Pitkästä aikaa avasin palstan ja profiilini, jolta pääsee suoraan omille avauksille ja niiden viesteille. Näin, että edellisen avaukseni vastineessa viime torstaina on kyselty mielipidettäni Juha Sipilän keskiviikkoisesta tv-puheesta. Vastaan kyselyyn tällä uudella avauksellani käsitellen asiaa laveamminkin.
Katsoin kyllä Sipilän puheen, ja myös sen jälkeisen A-studion. Ihan hyvä puhe se oli, joskin jotenkin ponneton, kuten A-studiossakin todettiin. Kuka lieneekään puheen kirjoittanut, sujuvasti Sipilä sen luki tv-kameran yhteydessä olevalta teleprompterilta, jossa puheen suurennettu teksti pyörii ja katsoja saa vaikutelman, että puhuja puhuisi ilman tekstiä.
Uskon Sipilän pyrkivän ratkaisuihin, joilla Suomi saataisiin taas nousuun. Vanhasen toisen hallituksen aikana alamäkemme ja hurja velkaantumisemme alkoi, eikä muutosta saanut aikaan Kataisenkaan hallitus, josta pakosta tuli poliittisesti kovin hajanainen. Nykyinen hallitus on ainakin näihin asti ollut edeltäjäänsä yhtenäisempi, joten tuloksellisempi toiminta olisi sille mahdollista. Saneluratkaisuihin silläkään ei ole varaa. Työelämää koskeviin ratkaisuihin pitäisi päästä työmarkkinaosapuolten sopimuksilla. Ammattiyhdistysliikkeellä on voimaa ”panna ranttaliksi”, jos siellä koetaan loukattavan sen 75-vuotisia sopimusoikeuksia.
Tarvittaviin sopimuksiin pääsemisen edellytys olisi molempien työmarkkinaosapuolten luottamus hallituksen puolueettomuuteen heitä koskevissa asioissa. A-studiossa SAK:n puheenjohtaja Lauri Lyly totesi, että Jyri Häkämiehen tehtävä työnantajia edustavan EK:n toimitusjohtajana on tarpeeton, kun Juha Sipilä tekee työn hänen puolestaan. Ehkä vähän liioittelua, mutta kyllähän sellainen käsitys on ymmärrettävästi syntynyt, että enemmän hallitus on työnantajan kuin työntekijän puolella.
Neuvottelupöydässä voitaisiin hyvinkin päästä niihin Sipilänkin tavoitteisiin, joihin hän ei tule pääsemään hallitusvallalla ilman ikäviä seuraamuksia kaikille, myös Sipilälle itselleen. Haittatyölisien pienentämiseen SAK ei myöntyne, mutta varmaan helpommin esim. eräiden arkipyhien poistoon, lomarahojen alentamiseen ja työttömyyskorvausten pienenemiseen työttömyyden keston myötä. Työnantajamaksujen alennukseen SAK olisi taipuvainen, mutta valtion täytyisi se paikata verojen korotuksilla, ja sitä hallitus ei halua. Julkishallinnon tarvittavia rakennemuutoksia SAK ei vastusta, haluttomampi niihin lienee julkishallintoa varsinkin kuntatasolla runsaasti miehittävä kepu.
SAK:n on vaikea hyväksyä sen jäsenkuntaan kipeästi kohdistuvia leikkauksia, kun pääministerin oman puoleen ydinkannattajakunta - maatalousväestö - jokseenkin täysin säästyy leikkauksilta. Hallituksen ainoaksi työväenpuolueeksi julistautuneet persutkin ministeripaikkansa säilyttääkseen joutuvat tukemaan Sipilän ennakkoehdoiksi määräämiä tavoitteita. Ja varmaan maksavat siitä kannatuksellaan. Jäseniä on eronnut puolueesta ja he ovat jo perustamassa uutta puoluetta, Kantasuomalaisia.
Eräät talousoppineet - yksi nobelistikin - ovat olleet sitä mieltä, että mieluummin pitäisi vielä elvyttää vaikka lainarahalla kuin leikata, sillä leikkaukset supistavat kansalaisten ostovoimaa ja estävät talouden nousua. Ovat todenneet, että Suomen velkaantuminen on vasta eurooppalaista keskitasoa. Mutta jos entistä tahtia jatkaen velkaannumme edelleen miljoona euroa tunnissa, pian olemme huipputasoa, eikä meidän pidä pyrkiä siihen. Säästöjä rakenteita muuttamalla ja myös leikkauksia tarvitaan. Mutta Sipilän ja hänen hallituksensa pitäisi pyrkiä ja päästä ratkaisuihin yhdessä niiden kanssa, joita ratkaisut koskevat.
Jos hallitus aikoo jatkaa vain omia saneluratkaisujaan, edessä on paljon pahempaa kuin ne perjantaiset mielenilmaisut. Satojatuhansia ihmisiä niihinkin kai jo osallistui, yksin Helsingin Rautatientorilla yli kolmekymmentätuhatta. Osallistuneilla on aito hätä tulevaisuudestaan, sen hyvin ymmärrän mm. kuultuani tuossa A-studion ohjelmassa esiintynyttä kätilöä ja lehdissä ja tv:ssakin haastateltuja varsin matalapalkkaisten alojen vuorotyöntekijöitä. Mielenilmaisuihin osallistui myös opettajia, poliiseja ja muita sellaisia, joita ei perinteisesti pidetä työväen edustajina. Eivätkä nuo kuulu SAK:n alaisiin liittoihin, tuskin heistä monetkaan ovat edes demareita.
Tänään klo 15.00 uutisissa Lauri Lyly ilmoitti, että SAK ei suostu ennalta määrättyyn viiden prosentin kilpailuhyppyyn, mutta huomenna antaa oman esityksensä, jonka toteuttamalla voidaan päästä samaan. Se esitys Sipilän kannattaisi kuunnella tarkalla korvalla. Sipilä on toistellut, että hän on kaksi kertaa turhaan yrittänyt yhteiskuntasopimusta, eikä aio kolmatta kertaa yrittää. Kyllä hänen pitäisi yrittää vielä, kun SAK:llakin tuntuu olevan valmiutta neuvottelupöytään, johon Akava ja STTK ovat jo halunsa ilmoittaneet. Sipilän tulisi ymmärtää, että asian hoitaminen sopimuksilla, ei pakolla, olisi meidän kaikkien ja koko maamme etu. Myös Sipilän itsensä kuten puolueensakin etu.
Juha Sipilän tv-puheesta - ja vähän muustakin
36
<50
Vastaukset
Avauksestani tuli ehkä liian paatoksellinen. Jatkan vielä sitä hieman keventämällä. Torstaina Pääkaupungin päällystön evp-yhdistyksen saunaillassa kerhomme rantasaunalla Santahaminassa eräs evp-tovereistamme totesi, että me emme voi lakkoilla, mutta mielenilmaisuihin voisimme osallistua, kun hallituksen suunnittelemat leikkaukset koskevat meitäkin. Hän ehdotti, että mekin menisimme mielenilmaukseen Rautatientorille. Ei saanut esitys kannatusta, vaikka esittäjä oli varmasti tosissaan;))
Päällystöliiton evp-yhdistyksen kaksipäiväisellä Tallinnan matkalla - jolla olin maanantain-tiistain naisystäväni kanssa - tuosta saunalla tapahtuneesta virikkeen saatuani kyselin yhdistyksemme johtohenkilöiltä, että miksi me emme olleet mukana noissa mielenilmaisuissa. Minua valistettiin, että siksi, kun Akava on keskusjärjestöistä myöntyvin Sipilän esityksiin, ja kattojärjestömme Päällystöliitto ry kuuluu Akavaan ja akavalaisten eläkeläisjärjestöjen kanssa mekin toimimme yhdessä. Tietysti he uskoivat minun olleen tosissani kyselyissäni;))
Viikonloppuni sukulaisvierailullani emme juurikaan puhuneet politiikkaa, mutta lauantai-iltana ihan muusta turistessamme otin puheeksi tuon Sipilän tv-puheen ja totesin, että se teleprompteri on mainio laite. Siihen isäntäni: ”Se tekee puheista tylsiä. Onneksi sitä ei ollut vielä Kekkosen aikana. Joutui lukemaan puheensa papereista. Viimeisessä uudenvuoden puheessaan hän sekosi liuskista, ja puheesta tuli tosi hauska”;))Olisitte vaan menneet torille vanhasta muistista. Taisi tuo aliupseerien liitto olla SAK:lainen demariliitto. Siellä demareissahan sinäkin olit ehdokkaana, aatteesta tai pelkkää opportunismia.
Kommenttina avaukseesi. Puheen pitäminen tärkeästä asiasta ei ole helppoa, se on käytännössä pidettävä paperilta eli nykyään koneelta, jotta asia tulee esitettyä täsmälleen oikein. Uutistenlukijat kommentoivat sitä kertoen ettei se ole helppoa ja he ovat ammattilaisia.
Muuten nykyisen tilanteen tekee vaikeaksi se ettei SAK:lla ole mitään valtaa. Lyly on sätkynukke joka liikkuu ja puhuu mitä liittojohtajat käskevät. Homma toimi niin kauan kun oli jaettavaa SAK ja STK tekivät TUPON ja voimakkaat liitot hankkivat sitten jäsenilleen TUPOa paremmat ehdot. Nyt kun pitäisi tuottavuutta jollain parantaa ei SAK/ Lylyllä ole mandaattia neuvotella mistään koska valta on liitoilla. Liittojohtajat eivät välitä tippaakaan maan edusta, eiväthän he ole välittäneet edes oman alansa tuottavuudesta. Tämä on osaltaan johtanut teollisuuden ja palvelujen siirtymiseen ulkomaille.
Hallitus tekee sitä mitä se voi tehdä kun SAK on hylännyt neuvottelut. Nythän STTK ja Akava ovat valmiit vielä neuvottelemaan. Sipilä on valmis ottamaan huomioon selvän ehdotuksen. Sitä vaan ei AY liike näytä pystyvän tekemään joten hallitus laittaa oman malinsa liikkeelle.
Kataisen hallitus suunnitteli ja selvitti mutta ei pystynyt merkittäviä päätöksiä tekemään. Sipilän hallitus pystyi tekemään. Se ei varmaankaan ole oikeudenmukainen, mutta kuka sellaisen pystyisi tekemään? Se saattaa olla perustuslain vastainen se selviää sitten kun lait on eduskunnan käsittelyssä.
Pääasia on, että hallitus toimi ja laittaa pyörän pyörimään. Joskus aikanaan sitten nähdään mitä päätöksiä eduskunta ja SAK liitot tekevät.
- Pieni_pyyyntö
Lyhemmin, pliis, lyhemmin! Tämä on keskustelupalsta, ei noin pitkästä aloituksesta synny keskustelua, ei niitä jaksa lukea. Vaikka olisi asiaakin, on tuosakin, kyllästyy ennen kuin pääsee aloituksen loppuun.
Kävisit palstalla useammin, ei tarvitsisi kerralla kaikkea sanoa.
Pitkän jorinasi päätteeksi sentäs ajattelet myös keskustan etua(-:- Avaus_oli_OK
Typerä on kommenttisi. Avauksen kyllä jaksaa lukea ja kommentoidakin sitä, jos on kykyä. Kapistuksen oma lisäys on sitten jo taas sitä, mitä ei palstalle kaipaisi.
No joo, pitkähän tuosta avauksestani tuli. Kun en täällä enää viitsi kovin usein pistelehtiä, mieleen saattaa kertyä enemmän sanottavaa. Ja monitahoinen on tuo asiakin, josta avasin.
Kyllä keskustelun avaukseksi tarkoitettu alustus voi olla pitempi, kuten esim. kokouksissa, niin myös keskustelupalstalla. Eihän vastaajan tarvitse puuttua kaikkeen avaajan sanomaan, hän voi kommentoida vain sitä, josta hänellä on mielipide. Eikö sinulla ollut mielipidettä mistään sanomastani?
Sanot, ettet jaksanut avaustani lukea. Ihmettelen, kun minä yhdeltä istumalta jaksoin sen kirjoittaa. Taisit kuitenkin lukea sen kokonaan, kun avaukseni lopuksi sanomaani kommentoit;))Avaus_oli_OK kirjoitti:
Typerä on kommenttisi. Avauksen kyllä jaksaa lukea ja kommentoidakin sitä, jos on kykyä. Kapistuksen oma lisäys on sitten jo taas sitä, mitä ei palstalle kaipaisi.
Kiva, että mielestäsi avaukseni on lukukelpoinen. Et kuitenkaan sitä mitenkään kommentoinut. OK, ymmärrän, että olet kanssani samaa mieltä kaikesta siinä sanomastani. Minä puolestani olen samaa mieltä kanssasi tuosta kommentista sanomastasi;))
Joo, varmaan tuo jatkokevennykseni oli tarpeeton sinulle. Mielestäni kuitenkin nuo pienet tositapahtumat olivat hauskoja, vastapainoksi ehkä liian tosikkomaiselle avaukselleni.- missämunakarva
kapi_ kirjoitti:
No joo, pitkähän tuosta avauksestani tuli. Kun en täällä enää viitsi kovin usein pistelehtiä, mieleen saattaa kertyä enemmän sanottavaa. Ja monitahoinen on tuo asiakin, josta avasin.
Kyllä keskustelun avaukseksi tarkoitettu alustus voi olla pitempi, kuten esim. kokouksissa, niin myös keskustelupalstalla. Eihän vastaajan tarvitse puuttua kaikkeen avaajan sanomaan, hän voi kommentoida vain sitä, josta hänellä on mielipide. Eikö sinulla ollut mielipidettä mistään sanomastani?
Sanot, ettet jaksanut avaustani lukea. Ihmettelen, kun minä yhdeltä istumalta jaksoin sen kirjoittaa. Taisit kuitenkin lukea sen kokonaan, kun avaukseni lopuksi sanomaani kommentoit;))Eihän sinullakaan ollut mitään omaa mielipidettä mistään.
missämunakarva kirjoitti:
Eihän sinullakaan ollut mitään omaa mielipidettä mistään.
Kyllä minulla oli mielipiteitä avaamastani asiasta. Tässä niistä muutamia:
>>Kuka lieneekään puheen kirjoittanut, sujuvasti Sipilä sen luki tv-kameran yhteydessä olevalta teleprompterilta.
Uskon Sipilän pyrkivän ratkaisuihin, joilla Suomi saataisiin taas nousuun.
Työelämää koskeviin ratkaisuihin pitäisi päästä työmarkkinaosapuolten sopimuksilla.
Tarvittaviin sopimuksiin pääsemisen edellytys olisi molempien työmarkkinaosapuolten luottamus hallituksen puolueettomuuteen heitä koskevissa asioissa.
Neuvottelupöydässä voitaisiin hyvinkin päästä niihin Sipilänkin tavoitteisiin, joihin hän ei tule pääsemään hallitusvallalla ilman ikäviä seuraamuksia kaikille, myös Sipilälle itselleen.
SAK:n on vaikea hyväksyä sen jäsenkuntaan kipeästi kohdistuvia leikkauksia, kun pääministerin oman puoleen ydinkannattajakunta - maatalousväestö - jokseenkin täysin säästyy leikkauksilta.
Säästöjä rakenteita muuttamalla ja myös leikkauksia tarvitaan. Mutta Sipilän ja hänen hallituksensa pitäisi pyrkiä ja päästä ratkaisuihin yhdessä niiden kanssa, joita ratkaisut koskevat.
Tänään klo 15.00 uutisissa Lauri Lyly ilmoitti, että SAK ei suostu ennalta määrättyyn viiden prosentin kilpailuhyppyyn, mutta huomenna antaa oman esityksensä, jonka toteuttamalla voidaan päästä samaan. Se esitys Sipilän kannattaisi kuunnella tarkalla korvalla. Sipilä on toistellut, että hän on kaksi kertaa turhaan yrittänyt yhteiskuntasopimusta, eikä aio kolmatta kertaa yrittää. Kyllä hänen pitäisi yrittää vielä, kun SAK:llakin tuntuu olevan valmiutta neuvottelupöytään, johon Akava ja STTK ovat jo halunsa ilmoittaneet. Sipilän tulisi ymmärtää, että asian hoitaminen sopimuksilla, ei pakolla, olisi meidän kaikkien ja koko maamme etu. Myös Sipilän itsensä kuten puolueensakin etu.<<
Sinulla sen sijaan ei näy olevan ainakaan poikkitelaisia mielipiteitä sanomaani nähden. Joten lienet samaa mieltä kanssani.- Avaus_oli_OK
kapi_ kirjoitti:
No joo, pitkähän tuosta avauksestani tuli. Kun en täällä enää viitsi kovin usein pistelehtiä, mieleen saattaa kertyä enemmän sanottavaa. Ja monitahoinen on tuo asiakin, josta avasin.
Kyllä keskustelun avaukseksi tarkoitettu alustus voi olla pitempi, kuten esim. kokouksissa, niin myös keskustelupalstalla. Eihän vastaajan tarvitse puuttua kaikkeen avaajan sanomaan, hän voi kommentoida vain sitä, josta hänellä on mielipide. Eikö sinulla ollut mielipidettä mistään sanomastani?
Sanot, ettet jaksanut avaustani lukea. Ihmettelen, kun minä yhdeltä istumalta jaksoin sen kirjoittaa. Taisit kuitenkin lukea sen kokonaan, kun avaukseni lopuksi sanomaani kommentoit;))"Kiva, että mielestäsi avaukseni on lukukelpoinen."
-Kyllä oli lukukelpoinen. Kerrankin sait aikaan avauksen, johon et tunkenut itseäsi joka väliin. Avaus oli mielestäni hyvä.
" Et kuitenkaan sitä mitenkään kommentoinut"
-Luen kyllä mielelläni ja silloin, kun tarvitaan todellista taitoa kommentoida, jään odottamaan kommentteja niiltä, jotka osaavat asia/tietopohjalta asioita kommentoida. Itse en ole politiikkaan niin paljoa perehtynyt, että juurikaan osaisin kommentoida. Mutta kuten sanottu, luen mielelläni asiallisia kirjoituksia.
"OK, ymmärrän, että olet kanssani samaa mieltä kaikesta siinä sanomastani."
-Saat sinä ymmärtää niinkin, jos se jollain tavoin egoasi kohottaa, mutta tulkinta on toki vain sinun omassa päässäsi kehitelty.
Jatkokevennyksesi oli taas tosiaan sitä itsesi esille tuomista, josta en kovin paljoa piittaa. Mutta on näillä palstoilla hullumpaakin nähty. - missämunakarva
kapi_ kirjoitti:
Kyllä minulla oli mielipiteitä avaamastani asiasta. Tässä niistä muutamia:
>>Kuka lieneekään puheen kirjoittanut, sujuvasti Sipilä sen luki tv-kameran yhteydessä olevalta teleprompterilta.
Uskon Sipilän pyrkivän ratkaisuihin, joilla Suomi saataisiin taas nousuun.
Työelämää koskeviin ratkaisuihin pitäisi päästä työmarkkinaosapuolten sopimuksilla.
Tarvittaviin sopimuksiin pääsemisen edellytys olisi molempien työmarkkinaosapuolten luottamus hallituksen puolueettomuuteen heitä koskevissa asioissa.
Neuvottelupöydässä voitaisiin hyvinkin päästä niihin Sipilänkin tavoitteisiin, joihin hän ei tule pääsemään hallitusvallalla ilman ikäviä seuraamuksia kaikille, myös Sipilälle itselleen.
SAK:n on vaikea hyväksyä sen jäsenkuntaan kipeästi kohdistuvia leikkauksia, kun pääministerin oman puoleen ydinkannattajakunta - maatalousväestö - jokseenkin täysin säästyy leikkauksilta.
Säästöjä rakenteita muuttamalla ja myös leikkauksia tarvitaan. Mutta Sipilän ja hänen hallituksensa pitäisi pyrkiä ja päästä ratkaisuihin yhdessä niiden kanssa, joita ratkaisut koskevat.
Tänään klo 15.00 uutisissa Lauri Lyly ilmoitti, että SAK ei suostu ennalta määrättyyn viiden prosentin kilpailuhyppyyn, mutta huomenna antaa oman esityksensä, jonka toteuttamalla voidaan päästä samaan. Se esitys Sipilän kannattaisi kuunnella tarkalla korvalla. Sipilä on toistellut, että hän on kaksi kertaa turhaan yrittänyt yhteiskuntasopimusta, eikä aio kolmatta kertaa yrittää. Kyllä hänen pitäisi yrittää vielä, kun SAK:llakin tuntuu olevan valmiutta neuvottelupöytään, johon Akava ja STTK ovat jo halunsa ilmoittaneet. Sipilän tulisi ymmärtää, että asian hoitaminen sopimuksilla, ei pakolla, olisi meidän kaikkien ja koko maamme etu. Myös Sipilän itsensä kuten puolueensakin etu.<<
Sinulla sen sijaan ei näy olevan ainakaan poikkitelaisia mielipiteitä sanomaani nähden. Joten lienet samaa mieltä kanssani."Uskon Sipilän pyrkivän ratkaisuihin, joilla suomi saadaan nousuun"
Kyllä olen samaa mieltä.
Kun sanon: Jorma K Korhonen on käynyt ulkomailla lomilla monta kertaa.
Onko sinulla siihen poikkitelaista mielipidettä?
- Mitätilasit
Ketä saamme kiittää, että tänne lappaa väekä, mitä on tullut puhuttua?
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1442966774841.html
"– Pääministerinne avaa pakolaisille ovet kotiinsa. Hän sanoo, että Suomi suojelee pakolaisia. Tänne me haluamme jäädä, ihan minne vain, kunhan saamme jäädä Suomeen." - tästmiepijä
>>Jäseniä on eronnut puolueesta (persut>) ja he ovat jo perustamassa uutta puoluetta, Kantasuomalaisia.<<
Repikää siitä persutoljakkeet. Ylipainoinen suutaan pieksävä maisterisjätkä kusi teitä öögaan pahemman kerran.
Sitä saa mitä tilaa, kun uskoo paskapuheita.Eipä tuohon muuta, kuin yhdyn sanomaasi: "Sitä saa mitä tilaa, kun uskoo paskapuheita".
Onnekseen nyt näyttää siltä, että tilauksella on ollut palautusoikeus;))
- HyvällinenImuilija
Lapsellista, kun gubbe käyttää hymiöitä. Opettele edes toinen ;)) em lisäksi.
Meni ensin väärään paikkaan tässä oikeaan kohtaan
Olisitte vaan menneet torille vanhasta muistista. Taisi tuo aliupseerien liitto olla SAK:lainen demariliitto. Siellä demareissahan sinäkin olit ehdokkaana, aatteesta tai pelkkää opportunismia.
Kommenttina avaukseesi. Puheen pitäminen tärkeästä asiasta ei ole helppoa, se on käytännössä pidettävä paperilta eli nykyään koneelta, jotta asia tulee esitettyä täsmälleen oikein. Uutistenlukijat kommentoivat sitä kertoen ettei se ole helppoa ja he ovat ammattilaisia.
Muuten nykyisen tilanteen tekee vaikeaksi se ettei SAK:lla ole mitään valtaa. Lyly on sätkynukke joka liikkuu ja puhuu mitä liittojohtajat käskevät. Homma toimi niin kauan kun oli jaettavaa SAK ja STK tekivät TUPON ja voimakkaat liitot hankkivat sitten jäsenilleen TUPOa paremmat ehdot. Nyt kun pitäisi tuottavuutta jollain parantaa ei SAK/ Lylyllä ole mandaattia neuvotella mistään koska valta on liitoilla. Liittojohtajat eivät välitä tippaakaan maan edusta, eiväthän he ole välittäneet edes oman alansa tuottavuudesta. Tämä on osaltaan johtanut teollisuuden ja palvelujen siirtymiseen ulkomaille.
Hallitus tekee sitä mitä se voi tehdä kun SAK on hylännyt neuvottelut. Nythän STTK ja Akava ovat valmiit vielä neuvottelemaan. Sipilä on valmis ottamaan huomioon selvän ehdotuksen. Sitä vaan ei AY liike näytä pystyvän tekemään joten hallitus laittaa oman malinsa liikkeelle.
Kataisen hallitus suunnitteli ja selvitti mutta ei pystynyt merkittäviä päätöksiä tekemään. Sipilän hallitus pystyi tekemään. Se ei varmaankaan ole oikeudenmukainen, mutta kuka sellaisen pystyisi tekemään? Se saattaa olla perustuslain vastainen se selviää sitten kun lait on eduskunnan käsittelyssä.
Pääasia on, että hallitus toimi ja laittaa pyörän pyörimään. Joskus aikanaan sitten nähdään mitä päätöksiä eduskunta ja SAK liitot tekevät.No, olisin kyllä pystynyt lukemaan tuon sieltä ”väärästäkin paikasta”, mutta kommentoin nyt ”oikeassa paikassa”:
Joo, puheen pitäminen ”ulkomuistista” on tietysti vaikeampaa kuin paperilta tai teleprompterilta, mutta ei sittenkään kovin vaikeaa, jos tuntee asian, josta puhuu. Tiedän sen kokemuksesta, niin opettajan työstäni kuin yhdistystoiminnankin puolelta. Noihin aikoihin ei vielä ollutkaan tuollaisia telepromptereita, piirtoheitin oli tärkein apuväline, ja sanottiinkin, että ”kalvoton mies on kelvoton”.Siten puheesta tulee eloisampikin, jos on sana hallussa ilman takeltelua. Mutta tietysti tuollaisissa puheissa kuin esim. tuo Sipilän tv-puhe oli, tekninen apu on paikallaan. Ja teleprompteri on parempi apu kuin paperit, jottei käy kuten Kekkoselle siinä uudenvuodenpuheessaan.
SAK:ssa ei tietääkseni ole koskaan ollut puheenjohtajalla enempää valtaa kuin nytkään. Siellä on monia jäsenliittoja, hyvin voimakkaitakin, joiden kesken puheenjohtajan täytyy taiteilla, ja usein se on vaikeaa, kun eri liitoilla on hyvinkin erilaisia pyrkimyksiä. Sama on varmaan tilanne muissakin keskusjärjestöissä. Ja hyvä niin, se on demokratiaa.
Annoinhan minäkin tunnustusta Sipilälle siitä, että hän edes yrittää saada taloutemme nousuun. Mutta epäilen, että hänen menettelytapansa on sittenkin väärä. Vaikka en pidä ammattiliittojen merkitystä niin suurena kuin sinä, joka näet niiden olleen suurimpana vaikuttajana ajamassa teollisuuttamme ja palvelujamme ulkomaille, kyllä niillä voimaa on niissä asioissa, joita varten ne ovatkin. Eli jäsenistönsä etujen puolustamisessa. Ja kun niillä tosiaan on ollut jo 75 vuotta sopimusoikeus vastapuolen, työnantajaliittojen kanssa, eivät ne hevin suostu siihen, että hallitus ottaisi sen oikeuden itselleen ja asettuisi työnantajien asemaan.
Korjaus tuohon alkuheittoosi: Muinainen Aliupseeriliitto ei kuulunut SAK:hon vaan Virkamiesliittoon, joka kuului TVK:hon (Toimihenkilöiden ja virkamiesten keskusliittoon). Noin oli vuosina 1962-65, jolloin minä olin liittomme hallituksessa. Toimiupseeriliitto, joka sittemmin muutti nimensä päällystöliitoksi kuului kauan STTK:hon, mutta jo varsin kauan siiten siirtyi Akavan jäseneksi, jossa Upseeriliitto jo kauan sitä ennen oli ollut.
Mitä minun poliittisiin näkemyksiini on tullut ja tulee, aina olen ollut niissä varsin villi ja vapaa. Se, että olin v. 1972 kuntavaaleissa ehdokkaana demarien listoilla, oli kai opportunismia sikäli, että silloin oli ammattikuntamme pyrkimyksenä luoda sotilasarvoissa kapteeniin asti ulottuva toimiupseeristo, joka sitten v. 1974 tapahtui, ja kun demarit olivat suurista puolueista ainoana selvästi tukenamme, halusimme täällä ja monilla muillakin paikkakunnilla asettaa ehdokkaitamme myös heidän listoilleen osoittaaksemme arvostavamme puolueelta saamaamme tukea. Sittemmin olen kyllä vaaleissa kannattanut enemmän kokoomusta, mutta mitenkään sitoutunut en ole siihenkään puolueeseen. Kepua en sentään tulle koskaan kannattamaan, ellei sitten vanhuuden höperyys ota minusta yliotetta;))kapi_ kirjoitti:
No, olisin kyllä pystynyt lukemaan tuon sieltä ”väärästäkin paikasta”, mutta kommentoin nyt ”oikeassa paikassa”:
Joo, puheen pitäminen ”ulkomuistista” on tietysti vaikeampaa kuin paperilta tai teleprompterilta, mutta ei sittenkään kovin vaikeaa, jos tuntee asian, josta puhuu. Tiedän sen kokemuksesta, niin opettajan työstäni kuin yhdistystoiminnankin puolelta. Noihin aikoihin ei vielä ollutkaan tuollaisia telepromptereita, piirtoheitin oli tärkein apuväline, ja sanottiinkin, että ”kalvoton mies on kelvoton”.Siten puheesta tulee eloisampikin, jos on sana hallussa ilman takeltelua. Mutta tietysti tuollaisissa puheissa kuin esim. tuo Sipilän tv-puhe oli, tekninen apu on paikallaan. Ja teleprompteri on parempi apu kuin paperit, jottei käy kuten Kekkoselle siinä uudenvuodenpuheessaan.
SAK:ssa ei tietääkseni ole koskaan ollut puheenjohtajalla enempää valtaa kuin nytkään. Siellä on monia jäsenliittoja, hyvin voimakkaitakin, joiden kesken puheenjohtajan täytyy taiteilla, ja usein se on vaikeaa, kun eri liitoilla on hyvinkin erilaisia pyrkimyksiä. Sama on varmaan tilanne muissakin keskusjärjestöissä. Ja hyvä niin, se on demokratiaa.
Annoinhan minäkin tunnustusta Sipilälle siitä, että hän edes yrittää saada taloutemme nousuun. Mutta epäilen, että hänen menettelytapansa on sittenkin väärä. Vaikka en pidä ammattiliittojen merkitystä niin suurena kuin sinä, joka näet niiden olleen suurimpana vaikuttajana ajamassa teollisuuttamme ja palvelujamme ulkomaille, kyllä niillä voimaa on niissä asioissa, joita varten ne ovatkin. Eli jäsenistönsä etujen puolustamisessa. Ja kun niillä tosiaan on ollut jo 75 vuotta sopimusoikeus vastapuolen, työnantajaliittojen kanssa, eivät ne hevin suostu siihen, että hallitus ottaisi sen oikeuden itselleen ja asettuisi työnantajien asemaan.
Korjaus tuohon alkuheittoosi: Muinainen Aliupseeriliitto ei kuulunut SAK:hon vaan Virkamiesliittoon, joka kuului TVK:hon (Toimihenkilöiden ja virkamiesten keskusliittoon). Noin oli vuosina 1962-65, jolloin minä olin liittomme hallituksessa. Toimiupseeriliitto, joka sittemmin muutti nimensä päällystöliitoksi kuului kauan STTK:hon, mutta jo varsin kauan siiten siirtyi Akavan jäseneksi, jossa Upseeriliitto jo kauan sitä ennen oli ollut.
Mitä minun poliittisiin näkemyksiini on tullut ja tulee, aina olen ollut niissä varsin villi ja vapaa. Se, että olin v. 1972 kuntavaaleissa ehdokkaana demarien listoilla, oli kai opportunismia sikäli, että silloin oli ammattikuntamme pyrkimyksenä luoda sotilasarvoissa kapteeniin asti ulottuva toimiupseeristo, joka sitten v. 1974 tapahtui, ja kun demarit olivat suurista puolueista ainoana selvästi tukenamme, halusimme täällä ja monilla muillakin paikkakunnilla asettaa ehdokkaitamme myös heidän listoilleen osoittaaksemme arvostavamme puolueelta saamaamme tukea. Sittemmin olen kyllä vaaleissa kannattanut enemmän kokoomusta, mutta mitenkään sitoutunut en ole siihenkään puolueeseen. Kepua en sentään tulle koskaan kannattamaan, ellei sitten vanhuuden höperyys ota minusta yliotetta;))Niin demarithan sen toimiupseeri jutun ajoi, mutta ei siitä sen enempää. En tunne intohimoa armeijan sisäisiin asioihin.
Totta on ettei SAK:n aikaisemmillakaan johtajilla ole ollut valtaa. En viitsi tutkia historiaa muistelen vaan, että nykyinen systeemi luotiin aikaa sitten SAK:ta luodessa. Se vaan ei ole tullut selvästi esiin koska on ollut jaettavaa ja SAK/STK tekivät TUPOja joissa eduskunta määrättiin usein hyväksymään lakeja joilla osan TUPOsta maksoivat veronmaksajat ja sitten vahvat liitot ajoivat jäsenilleen nuo lisäkorotukset.
Nyt kun pitäisi luopua jostain edusta näkyy ketkä SAK:n nimissä käyttävät valtaa, lehtitietojen mukaan metalli, AKT ja PAM vahvimpina.
Jatkan vielä tuosta perustuslaillisuudesta, josta niin monet ovat kielteisen kantansa esittäneet. Ei siinä mitään ongelmaa ole, menettelytapa on selvä. Se menee kuten edellisen hallituksen SOTE uudistuksessa. Valiokunta antoi lausuntonsa, jossa kertoi mitkä lakikohdat ovat perustuslain kanssa ristiriidassa ja kaikkien puolueiden ryhmä yritti muuttaa lakeja, mutta aika loppui kesken kun tuli vaalit. Niin se menee nytkin, jos hallituksen esitykset niin pitkälle menevät. Eduskunta muuttaa ne kohdat jotka valiokunta esittää lausunnossaan.
Kun meillä on vakiintunut menettelytapa asioiden hoitamisessa niin en ymmärrä asiasta etukäteen nostettua mekkalaa. Jopa perustuslakivaliokunnan PJ katsoi asiakseen heti tuoreeltaan kommentoida asiaa, vaikka ei ollut nähnyt yhtään lakiesitystä. Perustuslakivaliokunta on aikaisemmin pysytellyt asialinjalla politikoimatta, mutta PJ on vallaton vasuri eikä malttanut olla hakeutumatta julkisuuteen kun tilaisuus tuli.- noopadi
kapi_ kirjoitti:
No, olisin kyllä pystynyt lukemaan tuon sieltä ”väärästäkin paikasta”, mutta kommentoin nyt ”oikeassa paikassa”:
Joo, puheen pitäminen ”ulkomuistista” on tietysti vaikeampaa kuin paperilta tai teleprompterilta, mutta ei sittenkään kovin vaikeaa, jos tuntee asian, josta puhuu. Tiedän sen kokemuksesta, niin opettajan työstäni kuin yhdistystoiminnankin puolelta. Noihin aikoihin ei vielä ollutkaan tuollaisia telepromptereita, piirtoheitin oli tärkein apuväline, ja sanottiinkin, että ”kalvoton mies on kelvoton”.Siten puheesta tulee eloisampikin, jos on sana hallussa ilman takeltelua. Mutta tietysti tuollaisissa puheissa kuin esim. tuo Sipilän tv-puhe oli, tekninen apu on paikallaan. Ja teleprompteri on parempi apu kuin paperit, jottei käy kuten Kekkoselle siinä uudenvuodenpuheessaan.
SAK:ssa ei tietääkseni ole koskaan ollut puheenjohtajalla enempää valtaa kuin nytkään. Siellä on monia jäsenliittoja, hyvin voimakkaitakin, joiden kesken puheenjohtajan täytyy taiteilla, ja usein se on vaikeaa, kun eri liitoilla on hyvinkin erilaisia pyrkimyksiä. Sama on varmaan tilanne muissakin keskusjärjestöissä. Ja hyvä niin, se on demokratiaa.
Annoinhan minäkin tunnustusta Sipilälle siitä, että hän edes yrittää saada taloutemme nousuun. Mutta epäilen, että hänen menettelytapansa on sittenkin väärä. Vaikka en pidä ammattiliittojen merkitystä niin suurena kuin sinä, joka näet niiden olleen suurimpana vaikuttajana ajamassa teollisuuttamme ja palvelujamme ulkomaille, kyllä niillä voimaa on niissä asioissa, joita varten ne ovatkin. Eli jäsenistönsä etujen puolustamisessa. Ja kun niillä tosiaan on ollut jo 75 vuotta sopimusoikeus vastapuolen, työnantajaliittojen kanssa, eivät ne hevin suostu siihen, että hallitus ottaisi sen oikeuden itselleen ja asettuisi työnantajien asemaan.
Korjaus tuohon alkuheittoosi: Muinainen Aliupseeriliitto ei kuulunut SAK:hon vaan Virkamiesliittoon, joka kuului TVK:hon (Toimihenkilöiden ja virkamiesten keskusliittoon). Noin oli vuosina 1962-65, jolloin minä olin liittomme hallituksessa. Toimiupseeriliitto, joka sittemmin muutti nimensä päällystöliitoksi kuului kauan STTK:hon, mutta jo varsin kauan siiten siirtyi Akavan jäseneksi, jossa Upseeriliitto jo kauan sitä ennen oli ollut.
Mitä minun poliittisiin näkemyksiini on tullut ja tulee, aina olen ollut niissä varsin villi ja vapaa. Se, että olin v. 1972 kuntavaaleissa ehdokkaana demarien listoilla, oli kai opportunismia sikäli, että silloin oli ammattikuntamme pyrkimyksenä luoda sotilasarvoissa kapteeniin asti ulottuva toimiupseeristo, joka sitten v. 1974 tapahtui, ja kun demarit olivat suurista puolueista ainoana selvästi tukenamme, halusimme täällä ja monilla muillakin paikkakunnilla asettaa ehdokkaitamme myös heidän listoilleen osoittaaksemme arvostavamme puolueelta saamaamme tukea. Sittemmin olen kyllä vaaleissa kannattanut enemmän kokoomusta, mutta mitenkään sitoutunut en ole siihenkään puolueeseen. Kepua en sentään tulle koskaan kannattamaan, ellei sitten vanhuuden höperyys ota minusta yliotetta;))Mitä sosialisti Kapi puhuu täällä täyttä paskaa. Tänä syksynä viljeliöiden tulot ovat pudonneet yli 40% Venäjän viennin lopettamisen takia. SAK,n Lyly ei suostu edes 5% lomien vähennyksii tai työnlisäyksiin. Lyly täytyy ehdottomasti laittaa lukkojen taa ettei satu vielä pahenpaa.
- Puuta__Heinää
Suuret puheet puuta heinää, no sopii kepulle
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015092320405410_uu.shtml Tuossa edellä on tullut esille jäsenpako persuista, ja lähteneiden suunnitelmat oman puolueen perustamisesta. Tuo ei sinänsä yllätä, sillä onhan persuissa aina ollut myös eriseuraisuutta, ja perinteethän siellä ehkä vain jatkuvat, sillä hajosihan se persujen edeltäjäpuoluekin.
Ehkä yllättävämpää on, että myös kepun rivit näkyvät alkavan rakoilla. Siellä kun perinne on sellainen, että puolue ja sen johtajat ovat jäsenten ja kannattajien mielestä aina oikeassa, vaikka johtajien näkemykset ja puolueen politiikka tekisi täydellisen kuperkeikankin. Tässä ilmentymää kepun rivien rakoilemisesta:
http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/117808-nuori-keskustalainen-pettyi-taas-juha-sipilaan-tv-puhetta-myoten
Alkiota tuo nuori nainen näkyy ihaileva, eikä näe enää kepulaisuudessa alkiolaisuutta. No, kyllä hän varmaan kuulee Alkiosta ja alkiolaisuudesta vielä kepun juhlakokouksissa, mutta se ei näy - yllättävää kyllä - tuolle nuorelle naiselle riittävän.
Tähän voinen päättää puoleltani tällä avauksellani tänä iltana. Mielenkiinnolla jään odottamaan Sipilän suhtautumista SAK:n esitykseen, ja sitä ehkä tulen kommentoimaan. Muuten minulla varmaan tulee taas olemaan paljon vapaata tämän palstan palveluksesta;))Ooops! Eipä näy aukeavan tuo edelliseen viestiin laittamani linkki. Aukeaisikohan tämä:
http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/117808-nuori-keskustalainen-pettyi-taas-juha-sipilaan-tv-puhetta-myoten
Eipä enää muuta.- suomenmaa-
Osa nuorisojärjestöstä näyttä olevan joka sukupolvi erimieltä puolueensa kanssa, ei siinä mitään uutta ole. Ihmettelen motiivia miksi hän Uusisuomi lehdessä tuntojaan purkaa.
- SamanlaisiaOlette
kapi_ kirjoitti:
Ooops! Eipä näy aukeavan tuo edelliseen viestiin laittamani linkki. Aukeaisikohan tämä:
http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/117808-nuori-keskustalainen-pettyi-taas-juha-sipilaan-tv-puhetta-myoten
Eipä enää muuta.Olet irvaillut vanhoja viestejäsi tänne laittaville, kun eivät saa niissä linkkejä auki. Et saa sinäkään paljon uudempia linkkejä. Samanlaisia poropeukaloita olette.
- NäiOnNäiOn
Ärsyttävää Sipilässä on se, että selkeästi on yhteisessä rintamassa teollisuuden suuryritysten johdon kanssa. Työntekijöitä vastaan. Pääministerin kuuluisi olla vastakkainasetteluiden yläpuolella. Ennustan, että SSS-puolueilta ropisee syksyn kuluessa kannatus huomattavasti.
- Jombenbestisjohtaja
Sipilän puhe oli MIEHEN puhetta Kataisen sössötykseen ja Stubb n neitiheikkimäiseen piipitykseen verrattuna.
- CCI
ossin kannattaa pysyä poissa kun asialliset ja viisaat keskustelee,tolvanan lyhyitä mölätyksiä ei täällä kukaan kaipaa.
- Jombenbestisjohtaja
CCI kirjoitti:
ossin kannattaa pysyä poissa kun asialliset ja viisaat keskustelee,tolvanan lyhyitä mölätyksiä ei täällä kukaan kaipaa.
Johtajan on omattava asema, kuulostettava johtajalta ja näytettävä johtajalta. Sipilässä toteutuvat kaikki.
Sinulle HHMkvaV:ni johtaminen on outo asia, joten voisit jättää atakeeraamatta ja nimittelemättä. Itse olet hankkimalla hankkinut Munakarva-Jompen nimen ja arvon.
HO HOO, HO HOO!
P.S. Etkö todellakaan ymmärrä Sipilän suurta eroa Kataiseen ja Stubbiin verrattuna. Huonot, erittäin huonot ovat hoksottimet siinä tapauksessa.
Tässä vielä SiBilän puhe kertaukseksi:
https://www.youtube.com/watch?v=eQRAD636y0INyt olemme kuulleet SAK:n ehdotuksen taloutemme nostamiseksi. Ehdotusta ovat pitäneet myönteisenä niin pääministeri Sipilä kuin EK:n toimitusjohtaja Häkämies, mutta molempien mielestä riittämättömänä. Kummankin mielestä siis hallituksen suunnitelma on parempi. Kas kummaa, kun ovat niin samanmielisiä, vaikka eihän pääministeri ja hallitus voi tuossa asiassa vain toisen osapuolen puolella olla, eihän;))
Sipilä edellyttää SAK:n STTK:n ja Akavan yhteistä ehdotusta maanantaihin mennessä. Jollei sitä tule, hallitus alkaa toteuttaa omaa suunnitelmaansa kaikin siihen sisältyvin aikein. Huolimatta siitä, että työmarkkinajärjestöt - työnantajapuolikin siis mukana - aikovat kuitenkin vielä yhdessä neuvotella. Noin olen asian uutisoinnista ymmärtänyt. Olette varmaan katsoneet noita samoja uutisia, ja tiedätte tuosta asiasta saman kuin minäkin, joten en ala tässä näkemääni ja kuulemaani enempää toistella.
Sipilä varmasti ymmärtää, että noiden ”kolmen suuren” yhteinen ehdotus ei ole mahdollinen maanantaihin mennessä, kun noissa järjestöissä on erilaisia näkemyksiä tarvittavista toimista. Sipilä kuitenkin lupasi ottaa huomioon noilta järjestöiltä ”matkan varrellakin” tulevia hyviä ehdotuksia. Jos hän voi niin tehdä, miksi hän ei voi nyt odottaa niitä muutamia päiviä? Sitä ei näkynyt ymmärtävän SAK:n Lyly, enkä ymmärrä minäkään. SAK saattaa pitää tuollaista kiirettä loukkaavana niin, että siltä taholta tulee sitten jotain paljon pahempaa kuin hyviä ehdotuksia. Mitkähän oikein lienevät Sipilän perimmäiset tarkoitukset? Jotain sellaisia täytyy olla; ellei niitä olisi, hänen menettelynsä olisi typerää. Eihän Sipilä voi tyhmä olla, eihän?
No, lähiajat varmaan näyttävät, mitä alkaa tapahtua alkajaisiksi. En halua ajatella sitä, mitä saattaa alkaa tapahtua myöhemmin, vaan jään vain mielenkiinnolla odottamaan tulevaa.
Enempään minulla ei ole aihetta tämän avaukseni tiimoilta. Enkä usko tulevan muutakaan täällä käyntiäni vaativaa aihetta. Sellaista aihetta ei anna ainakaan tuo nimimerkilläänkin pelleilevä epeli, kun hän näkee minut muissa silloin, kun en palstalla käy. Varmaan sellainen on vain pelleilyä, ajankulua yksinäiselle joutilaalle, jolla ei ole mahdollisuuksia eikä kykyjäkään muuhun. Tietenkin se on vain sitä. Jos se ei sitä olisi, se olisi paljon pahempaa, hyvin vakavaa henkistä sairautta. Ei siinä tilassa oleva ihmisparka halunne tällaisilla palstoilla edes käydä, saati hänen laillaan täällä asua.
Joten palsta saanee olla minulta taas rauhassa jonkin aikaa, varmaan kauemmin kuin edellinen toistaviikon taukoni. Mitään dramaattisesti ikäviä seurauksia tuosta Sipilän kiireestä ei voi ihan pian tulla. Mutta jos siitä tulee jotain myönteistä - johon en oikein usko, mutta toivoisin kyllä - mielelläni tulen heti sitä kiittelemään ja tunnustamaan pessimismini olleen aiheetonta.
Näkemiin!Kapi on tainnut ymmärttää uutiset hyvin puutteellisesti.
Mikä siinä oli niin vaikea ymmärtää? Kun hallitus haluaa ehdotuksen 5% tuottavuusvaikutuksesta eikä SAK:n esitys sitä täytä niin tottakai sekä Sipilä että Häkämies sen toteaa näköjään myös SP:n Liikanen. SAK:n esitys sisältää toteutumattoman palkankorotuksen. Jestas sentään, olisivat nyt samantien laskeneet vaikka 20% korotuksesta luopumisen, olisi ollut komeampi vastaesitys.
Ei ole kysymys muutamasta päivästä vaan epämääräisestä ajasta, Lyly ei pystynyt kertomaan edes kunnon arviota aikataulusta. Lisäksi Lylyllä ei ole edes valtaa sopia mistään, kuten jo aikaisemmin kirjoitin. Lisäksi SAK ja Akava ovat eri linjoilla ja STTK ei osallistu näiden väliseen mielipide eron keskusteluun julkisesti.
Kumma juttu, että asialla on työmarkkinoiden ammattineuvottelijat eikä valmista tule. Kuukausia jo mennyt pähkäillessä. Kuitenkin työsopimuksista neuvotellaan yötä myöden. Haiskahtaa siltä ettei SAK ole tosimielellä liikkeellä vaan pelaa pelkästään aikaa. Syytä en ymmärrä.
Onhan aikka toki sikäli, että eduskunnan käsittelyssä olevat lakiehdotukset voidaan muuttaa tai peruuttaakin- Jombenbestisjohtaja
Et Sinä HHMkvaV:ni minnekään häviä vaan siirryit puskiin oksentelemaan.
Minä tiedän miten nettiaddiktio kehittyy. Sinulla on sellainen ja vielä jopa sairaalloisen voimakas. DV8_HellRaiser kirjoitti:
Kapi on tainnut ymmärttää uutiset hyvin puutteellisesti.
Mikä siinä oli niin vaikea ymmärtää? Kun hallitus haluaa ehdotuksen 5% tuottavuusvaikutuksesta eikä SAK:n esitys sitä täytä niin tottakai sekä Sipilä että Häkämies sen toteaa näköjään myös SP:n Liikanen. SAK:n esitys sisältää toteutumattoman palkankorotuksen. Jestas sentään, olisivat nyt samantien laskeneet vaikka 20% korotuksesta luopumisen, olisi ollut komeampi vastaesitys.
Ei ole kysymys muutamasta päivästä vaan epämääräisestä ajasta, Lyly ei pystynyt kertomaan edes kunnon arviota aikataulusta. Lisäksi Lylyllä ei ole edes valtaa sopia mistään, kuten jo aikaisemmin kirjoitin. Lisäksi SAK ja Akava ovat eri linjoilla ja STTK ei osallistu näiden väliseen mielipide eron keskusteluun julkisesti.
Kumma juttu, että asialla on työmarkkinoiden ammattineuvottelijat eikä valmista tule. Kuukausia jo mennyt pähkäillessä. Kuitenkin työsopimuksista neuvotellaan yötä myöden. Haiskahtaa siltä ettei SAK ole tosimielellä liikkeellä vaan pelaa pelkästään aikaa. Syytä en ymmärrä.
Onhan aikka toki sikäli, että eduskunnan käsittelyssä olevat lakiehdotukset voidaan muuttaa tai peruuttaakinSipilä on kokemattomuuttaan hukannut hyvää neuvotteluaikaa turhaan uhoamiseen, heikentänyt neuvotteluilmapiiriä ja provosoinut laajat mielenosoitukset. Kukkopoikien vastuutonta pullistelua.
- dv8
tuntemattomatsotilaat kirjoitti:
Sipilä on kokemattomuuttaan hukannut hyvää neuvotteluaikaa turhaan uhoamiseen, heikentänyt neuvotteluilmapiiriä ja provosoinut laajat mielenosoitukset. Kukkopoikien vastuutonta pullistelua.
Roskaa, Sipilä asettti tavoitteen ja AY pomot eivät vaan ole saaneet mitään aikaan. Eivät ole edes keskenään yhtämieltä, eihän sellaisesta mitään valmista tule.
- KokenutSenTietää
Jombenbestisjohtaja kirjoitti:
Et Sinä HHMkvaV:ni minnekään häviä vaan siirryit puskiin oksentelemaan.
Minä tiedän miten nettiaddiktio kehittyy. Sinulla on sellainen ja vielä jopa sairaalloisen voimakas."Minä tiedän miten nettiaddiktio kehittyy."
Mutta tiedät sen vain itsestäsi. Sinulla on siihen hyvä syy. Kapilla ei ole siihen syytä. Kepu ei ole kapille yhtä vangitseva kuin sinulle kapi. - YmmärrysvajettaMonella
DV8_HellRaiser kirjoitti:
Kapi on tainnut ymmärttää uutiset hyvin puutteellisesti.
Mikä siinä oli niin vaikea ymmärtää? Kun hallitus haluaa ehdotuksen 5% tuottavuusvaikutuksesta eikä SAK:n esitys sitä täytä niin tottakai sekä Sipilä että Häkämies sen toteaa näköjään myös SP:n Liikanen. SAK:n esitys sisältää toteutumattoman palkankorotuksen. Jestas sentään, olisivat nyt samantien laskeneet vaikka 20% korotuksesta luopumisen, olisi ollut komeampi vastaesitys.
Ei ole kysymys muutamasta päivästä vaan epämääräisestä ajasta, Lyly ei pystynyt kertomaan edes kunnon arviota aikataulusta. Lisäksi Lylyllä ei ole edes valtaa sopia mistään, kuten jo aikaisemmin kirjoitin. Lisäksi SAK ja Akava ovat eri linjoilla ja STTK ei osallistu näiden väliseen mielipide eron keskusteluun julkisesti.
Kumma juttu, että asialla on työmarkkinoiden ammattineuvottelijat eikä valmista tule. Kuukausia jo mennyt pähkäillessä. Kuitenkin työsopimuksista neuvotellaan yötä myöden. Haiskahtaa siltä ettei SAK ole tosimielellä liikkeellä vaan pelaa pelkästään aikaa. Syytä en ymmärrä.
Onhan aikka toki sikäli, että eduskunnan käsittelyssä olevat lakiehdotukset voidaan muuttaa tai peruuttaakinJos kapi ei ymmärtänyt Lylyn esitystä, Lyly ei ymmärtänyt SAK:n esitystä. Se on paljon parempi kuin Lylyn ilmoittama. Näin Uusi Suomi:
”Palkansaajien keskusjärjestö SAK:lle kävi erikoinen tiedotusvirhe järjestön esitellessä ehdotustaan työmarkkinoiden kriisisopimukseksi. Helsingin Sanomat kertoi ensimmäisenä, että SAK vähätteli merkittävästi pakettinsa kilpailukykyvaikutusta. SAK ilmoitti tiedotuksessaan alun perin, että sen esittämillä kilpailukykytoimilla yksikkötyökustannukset laskevat kaikkiaan 4,2 prosenttia. Tiedotuksesta käsitettiin, että 1,5 prosenttiyksikköä tästä vaikutuksesta koostuu äärimaltillisista palkkaratkaisuista vuosille 2017–2018.
Tosiasiassa palkkamaltin vaikutus on SAK:n laskelmassa huomattavasti suurempi. SAK:n oli tarkoitus sanoa, että kriisisopimuksen yksikkötyökustannuksia laskeva vaikutus on 2,7 prosenttia ja nollalinjan palkkaratkaisujen vaikutus 6,5 prosentin parannus kustannuskilpailukykyyn, joista kertyy yhteensä 9,2 prosentin kustannuskilpailukykyvaikutus.
Koski korjaa Helsingin Sanomille, että 1,5 prosenttia tarkoittikin sitä lukua, millä SAK:n palkkamaltin vaikutus ylittää hallituksen tavoitteen. Tämä luku kirjattiin myös SAK:n esitykseen palkkamaltin yksikkötyökustannuksia alentavaksi vaikutukseksi.
– SAK:n palkkalinjaus parantaa kilpailukykyä suhteessa Saksaan enemmän kuin hallituksen kaavailut, Koski tviittasi perustaen näkemyksensä siihen, että Sipilän hallituksen keinoin vaikutus ei toteutuisi täysimääräisenä.”
http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/118167-erikoinen-moka-tama-kuva-kertoo-mita-sak-oikeasti-tarkoitti
Toivottavasti Sipilä ymmärtää oikein.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Theermannilla kulkee!
Vouti vie kaiken mikä mieheltä irti lähtee ja palstan naiset syyttävät tilanteesta kilpaa eri naisia. Miehellä on elämän1337864- 565834
Esivaihdevuodet, menopaussi
https://www.pihlajalinna.fi/palvelut/yksityisasiakkaat/terveys/esivaihdevuodet-eli-premenopaussi Täällä kun puhutaan pa813302Tänään taas tuli pari-kolme juttua
Jotka niin mielelläni jakaisin sun kanssa. Niin paljon elämää jaettavana ja niin selkeä paikka sinulle. Mutta ymmärrän72953Kuhmo tekisi perässä
Lomauttakaa kaupungin talolta turhat lattiankuluttajat pois, kuten naapuripitäjä101688Suomi julkaisi varautumisoppaan
Että sellanen tappaus. Kun kriisitilanne iskee, niin on mentävä nettiin ja luettava ohjeet suomi.fi -sivuilta. Onkohan j2101650Miksi putin ei valinnut ensimmäiseksi kohteekseen Suomea?
Olisiko ollut sittenkin helpompi kohde?3341370Ukraina sai luvan vastata ohjuksin Venäjän lueelle
Mediatietojen mukaan Yhdysvallat on antanut Ukrainalle luvan iskeä pitkän kantaman ohjuksilla Venäjälle. Ylen kirjeenvai3351182Olen jälleen pahoillani
Harjoittamastani henkisestä väkivallasta palstan välityksellä. Kyllä ne voi vaikuttaa jotenkin mieleen, vaikka ei itsell931179Oot vaan niin hellä
Ja lämmin luonteeltasi, että rakastan sitä yli kaiken. Oot ehkä tietämättäsi auttanut mua todella paljon. Auttaisit tämä321091