättä asiasta. Voi hyvin olla, että harvonaisemmilla lemmikeillä on suurempi geeniperimä ja täten elävät pidempään. Gerbiilitkin elivät ennen kuusikin vuotta, nykyään tuskin neljääkään.


    • kolmemarsua

      Hamsterit ovat yöeläimiä. Ne eivät ole hereillä silloin kun sä tahtoisisit ja saattaisisit joutua myöhään illalla joskus klo 21 ruveta valvomaan hamsteria aitauksessa. Pitäähän niidenkin nyt jaloitella.
      Degut ja chincillat elävät aika pitkään. Chincillat ovat käsitykseni mukaan yöeläimiä ja niitä pitäis ulkoiluttaa useammin kuin hamsteria. Chincillat vaativat myös ison häkin.

      Degut ovat seurallisia eläimiä, joiden ruokinnasta pitää olla tarkka. Degut ovat myös päiväeläimiä ja elävät sen 8-13vuotta suurinpiirtein(käsittääkseeni).
      Gerbut elävät suht vähän aikaa (2-4vuotta). Ne asuu laumassa tai pareittain. Kahdelle gerbulle sopii n. 80x40 terra, mutta mitä isompi sen parempi.
      Kaneista en tiedä hirveästi. Tarvitsevat ison häkin väh. 140x70. Jaloittelua tarvitsevat päivittäin. Osa on kovinkin seurallisia ja osa vähemmän seurallisia. Voivat oppia sisäsiistiksi, jolloin tarvitsee vain siivota vessaloota päivitääin. Elävät sen 5-10vuotta. Jotkut jopa 13.
      Marsuista on osa myöskin seurallisia ja osa ei. On aika/tosi epätodennäköistä, että marsu oppii sisäsiistiksi. Marsut elää sen 4-8vuotta keskimäärin. Häkin koko olis yvä olla kahdelle marsulle väh. 120x60.

      Kaikkien noiden eläintten eläinlääkärikustannukset tulevat olemaan eritäin kalliita. Jos asut pääkaupunkiseudulla niin väh. 100e tulee maksamaan. Ruokinnassa tulee olla erittäin tarkka. Oikein ruokkimalla voi välttää tulevaisuuden ongelmia.

      T. Kolme marsua omistava 12.v tyttö

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      305
      3559
    2. 204
      2981
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      71
      2544
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      238
      2020
    5. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      16
      1445
    6. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      42
      1371
    7. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1337
    8. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      170
      1324
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      24
      1318
    10. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      51
      1277
    Aihe