Taksilla ajeltiin rahaa

kjjjnbvc

5

171

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ravikansako_asialla

      Huomatkaa erityisesti kohta....
      "Epäilyjen mukaan pariskunta olisi käynyt muun muassa raveissa."
      .... joka herättää tietynsuuntaisia mielikuvia!


      Nainen reissasi taksilla kunnan piikkiin 12 000 eurolla - taksikuski mukana juonessa

      Viitasaarella on paljastunut epäily vammaispalvelulaissa oikeutettujen taksimatkojen laajasta väärinkäytöstä.
      Sisä-Suomen kihlakunnansyyttäjän mukaan kyse on törkeästä petoksesta, jossa asiattomia matkoja tehtiin liki 12 000 euron arvosta.

      Syytteessä ovat viitasaarelainen taksikuski ja nainen, jolle oli myönnetty lain mukainen taksikortti asiointimatkoja varten. Syytettyjen listalla on myös naisen aviopuoliso, joka ehti kuitenkin kuolla ennen kuin asiaa päästiin puimaan Keski-Suomen käräjäoikeudessa.

      Syytteen mukaan pariskunta teki vuosina 2011 ja 2012 joko yhdessä tai erikseen vähintään 49 matkaa, joissa ei noudatettu taksikortin ohjeita. Taksikortilla saa tehdä kuukauden aikana maksimissaan 18 asiointireissua omaan tai naapurikuntaan. Hyväksytty yksisuuntainen matka voi olla korkeintaan 60 kilometriä.

      Syytteessä mainituista matkoista kallein oli 478 euroa, halvin 142 euroa. Keskimääräinen hinta oli 240 euroa.

      Kihlakunnansyyttäjä uskoo, että taksikortin avulla oli käyty sallittua kauempana. Syyttäjä katsoo syytettyjen ketjuttaneen matkoja.

      – Samalla minuutilla, kun edellinen matka loppui, niin kortti laitettiin uudestaan sisään koneeseen. Vaikea uskoa, että tuon minuutin sisällä olisi käyty missään asioimassa, syyttäjä selvittää epäiltyä tekotapaa.

      Kaikilla syytteenalaisilla matkoilla taksikuskina toimi sama henkilö. Kuski työskenteli provisiopalkalla. Taksikortin ohjeet ovat olleet kuskin tiedossa.

      Vastaajat ovat pääsääntöisesti kiistäneet käyttäneensä korttia väärin. He eivät ole kuitenkaan selvittäneet tarkemmin sitä, mihin matkat ovat suuntautuneet. Epäilyjen mukaan pariskunta olisi käynyt muun muassa raveissa.

      Viitasaaren kaupunki vaatii syytetyiltä yhteensä 11 712,50 euron korvauksia rikoshyödystä. Syyttäjä vaatii teosta sekä taksikuskille että naispuoliselle taksikortin käyttäjälle 8–10 kuukauden ehdollisia vankeusrangaistuksia.

      Käräjäoikeus antaa ratkaisunsa lokakuussa.

      http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1443070546847.html

    • ögyfc

      No onhan tuossa jutussa joku joka on hyötynyt reilusti...taksi.

      Näin se yhteiskunta pyörii, väärinkäytöstä joka puolella, kiinnostaisi vaan tietää hieman enemmän eduskunnankin edustuskulujen käytöstä. Se voi olla aika suuri summa vuosittain.

      Tuossa Viitasaaren tapauksessa ehdollinen vankeus ok sillä jos linnan laitetaan niin lisää kuluja yhteiskunnalle, tuon ehdollisen lisäksi tuntuvat sakot ja nimenomaan kaiken kattava korvaus jolla korvataan yhteiskunnalle tapahtunut menetys.

    • girikppg

      Miten kunnan vammais palvelut...muutamia vuosia sitten seurasin läheltä kesän kehitysvammaisia viitasaaren kuntoutuskodin yhteydessä, yhtään asukasta ei käytetty ulkona koko kesänä..muutenkin mielenterveys ja päihde palveluja laskutetaan täysin eri lailla eri paikoissa...jututin yhtä työntekijää viitasaaren vanhusten palvelussa..sanoi,että kaikki rahat mitä tulee..vaikka 50000euroa kuukaudessa saa laskuttaa niin että käteen jää se sata euroa omaan käyttöön...ja joo...
      Koskaan en ole nähnyt tietoja missä palvelut on eritelty ja hinnoiteltu...wiitaunioni pyytää..ainahan pyytää kannattaa..tyhmä joka maksaa, mutta viisaskin tulee tyhmäksi tässä pykäläviidakossa
      pihtiputaalla edunvalvojana toimi yhdelle mummolle yksityisen palvelu kodin johtava sairaan hoitaja yrittivät viedä säästöt ja rivitaloasunnosta saadut rahat..onneksi vanhuksen lapset puuttuivat tapahtuneeseen...samassa paikassa laskutettiin normi laskutuksen mukaan asiakkaita...sitten tuli yli vuoden takautuva lasku kaikille sattuipa olemaan juuri saman verran kuin jokaisella oli tilillä säästöjä..olipa hyvä tuuri..joo hyvä..koskaan kellekään ei kerrottu mihin laskut perustuivat...lukemattomia muita asioita silloin sääti jo edesmennyt perusturva lautakunnan johtaja...ja tytti mäkinen joka jatkoi muistaakseni sitten perusturva johtajana..hän muutti koko ajan laskuttajaa eli kelle oikaisuvaatimus tuli tehdä...milloin hän itse..Utriainen en muista kaikkia ja kaiken huipuksi potilas asiamies viitasaarelta...se jonka pitäisi neuvoa asiakkaita ei laskuttaa ja pyytää lyhyen aikavälin selvityksiä soiteltiinpa hänelle hän sanoi että on erikoistunut enempi hoitovirheisiin eikä osaa neuvoa no tämä vuodatus on vain pisara meressä wiitaunionilla..tytti porskuttaa mielenterveys ja päihdekuntoutuksen tiloissa ja on jokin perhe mikäli johtaja..on tiimissä erikois sairaanhoitajia mielenterveystyötä pitkään tehneitä sosionomi..psykologina toiminut..joka nyt netti sivujen mukaan on lähihoitaja sairaanhoitaja muita ammattilaisia...sitten potilaiksi valintaan mahdollisimman helppoja potilaita...sieltä potkitaan ihmisiä pois mielivaltaisesti oman onnensanojaan..jos ei ilmoita jos esim illalla tulee pakottava tarve lähteä esim perhe asioiden takia..käymään muualla sanotaan ettet ilmoittanut että lähdit...sinun pitää nyt muuttaa pois oli kunto mikä tahansa..mutta minne ilmoitat iltaisin ei ole hoitajia eikä kellään hoitajalla päivystys puhelinta mihin voisi soittaa..sitten sanotaan että olisit heti aamulla osoittanut..herranjumala on teillä puhelimet soittakaa itse...! Toimii päihdekuntoutuksena ei sieltä mitään päihdekuntoutusta saa tehkää itse ruuat ja siivotkaa siinä kaikki kuntoutus..tämä toiminta tapa 90luvun jäänne lama ajoilta, nyt on herran jumala arvaa mikä vuosi? Muuttakaa jo toiminta tapoja..ei noissa laitoksissa muuta kuin sairastuu enempi..päihde palvelu paikoissa tiedetään että joku retkahtaa aina juomaan siitä rangaistaan, niin että lähetetään kangas kartanolle omakustannus hintaan 500euroa vai mitä lie päivältä..mitä hyötyä siirtää päihdepalvelusta toiseen??
      Kangaskartanosta siirretään sitten esim nurmelaan pihtiputaAlle sitten kun tulee mielenterveys ja päihdekuntoutukseen asiakas vaje pakko siirretään sama asiakas takaisin nurmelasta, ettei hoitajilta mene työpaikka perusteena sinä olet liian terve nurmelaan..hetkinen ymmärtääkseni mielenterveys ja päihde kuntoutuksessa on ammattitaitoisempi tiimi? Miksi terve asiakas siirretään paikkaan jossa tulisi hoitaa enemmän sairaita.? Tämä on shakki peliä potilaillä kunnes tulee shakkimatti, kun joku lähtee lunastamaan taivaspaikan...kiitos ja onnea..miksi näihin ei puututa .nostakaa syyte itseänne vastaan niin menee samoilla käräjillä taksikorttia väärinkättäneiden ihmisten kanssa ..:-)

      Ok asioista jo aikaa.

      Toivottavasti...tilanne ja käytännöt ovat muuttuneet

      • puliukkorattijuoppo

        Opettele kirjoittamaan, ei saa mitään selvää.Tai soita kansanradioon, jos et osaa kirjoittaa.


    • yhteistyötä

      Kyllä tuosta sai selvää, mutta tavallisesti Matti Meikäläiset ei vain ymmärrä näistä asioista mitään, myös omaiset ovat usein tietämättömiä, siksi tätä riistämistä jouduttiin aikoinaan katsomaa sormien välistä ja välit olivat todella tulehtuneet perusturvalautakunnassa. Ei ollut ja ei ole oikein vieläkään oikein mitään käytäntöä miten laskutukset hoidetaan wiitaunionissa ja valitettavasti tätä käytetään häikäilettömästi hyväksi

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14871
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3059
    3. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3056
    4. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    5. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    6. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3055
    7. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3054
    8. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    9. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3044
    Aihe